Защо избрахте Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Pepon

Мнение от Pepon »

Za uspeha v Canada akala niama pochti nikakvo znachenie. Timing is everything, a sashto taka triabva da badesh well connected.
Zatova nai-dobrite rano ili kasno napuskat Canada. Dvamata nai-dobri programisti, koito poznavam i tuka raboteha za 85k+ otdavna se premestiha v Silicon Valley, ama istinskata, ne tukashnata, i sega rabotiat za zaplati 2X ot tezi, koito vzemaha tuka.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

i az kato hullboy ne razbrah kakva e celta
i jovani, ako moje6 izraziavai se s dumi prosti, 4e niakoi niamame po 3 vis6i
Последно промяна от iliana на Чет Яну 05, 2006 12:46 pm, променено общо 1 път.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti Jovani

Jovani napisa
и с моето гражданство не можех да ги реализирам сам идеите си навън,
Znacji e trjbvalo spesno dobivane na chizdo grazdanstvo za da se realizirat ideite navan. Dotuk ima logika za emigratsiata.

Jovani napisa:
Значи, за мой късмет работя по една от тези идеи, които имах в предвид в предишното си мнение - наложи се да я "продам",
Tuk ima segasno vreme “rabotja” I minalo “prodam”.
Pak nesto ne mi e jasno.

Idejata znachi ne e napalno realizirana, no zatova pak e prodadena na dobra tsena.

Ne se razbira dali grazdanstvoto e pridobito I dali ima otnosenie kam prodazbata, I dali ne mozese da se prodade po rano idejata za tui – onui, bez grazdanstvo ako to vse oste ne e pridobito.

I ako s prodazbata na idejata ( glavnata tsel e postignata ) kakva e glavnata tsel sega?

To mai grazdanstvoto veche njama znachenie I kato che li ostava poslednia model Porshe I golf vakantsii.

Ne obvinjavam nikogo v karierizam a samo se opitvam da razbera kakva e glavnata tsel sega.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

:)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Изображение
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Здрасти jovani,
може би това което hullboy иска да каже е, че е хубаво човек да има цели, обаче ей този твой съвет е малко погрешен
jovani написа:Първо: бих ви посъветвал като си избирате имиграционна дестинация да се интересувате на първо място как този избор ще се върже с вашият личен план/цел, т.е. първо ви трябва цел, а държавата е средство, не цел. За тези, които просто искат да живеят някъде другаде (т.е. нямат други цели) е по-добре да изберат мястото, което им пасва като климат, местоположение, култура или каквото там харесват... Езиковите ви познания също би следвало да имат същественно значение за избора ви.
За хора с българско гражданство няма толкова много избор за легална имиграция, че да избират "климат, местоположение, култура или каквото там харесват". Щом за човек с твоята конвертируема професия и опит в европейски фирми се е наложило да кара по втория си резервен вариант, смятай какво остава за простосмъртните дори и да имат ясна цел :D Т.е. понякога може да си имаш цел (ей например на много хора целта им е да изкарат много пари) и кво - избора пак е Канада/Австралия или ако има късмет да се падне зелена карта за САЩ. Та квито и цели да имаш избора си остава същия и е силно ограничен. За работни визи не говорим, щото това става само за много малък брой професии.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

jovani написа:А по едно време, на края на първата година в Канада бях стигнал до там, че имах само 120 долара в сметката си и сериозно мислех да викам родителите си да ми дадат пари за да се измъкна (като се има в предвид, че преди бях обикалял Европата в луксозни хотели и с първа класа самолетни билети)
Знаех си, че има защо да съм му почитателка на джовани :twisted:
Хем подходящи родители има, хем подходящи образования, бизнесмен канадски, хем знаи как да живее :P
jovani написа: бях служител, дори с висок пост
подходящо СВ, победител по душа 8)

джовани, къде са снимкитееееееееееееееееееееееее :lol: :lol:
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Krimon, dobre si se orientirala. Ima6 6ans, mom4eto e ergen o6te
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

krimon, а твоя снимка няма ли да пуснеш ? Така де, като гепиш богатия пич, по някое време ше искаш любовник, втори, трети. Дай снимка за мачовците които ще искат да се заврътят покрай бъдещата First Lady :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

чакай сега, не слагай каруцата пред магарето :lol: :oops:
Първо трябва да се сватосаме с джовани, после да се разведа :twisted: и накрая за теб ще помислим :wink: Любовниците са най-лесното :beer: :beer:
jovani

Мнение от jovani »

Добър ден,

Хълбой, извинявай но ме караш да се чудя какво висше си завършил - само ще напиша няколко факта:

1. На 4-тият ми пост в този форум едно момче ми прати ЛС да ме пита за работа и беше разбрало с какво точно се занимавам

2. На теб също ти бях пратил ЛС преди, където ти бях написъл: "произвеждам програми, които търгуват на борсата" - не знам забравяш ли, не можеш да ме разбереш ли?

Сега сам се опитай да свържеш някои неща, не мога да опиша всичко в такива детайли, че да ти обясня какво означава компютър, програми, борса и т.н. (шегувам се).

<hullboy>
Tuk ima segasno vreme “rabotja” I minalo “prodam”.
</hullboy>

Отговор: Работя по моят проект, да, но съм го продал (в минало време), т.е. печалбите (а и разходите) отиват са за сметка на инвеститора.

<hullboy>
Ne obvinjavam nikogo v karierizam a samo se opitvam da razbera kakva e glavnata tsel sega.
</hullboy>

Отговор: В момента съм в процес на развитие на идеята и прилагането и (този процес може да отнеме известно време - целта ми е рилийз до 2-3 месеца в голяма финансова институция и експанзиране по други пазари). А след това (може би след няколко години) имам други, съвсем различни идеи, които, ако съм жив и здрав се надявам да осъществя.

<Lub0>
jovani е открил как от оловото се прави злато, ама няма нужната технология в канада
</Lub0>

Отговор: В Канада има пазар (дори в момента е много горещ, но се използва американски софтуер за целта). Колкото до технологиите - аз сам си ги правя, не съм администратор или някакъв юсер, ако нещо ми трябва (дето го няма) сам си пиша програмата(:)). Така, че на мен Канада не ми пречи, само че е факт, че най-добрите местни студенти в ИТ не работят в Канада след завършването си (по причини, които аз и други сме описали преди).

Естествено, че няма да ви дам повече информация, но повярвайте, че и да ви я дам ще ви трябват няколко години за да я анализирате и приложите (това са борсови протоколи, бизнес логика, софтуер-инфраструктура, която изисква поне 5-6 години работа в бранша на над средно интелигентен човек, за да се разбере и приложи - че даже аз не познавам много хора, дето да имат добри познания и в програмирането и във финансите). Аз не питам Анхели с какво се занимава например, въпреки че имам добра представа от медицинска апаратура (щото съм завършил и техникум по промишлена електроника в добавка към двете висши) - а и да ми каже, не мога да стана медицински работник за 2 седмици.

По отношение на ваканциите - аз не съм излизал от Канада от както съм дошъл тук (нито си падам по голф), не карам Порше (не че не мога да си го позволя), не съм по-алчен от който и да било в моята професия (а познавам и истински "вълци", повярвайте). Но часовника тиктака и моето време идва "със страшна сила" :lol:

Ако намирате моето мнение за това дали да се емигрира в Канада по някакъв начин обиждащо, то значи не приемате, че има хора, които мислят и по този начин (според мен ако повече хора мислеха именно по този начин, това би било по-добре за тях самите, както и за държавата в която живеят).

А сега е време да направим контраатака:
Хълбой, Лубо и другите, които се считат за мои критици - бихте ли ми казали с какво Канада помага на хората с идеи? Не сте ли забелязали колко просяци има по улиците? Не познавате ли угнетени и онеправдани безработни, които критикуват системата? Няма ли корупция и престъпност на най-високите етажи на властта в Канада? Кеф ли ви е, че вие сте си намерили професионална реализация, а мнозина други живеят на социални помощи и работят на черно? Какъв е процента на имигрантите, работещи по специалността си в Канада (жокер: може да ползвате статистически данни - има публикувани такива)? Тези които не работят по специалността си, дали според вас имат по-добра професионална реализация в бранш, в който са почнали от нулата?
Изобщо, как се осмелявате да давате "непредубедени" идеи на хората, които пишат в този форум, без да ги предупреждавате за възможните проблеми (Хълбой да си разгледа мненията в тази и предишни теми)? Нямате ли представа, че една подобна стъпка (имиграция на неподходящо място и с не добра подготовка) може да доведе до психологически травми и да нанесе сериозни увреждания
на участника? (За референции може да ползвате мненията на имигранти в сайтовете, които съм цитирал преди, както и други източници по ваш избор).
Накратко - наистина се чудя на вас някой плаща ли ви за това, което пишете, имате ли някаква лична изгода, или просто си избивате комплексите. Хайде сега ми отговорете на тези въпроси, както аз ви отговорих (един по един) за да сравним начина ви на мислене с моят и да видим на кой какви работи му се "привиждат".

Желая ви успешен ден и всичко най-добро.

Иван
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Посмали малко, че изтрепа и децата...
Lub0 for President!
###############
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

що обидихте момчето :evil:
амаха ! разбирачи ! модератори и отавски бизнесмени !
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

кога бре krimon, той сам се обижда нещо :) гузен, негонен бяга ;)
Lub0 for President!
###############
jovani

Мнение от jovani »

За Митко: на мен не ми се "наложи" да избирам 3-тият вариант - просто така се стекоха обстоятелствата, а има и елемент на оценка на риска (можех да се откажа още тогава, и сега можеше и да съм по-добре - не знам, но ако се бях отказал вероятно никога нямаше да ме одобрят, ако кандидатствам пак). Тогава бях и на 29 години и разсъждавах по друг начин - всичко ми изглеждаше много лесно (от мястото на което бях) и не виждах как може да не успея с идеите си (после видях и това :)).
А за тези, чиято цел са само "многото пари" - на тях това, къде живеят няма да им помогне с нищо, ако нямат представа как да си направят парите - освен ако не намерят мястото, където "парите растат по дърветата" - това място в една известна книжка се наричаше "Страната на глупците", до колкото си спомням.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Заключено