Въпрос : Струва ли си емиграцията в моето положение

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

uffff, abe ti ia izkara Kanada nai-dobrata strana na sveta be...hehe...i ako na CNN vikash "eftini vestnikarski istorii" :roll: ...Are sega, znaime te 4e si Kanadets a ne bulgarin, i za Kanada ili dobro ili nishto :)

Az shte doida da ia vidia taz kanada April, no tia ako beshe tolkova xubava, amerikantsite shtiaxa tam da biagat...a za zakoni - vie vse oshte ste directno ypravliavani ot UK, taka 4e ne se izxvurliai mnogo :)

Tuk xorata pliuiat bulgarskoto obrazovanie (vkliu4itelno i ti samiat), no ina4e v sushtoto vreme se xvalish 4e go prieli v Kanada (moje bi edinstvenata strana v sveta) - protivore4ish si ti...

Az li4no ako resha da imam dete - v BG shte go otgledam. Vse oshte viarvam 4e BG se sustoi predimno ot dobri xora, obrazovanieto e na nivo koeto shte dade na deteto mi goliam krugozor ot znania, a za da se spetsializira - shte go izpratia v BG universitet - predi niakolko godini az plashtax $50 na semestur v moiat universitet, i mi prepodavaxa svetila v moiata oblast, xora pisali stotitsi nay4ni trudove, i se she nameria $50-$100 da otdelia za tova.
I v sushtoto vreme jivotut v BG shte go nay4i da tseni tova koeto az sum postignal i tova koeto to shte postigne, a ne da 4aka sotsialni ot Kanada. I po-trudniat jivot v BG shte my dade nyjnite "street smarts", i motivatsia za postoianen excel...

Li4no mnenie...
az nikoga ne sum obviniaval moite roditeli 4e ne sum se rodil bogat, ili v Kanada...
Последно промяна от BG-Dude на Съб Фев 26, 2005 11:13 pm, променено общо 1 път.
huba

Мнение от huba »

anxeli написа:но като чета по разни бордове за невежеството на българските педиатри в големия им процент, май няма и да го заведа за повече от 2 седмици. И пак ще ме е страх.
.
abe anxeli , to po bordovete se govoriat sashtite neshta i za kanadskite lekari.. :D :D :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

В СиЕнЕн са най-евтините истории, даже са без пари. Освен това много четене на СиЕнЕн води до многократни неуспешни опити за самоубийство. Освен това всички могат да четат, освен тези със средно образование от Щатите, така че стига цитати и препратки ...
Канада не е рай, но ако дойдеш за няколко дена из Ниагара, Торонто, Отава, Монреал, може да ти хареса и да не искаш да си тръгнеш, една престрелка няма да видиш, кен ю билийв ит ? Но това не знамчи че ще имаш вярна представа за живота в Канада.
За твое сведение има американци които се местят в Канада. Особено тези, дето искат да ги водят на екскурзия в Ирак.
Колкото до законите и директното управление от Англия, ходи си легни да се наспиш. Закони си имаме, мерси, сега няма да седна да ти изреждам. Имаме и една залюхана китайка, която представлява кралицата, но тя е само с представителни функции, само фърчи със самолета до вилата и кротко си харчи пари както успее. Политиците ни не са стока, даже Пол Мартин скоро се изложи, предположи че сирийците са в Ливан да "опазват мира" :lol: ... Ама пред българските и американските направо блестят, няма нито един селянин, нито пък цар :wink: ...
Циганите - на Сатурн !
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Zlatnata sreda, ah?

To i v bulgaria mnogo xubavi gledki shte vidish, a az nito na edna prestrelka v BG ne sum bil svidetel...

Tva za CNN-na shte go ostavia da si visi taka bez komentar...
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

huba написа:
anxeli написа:но като чета по разни бордове за невежеството на българските педиатри в големия им процент, май няма и да го заведа за повече от 2 седмици. И пак ще ме е страх.
.
abe anxeli , to po bordovete se govoriat sashtite neshta i za kanadskite lekari.. :D :D :D
Emи затуй ги е страх хората да дойдат в Канада :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Да не говорим за учителите, толкова много възможности, дори с шестмесечна диплома за учител по английски като втори език (ESL), каквито търсят навсякъде, се започва от $17-20 на час.
Mdam, vijdam az kakvo e ka4estvoto na obrazyvanie - 6 mesetsa i te pishat y4itel :idea:
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

huba написа:
.
тука след 3-4 години ше стане страшно точно с педиатрите- поради емигрантската вълна и бума на бебетата. мога да ви кажа че в Онтарио има към 250?!?! педиатъра на 12 милиона население. това означава че след време ще трябва вие да сте си лекари на децата. а да не говорим ако все пак се докопаш да мечтания педиатър - тогава вездесъщия Тиленол ти е в кърпа вързан :D
въобще с лекарите е нещо като бомба със закъснител- населението се увеличава с по 120 хиляди на година, а бройката доктори си стои същата или леко се покачва- тази година примерно са приети в Онтарио около 500 студента, което е много много малко на такова население. то затова и има доктори по на 70 години които едвам гледат и дишат ама работят, друг е въпроса каква е ефективността.
Последно промяна от sasho71 на Съб Фев 26, 2005 11:50 pm, променено общо 1 път.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Айде стига, толкова смешно се заяждаш че даже не е интересно. Прекалено street smart си за завършил велик български университет, наблягам на street а не на smart. Темата се измества към заздравяване на твоето его, което нито е цел на някого, нито ще стане. Ако нямаш нещо конструктивно да кажеш, може да спрем дотук. Поне аз така ще направя.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Сашо, във теб ни е надеждата, ще ни приемаш с връзки ...
Колкото до Тайленола, дай да си говорим сериозно, повечето заболявания по децата са вирусни, наистина ли искаш антибиотик за детето, когато той няма да помогне, само може да развие резистентност ? Затова се чудят как да ги лекуват разни мутирали щамове бактерии сега, нищо не им действа. Ако ще те отпраща веднага, по-добре Тайленол отколкото антибиотик, който може да не помогне. Ако вземе проба за изследване е друго нещо, поне да се знае какво е. Ти така ще правиш, нали :lol: ?
Циганите - на Сатурн !
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Ne se iadosvai i ne go vzemai tolkova navutre - tia istinata se rajda v spora. Prosto niamashe smisal da me obijdash, iavno ne si ot mnogo vreme v tsivilizovana strana, zashotot shteshe da po4nesh po slednia na4in "Dude, ne sum suglasen s teb, zashtoto..."

Moje da ne ti xaresva kakvo govoria, no prazni prikazki ne prikazvam ( i za tova vadia statistika ot vreme na vreme), puk i si e moe pravo da si izkazvam li4noto mnenie - (a da li e viarno ili ne - tova e otnositelno). Shtom iskash da si Kanadets, ostavi BG nrava si na letishteto - dai na xorata svoboda na slovoto, i ne gi obijdai samo zashtoto misliat razli4no ot teb. Az moje i da se izkazvam grubo ot vreme na vreme, no li4ni obidi kum nikogo ne sum otpavial, shte te posuvetvam i ti da posledvash tozi primer, ne samo tuk, no i v realniat ti jivot v Kanada, ako si tam.

Ne te poznavam, i izvod za teb pravia samo ot tova koeto pishesh vuv tozi forum. Davam ti "the benefit of the doubt", 4e si izstradal mnogo v BG i Kanada ti se vijda kato rai, no sviat goliam - xora vsiakakv. A za emigratsiata imam - ot vsiako testo pitka ne stava...

Xaide sus vdrave i uspex
T&C of my opinion:
Аватар
em

Мнение от em »

много ми е интересна темата ама наи - интересно ми стана когато се говореше за престрелки в БГ... та по случая:

преди време "Бат-Бойко" /Главен Секретар на МВР и Медиите / се изцепи:

"КОГАТО СТЕ В НЯКОЕ ЗАВЕДЕНИЕ/РЕСТОРАНТ И ВИДИТЕ ДА ВЛИЗАТ БИЗНЕСМЕНИ(МУТРИ) С ОХРАНА (ОТ ДЕСЕТИНА КУЛТУРИСТИ С ГОЛИ ГЛАВИ) СТАВАЙТЕ И НПУСКАЙТЕ ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН!!!!! :lol: :lol:

Та как може да присъсътваш на престрлка като си имаме такъв ЦЕНЕН алгоритъм или бисер?

А най- добре да си седим в къщи .Макар че и там може да ви настигне някой заблуден куршум /наскоро се случи , някакво пишлеме си купило въздушна пушка, преработил я на флоберкова (22калибър), сложил си оптика и си я прострелвал от балкона към отрсрешния блок, е уцелил един човек по бузата ама голяма работа/

ТА ПРЕДПОЛАГАМ В КАНАДА ЕДВА ЛИ СЕ БОРЯТ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ "СЪВЕТВАЙКИ" ПО ТОЗИ НАЧИН

ОТНОСНО ОСНОВНИЯ ВЪПРОС ПО ТЕМАТА:

НАПУСКАЙКИ РАБОТА В БГ, НЯМА КОЙ ЗНАЕ КАКВО ДА ЗАГУБИШ - ЛЕСНО ЩЕ ПОЧНЕШ ДРУГА АКО СИ ДОБЪР КАКТО КАЗВАШ.

В КАНАДА ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАМ КАК Е НО АКО НЕ ОТИДЕШ НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ.

Е, ПРОБАТА ЩЕ СТРУВА МАЛКО ПАРИ, НО АКО ГИ ИМАШ КВО ТИ ПУКА.АКО ЩЕ ГИ ВЗИМАШ НА ЗАЕМ ТОГАВА ТРЯБВА ДА СИ ПОМИСЛИШ.ЕДНО ПРИЯТЕЛЧЕ ЗАМИНА С ТУРИСИЧЕСКА ВИЗА ПРЕДИ 7-8 ГОДИНИ С ПАРИ НАЗАЕМ.НАСКОРО ГО ЧУХ ВЕЧЕ ЧАКА ПАСПОРТ, А ЗА ПАРИТЕ КАЗВА ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И ВСЕ НЯКОГА ЩЕ ГИ ВЪРНЕ.
ТА СИГУРНО НЕ СЕ СПЕСТЯВАТ ЛЕСНО ПАРИ В КАНАДА И ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПРЕЦЕНЯВА САМ ЗА СЕБЕ СИ ЗА КАКВО ОТИВА.

И АЗ СЪМ КАТО ТЕБ С ДВЕ ДЕЦА С ПОВЕЧЕ ДОХОДИ, СЪС СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, ВЪПРЕКИ ТОВА ЖЕНАМИ НАПУСНА РАБОТА И ПОЧВА ДА УЧИ УСИЛЕНО ЕЗИК, АЗ ЩЕ Я ПОСЛЕДВАМ ДРУГИЯ МЕСЕЦ И СМЯТАМ 2006 ДА Я ПОСРЕЩНА В КАНАДА!

НА ТЕБ УСПЕХ, САМО ДЕТО НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО СИ ИЗБРАЛ КВЕБЕК??
▼

Мнение от ▼ »

Сега отварям тази тема - бисер след бисер но това най ми хареса:
Много пъти съм чел във форума че получаваш ли повече от 1000 лв - не тръгвай .
:rotfl:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ако аз бях задал този въпрос, сега щях да съм още по-объркан отколкото преди задаването му.
Надявам се Nivlap, с теб да не е така и да ти е била полезна тази дискусия. Дано вече си намерил своите отоговори след тези 6 страници с мнения.
Слагам край на дискусията. Защото е явно, че основния ти въпрос започва да се измества и ставаме свидетели на обикновеното и нееднократно виждано дърляне между съфорумците на тема: "Къде е по-хубаво да се живее?", преминаващо под мотото: "Ти ще ми кажеш!"
Такива дискусии-спорове възникват почти ежедневно във форума и затова смятам, че няма да ти навредя със заключването на настоящата тема.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено