Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: Какво се случва в България?

Мнение от agent Ozo »

Съчувствам ти, че си случил на такива, но не мога да ти помогна.

Аз съм от дълги години пенсионер и работя единствено за поддържане на формата, а не за да се доказвам пред някого. И затова не ми дреме от заяжданията на жаби, които се дуят неимоверно, само защото са си въобразили, че са големи колкото волове. Ти си жабата, която първа ще се пръсне от надуване. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Наистина съм случил - Господ ме е опазил от пещерни комунисти фатмаци.
Пенсионер си, ако живееш от пенсията, ако живееш от социал си социално слаб и това в твоя случай е от некадърност - просто доказваш, че са били прави като не са те пуснали първия път в Квебек.
Мога да ти представя например един военен пенсионер, който наистина е успял и като военен и след това.

https://securitystudies.nbu.bg/bg/prepo ... n-georgiev"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Там е работата, че аз не съм тръгнал да се меря с когото и да било. И поради това не ми пука дали някой ще ме има за социално слаб, за некадърник или каквото там се сети.
Докато ти си некадърен и неуспял инженер-геофизик, който се мъчи да изглежда като успял, хвърляйки прах в очите на хората. И именно затова побесняваш, когато разобличавам всичките ти изхвърляния.
Ако си пребориш комплексите и приемеш мястото си на работеща маймунка средна ръка, няма да имаш никакви проблеми. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха.
Ми аз съм си точно средна ръка.
Въпросът е, що ти се напъваш да се изкараш нещо повече от неграмотен и некадърен лузър? 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Изобщо не се напъвам за нищо. Нека за теб да съм неграмотен и некадърен лузър.
Така още поече ще те боли, когато ти развенчавам вятърничавите анализи и прогнози.
Представи си ти на какво ниво си, след като един неграмотен и некадърен лузър те прави за смях. :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха!
За смях правиш единствено себе си.
Определено много як комплекс те бие.
8)
По развенчано от жалкото ти и мизерно вегетиране не знам как може да бъде.
България - страната на "къщите за гости"

Око за око, зъб за зъб, гейт за гейт. Иначе го наричат кампания за европейските избори…

Едните вадят тераса със сауна, другите - апартамент, едните къща за гости - другите - три къщи за гости. А главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вчера разследване на всички проекти по мярка 311 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 - 2013 г., финансирана от европейски средства, с предмет „изграждане (модернизиране) на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости“.

Малка, спретната къщурка - с пари от Европейския дом
Повод станаха медийни разкрития за такива постройки, вдигнати с европейски пари, но ползвани като частни имоти, а не като малък и семеен бизнес. В едната публикация е замесено името на Александър Манолев, подал оставка като заместник-министър на икономиката, а в другата - фамилията на съпруга на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП за евровота. За свързваната с Манолев „къща за гости“ край Сандански, към която е прокаран и водопровод с минерална вода, са усвоени 380 000 лева от европейските средства. За трите къщи край село Велика, община Царево, на 3 км от плажа край Лозенец, които се свързват със семейството на Йончева, парите са приблизително същите. Очевидно фирмите-бенефициери са ползвали максималното разрешено финансиране, което е до 70% от стойността на проекта, но не повече от левовата равностойност на 200 000 евро от ПРСР.
...
Не трябва обаче да се забравя нещо важно - разкриването на твърде големи злоупотреби при тези проверки би означавало, че следва да бъде ревизирана и цялата дейност на ДФЗ по време на управлението на Бойко Борисов, тъй като средствата за къщите за гости и в двата случая са изплатени през 2010 г. и през 2015 г., т.е. в първия и втория му кабинет. През 2015 г., когато са били изплатени европарите за имението, свързвано с Манолев, директор на ДФЗ е бил Румен Порожанов. Дали заради това, дали заради партийна или земляческа лоялност, но преди дни той заяви, че Александър Манолев не фигурирал като бенефициер по проекта и че всички такива проекти били строго и съвестно проверявани.

Уви, това не е борба срещу корупцията
Но поредните разкрития са прицелени не в корупцията при разходването на европейските средства, какъвто е общественият интерес, а срещу политическия „противник“. Така че не бива да възлагаме особени надежди на прокурорските проверки. За съжаление, европейска прокуратура още няма.

Резултатът от поредните скандали е налице: омерзение, „всички са маскари“ и отдръпване на все по-големи групи избиратели от политиката и политическото. Така облагодетелстваните от ниската избирателна активност на предстоящите евроизбори ще бъдат тъкмо онези, които водят калните боеве. И които после ще почиват в къщите си за „гости“.
https://m.dw.com/bg/българия-страната-на-къщите-за-гости/a-48474956

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Жалкото ми вегетиране не е нито довод, нито обосновка на какъвто и да е въпрос по която и де объждана в този форум теза. То не дава отражение на нито един геополитически процес, нито на което и да е от вътрешнополитическите събития в една или друга държава от този свят.
Само на изключително тъп сондьор, имаш се за инженер-геофизик, може да му дойде на акъла, че мизерното съществуване на опонента доказва грешността на тезите му, ерго - правота на жабока, мислещ се за вол. :)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Жалкото ти вегетиране е доказателство за неспособност и некадърност.
То е следствие напълно сбъркания ти светоглед и на невъзможността да се грижиш за себе си и семейството си.
Лаенето срещу тези, които те хранят е показателно за лицемерието и липсата на морал характерни за комунистите като теб.
Тъп е този, който не може да се грижи за себе си и протяга ръка като просяк, не този който плаща сметките на теб и семейството ти.
Ти живееш в някаква паралелна реалност.
В нея нискоквалифицираната работа, на която единствено си способен е с цел да спортуваш. 8)
Хората спортуват в парковете, фитнес залите, не като работят нискоквалифициран труд и висят по един работен ден във форума всеки ден, опитвайки да си избият комплексите. :fubar:
Да, ти си точно като жабата, която видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак.
Форумът е място, където си губят времето, такива, които са си надвили на масрафа, не прошляци.
:fubar:

Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Ivan1007 написа:Жалкото ти вегетиране е доказателство за неспособност и некадърност.
То е следствие напълно сбъркания ти светоглед и на невъзможността да се грижиш за себе си и семейството си.
Лаенето срещу тези, които те хранят е показателно за лицемерието и липсата на морал характерни за комунистите като теб.
Тъп е този, който не може да се грижи за себе си и протяга ръка като просяк, не този който плаща сметките на теб и семейството ти.
В нея нискоквалифицираната работа, на която единствено си способен е с цел да спортуваш. 8)
Хората спортуват в парковете, фитнес залите, не като работят нискоквалифициран труд и висят по един работен ден във форума всеки ден, опитвайки да си избият комплексите. :fubar:
Да, ти си точно като жабата, която видяла, че подковават коня и тя вдигнала крак.
Форумът е място, където си губят времето, такива, които са си надвили на масрафа, не прошляци.
ама ти кво искаш от един пенсионер и то млад.той си е надвил на масрафа.от къв зор да си напъва гъза за да хвърчи.
не е стар,млад пенсионер е.не го блазнят къщи,коли и други глупости заради които вие си късате задниците.
нирвана бе човек,нирвана.хепи е.и не е прост.
кат пораснеш може и да го разбереш.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа:
Ivan1007 написа:Жалкото ти вегетиране е доказателство за неспособност и некадърност.
ама ти кво искаш от един пенсионер и то млад.той си е надвил на масрафа.от къв зор да си напъва гъза за да хвърчи.
не е стар,млад пенсионер е.не го блазнят къщи,коли и други глупости заради които вие си късате задниците.
нирвана бе човек,нирвана.хепи е.и не е прост.
кат пораснеш може и да го разбереш.
Умните хора провеждат умни разговори. Глупавите се плюят и обиждат постоянно, защото нищо друго не могат да измислят.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
joro

Мнение от joro »

agent Ozo написа:Ти си знаеш с какви комунисти си живял. Казах ти, че аз жив комунист не съм срещал, само съм чел за тях или са ми разказвали. Ама съвсем други :)
Живи комунисти в България вече много рядко се срещат, останали са тук-там по старческите домове.
joro

Мнение от joro »

Pavel M написа:
joro написа:
Ivan1007 написа: Те и сега са така - една дневна в Канада е равна на една месечна в България
По-точно една седмична в Канада е колкото една месечна в България. По номинал. В РРР разликата е по-малка.
Да сравняваме средните заплати в Канада и България, а не заплатите на най-високо квалифицираните специалисти в Канада с най-бедните в България.
90% от българите в Канада си остават шофьори и разносвачи на пици, само 10% успяват да стигнат до нещо повече от средната заплата. Без значение какви точки са имали на интервюто. Животът решава кой за какво става, а не някакви тъпи чиновници.
жорко шоф. в канада не са най високо квалифицираните специалисти ,но са доста добре платени по тамошните стандарти и заради това много българи стават шофьори,а не защото други не могат да станат.
просто българина си обича парата и на вместо да стане дребен чиновник в банка или дребен началник производство и да се занимава с идиоти покрай него с/у 3К чисто на месец предпочита да върти геврека и да няма никой на главата си за двойно по вече пари
един шоф. лонг дистънс за15- 18 дена работа на месец по 12 часа на ден чисто докарва 5-6К според зависи.за по малко от тия пари няма луд който да се хване.
това е масовката,има изключения които изкарват и по вече,но там са със свой екипмант и си поемат рисковете.
Да въртиш геврека по няколко дни, да пътуваш хиляди километри, да спиш в кабината на камиона и да пишкаш и акаш в храстите край пътя, а началниците ти да звънят непрекъснато, че закъсняваш и ще има неустойки, полицаи да те гонят и глобяват- и това не си е работа. Някои предпочитат да си стоят в офиса и да се прибират всеки ден у дома, макар и за по-малко пари. И в България търсят шофьори на ТИР за международни превози, но много малко хора се хващат. Макар, че изкарват по 2000 евро и повече. Бай Иван предпочита 1000 лева заплата, но да си стои вкъщи, да си пие вечер ракийката, вместо да се дрънка на Майна си Райна в другия край на Европа.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хахахахах, ами след като пиша по цял ден във форума, илиза, че или съм си надвил на масрафа, или казаното от теб Иване1007 е поредната глупост, нямаща си нищо общо с обективната реалност.
Защото дали някой се намира в пралелна вселена се познава по това как разбира процесите ио явленията в неговата обективна реалност. В този форум си единственият, който никога и за нищо не е познал в своите анализи и прогнози. Толкоз. :)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Масрафа на цоциала? :rofl: :D
...Толкоз! |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''