Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от Bistra »

Ами то и в някои хотели на измъчващите плодовото съзнание южни екскурзии пише задължително 21+ (айде няма да споменавам защо) ;) :D
Хората обаче не го смятат за недемократично. Ех да имаше закон в София, забраняващ продажбата на апартаменти ....на селяни слушащи чалга съм с 2 ръце за антидемокрацията. :party: :lol:
Децата сами по себе си не са проблем. Отношението на родителите към възпитанието им, обаче да. В този ред на мисли точката указваща забрана на отглеждане (въпреки че се съмнявам да е точно така) трябва да се перефразира на: Забрана за отглеждане от хора, които не ги бива за това! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
todor73

Мнение от todor73 »

Румба какво е това "страта" дето го използва 3 пъти в едно мнение.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

apple написа:за кучета и котки може, а? А за дечица не... :?: Не е за вярване...
'ми не е точно така, госпожа! Обикновено "неможенето" е в следния ред: животни (опасни за живота и здравето или пречещи на живущите), музиканти, и едва на последно място сред дискриминираните са децата (по-скоро родителите им, защото те подписват договора за наем). Само ми отговори (чисто хипотетично) на следния въпрос - ако ти си в позицията на собственик на сградата и трябва да угодиш на желанието на няколко заможни люде на преклюнна възраст да живеят на спокойствие, ти ще им държиш ли и на тях тия речи за хуманизъм и прочие, или ще се съгласиш с исканията им?
Между другото, най-строгите правилници обикновено са на сградите в които живеят заможни хора, в общинските блокове никой не ти забранява да имаш една сюрия деца :D
Предполагам следващото включване на госпожа Фиданка ще е да се връцне да обяснява разликите между Кебек и другите провинции.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

todor73 написа:Румба какво е това "страта" дето го използва 3 пъти в едно мнение.
Виж Тук:

На кратко в Бритиш Колубия незнайно защо решили да се правят на Австралийци и вместо като в цяла Канада да казват Кондо решили да казват Страта.

В по-конкретният случай Страта в повечето случаи означава Нещо като "Корпорация/организация на собствениците" и няма начин да купиш кондо/апартамент ако не си "член" на тази органзация, коет всъщтност е може би най-малкият проблем. Най-големият е че трябва да плащаш месечна вноска "Потдръжка" която може да е от 300 до 1500 долара на месец.. в зависимост от местонахождението етаж, площ и т.н. на апартамента.. (aka "Strata Fee")
Това е отделно от ипотеки и т.н.
Тези Страта Организции също контролират вътрешният регламент, като дали може да го даваш под наем, дали може да живеят гълъби, папагали и разни други животинки вътре.

С други думи тесла отвсякъде.. и въпреки това има хора които намират логика в това нещо и си плащат за удобството.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

UnHoly написа:
apple написа:за кучета и котки може, а? А за дечица не... :?: Не е за вярване...
'ми не е точно така, госпожа! Обикновено "неможенето" е в следния ред: животни (опасни за живота и здравето или пречещи на живущите), музиканти, и едва на последно място сред дискриминираните са децата (по-скоро родителите им, защото те подписват договора за наем). Само ми отговори (чисто хипотетично) на следния въпрос - ако ти си в позицията на собственик на сградата и трябва да угодиш на желанието на няколко заможни люде на преклюнна възраст да живеят на спокойствие, ти ще им държиш ли и на тях тия речи за хуманизъм и прочие, или ще се съгласиш с исканията им?
Между другото, най-строгите правилници обикновено са на сградите в които живеят заможни хора, в общинските блокове никой не ти забранява да имаш една сюрия деца :D
Предполагам следващото включване на госпожа Фиданка ще е да се връцне да обяснява разликите между Кебек и другите провинции.
И все пак трябва да и се признае на Апълката че в конкретния случай "she's got a point"
За държава която претендира да е демократична и хуманна да поставя ограничения къде могат да живеят деца и къде не е меко казано абсурдно (а аз бих добавил лицемерно), още повече че в някои случаи си е чиста дискриминация, когато се предпочете семейство без дете вместо таковa с дете.

Изненадан съм че никой адвокат не е поел инициатива да защити правата на децата/бъдещето на нацията. Явно са прекалено заети да защитават правата на Травеститите.
apple

Мнение от apple »

UnHoly написа:
Ти въобще четеш ли преди да пишеш както и онази над тебе? Аз говоря при закупуване на собствено жилище, а не за наематели! Това е смайващото, образуването на "частни комуни" от дърти детемразци, които често имат една сюрия псета и затлъстели подобия на котки, но не понасят чуждите деца... I'm proud to be Canadian както казват тука... Иначе тия имат служби за защита на децата им дето реват като хималайски мечки за щяло и нещяло ама не им пука някакви вътрешни правилници и частни договори да са над правата на човека. Какво излиза, имаш пари, харесваш си апартамент в опредален квартал и блок, ама не можеш да купиш щото или имаш деца или планираш да имаш такива и правиш по-лош избор само за добруването на шепа нищо не произвеждащи старци-консуматори примерно... Абе то в България, това да вземе да се случи да видиш какви дела ще се спретнат за нарушаване на човешките права. Аз лично броя и децата за хора за разлика от потабарначени персони за които последните "сами по себе си просто не са проблем". За хотелите +21 от личен опит не знам, но явно са добре познати на тебе мадам de l'eau claire! ;) Като клиент или предлагащ услуги за над 21 се изживяваш аз не знам и слабо ме интересува...
Е не може да бъде - доживях един път да съм права и то в очите на Иван... Днес ще се празнува :party: :d: :dance: :wink: Ако мене ме касаеше лично, също бих се пробвала да заведа дело и да се види в съдебна зала кое е по-важно за канадците децата или старците... Страшно любопитно дело ще да е... :?:
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

apple написа: Е не може да бъде - доживях един път да съм права и то в очите на Иван... Днес ще се празнува :party: :d: :dance: :wink: :
Не се прай на тресната... В доста случаи всъщност мненията ни са се "препокривали". Нямам проблем с твоите мнения, дори и тези които противоречат на моите.

Проблемът (както вече беше установено безброй пъти) е в арогантният и натрапващ начин по който ги поднасяш.. Това си е твой стил явно, но на този континент подобен стил е адски контрапродуктивен и не води до нищо добро или позитивно.. Ти може би вече забелязваш следствията, само още не си установила причините .. :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:Ти въобще четеш ли преди да пишеш както и онази над тебе? Аз говоря при закупуване на собствено жилище, а не за наематели! Това е смайващото, образуването на "частни комуни" от дърти детемразци, които често имат една сюрия псета и затлъстели подобия на котки, но не понасят чуждите деца... I'm proud to be Canadian както казват тука... Иначе тия имат служби за защита на децата им дето реват като хималайски мечки за щяло и нещяло ама не им пука някакви вътрешни правилници и частни договори да са над правата на човека. Какво излиза, имаш пари, харесваш си апартамент в опредален квартал и блок, ама не можеш да купиш щото или имаш деца или планираш да имаш такива и правиш по-лош избор само за добруването на шепа нищо не произвеждащи старци-консуматори примерно... Абе то в България, това да вземе да се случи да видиш какви дела ще се спретнат за нарушаване на човешките права. Аз лично броя и децата за хора за разлика от потабарначени персони за които последните "сами по себе си просто не са проблем". За хотелите +21 от личен опит не знам, но явно са добре познати на тебе мадам de l'eau claire! ;) Като клиент или предлагащ услуги за над 21 се изживяваш аз не знам и слабо ме интересува...
Е не може да бъде - доживях един път да съм права и то в очите на Иван... Днес ще се празнува :party: :d: :dance: :wink: Ако мене ме касаеше лично, също бих се пробвала да заведа дело и да се види в съдебна зала кое е по-важно за канадците децата или старците... Страшно любопитно дело ще да е... :?:
Ай, сега я препрочети тая глупост (подчертаната) дето си я пуснала и помисли със зелената и неузряла кратуна! Тия нищо незаслужили старци колко време са живели и с плащането си на данъци какво са допринесли за тази държава. Какво, като ескимосите ли да ги изолираме да умиргат като не стават вече за лов на тюлени ли? Самата форма на кооперацийно съжителство предполага мир, любов и разбирателство между съкооператорите. Защо да са дискриминирани хората с деца? Могат да си купят индивидуална къща с двор, където да играят на свобода малките или кондо в друг блок, където има преобладаващо семейства с деца. И аз смятам, че ме дискриминират понеже нямам достатъчно пари да си купя къща в тузарски квартал, ама такъв е живота, какво да се прави. :D
Или викаш по пътя на елементарното ускорение...Ний ще се запънем и ще искаме точно апартамент в този блок, където не сме желани, Ааа-ма-ха! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Ай, сега я препрочети тая глупост (подчертаната) дето си я пуснала и помисли със зелената и неузряла кратуна! Тия нищо незаслужили старци колко време са живели и с плащането си на данъци какво са допринесли за тази държава. Какво, като ескимосите ли да ги изолираме да умиргат като не стават вече за лов на тюлени ли? Самата форма на кооперацийно съжителство предполага мир, любов и разбирателство между съкооператорите. Защо да са дискриминирани хората с деца? Могат да си купят индивидуална къща с двор, където да играят на свобода малките или кондо в друг блок, където има преобладаващо семейства с деца. И аз смятам, че ме дискриминират понеже нямам достатъчно пари да си купя къща в тузарски квартал, ама такъв е живота, какво да се прави. :D
Или викаш по пътя на елементарното ускорение...Ний ще се запънем и ще искаме точно апартамент в този блок, където не сме желани, Ааа-ма-ха! :D
Тази пък накъде заби - ескимоси, старци...изолация... Придържай се към основната идея мадам, не шиканирай! Старците си имат достатъчно права тук и хосписи дал бог луксозни колкото щеш на острова... Богатите старци живеят в къщи, онези по-така са в конда. Принос - ха тая пък, ама много соц звучиш некак си... А младите двойки не са толкова цъфнали да си купуват къщи тук, младички се вдимат като гледам... И жените често не работят първите години докато гледат децата... Та от тази гледна точка апартаментите са им по-достъпни както под наем, така и за закупуване. Та тия съвети си ги заври някъде...по твой избор... примерно в задния джоб на кафявия ти шлифер да не си помислиш нещо друго... ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа: И все пак трябва да и се признае на Апълката че в конкретния случай "she's got a point"
За държава която претендира да е демократична и хуманна да поставя ограничения къде могат да живеят деца и къде не е меко казано абсурдно (а аз бих добавил лицемерно), още повече че в някои случаи си е чиста дискриминация, когато се предпочете семейство без дете вместо таковa с дете.

Изненадан съм че никой адвокат не е поел инициатива да защити правата на децата/бъдещето на нацията. Явно са прекалено заети да защитават правата на Травеститите.
А не и давай фалшиви надежди, че гледай сега накъде ще забие! :D
За мен пък ще е дискриминация да съм богата бабка с няколко милиона в джоба и да ми смущават спокойствието няколко зле възпитани идиотчета. Да заведа ли дело, ааам? :lol:
Живяла съм години наред със съсед пианист - невъзпитан и нагъл. Така и не се разбрахме за часовете за изнасяне на концертите. По време на сесии ми се налагаше да уча с тапички в ушите, защото по неговите думи...'Той точно тогава решаваше да ми изнася серенади'....Какви серенади, какви 5 лева????....Аз го МРАЗЕЕЕЕХ!!!!!!! Абе съжителството в кооперации, в български вариант е идиотска работа. Имах си аз тук като плащаш толкова пари и да нямаш собствени изисквания! Kонтракторите са просто бизнесмени...Естествено е, че ще защитават правата на по-платежоспособните си клиенти. 8)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

го'сжа Фиданке, казват да не се набираш излишно по "социални" теми, ама ти - йок, не трябвало така :D
Какво ти бърка в здравето, че някаква кооперация съсобственици (или наематали) нямало да одобри семейство с деца? Ако това не е твоя случай, или ако не си изтъкнат правозащитник, е достатъчно да го отбележиш като факт и няма да паднеш в очите на никой, задето не изразяваш "активна гражданска позиция". Между другото наблюденията върху пазара на недвижимости (твоя любима тема) показват, че младите семейства с деца предпочитат да се установят в предградията, където да разполагат с повече пространство - двор, гараж и прочие удобства, които сградата с кондоминиуми не предлага. След като си отгледат децата, възрастните хора се отървават от къщата в предградието и я заменят с (изненада) малък апартамент в града. Сега дали ти светна защо старците имат такова влияние? Защото са мнозинство на пазара и до голяма степен диктуват условията :wave2:
Бел. под линия:
Глаголът chicaner (побългарен в твоето изречение като "не шиканирай" ) във френския език на канадската провинция Квебек означава "дразня, досаждам, разправям се", а не "шикалкавя, измъквам се" както вероятно си се пробвала да го употребиш. "Anyway, c'est drôle", както се казва понякога у Кебек ;)
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа: Принос - ха тая пък, ама много соц звучиш некак си...
Ха - соц....Хахахаа (изсмяла се беззъбата камила) :lol: Капитализъм братче, какво искаш!...Колкото по-бързо го прихванеш и свикнеш, толкова по-лек ще ти стане живота.
Който плаща, той поръчва музиката! 8)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
ivandaman написа: И все пак трябва да и се признае на Апълката че в конкретния случай "she's got a point"

А не и давай фалшиви надежди, че гледай сега накъде ще забие! :D
За мен пък ще е дискриминация да съм богата бабка с няколко милиона в джоба и да ми смущават спокойствието няколко зле възпитани идиотчета. Да заведа ли дело, ааам? :lol:
Живяла съм години наред със съсед пианист - невъзпитан и нагъл. Така и не се разбрахме за часовете за изнасяне на концертите. По време на сесии ми се налагаше да уча с тапички в ушите, защото по неговите думи...'Той точно тогава решаваше да ми изнася серенади'....Какви серенади, какви 5 лева????....Аз го МРАЗЕЕЕЕХ!!!!!!! Абе съжителството в кооперации, в български вариант е идиотска работа. Имах си аз тук като плащаш толкова пари и да нямаш собствени изисквания! Kонтракторите са просто бизнесмени...Естествено е, че ще защитават правата на по-платежоспособните си клиенти. 8)
Затова елате в блока на баща ми и вижте разликите :rofl:
Мразила пианиста,а ми канадския бъм да не е по убъв ? :rofl:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
speedy

Мнение от speedy »

Направо да се зачудиш как хората завъждат деца в Канада. Половината от семействата с деца имат по две или повече. За разлика от повечето ми приятели в една друга държава, където няма ограничения, но пък само едно семейство има две деца, а останалите са с едно (частен случай).
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Има си жилища и жилища.ето примерно в квартала където аз живея за имигранти не искат и да чуят,само канадци с по над 70 000 заплата,не щат и това е :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор