Да, с голия бетон. Просто защото аз такъв досега на обитаема сграда не съм виждала в София. Чисто практическата необходимост е обитаваната да се покрие - за това говорех. И тя не може да вземе РП, без да са изпълнени изискванията на наредбите, едно от които е за топлинните характеристики на сградата.optics написа:Daisy2 написа: Ами не съм съгласна, но то пак ще стане като за тетаъра и чалгатаВсеки е свободен да си вярва, в каквото си иска.
Аз не знам сграда в София, която да е оставена на бетон - освен недовършените и изоставени, каквито се намират. И дори не броя естетиката (не защото я няма, а защото е по-маловажна в случая), а чистата практическа необходимост заради цените на енергийните ресурси. БГ няма канадските запаси от водна енергия, ойл сендс или атомна енергия. И затова трябва да пести.
Малко не стана ясно с кое не си съгласна - че има гол бетон ли ?
И нещо не ми се вързва "чистата практическа необходимост" изоставена сграда да не се покрие.Тя щом е изоставена, няма нужда от допълнителна логика за "цените на енергийните ресурси" ?!
Изоставената е изоставена, защото са свършили парите. Тя е неодвършена и не е обитаема, и не потребява енергия. Има и случаи на спряно строителство заради неуредици между инвеститор.строител.собственици, или заради проблеми със земята. А и след като са я изоставили заради пари, ясно е, че ще й покрият фасадата, след като намерят пари за нея и продължат строителството. Опаковането на сградата става след поставянето на дограмата. Бетонът на изоставена сграда се вижда в зависимост от етапа на строителството, на който е изоставена. Но не са редки случаите и на довършване на изоставени - като се разберат или намерят пари.
Искам да кажа, че няма такава мода в БГ, едно защото не го позволяват наредбите, а и чисто практически никой няма интерес от гола сграда, заради сметките за отопление, които ще плаща.
Аааа, то е станало объркването от моя пост - аз говорех за цените на ресурсите за довършени сгради и че те не са на гол бетон. Ясно е, че изоставената е изоставена и не е покрита обвивката й - при нея има по-императвини съображения

Говорим за нови сгради - нали така? Въпросът с модата касае тях. Иначе има голяма кампания (вкл. държана субсидия за домакинствата) за покриване на старите панели и ЕПК.