Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !

Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
Ако трябва да избирам между двете, ама явно ти слизаш стремглаво надолу, ако си прочетеш последните 20 мнения ще сгрееш ....roumensp написа:Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
Аха! Значи, да разбираме ли, че ти в Торонто хем си нахранен, хем водиш богат и разнообразен културен живот?myhata II написа:Ако трябва да избирам между двете, ама явно ти слизаш стремглаво надолу, ако си прочетеш последните 20 мнения ще сгрееш ....roumensp написа:Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
Само че не трябва да избираш и затова ги съчетаваш: лапачка и пиячка вечерта, а на сутринта главата пълна с махмурлук и мъдри мисли, изливани тука.myhata II написа:Ако трябва да избирам между двете, ама явно ти слизаш стремглаво надолу, ако си прочетеш последните 20 мнения ще сгрееш ....roumensp написа:Да не си се объркал нещо ? Не бяха ли яденето и пиенето най-важното ? Или викаш, оня период го надживя и се извиси духовно ?myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !
Ти ако искаш вярвай и във великденското зайче - толко ти е акъла, такива са ти гените; само ако обичаш недей да намесваш мен или родителите ми във всяка измислена тъпанарска история, която от тотална скука ровиш от нета. И ако искаш да спамиш за някаква българо-виетнамска чалгарка, майката на Албена Вулева или подземния живот на картофите, бегай под шипките.Bistra написа:Елементарко си ти, че си представяш макар в сънищата, че някоя може да ти се върже на дънки и ВЕф!Павел написа:Eлементарка вярва на всички глупости, които постоянно изравя; явно я боли главата от мислене и никога не подлага нищо на съмнение.Bistra написа:Е, аз как съм я написала? Тирето е за повтаряемост и да си спестя писане...![]()
Единствените, които могат да се обвинят в расизъм по отношение на виетнамци са вашите хора, Озо, комунетата.
Ето, чети и се ограмотявай как са ги тормозели!
Рекетирали Люси Иларионов заради бащата на Ани ХоангКой знае дали и Павелчов тейко не е бил някой виетнамски душманин, за да може пишлемето му да задява съученички с бонбонки тик-так.
"Глупости на търкалета. 23 години не се смени този полицай, та да си изкара разрешително"
"Седи си вкъщи, но изкарва пари (400лв) и някой ходи в тях и му ги взема след , като разбере че е без документи. Елин Пелин е огромен град в който живеят милиони виетнамци и затова тъпите полицаи не могат да разпознаят, че е чужденец. Истинската вина на полицаите е, че досега са го оставили да си прави каквото иска у нас. Щом няма документи значи няма и здравни, социални и пенсионни осигуровки и когато остарее или се разболее ще издържаме и него."
"Абе Фук да си каже истината защо му взеха едно време документите. Да си каже и за далаверите, които въртеше и как изнудваше новодошлите виетнамци. И че по тази причина се махна от София... Айде стига глупости"
![]()
![]()
![]()
![]()
На друго място четох, ама не можах да намеря статията, как работил ангария на къщата на някакъв фактор от милицията и оня "милозливо" отказал да му плати за труда, оставяйки го да живее в България. И още, че при "разходките" (по работа разбира се, не по далавери, както се опитваш да изкараш) си до София милиционерите му взимали всичките пари и му се налагало да се прибира пеша до Елин Пелин. Разстоянието не е малко. Вярвай ми!...И това всичкото по време на прехваления ти социализъм. Баси! Нали ни бяха братя и ги спасявахме от х'американския империализЪм, давайки им работа в нашето строителство?!
Дава се "тон в живота", а перифразирания израз (само за мъжкото съсловие) е "наклон на х**" т.е. каквото ти, Бистре, нямаш.Bistra написа:Абе, я си гледай работата! Не си ти тоя, който ще ми дава наклон в живота!...за щастие.
Да ама не, нивото в сантиметри го даваха в 3 следобяд, а дела и документи беше сутрин след това и след новините. Даже ако не ме лъже паметта, беше в 7 и 15, та аха закъснявах за училище, защото ми беше интересно да го слушам.Bistra написа: Имаше и едно предаване "Дела и документи" веднага след нивото на река Дунав в сантиметри - адски скучно! Баба ми го пускаше сутрин да ме буди за училище.
Имаше детски приказки и винаги бяха с някаква поука, което беше много възпитателно не само за децата, но и за възрастните даже. Пък баба ти дали е имала ВЕФ или радиоточка незнам, no аз лично си купих в VI-ти клас след лятната бригада за 80.00 лв. Kато ми понадиха и моите родители за още толкова на следващата година пък си купих колело с 1 скорост и контра, с два багажника (отпред и отзад) - "Украйна", защото нямаше "Балкан" в магазина (това е второто, а първото, което ми беше станало малко беше "Лястовичка"). В VIII-ми клас пък си купих от магазина "Направи си сам" в една кутийка в насипно състояние транзисторче "Звездочка" за 10.00 лв., а за рождения ден фотоапарат Смяна8, който струваше 15.00 лв. Цените са със таксите TPS & TVQ...Bistra написа:E, хубаво, де! Може и така да е било. Май имаше детски приказки преди "Дела и документи". На мен пък те ми бяха интересни.![]()
Помня, че лекторът опяваше с един погребален глас. И баба имаше ВЕФ, ама не корекомски като Павелчовия.
А, сега чак отворих и чух . Именно
ivalin написа: Имаше детски приказки и винаги бяха с някаква поука, което беше много възпитателно не само за децата, но и за възрастните даже. Пък баба ти дали е имала ВЕФ или радиоточка незнам, no аз лично си купих в VI-ти клас след лятната бригада за 80.00 лв. Kато ми понадиха и моите родители за още толкова на следващата година пък си купих колело с 1 скорост и контра, с два багажника (отпред и отзад) - "Украйна", защото нямаше "Балкан" в магазина (това е второто, а първото, което ми беше станало малко беше "Лястовичка"). В VIII-ми клас пък си купих от магазина "Направи си сам" в една кутийка в насипно състояние транзисторче "Звездочка" за 10.00 лв., а за рождения ден фотоапарат Смяна8, който струваше 15.00 лв. Цените са със таксите TPS & TVQ...