На повечето от старите съфорумници им е ясно, че много обичаш локумите, ама новите няма как да го знаят и ти се връзват.
roumensp написа:В Сидни ли ме прати след толкова ровене в Гугъл ?![]()
На повечето от старите съфорумници им е ясно, че много обичаш локумите, ама новите няма как да го знаят и ти се връзват.
Moооля????Daisy2 написа:Чалгата в България е рапът и хип-хопът, и латиното при вас.
Не си се събудила още и почваш да кълвеш.Поскрий малко топката,явно момичето е културно,а не простак като нас.Bistra написа:Moооля????Daisy2 написа:Чалгата в България е рапът и хип-хопът, и латиното при вас.Значи да се пее на испански е чалга?
![]()
Не знам защо си мисля, че и да се говори на този език е пак същото....Я, какъв хубав континент си имаме на юг, пълен с чалгаджии!Чак награда Грами са учредили по този повод.
Добре,добре...видя се колко са ти свестни мненията. Аз съм дотук. Няма да се учудя, ако и посещенията ти на театралните постановки са плод на Гугъл търсенията, както и биографиите на млади български оперни гласове.
Я, пак? Това като "нас" ли го чета? А ще имаш да взимаш, така да ме присламчваш! Не съм още в групата "на бабишкерите" .newcomer написа: Не си се събудила още и почваш да кълвеш.Поскрий малко топката,явно момичето е културно,а не простак като нас.
на мен м/у другото най големия ми приятел от детските ми години е оперен певец,но с топ не можеш да го накараш да изпее нещо когато се съберем компания на маса ,освн когато много се е напил
Има си и чалга, има си и фолклор на испански, Бистра. Както има БГ фолклор и БГ чалга. Има и гръцки фолклор, и гръцка чалга. И италиански фолклор, и италианска чалга. И сръбски фолклор, и сръбска чалга. Само германска чалга не съм чула да има, макар фолклор да си имат и теBistra написа:Moооля????Daisy2 написа:Чалгата в България е рапът и хип-хопът, и латиното при вас.Значи да се пее на испански е чалга?
![]()
Не знам защо си мисля, че и да се говори на този език е пак същото....Я, какъв хубав континент си имаме на юг, пълен с чалгаджии!Чак награда Грами са учредили по този повод.
Добре,добре...видя се колко са ти свестни мненията. Аз съм дотук. Няма да се учудя, ако и посещенията ти на театралните постановки са плод на Гугъл търсенията, както и биографиите на млади български оперни гласове.
Bistra написа:Я, пак? Това като "нас" ли го чета? А ще имаш да взимаш, така да ме присламчваш! Не съм още в групата "на бабишкерите" .newcomer написа: Не си се събудила още и почваш да кълвеш.Поскрий малко топката,явно момичето е културно,а не простак като нас.
на мен м/у другото най големия ми приятел от детските ми години е оперен певец,но с топ не можеш да го накараш да изпее нещо когато се съберем компания на маса ,освн когато много се е напилТанцувам и танго, и салса, така че някоя 25-годишна девойка може да ми диша само праха. Мога да ти рецитирам и Лорка на испански.
![]()
В чалга клуб, обаче не съм влизала през живота си и няма да вляза.
Хмм, щом не те интересуват местните библиотеки, някои от които са с големината на софийските молове, то да ти разкажем за книжарниците.Daisy2 написа:Благодаря. Книги на български не ме интересуват, но благодаря все пак. И библиотеки не толкова, колкото книжарници, цени на новите заглавия, награди и представяния - но мисля, че това е най-много застъпено в Торонто. Нещо такова - ей затова завиждам на всички, които могат да бъдат там!:fighter написа: Има също много библиотеки, които са абсолютно безплатни, и освен книги има всякакви филми, музика, списания, комикси. Някои библиотеки са на по няколко етажа. А аз знам за една библиотека, в която има и български книги.
На опера много трудно ще ме закара човек, на театър по-може.
Предпочитам концерти, засега сме си заплюли този на Боб Сигър на 27.03. ако не се лъжа.
Цените на билетите варират доста, но пък има много компании, които осигуряват на служителите си чувствително по-евтини билети.
Ходи ми се и на хокей, ама бая солено излиза![]()
Културен живот има не по-малко от България, стига да имаш време и да можеш да си го позволиш.
Awards presented to top writers at Alice Munro Festival gala
http://www.southwesternontario.ca/whats ... ival-gala/"
Хокеят е извън интересите ни.
Да, ей това е много важно и това питах - този културен живот достъпен ли е за един ново-имигрирал?
Само регетона, част от латиното бих оприличил на чалга. Но по-скоро заради неговото масово приемане. Слушат го всички обикновени хора в латино държавите. Но по простотия българската чалга няма равна. Въпреки, че ако разбираш испански, любовта, включително и физическата доста открито се възпява в латиното. Но пък това си им приляга и на открития начин на живот. Няма го снобаризма и лицемерието, който се шири в източна (а и западна) Европа.Bistra написа:Moооля????Daisy2 написа:Чалгата в България е рапът и хип-хопът, и латиното при вас.Значи да се пее на испански е чалга?
![]()
Aма аз вече съм я направила. Що ти да не си кандидат?newcomer написа:Кажи сега коя е по правилната инвестиция.
Aхъм, ахъм...за либоф са чуднички. Жалко, че за друго малко не стават, но всяко правило си има и своите изключения.Няма го снобаризма и лицемерието, който се шири в източна (а и западна) Европа.
Обичам да имам книгите, а не да ги заемам - затова не се интересувам от бибилиотеки. Освен от библиотеки-музеи, де.Kan_Tangra написа: Хмм, щом не те интересуват местните библиотеки, някои от които са с големината на софийските молове, то да ти разкажем за книжарниците.
Тук книжарниците са големи поне колкото била. На минимум 2-3 етажа. Вътре задължително има 2-3 кафенета или просто кресла, където можеш да отпочинеш и да четеш колкото си искаш от произволна чисто нова книга.
Разбира се, тук при нас сме изостанали и в кафенетата (и книжарниците) не се пуши. Така че книгите, а и ти самия не се осмърдяваш. Както например е в олицетворението на културата, нашата родина.