България узрява за война с негативизма

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: България узрява за война с негативизма

Мнение от ivanko13 »

Много сложно с тея моргичи... Първо пари за даунпеймънт, после за ремонт по къщата, сметки, такси, ракуни, катерици, косене на трева, чистене на сняг... :sweat: Май кондо по-добре, ама там пък с това maintenance fee ...
И то хубаво ,като си каже човек след 25-30 години къщата е моя ама ако знае освен на банката колко пари ще потроши за ремонти на покриви, водопроводи, котли и не знам още какво... А тукашните майстори са много алчни и ще ви одерат кожата :D Общо взето, след 25 години къщата ще е станала на юфка.
От друга страна, това май е единствен начин един имигрант да спести някой лев в тая пуста Канада... Освен това човек живее в "собствената" си къща... Както каза Аблоод, има вероятност квартала да качи цената и ако имате ръчички като него да си правите сами ремонтите, нещата се нареждат като в приказките... Купувате стара къща, излъсквате я и след 5-6 години я продавате със 100 000 отгоре или пък просто се наслаждавате на живота в нея...
Може и обратното да стане обаче... Преди месец работих в един блок на Киплинг и Диксън в Торонто и се заприказвах с една бабка която живее 21 години във въпросния блок та тя ми каза ,че на времето са чакали с месеци за да вземат апартамент там... Сега блока е пълен със сомалийци... Да не казвам пък на какво прилича Брамптън сега в сравнение с това ,което е бил преди 25 години.
Друг вариант, печелите здраво пари на канадските плантации, с парите дигате три ката къща в някое родопско или старопланинско село и си карате старините с кеф :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

edelwais написа:
budtel написа: Какви свободи, какви права. Един прост пример са имотите на ипотека. Изплащат се почти до пенсия, а в някои случаи и след това. Това свобода ли е?
не осъзнаваш ли ти, и твойте подобни, че с мрънканиците си сте точно като тази прослойка в България, които само знаят "Дай, дай, дай!" Какво си дал ти
Това е направо в десятката. Този дето го цитира често говори за гражданско общество, но като че ли винаги става въпрос за искане на нещо (за нищо) или търсене на някакви права. Но това той да даде нещо на обществото (срещу нищо) или пък не дай Боже да зачете правата на другите/различните, направо забрави. Криворазбрана цивилизация отвсякъде... Добри Войников като че ли е описвал точно нашия буд(и)тел:
Следствието е взето вместо самата причина, отражението — вместо самата същност. Повърхните впечатления оставят и повърхни познания: а от такива познания излизат криви разсъждения. От това — и криви убеждения, които представят смешни умове.
Да се смееш ли или да плачеш :^)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

myhata II написа:
valioiko написа:Значи.....10 години плащаш ипотеката на някой друг, докато събираш за свое жилище, отколкото още в началото да започнеш да изплащаш собственото си жилище???
Айде да разясниш логиката, ако обичаш... :)
Знаеш ли колко струва 2 стаен под наем в Торонто всичко включено и колко струва Моргидж с 10% Даун за 30 години + ток,вода,и такса ,за къща която е оценена от банките за 600 000 долара в средна ерия ?
Че от къде на къде сравняваш уютна къща, с площ, колкото 3 двустайни апартамента, построена върху твое си парче земя, с мърляв билдинг, предназначен специално за безстопанствени наематели?

Вземи реален пример - семейство си купува старичък дуплекс с 2 индентични апартамента с 30% даунпеймънт. Живее в единия, а другия дава под наем на друго семейство. Стандартно наемът след 30% даунпеймънт покрива изцяло вноските за половината дуплекс, плюс разходите по поддръжка на етажа, ток, отопление, застраховка, поддръжка, обезснежаване, риск за вакантност....

Тоест наемателите от 2-рия етаж имат толкова разходи, колкото и наемодателите от първия, но се сещаш какво става в дългосрочен план.

Съотношението разходи/печалби са много по-различни при билдинзите с множество апартаменти, но там не може и дума да става за сравнение с чистичките, комфортни и сигурни кондомниуми, където обикновено е забранено за наематели. За собствена къща на твоя си земя да не говорим.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ivanko13 написа: Друг вариант, печелите здраво пари на канадските плантации, с парите дигате три ката къща в някое родопско или старопланинско село и си карате старините с кеф :)
Тва за кефа сигурно ли е ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

optics написа:
ivanko13 написа: Друг вариант, печелите здраво пари на канадските плантации, с парите дигате три ката къща в някое родопско или старопланинско село и си карате старините с кеф :)
Тва за кефа сигурно ли е ?
Няма нищо сигурно ,градски... :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа: Вземи реален пример - семейство си купува старичък дуплекс с 2 индентични апартамента с 30% даунпеймънт. Живее в единия, а другия дава под наем на друго семейство. Стандартно наемът след 30% даунпеймънт покрива изцяло вноските за половината дуплекс, плюс разходите по поддръжка на етажа, ток, отопление, застраховка, поддръжка, обезснежаване, риск за вакантност....

Тоест наемателите от 2-рия етаж имат толкова разходи, колкото и наемодателите от първия, но се сещаш какво става в дългосрочен план.
Не че защитавам идеята на мухата, но се питам колко е 30% даунпеймнт за един старичък дуплекс и как, за колко време се събират ?
apple

Мнение от apple »

pumpy написа:
ablood написа: Вземи реален пример - семейство си купува старичък дуплекс с 2 индентични апартамента с 30% даунпеймънт. Живее в единия, а другия дава под наем на друго семейство. Стандартно наемът след 30% даунпеймънт покрива изцяло вноските за половината дуплекс, плюс разходите по поддръжка на етажа, ток, отопление, застраховка, поддръжка, обезснежаване, риск за вакантност....

Не че защитавам идеята на мухата, но се питам колко е 30% даунпеймнт за един старичък дуплекс и как, за колко време се събират ?
Ами не ги събират, просто продават панелката в БГ за тая цел, а ако имат нещо по-свястно тухлено, по-новичко и разбира се в голям град, даже им остават за харчлък... Има и други варианти, но те са за преуспелите работещи за по 40 и нагоре на час. И такива има все пак, макар и да не са мнозинство извън форумното перчене разбира се /тук е пълно с такива и защо не - на думи всеки може да е всичко/. В реалния живот живеят реални хора, с реални доходи и проблеми ама те не са за споделяне... Затова и настава великото мълчание след така мечтаното пристигане в "страната на мечтите". ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Е щото ги е срам,затова, а тези които казват истината салузъри и камилчета,така казваше тук един камилар от БК :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Айде, Мухии, изплатихме бараката! :P
...Как не ви омръзна, бре? Пу-пу-пу... :lol:
Meжду другото по въпроса с "Работническо дело"...Един приятел ми каза, че статия от именно този вестник, описваща че спират навремето единственния начин за бягство от България, а именно кубинските екскурзии, е изиграла преломен момент в живота му...Трябва освен всичко друго да можеш да мислиш и да си правиш винаги верните заключения. ;) Та ето как в негативното да открием позитивното. :party:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pumpy написа:Не че защитавам идеята на мухата, но се питам колко е 30% даунпеймнт за един старичък дуплекс и как, за колко време се събират ?
За това дадох за пример "семейство", а не "тийнейджър". Тоест вече са изплатили част от предишното жилище.
При дребното наемодателство средно 70% от жилището се самоизплаща. За това съм дал такъв пример.

Муха,
Бистра ти даде навремето перфектен пример с баща си. Човекът вече трети билдинг купува защото било много кофти да си собственик и много тарикатско да си под наем.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:D
Аблъд ти сериозно ли ,почна да издишаш и мина на Бистра,Мистра и измишльотени :D
Ти не беше ли от тези които се фукаха че продали всичко в България и нямали намерение никога да се връщат
Можеше от там да почнеш как си вкарал мангизите от майка ти и баща ти в бунгалото в Канада а не да ми се тупаш колко си бил оправен и си си мислил за старините и бъдещето,ама нищо аз те оставих да се налудуваш :D
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Нима това променя с нещо правилото?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа::D
Аблъд ти сериозно ли ,почна да издишаш и мина на Бистра,Мистра и измишльотени :D
Мда аз бензинстанции не сънувам ни убав живот у българско. :P
Иначе за горното се пошегувах...Нищо не съм изплатила, щото няма смисъл да го изплащам, макар че имам парите....За сметка на това живея и ако не ме беше изгонил отнякъде си щях да ти дам нагледен мат'риалец за мокри сънища....ахахахахаааах :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ама ти верно се мислиш за много хубава,ахахаха :D :rofl:
А, от къде съм те "изгонил" ??!??!!!! :o
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Хубава съм разбира се и не аз си го мисля. 8)
Приятно летене на розовия облак! :P
Публикувай отговор