Кой и защо трябва да имигрира - моята версия!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Еее, JOY, не съм искала да обидя никой, а надуване къде видя не знам. Аз даже не съм чела предишните ти постове в темата :shock:

"Е как не, мед. сестрите са цели професорки, какво е в сравнение с тях някакъв си прост лекар "...

Това не са мои думи, а на мъжа ми, който е лекар и то съвсем не прост :wink:
Аз нямам медицинско образование.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
bateto

Мнение от bateto »

Sven glupostite koito si gi napisal po gore gi otdavam na mladostta ti i na malkiyat ti giteyski opit i ste se radvam ,ako e taka ,a ne si poredniyat paranoik.Iskam da ti zadam samo edin vapros:
-Ti kato kandidatstva na toya konkurs za mitnicharska poziciya predvaritelno ne ti li beshe yasno kolko ste ti e mesechnoto zaplashtane?
Men ne mogesh da me ubedish ,che ne si bil nayasno s tarifnite stavki za dlagnostta za koyato si kandidatstval .Ako gresha znachi si tele,naivnik ili glupak razkonspiriran vposledstvie ot rabotodatelya ti.Po skoro spored men si dreben tarikat ,dokazvash go s reva deto go izreva
Kazarmata ...,abe momche ti may si mnogo kalpav,ama ne ni drazni i stiga si plyul po Balgariya ,tya ne e vinovna da tarpi liglyovci kato teb.
rath

Мнение от rath »

Кума Лиса написа:Еее, JOY, не съм искала да обидя никой, а надуване къде видя не знам. Аз даже не съм чела предишните ти постове в темата :shock:

"Е как не, мед. сестрите са цели професорки, какво е в сравнение с тях някакъв си прост лекар "...

Това не са мои думи, а на мъжа ми, който е лекар и то съвсем не прост :wink:
Аз нямам медицинско образование.
ako naistina si v BC, sled malko ste mu dadat violetovata listovka na maja ti, ako naistina e doktor i ako naistina raboti kato doktor
Botzo

Мнение от Botzo »

bateto написа:Sven glupostite koito si gi napisal po gore gi otdavam na mladostta ti i na malkiyat ti giteyski opit i ste se radvam ,ako e taka ,a ne si poredniyat paranoik.
Батка, ами ти като имаш такъв богат опит, защо не престанеш да ни заливаш с такива бисери.
Аз ще ти дам един FREE съвет:
първо виж гредата в свойте очи преди да гледаш треските в чуждите!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

JOY написа:
Е как не, мед. сестрите са цели професорки, какво е в сравнение с тях някакъв си прост лекар
E,Kuma Lisa,takiva pretencii ne pomnia da sam imala,no imam pretencii,che sam po-obrazovana i rabotata mi e po-otgovorna ot na edin mitnichar.
Dadoh primera za lekarite zachtoto vzimat absolutno sachtata zaplata.
P.S.Smetnah godinite si obuchenie i se sabirat 9 godini sled sredno (5 ot tiah sa minali v Med.akademia za lekar)Naduvaneto ti e absolutno neumestno.A niakakav si prost lekar deistvitelno e nishto pred edna opitna sestra.
Колкото и да не ми се иска да се меся в тази тема не мога-Това самочувствието е голяма работа,ама стига да е подплатено.Познавам митничари,които са с по 2 и даже 3 висши обравования. Тъй се може да си останеш само със претенциите.А за това коя работа е по- и наи-отговорна......Даже не искам да ти обяснявам колко е глупаво такова разсъждение.Ако и боклучията не събере боклуците по пътя,толкова зарази ще плъзнат,и т.н,и т.н.Момчето просто сподели нещо,вие го нападнахте
pumpy

Мнение от pumpy »

JOY написа:
Е как не, мед. сестрите са цели професорки, какво е в сравнение с тях някакъв си прост лекар
E,Kuma Lisa,takiva pretencii ne pomnia da sam imala,no imam pretencii,che sam po-obrazovana i rabotata mi e po-otgovorna ot na edin mitnichar.
Dadoh primera za lekarite zachtoto vzimat absolutno sachtata zaplata.
P.S.Smetnah godinite si obuchenie i se sabirat 9 godini sled sredno (5 ot tiah sa minali v Med.akademia za lekar)Naduvaneto ti e absolutno neumestno.A niakakav si prost lekar deistvitelno e nishto pred edna opitna sestra.

И според мен изказването е върха на бора, но кой знае защо не съм и особено изненадан. Имам чувство, че във Филаретова имат часове по величие
pumpy

Мнение от pumpy »

rath написа:
ako naistina si v BC, sled malko ste mu dadat violetovata listovka na maja ti, ako naistina e doktor i ako naistina raboti kato doktor
каква е тази виолетова листовка ???
rath

Мнение от rath »

niakoi companii v calgary gi razdavat na nekadarnite, kogato gi iozhvarliat ot rabota, v BC moje da im davat beli ili zeleni, vsiaka kompania e razlichno.
Tova za pink sheet e obstoizvestno v ciala canada, ochudvam se che ne znaesh za kakvo stav duma
pumpy

Мнение от pumpy »

rath написа:niakoi companii v calgary gi razdavat na nekadarnite, kogato gi iozhvarliat ot rabota, v BC moje da im davat beli ili zeleni, vsiaka kompania e razlichno.
Tova za pink sheet e obstoizvestno v ciala canada, ochudvam se che ne znaesh za kakvo stav duma
не се учудвай :

1. от скоро съм тук и все още не са ме изхвърляли от работа
2. не знаех че става с pink sheet
3. защо ще го изхвърлят човека за мнението му - къде е проблема не разбрах

thanks за отговорите.
Joy

Мнение от Joy »

laura написа:Joy,
Бих те помолила да се извиниш на всички от нас, коието сме завършили медицинското си образование и прости или не, носим званието "лекар". Това е звание, която сме заслужили с много труд, много усилия и безсънни нощи и много всеотдайност. Аз лично се чувствам обидена от подобно изказване, макар и да не е насочено пряко към мен.

Laura
Ами,това се отнасяше за "прости" лекари(забележи,че не го казах аз,а само го цитирах),но щом се чувстваш обидена...,трябва да знаеш,че на такива нямам навик да се извинявам,защото често ми се е налагало да им оправям "бакиите".
Своето звание нося с не по-голяма гордост и е заслужено с не по-малко труд и всеотдайност.Не виждам причина за подобно противопоставяне на професиите ни-всеки си върши своята работа-достатъчно отговорни и двете,чиято цел е обща.
Когато писах на Свен,дадох за пример мед.професии като цяло,но не беше пропуснато да се подметне подигравка относно мед.сестри,за което аз се чувствам засегната.Нито за миг не съм подценявала лекарския труд,а "прости" за съжаление има във всички професии (включително и моята).
С вашите нападки се отклоняваме от основната мисъл,а тя е,че всички професии дават много на държавата.Да се обиждаш,че конкретно твоята е дала еди-какъв си процент от брутния вътрешен продукт,а ти затова получаваш някакви си 1000 лв. премия (я успял да хванеш наркотик,я не...),ми се струва меко казано смешно...Хора се спасяват всеки ден и това е не по-малко важно,но някои професии не смеят и да мечтаят за подобни премии.
ad_v_raia

Мнение от ad_v_raia »

poumpy, проблем няма и не е имало. Проблеми се измислят за
да става лафче. Дискусията по форумите отдавна се е сменена
с чат между стари познати и е трудно да се "намесиш" в "спора" :wink:
rath

Мнение от rath »

Naistina si ot skoro. v BC ima stachka na narzelivite i visokoplateni doktori, sestri, support stuff................... govori se za golemi sakrastenia
bateto

Мнение от bateto »

Botzo ti si izvadi gredata ,kandidatstval za administrator,vlogil cyalata si energiya i umenie i sled kato predvaritelno e b il nayasno kakvi sa vazmognostite mu za rasteg izvednag razocharovan ,che ne mu ugodili.Ami kakvo da kagat lekari ,zabolekari i drugi ,koito sa si chupili mnogo po veche glavite ,no sa bili nayasno kakvo gi chaka /zaplashtane/.Te da mrankat kvo im e pologenieto v Bg. ste e razbiraemo ,ama Sven s mnogo po malko usiliya pri toya kapacitet koyto demonstrira sas sashtiya uspeh moge da raboti v nyakoya schetovodna firma za sashtite pari bez da nosi nikakva otgovornost naprimer.
Botzo

Мнение от Botzo »

Според мен всичко всързано с медицина трябва да е светеко. Т.е да се упражнява от хора които не работят за пари. Малко ограничава броя на хората ........ но това си е мое мнение. Както живота няма цена, така не може да се вземе заплата за спасяването му.
Та така ....
pumpy

Мнение от pumpy »

rath написа:Naistina si ot skoro. v BC ima stachka na narzelivite i visokoplateni doktori, sestri, support stuff................... govori se za golemi sakrastenia
аха сега ми стана ясно - простъ съвпадение по време и място, че мъжа й работи в там, а не нещо общо с мнението му за сестрите. благодаря. да не опознаваме pink sheet от близо.
a propos какво се дава на работодател, когато искаш да му теглиш..... ? :D
Заключено