Ем да де - по българската система звъниш на мацката и не я набутваш. А тука й влиза.ablood написа: Впрочем сещам се за още един пример - когато даваш номера си на непозната мацка, би предпочел да не я набутваш, нали? Изобщо който иска да бъде намиран 24/7 не трябва да раздава импулсни номера.
GSM оператори работещи с SIM карти
- optics
- Модератор
Re: GSM оператори работещи с SIM карти
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Ами то не може да разбере,че и мацката се набутва,защото за нея разговора е изходящ, а за него е входящ и той също плаща.optics написа:Ем да де - по българската система звъниш на мацката и не я набутваш. А тука й влиза.ablood написа: Впрочем сещам се за още един пример - когато даваш номера си на непозната мацка, би предпочел да не я набутваш, нали? Изобщо който иска да бъде намиран 24/7 не трябва да раздава импулсни номера.

- roumensp
Ти да не мислиш, че всички в Канада карат тръкове ?Pepon написа:В Европата сме по-прости и караме едни малки германски турбо дизели дето вървят 2 пъти повече от всеки мастодонт на GM или Ford. Резервоара е само 55 литра, ама като напълниш догоре с нафта по 2.25 лв/л караш чак докато забравиш кога за последно си зареждал. Не съм забелязал разхода да мине над 7л/100км дори в най-голямото софийско задръстване, а по магистрала със 120км/ч може да падне и под 5л/100км. Ако средно е 6л/100км, значи разхода за гориво е 13.25лв/100км /май около 9.5CAD/100км/. Айде да видим колко коли в Канада могат да се похвалят с такъв разход, особено в студената зима
.

Иванката Ковачев
Абе ако човек е новопристигнал, донякъде разбирам ако се стъписа от факта, че входящите разговори не са безплатни. Ама някой, който е тук поне година-две да продължава да се оплаква от това според мен е знак на малоумие.
Това сме го дъвкали и преди, че мобилните номера тук са вързани към местния area code, и при огромен процент от обажданията, едно обаждане от стационарен до мобилен телефон не струва нищо (допълнително), за разлика от Европа/България.
Ще кажа, обаче, че предпочитам начина по който стоят нещата в САЩ, където на практика всеки договор е с free long distance and roaming. Имам приятели, които за последните 10 години са сменили 4-5 щата, но още си ползват/пазят телефонния номер от първия щат, защото на никой от тези, които им се обаждат - когато и откъдето - не им пука на какъв номер въртят. Не виждам причина тази система да не се приложи и в Канада, освен липсата да конкуренция.
А изводите на def34 от това, че Канада била богата на ресурси.... петролните компании сигурно продават продукта си на вътрешния пазар с отстъпка, ей така от патриотизъм
Разликата в цените на бензина тук и в Европа е най-вече (на практика само) в данъците и акцизите. В моята провинция около 30 цента от цената на литъра, който сега струва около $1.00, са данъци. В Западна Европа само данъците в цената на един литър бензин са към $1.20. В Норвегия, третата по износ на петрол държава в света, данъка е около $1.50 на литър. Да тий железната логика 

Абе ако човек е новопристигнал, донякъде разбирам ако се стъписа от факта, че входящите разговори не са безплатни. Ама някой, който е тук поне година-две да продължава да се оплаква от това според мен е знак на малоумие.
Това сме го дъвкали и преди, че мобилните номера тук са вързани към местния area code, и при огромен процент от обажданията, едно обаждане от стационарен до мобилен телефон не струва нищо (допълнително), за разлика от Европа/България.
Ще кажа, обаче, че предпочитам начина по който стоят нещата в САЩ, където на практика всеки договор е с free long distance and roaming. Имам приятели, които за последните 10 години са сменили 4-5 щата, но още си ползват/пазят телефонния номер от първия щат, защото на никой от тези, които им се обаждат - когато и откъдето - не им пука на какъв номер въртят. Не виждам причина тази система да не се приложи и в Канада, освен липсата да конкуренция.
А изводите на def34 от това, че Канада била богата на ресурси.... петролните компании сигурно продават продукта си на вътрешния пазар с отстъпка, ей така от патриотизъм

Marto,нека ти го обясня така..В една държава,огромна по територия и в която основен междуселищен транспорт е автомобила, е напълно нормално държавата да поддържа ниски ставки и данъци на бензина,защото в този случай тя изпълнява свое рода социални функции.Но ако тази държава се налага да внася голяма част от петрола си от някъде другаде, за да се поддържат ниските цени на бензина означава той да се дотира, което все пак представлява доста значителна сума, което пък от друга страна би рефлектирало върху другите данъци и такси.В Европа, в частност Норвегия, една от най-богатите и социални държави в света, бензина е скъп защото той не изпълнява такава социална функция.В една малка европейска държава междуселищения транспорт е уреден по друг начин.Не случайно в САЩ и Канада няма високоскоростни влакове, който са налични в повечето развити европйски държави, просто защото цената по прекарване на едно такова голямо трасе просто би било несравнимо висока и не оправдава социалните функции които би могло да донесе.Затова и бензина в Канада и САЩ е евтин, а в Европа скъп, с акцизите и данъците от него се покриват други социални разходи, а поради малките разстояния в Европа разходите за гориво не са толкова големи.
Надявам се си ме разбрал,въпреки,че по всяка вероятност не съм толкова умен,както сам се изказа !
Надявам се си ме разбрал,въпреки,че по всяка вероятност не съм толкова умен,както сам се изказа !
- John Smith
Логиката на тукашното тарифиране е много добра и много лесна за разбиране - всеки плаща това, което ползва, т.е. което е в ръката му. Ако ползва стационарен телефон, всички разговори към всички оператори и мрежи са включени в месечната такса. Ако ползва мобилен телефон, плаща си за него според плана, който има. Кратко и ясно, описано в 2 реда.
Такъв момент "ти ми се обаждаш, затова трябва да плащаш" тук не съществува. Ти за какво имаш мобилен телефон, ако не искаш някой да ти се обажда? Аз може да започвам разговора, но говорим двамата. Ако ти не искаш да говориш с мен, не вдигаш телефона, съответно не плащаш нищо. Ако пък го вдигнеш, бъди любезен да си го плащаш, защото аз не искам. Ако разбера, че ми товариш повече сметката, няма да ти се обаждам повече.

Такъв момент "ти ми се обаждаш, затова трябва да плащаш" тук не съществува. Ти за какво имаш мобилен телефон, ако не искаш някой да ти се обажда? Аз може да започвам разговора, но говорим двамата. Ако ти не искаш да говориш с мен, не вдигаш телефона, съответно не плащаш нищо. Ако пък го вдигнеш, бъди любезен да си го плащаш, защото аз не искам. Ако разбера, че ми товариш повече сметката, няма да ти се обаждам повече.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.
ОК, John Smith,не искам да споря повече за това коя система е по добра, за теб едната, за мен другата.И все пак данните показват,че проникването на мобилна телефония в Европа, дори и в бедна България, е доста по високо отколкото в Сев.Америка...
Но би ли ми обяснил по каква логика се плащат входящите текстови съобщения, услугата Call Display, която е Clip в България, услугата да имаш войсмейл,за каква такса свързване от 35$ плащаш и с какво точно те свързват, с Луната ли? Не мислиш ли,че всичко това е с цел да се направи по голяма печалба от мобилните оператори, не мислиш ли,че тези допълнително платени услуги и плащането на входящите разговори ти покрива в много голяма степен "безплатните" разговори по стац.телефон,че остава и солидна печалба за операторите
Но би ли ми обяснил по каква логика се плащат входящите текстови съобщения, услугата Call Display, която е Clip в България, услугата да имаш войсмейл,за каква такса свързване от 35$ плащаш и с какво точно те свързват, с Луната ли? Не мислиш ли,че всичко това е с цел да се направи по голяма печалба от мобилните оператори, не мислиш ли,че тези допълнително платени услуги и плащането на входящите разговори ти покрива в много голяма степен "безплатните" разговори по стац.телефон,че остава и солидна печалба за операторите

- John Smith
Не знам от къде ги взимаш тези данни. Досегашните данни, които предостави, са лесно проверимо грешни.def34 написа:И все пак данните показват,че проникването на мобилна телефония в Европа, дори и в бедна България, е доста по високо отколкото в Сев.Америка...
Ти явно си много от скоро тук и не си се отърсил от желанието да правиш чужда сметка. Това е много характерна такава балканска черта. Какво ме интересува мен колко от тази цена за какво е, като цената ме устройва? Всичките ми месечни комуникации ги покривам с няколко часа работа. Какво има да мисля повече? Ако не ми харесваше на мен, на теб, на него, на повечето, тогава щях да му мисля, да те извикам теб, него и останалите, че да решим какво да правим.def34 написа:Не мислиш ли,че всичко това е с цел да се направи по голяма печалба...

В абсолютна грешка си, не правя чужда сметка, а си правя моята сметка и когато тези пари съм ги заработил аз имам право да правя сметка за какво ми ги взимат!John Smith написа:Не знам от къде ги взимаш тези данни. Досегашните данни, които предостави, са лесно проверимо грешни.def34 написа:И все пак данните показват,че проникването на мобилна телефония в Европа, дори и в бедна България, е доста по високо отколкото в Сев.Америка...
Ти явно си много от скоро тук и не си се отърсил от желанието да правиш чужда сметка. Това е много характерна такава балканска черта. Какво ме интересува мен колко от тази цена за какво е, като цената ме устройва? Всичките ми месечни комуникации ги покривам с няколко часа работа. Какво има да мисля повече? Ако не ми харесваше на мен, на теб, на него, на повечето, тогава щях да му мисля, да те извикам теб, него и останалите да решим какво да правим.def34 написа:Не мислиш ли,че всичко това е с цел да се направи по голяма печалба...
С нищо не си опровергал данните ,които дадох по горе.Освен,че единствено посочи,че си взел телефон от РС, който бил с 20 цента цена на разговорите на минута.Само,че този телефон ,ако задоволява теб, не означава,че е приемлив за повечето хора.Първо е по друга система , не може да се ползва в Европа, а аз не искам като си ходя в Европа да си вземам друг телефон и второ понеже няма роуминг означава,че някой ако ме потърси на него и аз съм в Европа просто не мога да го ползвам...
Ето ти тарифи на "голямата тройка" за предплатени моб.комуникации:
Telus-30c/min без данъци- http://www.telusmobility.com/en/ON/prepaid/rates.shtml"
Bell-30c/min без данъци- http://www.bell.ca/shopping/PrsShpWls_PrepaidPlans.page"
Rogers-39c/m без данъци- http://www.rogers.com/web/content/wirel ... ucts/plans"
А ето ти и линк за проникване на мобилните комуникации в някои държави по света.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... nes_in_use"
Някои данни са стари, но видно от тях през 2008г. проникването на мобилни услуги в Канада е било 64%, а в България 140%...
- John Smith
def34, караш ме да се усмихвам, което не е лошо. Точно чаках да подхвърлиш линка от Wiki. В България на 7.6mln население имало активни 10.7mln телефона!? Сещаш ли се от къде излиза тази цифра и дали наистина съвпада с броя на активните телефони? А телефонът от PC го има дъщеря ми. Дадох го като пример за максимално евтин месечно телефон, не като пример за евтин на минута разговор телефон. На мен би ми излизало скъпо да плащам по $0.20/min при месечните ми 2000-2500min разговори. Както казах, за 2 телефона през Telus плащам $83 с данъците. Можеш сам да сметнеш колко се падат на минута и да свериш с линковете там. Знам, че моя план се различава от обявените на страницата, но също знам, че е далеч от най-добрия, който могат да предложат.
Знаеш ли, предпочитам да се замислям не как да изтъня до максимум разходите от нещо и без това достатъчно евтино, ами как да направя така, че да не ми прави повече впечатление цената. Замислянето над второто си заслужава повече усилията. Всъщност, спорим ли за нещо?
Знаеш ли, предпочитам да се замислям не как да изтъня до максимум разходите от нещо и без това достатъчно евтино, ами как да направя така, че да не ми прави повече впечатление цената. Замислянето над второто си заслужава повече усилията. Всъщност, спорим ли за нещо?
Последно промяна от John Smith на Вто Окт 26, 2010 7:08 pm, променено общо 1 път.
- ablood
- Обратна връзка:
Всъщност def34 само се заяжда, изтъквайки недостатъците, но пропускайки предимствата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Всъшност раздвам се,че те карам да се усмихваш
Картите в БГ се броят точно по същия начин, както и в Канада.Естествено,че много от тях са неактивни, нещо което е валидно и за Канада.А ти имаш хубав план от Телус защото си стар абонат на оператора и ти правят отстъпки, което е невъзможно да стане при нов абонат...
Но наистина вече спора е безпредметен..Приятна вечер

Но наистина вече спора е безпредметен..Приятна вечер

- John Smith
Не отговори на въпроса от колко време се бориш с несправедливостите в Канада.
Това можеше да изясни основата на позицията ти и да съкрати значително дискусията.
Това можеше да изясни основата на позицията ти и да съкрати значително дискусията.
- ablood
- Обратна връзка:
Всъщност точно обратното. Старите клиенти не получават нищо освен ксероподписани уверения, колко са важни за доставчика, всеки път, когато биват нахендряни с ново увеличение на цените.def34 написа:А ти имаш хубав план от Телус защото си стар абонат на оператора и ти правят отстъпки, което е невъзможно да стане при нов абонат...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Сега няма да е лошо да обясниш на тези в БГ-то дето са се запътили към Канадата, защо човек дето изкарва над 100000 лева на година кара 2 годишна Хонда Сивик а не чисто ново Ауди Q7. Щото които прави 50000 лева тука от ново Ауди А4 по-надолу рядко слиза, та малко трудно ще им е да го смелят товаroumensp написа: За Honda Civic 2008 бензинът необходим да мина около 500 км ми струва около $40 (които ги изработвам за по-малко от 1 час).

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill