Може! Може!
Ако знаеш как!
Ма ако не го можеш в БГ, да го направиш където и да е другаде е малко вероятно.
А после всички ти виновни комунистите, циганите, селяните, чалгата, кебекарите и кой ли не друг.

E ти един вид каза, че Канадското образование е богопомазано и всичките завършили там стават втори и трети Айнщайн. А тези завършили всички в България навремето - от пън по пън. Не смяташ, ли че е малко крайно?troll написа:Съвсем по темата.
Щото тя значи "Как Канадците да ни вкарат в пътя", това значи "Образование в Канада".
Дошъл тук един Гуньо завършил некъде си в БГ и тук му признават някои неща, ама други трябва да ги учи, та да стане човек.![]()
Някой може ли да отговори на въпроса:
"Що ние емигрираме при кебекарите, а не те при нас?"
Защо една полоса на летище Враждебна, Аерогара София се казва Кебек?
Очевидно здрави връзки свързват БГ с Кебек!
Нали сме се франкофони, както мъдро направи Бат Жельо!
Би ли направила още едно уточнение, защото нещо продължава да ми се губи:Independent написа:Software dev outsourcingZanzibarHero написа:... В какъв бранш прави бизнес твоята фирма? ...
Ако бях написала "software dev consulting", пак ли щеше да питаш?ZanzibarHero написа:Би ли направила още едно уточнение, защото нещо продължава да ми се губи:Independent написа:Software dev outsourcingZanzibarHero написа:... В какъв бранш прави бизнес твоята фирма? ...
-- Компанията, в която работиш, се занимава със Software Dev и Outsorc-ва отделни проекти (или части от проекти) за да си намали разходите или увеличи качеството
или
-- Компанията се занимава с Outsorcing на софтуерни проекти, но не се занимава със Software Dev
Разбира се, че щях да питам. Докато за outsorcing, мога да кажа, че ми е горе-долу ясно какво передставлява, то consulting е нещото, което никога няма да разбераIndependent написа:... Ако бях написала "software dev consulting", пак ли щеше да питаш?
Аутсорсинга върви и в двете посоки, ама айде да не спорим за очевидни неща
Напоследък точно на куриер се превърнах, ама лека полека почвам да се връщам към програмирането (слава богу).anxeli написа:Искаш нещо да си премериш с Инди ли?
Не може ли да е девелъпър, може само да носи проекти в чантата за девелъпърите нали......
Инди, куриерка си, признай си![]()
!
Аааа, вече нещо ми се поизяснява ... май ... Компанията, за която работиш, разработва различни софтуерни проекти по поръчка на различни клиенти. Т.е. Вие нищо не outsource-вате ...Independent написа:... За тези, които още не са разбрали - фирмата се занимава с разработване на проекти за външни клиенти (ако сега някой ме попита има ли вътрешни клиенти, ще го насоча да чете за Аджайл). Клиентите аутсорсват разработването, ние го "приемаме", тъй да се каже. ...
Ако мислиш да караш магистър само за да си намериш работа в индустрията след това има шанс да попаднеш в ситуация където ще си прекалено квалифициран за дадена позиция без да имаш никакъв опит. Ако изкараш PhD гаранция си в тази ситуацияkill_u написа:Момчета и момичета, понеже темата е въпрос за образованието в Канада. Какво според вас е по добре прието тук MEng или MASc? Ясно ми е, че при второто се плаща на студента да "помага" и т.н., но пък от друга страна продължава половин година повече. Допълнителното за MASc е че ако си надъхан можеш и до PhD да стигнеш. Но въпроса ми е не в това кое е по добре по време на самото следване а след това. Кое се "тачи" така да се каже повече?
Благодаря ви предварително.
Едно добро място, от което да се започнеZanzibarHero написа:Аааа, вече нещо ми се поизяснява ... май ... Компанията, за която работиш, разработва различни софтуерни проекти по поръчка на различни клиенти. Т.е. Вие нищо не outsource-вате ...Independent написа:... За тези, които още не са разбрали - фирмата се занимава с разработване на проекти за външни клиенти (ако сега някой ме попита има ли вътрешни клиенти, ще го насоча да чете за Аджайл). Клиентите аутсорсват разработването, ние го "приемаме", тъй да се каже. ...
Както и да е, благодаря за търпението и последен въпрос, свързан с абсолютно неизвестния за мен Аджайл:
Кой е Аджайл и Би ли написала името му на английски? Бих хвърлил един поглед на написаното от него по темата ... Някои имена на негови публикации биха ми спестили доста време, също ...