Избори

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

За кого ще гласувате?

БСП
5
6%
ДПС
2
3%
СДС - ДСБ (ако ги допуснат)
16
21%
ГЕРБ
14
18%
други
5
6%
няма да гласувам - не мога
7
9%
няма да гласувам - не желая
29
37%

Общо гласове: 78
Жени

Мнение от Жени »

Изобщо не обичам да пиша на политически теми, просто защото мнението ми никак няма да се разбере особено от хора, които не са видели нещата от кухнята. :beer:

Много е прав IFF за ези-тура жребия, който е разпределил синьо червените билети. Още бих искала да допълня, че театърът е чудесно режисиран и изпълняван от участниците си, че ако човек може да го проумее, ще види колко са гениални БГ политици. За съжаление каква е истината зад кулисите на БГ политическия живот не става ясно за широката публика и нищо от това, което се случва в домовете им примерно, по семейните им празненства и т.н. не се вижда с просто око от редовия гласоподавател. :roll:

Имам предвид, че ти си пият пиенето заедно, приятели са си и то дългогодишни. И не само политиците, ами и престъпниците. Те са си едно голяма щастливо семейство! :lol:

Но всъщност БГ е толкова малка и е вероятно нещата, които пиша да се известни за много обикновенни хора, ама просто да са безсилни да променят каквото и да е. :(

Въпросът е да се разбере, че разделението на сини, жълти и червени е само, за да се поддържа интереса към театралната постановка и това е единственото, което държи БГ на този хал! :wink:
Странджата

Мнение от Странджата »

IFF , не само кафето , ами и кюфтетата си ядат заедно братче , на Евксиноград , моята идея е . че като са на власт баш червените става мазало , по-малкото зло , братче :(
Жени

Мнение от Жени »

Странджата написа:...... че като са на власт баш червените става мазало , по-малкото зло , братче :(
Няма баш червени, приятел - всичките са маскари! :wink:

И защо ти е по-малкото зло, а не доброто?
Странджата

Мнение от Странджата »

Щото няма добро приятелко , за жалост :(
Жени

Мнение от Жени »

Странджата написа:Щото няма добро приятелко , за жалост :(
Точно заради тяакова мислене, странджа, БГ е на това дередже! :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

А това ,,всичките са маскари,, е политически похват на един печално известен литературен герой и на комунягите , щото тия дето трябва да гласуват за ,,маскарите,, се апелират да не гласуват , а за черввените (маскари) винаги си има твърда , сляпа маса гласоподаватели!
IFF

Мнение от IFF »

Да ви кажа честно аз съм си емигрант от 10-на години,и досега съм гласувал един единствен път и то за клоуна Жорж.Просто това беше моят начин да покажа,че не съм съгласен със статуквото.Наистина няма избор и аз съм се махнал или избягал,както ще побърза някой да напише.
Странджата

Мнение от Странджата »

Aбе Жени , интересен случай си , винаги ти да си отгоре :D , значи , ,,всички са маскари,, е супер философия , а заради реалистичното ,,няма добро,,дереджето било такова???
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IFF написа:Трябва да си много тъп,за да не разбереш че СДС-то беше създадено от комунягите,и това че кражбите не са преставали през целия период на "преход",независимо от псевдоцвета на управляващите.На моменти даже си мисля,че са хвърляли ези-тура за това кой да е син,и кой червен.
Ами не съм тъп и много добре съзнавам от кого е създадено СДС. Заради това не съм и пропуснал да публикувам информацията, че Петър Берон е бил сътрудник на ДС. Ако си направиш труда да поразгледаш списъка ще намериш поне още двама от онова време - Георги Марков и Венци Димитров

Тoва не искаха БСП и ДПС и затова си замина и правителството на Филип ДИмитров, защото искаше отваряне на досиетата.

Кражбите не престават никъде по света. И на Обама мястото се опитаха да го търгуват и сигурно трябва да си много тъп наистина, ако мислиш, че това е единствения случай и не е имало дрyги, които са се осъществили.
Трябва да си мнoгo тъп, ако не знаеш откъде тръгва историята на Halliburton например и си мислиш, че Чейни е единствения американски политик свързан с тази корпорация. Ако се разровиш в историята ще намериш поне двама американски президенти заплетени с нечисти сделки с KBR. Е от Април 2007 KBR е отделена "официално" от Halliburton
:wink:

Трябва да си много тъп също, ако смяташ, че не е кражба да се дават кредити и данъчни облекчения на фалиращи корпорации, а шефовете им да получават милиони в бонуси за това, че са ги довели за фалит. :twisted:

Трябва обааче наистина да си абсолютен Ганьовец, за да повтаряш това което комунистите се опитват да внушават вече 20 години
"Всички са маскари, оставете ни ние да крадем, вие не се цапайте."

Е това е нагло наистина - да доведеш народа до ръба на физическото оцеляване и след това да разравяш " Всички са маскари"

То бива то може, ама цял слон за мезе не бива, но явно в България може.
Странджата

Мнение от Странджата »

Ivane :beer: :beer: :beer:
IFF

Мнение от IFF »

Ivan1007 написа:
IFF написа:Трябва да си много тъп,за да не разбереш че СДС-то беше създадено от комунягите,и това че кражбите не са преставали през целия период на "преход",независимо от псевдоцвета на управляващите.На моменти даже си мисля,че са хвърляли ези-тура за това кой да е син,и кой червен.
Ами не съм тъп и много добре съзнавам от кого е създадено СДС. Заради това не съм и пропуснал да публикувам информацията, че Петър Берон е бил сътрудник на ДС. Ако си направиш труда да поразгледаш списъка ще намериш поне още двама от онова време - Георги Марков и Венци Димитров

Тoва не искаха БСП и ДПС и затова си замина и правителството на Филип ДИмитров, защото искаше отваряне на досиетата.

Кражбите не престават никъде по света. И на Обама мястото се опитаха да го търгуват и сигурно трябва да си много тъп наистина, ако мислиш, че това е единствения случай и не е имало дрyги, които са се осъществили.
Трябва да си мнoгo тъп, ако не знаеш откъде тръгва историята на Halliburton например и си мислиш, че Чейни е единствения американски политик свързан с тази корпорация. Ако се разровиш в историята ще намериш поне двама американски президенти заплетени с нечисти сделки с KBR. Е от Април 2007 KBR е отделена "официално" от Halliburton
:wink:

Трябва да си много тъп също, ако смяташ, че не е кражба да се дават кредити и данъчни облекчения на фалиращи корпорации, а шефовете им да получават милиони в бонуси за това, че са ги довели за фалит. :twisted:

Трябва обааче наистина да си абсолютен Ганьовец, за да повтаряш това което комунистите се опитват да внушават вече 20 години
"Всички са маскари, оставете ни ние да крадем, вие не се цапайте."

Е това е нагло наистина - да доведеш народа до ръба на физическото оцеляване и след това да разравяш " Всички са маскари"

То бива то може, ама цял слон за мезе не бива, но явно в България може.
За мене е тъпо,че ти имаш синя книжка,понеже БСП крадяло 95 %,пък СДС само 90%.Нормалното при при кражби над 15 % е хората да излязат на улицата,това по може да помогне.На тебе ти трябва чобанин,щото така ти стига само да вярваш и не ти е нужно да мислиш.На мене вярата в синята идея не ми стига,аз искам да видя насреща дела.Всъщност няма синя и червена идея,ама вече ми стана ясно,че някои хора няма да го проумеят никога.Което е много жалко,защото ако 70% от народа не гласува,това би стреснало ония идиоти в парламента.
Жени

Мнение от Жени »

Странджата написа:Aбе Жени , интересен случай си , винаги ти да си отгоре :D , значи , ,,всички са маскари,, е супер философия , а заради реалистичното ,,няма добро,,дереджето било такова???
Странджа, отгоре или отдолу пак няма никакво значение. Това е нужно да разбереш и да проумееш, че всички сме от един отбор. :wink:

С това, че всичко са маскари се пошегурах. Много ясно, че е изтъркана фраза. :lol:

Само мога да кажа, че от народопсихология разбирам и че да се избере по-малкото зло никога не е печаливш вариант.

Ако ме питаш как да се оправи БГ, не мога да ти кажа. Не претендирам да разбирам от политика, а също съм дезертирала в Канада и затова мисля, че би било малка нахално да давам съвети как да се случват нещата в БГ! :wink:

Единственото, което мога да ти кажа обаче, че точно хора като теб, които я вземат толкова при сърце политиката, трудно могат да си отворят очите. 8)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Избрах последния отговор, но малко пояснение, щото той така звучи сякаш - "не ми дреме на шапката".
Истината е, че ми дреме и затова съм гласувал всичките пъти, но в момента се чувствам далеч от събитията, не съм много наясно кой какъв е и какво предлага и най-важното - считам, че не е морално хора живеещи в чужбина при други условия, други заплати, и.т.н. и най-вече - нулев риск да претендират да решават съдбата на нашите сънародници в България.
От къде на къде ние ще избираме техните управници след като после няма да им берем гайлето.

Избори за парламент, президент, евродепутати, местно управление у нас (а и навсякъде) трябва да не допускат хора които не са живели последните 3 месеца в страната (си).
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

optics написа:и най-важното - считам, че не е морално хора живеещи в чужбина при други условия, други заплати, и.т.н. и най-вече - нулев риск да претендират да решават съдбата на нашите сънародници в България.
От къде на къде ние ще избираме техните управници след като после няма да им берем гайлето.
:thumbsup:
Странджата

Мнение от Странджата »

Жени , за жалост , живота на хората е функция и на политиката , та ако си затворя очите , а и сърцето няма да ми дреме ни за политика , ни за нищо ! Един форумец сподели , че го интересува какво става в БГ заради неговите близки хора!
Публикувай отговор