Някой заминавал ли е за Канада през зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

За 3-месечната медицинска застраховка съм чел мнението, че все едно я нямаш. Не я и направих. Здравния проблем от втората седмица решихме с подръчни лекарства + бинт, а зимните настинки вече ни хванаха в системата. ИМХО като че ли изглежда по-разумно здравна застраховка да се направи на място.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
becks

Re: Някой заминавал ли е за Канада през зимата?

Мнение от becks »

radostin написа:Здравейте. Ние смятаме да заминем за Канада(не знаем в кой град) през зимата - към януари месец и ще сме с няколко месечно бебе. Притесням се дали това изобщо е възможно. Как стои въпроса с намиране на квартира и работа през зимата? Не бихме искали да чакаме чак до лятото догодина...Нямаме познати, които да ни помогнат, но съм сигурен, че повечето хора, които заминават нямат такива познати и се оправят някак.
Ще ви бъда благодарен, ако споделите опита си.
Моето лично мнение е, че трябва да сте доста изперкали за да дойдете в началото на Януари с няколко месечно бебе. Ама главите са си ваши, можете да си ги трошите колкото искате. За 2-3 месеца няма какво чак толкова да изтървете. За мен най-добре е да се дойде Април - Май, с или без деца.
Забележете, че никой от така усърдно съветващите ви не каза - "Ами ние пристигнахме посред зима с малко дете и без да познаваме никой и ви съветваме и вие така да направите" :evil:
danielle

Re: Някой заминавал ли е за Канада през зимата?

Мнение от danielle »

radostin написа: ( не знаем в кой град) през зимата - към януари месец и ще сме с няколко месечно бебе.
becks написа: Моето лично мнение е, че трябва да сте доста изперкали за да дойдете в началото на Януари с няколко месечно бебе
becks, ама те хората не са конкратизирали в кой град искат да живеят. Така че, не се хаби толкоз много. Например, не е страшно да дойдеш през January във Вaн. Най-много малко ситен дъждец да те повали. И тук имама бебета и са оцелели :wink: .
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

dancerola написа:Именно защото имам некакъв опит ще го кажа малко по-грубо: Едно бебе на неколко месеца може да пукне даже и от слънчевото петно. Т.е. от нищо.
А като стана дума за Торонто спомена ли че обявяваха няколко пъти бедствено положение? И‌ че един път даже пуснаха хората наобяд да се приберат по домовете си докато още могат. Това говориме за капиталистическа Канада все пак.

Кога е имало бедствено положение ? :shock:
Че валя сняг валя,че го чистиха,чистиха
Вижте какво намерете си един апартамент с преотстьпване и за един два месеца като не ви хареса,ако ерията е керлива и неудобна го сменете, и да развалите договора никой няма да ви каже нищо .Апартамента се води на старите наематели
За новия ви трябва док за работа и виза от която и да е банка,но и това става ако не знаете как на лични ще ви обясня :D
Успех
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Becks,извинявай ако засягам неудобна тема ,но...
Ти имаш ли в момента дете(деца) ,а жена имаш ли.....
Странно как давате съвети за някой неща,и то давате съвети за някой неща дето вие ги нямате.
Останете си със Здраве,за другите като не можете недейте мислете.
becks

Мнение от becks »

Dparo u TaHq написа:Becks,извинявай ако засягам неудобна тема ,но...
Ти имаш ли в момента дете(деца) ,а жена имаш ли.....
Странно как давате съвети за някой неща,и то давате съвети за някой неща дето вие ги нямате.
Останете си със Здраве,за другите като не можете недейте мислете.
Ами ти като не си идвал никога в Канада, що даваш на хората съвети кога да пристигат?
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Becks,не давам съвети кога да пристигнат,да си прочел някъде такъв мой съвет :?:
Хайде ,върни се малко назад в темата да видш какво съм писал,че не ми се копира и паства.
becks

Мнение от becks »

Dparo u TaHq написа:Becks,не давам съвети кога да пристигнат,да си прочел някъде такъв мой съвет :?:
Хайде ,върни се малко назад в темата да видш какво съм писал,че не ми се копира и паства.
Dparo u TaHq написа: В крайна сметка България е твърде скъпа страна за да оставаме ден(месец) след получаване на визите.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Да,аз знам какво съм писал.
Но ти къде виждаш да съм посочвал месеци за емиграция :?:
Казал съм истината,че държавата ни е твърде скъпа за повече престой тук.
Не знам дали ТЕ или някои други(или ние) са/сме изперкали (както ти се изразяваш) ,но не виждам ти с какво помагаш...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

radostin написа:Благодаря ви на всички за отговорите. А тази медицинска затраховка за първите 3 месеца се прави още в България, така ли? А знаете ли кой застраховател е най-добър, ако изобщо така мога да се изразя, да не се окаже някаква фалшива застраховка, дето все едно я нямаме.
Аз съм категорично ПРОТИВ ВСЯКАКЪВ ВИД ЗАСТРАХОВКИ. Застрахователите съществуват не за да раздават пари, а да лапат такива и то след като се изплатят на всички агенти, инспектори, счетоводители и т. н.
Застраховката е най-вече за самочувствие. Даже и да стане нещо не се знае какво и кога ще ви платят.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Я кажете нещо по въпроса със здравното осигуряване, че и мен ме интересува. Първите 3 месеца как се урежда въпроса със здравното осигуряване. За някаква здравна карта бях чувал......ама това здравна застраховка или здравна осигуровка е? Как стоят нещата?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Никак - пазиш си костите, пресичаш на зелено и пиеш витамини.
becks

Мнение от becks »

Dparo u TaHq написа:Да,аз знам какво съм писал.
Но ти къде виждаш да съм посочвал месеци за емиграция :?:
Казал съм истината,че държавата ни е твърде скъпа за повече престой тук.
Не знам дали ТЕ или някои други(или ние) са/сме изперкали (както ти се изразяваш) ,но не виждам ти с какво помагаш...
Ами давам си мнението, бе. Аз като заминавах изчаках да мине зимата и тогава пристигнах. Ти имаш пълното право да си трошиш главата както решиш. Може да обясниш на всички като тебе да си я строшат по същия начин, тъй като гледам доста хора ще те послушат.

Продължавам да твърдя, че трябва да си малоумен за да се изтърсиш в началото на Януари с няколкомесечното си дете без да знаеш къде отиваш.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа: Аз съм категорично ПРОТИВ ВСЯКАКЪВ ВИД ЗАСТРАХОВКИ.
Застраховката е най-вече за самочувствие. Даже и да стане нещо не се знае какво и кога ще ви платят.
Примери:
1. първите 3 месеца в Канада - сметка от болница 640 CAD, платени от ДЗИ 600 - по полица имаше 40 долара co-payment

2. миналата година майка ми в Канада, платени 100 CAD за преглед в walk in clinic, изплатени от Алианц БГ - 100 CAD

3. тази година в САЩ - платени около 2500 за лекари, от които 1600 в болница за малкия, изплатени от TIC (направена ми от bgmontreal) 2500, както е по договор

Сега през септември ще трябва да си подновявам застраховката и пак ще го направя в TIC - 160 на месец, за щатите, за 4 души определено си струват, срещи скромните 1600 фактура за няколко часа в болницата ;)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

99% от хората знаят къди и при кого отиват. Ти от летището по хотели ли тръгна? Студено ли беше в хотела?
Хайде стига глупости, отнасящи се за първите преселници.
На повечето емигранти не им е проблем да извадят няколкостотин $ за някоя ръждива бричка с която да се разходят из града, ако няма кой да им го покаже. Занякои не е срамно да се качат на метро.
Публикувай отговор