Сервиз (гараж) на булевард Gouin? Митко, май.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Яааа, Хъл написа нещо разумно и логично.
Обикновено извърта нещата, използвайки реални, но крайно манипулативни примери.
Сега си го каза: Когато и други карат колата ти, по-добре да е лизингова. Още повече щом минава за разход, няма място за колебание.
Hullman

Мнение от Hullman »

Когато и други карат колата ти, по-добре да е лизингова.
Каква е разликата ако в семейството колата я карат жената и сина примерно?
Или и на тях им взимате по един таралясник за 3000 $ на 15 години с щети по вратите.:)
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Hullman написа:Идват с пътна помощ за чужда сметка и я правят пак за чужда сметка защото е в гаранция през цялото време а през това време ти дават друга кола под наем да се возиш и това за чужда сметка
Брат4е незнам как го варти6 тоя бизнес ако мисли6 че нещата деиствително стоят така както ги пишат по рекламните брошурки.
Всичко в краина сметка е за ТВОЯ сметка бъди сигурен че си го платил даже с лихвите :twisted:
Но караи нема зна4ение ама кажи най - накрая ква е колата че изгорех от любопитство :)
Hullman

Мнение от Hullman »

Точно така си стоят както по рекламните брошурки за разлика от колите на старо. Питай автора на тази тема който отишъл да гледа една кола от снимка която после се оказала друга и ръждясъла.:) За капак на всичко не му давали да я кара и можело да се повози само в двора на моргата ( дилъра на стара ламарина )

При лизинга пише в договора 300 плащаш 300 $ и това е.
Чисто нова в гаранция, гарантирана безплатна пътна помощ и рент а кар ако стане нещо.
Няма лъжа, няма измама.:)
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

E добре де ама ко излиза кара6 си новата кола 10 месеца и се поврежда - ОК теглят я безплатно и я ремонтират безплатно нещо което ако не беше в гаранция щеше да ти излезе да речем $1500 -при много лошо счупване. Е ти досега от вноски си дал $3000 ??? ква е далаверата
И както казваш ламарината се обезценява с часове и си много прав -ама вноските и те ли намаляват с часове или си седят се същите??
За 4исто нова кола - $300 за 4 годишна кола пак $300
А Рокфелер е живял в епоха в която бизнеса не е имал нищо общо с днешния.
Hullman

Мнение от Hullman »

Ралл забравяш парите които си дал за да купиш старата кола, времето което си губил да ходиш да гледаш старата кола. През това време би могъл да работиш нещо или да си със семейството на уикенд.

Тогава твоята сметка изглежда така.
5000 за стара кола + 1500 за ремонт + 100 пътна помощ + 200 рент а кар примерно + цената на всички тези неудобства и това само за първите 10 месеца.
След това тази ситуация може да се повтаря до безкрайност с още по скъпи ремонти има и вариант така да е повредена колата че да е по скъпо да се оправи от колкото да я хвърлиш и да купиш друга.
Кога е живял Рокфелер е без значение. Това което е казал важи в пълна сила и до днес.
Имотите се вдигат, цените на колите падат.
Моя имот за 5 години се е вдигнал 40 %, с колко се вдигна твоята стара кола за 5 години?
По скоро се е амортизирала и струва по малко от колкото преди 5 години
Ти също би могъл да купиш подобен и вече си напред с материла ако беше дал парите за доунпаймент вместо да даваш парите за стара кошница.:)
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Момчета /и момичета/, що не си отворите отделна тема за колите :?:
Който можа / и не можа/ даде инфо на човека питал за механика на бул.Гуен та според мен темата е за ключ вече.
Айде лек ви ден и безаварийно каране :beer2: :thumbsup:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хъл, ужасно извърташ нещата. Примерите които даваш се случват рядко дори и на най-големите каръци и ти много добре го знаеш!

Нека направя един контрапример в твой стил. Повтарям, това не е моят начин на спорене:

"За нова кола плащаш огромна първа вноска + над $2000 за транспорт и подготовка, които не струват даже и $100. Тъй, като не можеш да си позволиш качествена кола, караш някакъв плебейски продукт за $300-400 на месец, който се разваля няколко пъти годишно. Губиш по цял работен ден докато ти вземат колата, дадат ти временна, после обратната процедура. На тях не им дреме, защото са си избили парите многократно от дебелите вноски.
Всекиму се случва да направи щета, но когато е лизната си длъжен да я оправиш - радост за застрахователите. Един добър повод да ти вдигнат и без това дебелата застраховка + тази на жена ти. Оторизираният сервиз ще ти напише фактура за $2000 за щета която струва $500, и ще оправи баланса със застрахователя, които ще лепне черна точка в досието ти доживотно. Ако това стане с твоя си ползвана кола на няколко години си я караш с щетата докато не дойде време да я хвърлиш, или я вкарваш в кварталния сервиз, оправят ти я за няколкостотин $, плащаш си застраховка $25 на месец и си харчиш парите за недвижими имоти."

Кофти е когато някой спори с такива доводи, а?
Hullman

Мнение от Hullman »

ablood
Колкото и както да го извърташ е несериозно най малкото защото 50 % от това което си написал не е вярно.
Почвам.
- Няма никакви 2000 + за доставка, транспорт при лизинг на кола. Ти говориш за покупка. Това е друго. При лизинга колата не е твоя. Ти само я ползваш за определен период от време срещу определена сума.
- Това не ми е първа кола на лизинг и досега нито една не се е чупила изобщо. Единственото което съм сменял е масло, накладки и гуми. Това става докато съм на работа в сервиза от другата страна на улицата срещу офиса. Колата е готова преди да е станало 16 часа. С нея идвам на работа с нея си тръгвам от работа.
- Нищо не съм длъжен да оправя за моя сметка при щета. За това имам застраховка. За близо 9 години каране в Канада досега щета по моя вина не съм имал а и да бих имал застраховката плаща.
- В нормалните провинции с изключение на Квебек хората насърчават с цената на застраховката да караш нова кола най малко заради природата, новата кола е в по добро техническо състояние, спирачките работят по добре и колата спира на по кратко разстояние, хората които карат нови коли са по внимателни да изброявам ли още предимства на новата кола.
Вчера казаха по ТВ че миналата година като умряха 8 тинейджъри при катастрофа във миниван от баскетболен отбор в Ню Бронсуик каран от жената на треньора този ван никога нямоло да мине технически преглед. Виж какво става като се карат стари кошници.
Застраховката ми за чисто нова кола на лизинг е 76 $. Утре да я продам и да купя стара на 10 години може и да е повече от 76 $.
В Онтарио не ти се радват много нито съседи, нито колеги, нито застрахователи на старата кола с която замърсяваш, рискуваш живота на хората във и извън колата. Застраховки по 25 $ на месец за да те стимулират да караш стара кола няма.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Кофти е да извъртам нещата в стил Hull, а? Чак и Hull се нервира от глупавите доводи които написах, без да признае, че това си е чисто негов начин на спорене.

Когато спориш на тема ползвани коли ти винаги извърташ нещата така сякаш:
1.Всички (не някои) ползвани коли са мнооого стари и амортизирани.
2.Всички (не някои) ползвани коли се нуждаят от чести и скъпи ремонти.
3.Всички (не някои) ползвани коли са купени на цената на 4 годишни.
4.Всички (не някои) ползвани коли са с 20см драскотини и грозни.
5.Старите коли за разлика от новите изискват безсмислени консумативи като масла, свещи, гуми, филтри и всякакви такива старовремски неща, които са сдали багажа накуп, точно при покупката на колата. Тя новата кола винаги си стои на 5000км и не изисква поддръжка.
Средностатистическата ползвана кола е много далече от ужасяващия пример които ти даваш.
Hullman

Мнение от Hullman »

Чети внимателно. Хълман се изразява така.
- На старата кола може да и стане всичко във всеки един момент.
- Ремонта може да струва 1500 $, може и да струва повече от колкото си купил цялата кола.
- След като си поправил нещо днес за 1500 $ няма никаква гаранция че утре няма да се развали друго.
- В колата сигурно има над 1000 компонента които са независими един от друг и може да се развалят веднага след като се поправи друг.

Какво не е вярно от тези твърдения?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хъл, и с 3 годишната евтина кола може да стане всичко, във всеки един момент, зарязвайки те на пътя към важна бизнес среща. Вероятността това да стане с луксозна 5 годишна кола е мноооого по малка.
Рядко някой дава повече от няколкостотин $ за ремонт на стара кола. Дойде ли такъв момент, тя се изхвърля.
В старата 3 годишната кола има точно толкова елементи колкото и в 5 годишната.
Чета внимателно и вече много добре знам как се изразяваш и се забавлявам все повече.
Няй-добрият ми приятел който остана в БГ спореше като теб - вадеше от 10 кладенеца вода, за да не си признае, че съществува и друга страна на въпроса по който спори. Може би затова си ми симпатичен.
Hullman

Мнение от Hullman »

Хъл, и с 3 годишната евтина кола може да стане всичко, във всеки един момент, зарязвайки те на пътя към важна бизнес среща. Вероятността това да стане с луксозна 5 годишна кола е мноооого по малка.
Старата кола от 10 - 16 годишна за 4000 $ стана на 5 годишна та даже и луксозна.:)
Къде са тези 5 годишни луксозни коли за 4000 $ които така с лекота ги намирате докато на автора на темата му показват ръждясали които дори не му дават да ги кара.
Кажете му на него къде са тези лусозни на 5 години на тази цена от 4 000 $ които не се разваляли и били почти като новите.:)
Хълман си е решил отдавна транспортния проблем с нови коли и досега никога не е закъснявал за работа или за бизнес среща заради развалена кола.:)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хъл, препоръчвам ти да изтриеш ЦЯЛОТО си последно изказване.
16 годишните возила за $4000 са само в твоите кошмари.
Авторът на темата СЪМ АЗ и няма нужда някой да ми казва как да си търся друга кола. Преди 2 седмици си купих 4 годишна от първи собственик за $4000 +$1000 за такси, данъци, всички масла и филтри. В сервиза не откриха абсолютно нищо за коригиране или сменяне.
До сега карах предишния модел. 35000км без никакви повреди и я продадох в абсолютно перфектно състояние, въпреки, че гонеше четвърт милион км.
Някои коли се развалят непрекъснато, други много рядко.
Някои хора се нахендрят, други избират старателно.
Повечето хора са склонни да плащат скъп лизинг, но да са спокойни, че няма да се занимават лично с ремонтите. Плащат си и друг им бере гайлето.

Хъл, никой не твърди, че си балък загдето си плащаш за спокойствието. Имаш бол пари, времето ти е скъпо - изборът е лесен.

Просто не порицавай нас, тези с повече свободно време и по-скромни възможности заради това, че искаме да спестим някоя-друга хилядарка годишно за сметка на по-карана кола.
Hullman

Мнение от Hullman »

ablood написа:
Знам, че ванът ускорява бавно, кофти е при висока скорост на завоите, не е гъзарски ..........
Товаря я както ми падне.........,
Работата ти започне да изисква да пренасяш понякога обемисти предмети, ще си промениш мнението..............
Давам я на жената понякога (ужасен шофьор! Нейната кола е яко омачкана) ............
Това което си написъл познато ли ти е от заключената тема за покупка или лизинг?
Това ли е луксозната кола на 5 години за която говориш че караш?
Ти Хълман виждаш ло го да кара ван все едно е зидар и си кара варта и тухлите (обемистите предмети покрай работата ) .:)

Разбра ли сега защо си против чисто новите коли на лизинг:)
Заключено