Убийство в Beaconsfield

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

survivor написа:А да, отворих и Иде.ли и там също има статия за трагедията. Оказва се че негов приятел от Монреал е давал данни за семейството пред журналисти в България.

http://ide.li/article1663.html
Ха! Доста лицемерно, бгмонреал. Ти можеш да коментираш пред бг пресата, а ние, които живеем в Монреал не трябва да "коментираме хора, които не познаваме лично". Представи си, че в момента българите са известни в Квебек преди всичко с този случай. По принцип не сме много позната и изявена общност /индивиди/ тук.

Същото и за арабите и афганците - не всички са от Алкайда, но всеки има едно наум когато се запознава и общува с тях. Символът на националността преследва общественото съзнание и ние всички, колкото и да ни е неприятно, сме представители на общността си и нашите постъпки правят лицето /имиджа/ на българите тук.
Последно промяна от krimon на Вто Окт 17, 2006 9:23 am, променено общо 1 път.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Stoni

Мнение от Stoni »

survivor написа:А да, отворих и Иде.ли и там също има статия за трагедията. Оказва се че негов приятел от Монреал е давал данни за семейството пред журналисти в България.

Представител на българската църква Св. Иван Рилски каза, че семейство Цокович не е посещавало храма. Въпреки това Румен Бакалов заяви, че малкото паство от около 150 българи ще се намеси, ако бъде призовано да го стори.

Какво значи това, не го разбирам????
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Честно казано не виждам с какво един добронамерен коментар би засегнал някого.

Другото би означавало да си мълчим и да се правим, че нищо не се е случило.
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

krimon написа:

Ха! Доста лицемерно, бгмонреал. Ти можеш да коментираш пред бг пресата, а ние, които живеем в Монреал не трябва да "коментираме хора, които не познаваме лично". Представи си, че в момента българите са известни в Квебек преди всичко с този случай. По принцип не сме много позната и изявена общност /индивиди/ тук.

Същото и за арабите и афганците - не всички са от Алкайда, но всеки има едно наум когато се запознава и общува с тях. Символът на националността преследва общественото съзнание и ние всички, колкото и да ни е неприятно, сме представители на общността си и нашите постъпки правят лицето /имиджа/ на българите тук.
Ей Кримон по-леко! ТОВА НА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!! Знаете ли, че има болест "алкохолен делириум" от 50 гр. можеш всичко да свършиш и после нищо не помниш. Обвиняваме ли някой като е болен от язва или бъбреци. Психично болните хора са болни като всички останали хора. Вместо в бъбрека, проблема е в мозъка. Поне прочетете малко за норадреналин, серотонин, функция на мозъчните клетки...иначе ще станем като при инквизицията/тогава са ги слагали на клада, защото дяволът се бил вселил/. На твоите познати, ако са кебекуа им дай пример с онзи, който изби 14 човека в юнито. Е, ти кебекуата с него ли ги асоциираш.
Доста глупости се изписаха в тая тема и всеки през неговите си акцентуалности, ама я си представете, че е инсценировка от външен нападател......Това е трагедия, причини възможни всякакви. Системата била виновна/ а като се бесят самотни възрастни хора в БГ/, психологията не била наука, а Стони отново е върха....Ето това е нихилизма..ние сме най-лошите :roll:
,....боже, боже...все едно съм на някоя селска шура с 60 годишни бабички/и аз съм ги изследвал тия неща :wink: /
Спрете се ! :oops:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Орльо, ставаше въпрос за коментарите - "за" или "против", а не защо и как е станало престъплението. За сега не виждам никой, който да е наясно с мотивите, нито да коментира самият извършител.

А по повод на "алкохолния делириум" и извършителят - обърни внимание, че преди да застреля близките си е написал мейл на най-добрия си приятел в смисъл - "това е последният ми ден на тази Земя" ... дали не е бил в съзнание преди да напише това и впоследствие :roll:
Последно промяна от krimon на Вто Окт 17, 2006 9:59 am, променено общо 1 път.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
survivor

Мнение от survivor »

Естествено че това на всеки може да се случи и че е голяма трагедия. На мен лично за мъжа ми е най-мъчно.
Ама защо трябва ние, българите в Монреал и в Канада, да се осведомяваме за това или от канадската преса, или от пресата в България? Това семейство хем са ни сънародници, хем са ни съграждани. След като от това се интересуват и канадците и българите в България и затова техните медии ги осведомяват за случая, мислите ли че нас това ни засяга по-малко и ние имаме по-малко право на информация?
Stoni

Мнение от Stoni »

Какво да спрем, да спрем да коментираме и след някое време отново да поднасяме съболезнования :roll:
Тъпо :shock:
И не съм нихилист а реалист, който се опитва да живее поучен от миналото, опитвайки се да познава настоящето, за едно по добро бъдеще 8)
Изследванията ти не са приложими тук.Тук има много и по различни условия и константи и динамични.Така, че ако се изследва нещо прави го сега в името на останалите утре, щото като гледам онези на заплати там, за нищо не стават.Незнам кой ще ти плаща, ако го правиш :nenam:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Лично аз не познавам това семейство, нито съм ги срещал, но според мен, ако бащата е убиеца, то този човек е луд по цялата глава...
Мога да разбера, че някой има проблеми, безработен е, женаму му е била шута, не вижда переспективи и не му се живее, да се самоубие си е негов избор и аз съм ОК с това, но да вземеш и някой с теб, особенно пък децата си, това вече определено не мога да разбера и за мен този човек е някакъв изверг, който няма място в това общество, така че за какви системи, които са виновни ми говорите???
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Eagle
Напуснал форума

Мнение от Eagle »

Абе хора...да коментираме, ама кой може да го направи добронамерено/както е казал Филип/ Затова е нужно инфо. Ако някой ги познава, ама дали пък едно мнение е цялата истина. Има всякакви чуднотии, та даже и обсесии за мисия. Знаете ли какво се върти под черупката на някой? Психиатъра е добре да се изкаже, да се определят профили. Аз съм против това да се правят глупави изводи и инфантилни обобщения.
Стони с теб друг път, че бързам, но не мрази народа си както твоите бивши работодатели :wink: Ти можеш!

Просто мисля си, не е мястото по този повод да се надговаряме!

Мир на праха им.
bravo

Мнение от bravo »

Ne se razbra za pogrebenieto..............
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

на българското посолство това му е работата
Аватар
holy

.

Мнение от holy »

Da se govori za vina na sistemata tuk e mnooooogo tapo. Nai-lesno e kato ne ti haresva sisitemata tuk da se varne6 kam bg-sistemata ot koiato proizhozda6, ako smiata6 4e e po-hubava. Vse pak ima6 vazmoznost za izbor, ne e li taka?
A vse se 4udia za6to hora, koito re6avat da likvidirat semeistvoto si ne zapo4vat ot sebe si. Mai ne sa tolkova psihiasali... I sega kato gi e pratil na onia sviat po-dobre li 6te se 4ustva...Kak 6te prodalzi da zivee tozi 4ovek ne znam... Naistina mnogo zalko za zaginalite, za blizkite im i za samia nego...
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

krimon написа:... преди да застреля близките си е написал мейл на най-добрия си приятел в смисъл - "това е последният ми ден на тази Земя" ... :
Towa me nawejda na misalta, 4e toi e bil ubeden, 4e sa6testwuwa "sa6testwuwane" sled smarta, koeto werojatno go e nakaralo da wzeme i semejstwoto si na towa patuwane, no jawno sega toj we4e e ispusnal wlaka (poneje e o6te jiw), a semejstwoto mu e we4e niakade, kadeto ne e jasno dali 6te mogat da se sre6tnat niakak, ako toi paruwa po-kasno (t.e. umre po-kasno).

Wiarwaneto w sa6testwuwaneto sled fizi4eskata smart e mnogo lo6a rabota dokato si jiw.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Mark написа:
krimon написа:... преди да застреля близките си е написал мейл на най-добрия си приятел в смисъл - "това е последният ми ден на тази Земя" ... :
Towa me nawejda na misalta, 4e toi e bil ubeden, 4e sa6testwuwa "sa6testwuwane" sled smarta, koeto werojatno go e nakaralo da wzeme i semejstwoto si na towa patuwane, no jawno sega toj we4e e ispusnal wlaka (poneje e o6te jiw), a semejstwoto mu e we4e niakade, kadeto ne e jasno dali 6te mogat da se sre6tnat niakak, ako toi paruwa po-kasno (t.e. umre po-kasno).

Wiarwaneto w sa6testwuwaneto sled fizi4eskata smart e mnogo lo6a rabota dokato si jiw.
Баси извода. :smhair1: При положение, че това е вярата на повечето религии. :shock:
Let it go...
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Ivet написа:
Mark написа:

Баси извода. :smhair1: При положение, че това е вярата на повечето религии. :shock:
ami ako ot4ete6 samo, 4e powe4eto zlini na zemiata sa na bazata na takiwa wiarwania, togawa moje6 da si "basi6 izwoda" :")

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Заключено