Няколко въпроса свързани с Калгари?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bbb написа: A ti v koia druga provincia beshe , che si siguren che tova ne sushtestvuva?
....
Osven tova v Ontario i Alberta ima iziavena nepriazun kum Quebec i quebecoita.
А ти колко време си живяла в Онтарио и Алберта че усети изявената неприязън към кебекуата :wink: Щото аз такава не съм усетил засега...
ivandi

Мнение от ivandi »

krimon написа: По-лични впечатления от "недоволстващите български англофони" :wink:, живеещи в провинция Квебек, английският им е толкова зле, че не смеят да се преместят в любимите провинции - Алберта, Онтарио, Ванкувър. Същото важи и за професионалните им амбиции.

Седят си на "топло" (кой каквото иска да разбира под тази дума - социал, климат, култура, по-ниски цени и по-лесно първоначално установяване в Канада), плюят по тъй наречените табарнаци, националисти, франкофони, но за нищо на света не си вземат куфарчетата, за да завладеят Запада :lol:
Абе ако за някой езика е основен фактор за избор на място за живеене значи ... айде ще си замълча. Английският ми е много по-добър от френския, но предпочитам да си го използвам по предназначение, а не за разговори с rednecks. На франсето отделих 5 месеца, за да мина тъпия тест за ордата. Още го ползвам сутрин за да кажа "салюююю" (не помня вече как се пише, ама внимавам с произношението, че ако се отклоня малко и звучи като мръсник, абе тоя френски е много тъп). А на есен на езиковите курсове във фирмата се чудя дали да не се запиша за японски, че да мога да кажа едно "конничи уаааааа" на шефовете, с подходяща чупка в кръста.

И предпочитам да съм на "топло" (докато го има, после ще видим). А за плюене по табарнаците имам за компания двама колеги, французин и мароканец. Така че съчетавам полезното с приятното, хем си плюем хем научавам нещо от фрасето.

Та с две думи. Всеки си гледа интереса. И аз като kevin се бях фрустрирал от табарнаците, ама вече не ги забелязвам (като чели напоследък спряха да се оригват). Все пак не може цял живот да се ядосваш от политиците в Бг, от табарнаците в Квебек, от реднеците в Албърта, от...... Трябва да остава време и за бира.

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
kevin

Мнение от kevin »

krimon написа:едно обаче е сигурно, това което съм написала не са моите "подразбирания", а мнение :P
Oshte po-zle - syvsem greshno e :D

Tabarnak trudno se opisva, no s cqloto si povedenie go iljustrirash prekrasno - dumite bledneqt :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ivandi написа:Още го ползвам сутрин за да кажа "салюююю" (не помня вече как се пише, ама внимавам с произношението, че ако се отклоня малко и звучи като мръсник, абе тоя френски е много тъп).
То на английски изобщо не е така - ако се отклониш от произношението, пак си те разбират от раз :lol: :lol: :lol: Иванди, лошо върви терапията :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kevin написа:Tabarnak trudno se opisva, no s cqloto si povedenie go iljustrirash prekrasno - dumite bledneqt :D
... моето мнение със сигурност е ужасно погрешно, пък аз съм потънала в невежество, а ти си този, който всъщност притежава цялата истина ... нема да се задълбочавам, че промитият ми мозък кой знае какво ще сътвори :twisted:

на теб обаче ти е толкова беден речникът /даже на български език/, че едно просто нещо - като простия табарнак :wink: не можеш да обясниш, а правиш с него сравнения, цъцъцъ, не е добре така момче :lol:
tochica

Мнение от tochica »

от цялата тема ми стана ясно , че кевин :
а) или въобще не си контактувал с " жив " табарнак , стремейки се да доказваш потомствена синя кръв и " от наш'то по-велико нема"
б) или си заобиколен от табарнаци на работа или в блока и вече ти е все тая и майкъл джордан да видиш пак табарнак ще е .

мисля , че се спекулира с тази дума , за истински табарнаци трябва да се отиде на север , там е урожая .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
kevin

Мнение от kevin »

krimon написа: на теб обаче ти е толкова беден речникът /даже на български език/, че едно просто нещо - като простия табарнак :wink: не можеш да обясниш, а правиш с него сравнения, цъцъцъ, не е добре така момче :lol:
Tabarnakyt e prost, no prosto ne moje da se obqsni.:D
Vinagi moje da pokaje nova prostashka cherta - v tova e neveroqtno postoqnen - ti go dokazvash :wink:

Unikalen rechnik i sposobnost imash v tova otnoshenie, spor nqma :D
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

miteto написа:
bbb написа: A ti v koia druga provincia beshe , che si siguren che tova ne sushtestvuva?
....
Osven tova v Ontario i Alberta ima iziavena nepriazun kum Quebec i quebecoita.
А ти колко време си живяла в Онтарио и Алберта че усети изявената неприязън към кебекуата :wink: Щото аз такава не съм усетил засега...
Prav si za zabelejkata.Ne moga da govoria ot lichen opit.Informaciata mi e ot procheteno ot 2 fresnki foruma, a sashto taka i AlexA go beshe spomenal v niakoia ot temite.Govoria za nepriazun kum quebecoiata a ne kum frankofoni kato cialo.Da kajem , bi triabvalo da kaja taka:
Chuh/Prochetoh, che v Ontario i Alberta ima iziavena nepriazun kum Quebec i quebecoita.
Inache , shte se radvam ako ne e viarno.Omrazata ne e dovela do nishto dobro nikogo.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
ivandi

Мнение от ivandi »

krimon написа:
ivandi написа:Иванди, лошо върви терапията :wink:
Мани, жената вече трета година ме обработва. Като ме почне от третата бира и докато свърши касата вече съм Vrai Québécois :wink:

Cheers :beer: :beer: :beer:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kevin написа:
krimon написа: на теб обаче ти е толкова беден речникът /даже на български език/, че едно просто нещо - като простия табарнак :wink: не можеш да обясниш, а правиш с него сравнения, цъцъцъ, не е добре така момче :lol:
Tabarnakyt e prost, no prosto ne moje da se obqsni.:D
Vinagi moje da pokaje nova prostashka cherta - v tova e neveroqtno postoqnen - ti go dokazvash :wink:

Unikalen rechnik i sposobnost imash v tova otnoshenie, spor nqma :D
Две мнения по въпроса няма: речникът ти не само е беден, но и просташки (справка - виж какво си написал по-горе). Озлоблението ти е безумно и безсмислено (главно по отношение на кебекуата), а мисленето ти е под нивото на 6 годишно дете, логическото такова въобще ти убягва. :beer: :beer:

Тъй че, сбогом, нямам какво повече да си кажа с подобен хуманоид.
kevin

Мнение от kevin »

tochica написа:от цялата тема ми стана ясно , че кевин :
а) или въобще не си контактувал с " жив " табарнак , стремейки се да доказваш потомствена синя кръв и " от наш'то по-велико нема"
б) или си заобиколен от табарнаци на работа или в блока и вече ти е все тая и майкъл джордан да видиш пак табарнак ще е .

мисля , че се спекулира с тази дума , за истински табарнаци трябва да се отиде на север , там е урожая .
a) nikakvo prevyzhodstvo ne se opitvam da dokazvam, po-skoro za izkazvaniq v tozi stil vij krimon - tq e spec.

b) namirat se navsqkyde (che i v BG forum), no ne e trudno da gi otlichish (konrastyt e tvyrde golqm), taka che ne e nalice takava opasnost. :beer:
kevin

Мнение от kevin »

krimon написа: Две мнения по въпроса няма: речникът ти не само е беден, но и просташки (справка - виж какво си написал по-горе). Озлоблението ти е безумно и безсмислено (главно по отношение на кебекуата), а мисленето ти е под нивото на 6 годишно дете, логическото такова въобще ти убягва. :beer: :beer:

Тъй че, сбогом, нямам какво повече да си кажа с подобен хуманоид.
Moqt rechnik moje da byde vsqkakyv - spored choveka nasreshta :D
Ti se dyrjish prostashki, poluchavash podobavashto otnoshenie...

Logikata ti kolkoto i da se opitvash da q oblechesh v razlichni dumi, vse okolo 1 tochka gravitira....nqma promqna :nenam:
Godis

Мнение от Godis »

kevin написа:
Godis написа:Това "БГ интелигенти от западните провинции" е доста точно попадение. Единици са но дразнят като конски мухи. А с муха няма защо да се пие бира.

Само с Мухата може :)
Mnogo nagli tabarnaci ot "hubavi provincii", mnogo neshto be . Edin mlykne, dvama pochvat :shock: :shock: :shock:
I vse mentorski go razdavat, sqkash vsichko znaqt i ot vsichko razbirat :?

Pfuu :nenam:
Бе много ми е интересно , ти нали си интелегентен англофон, я ми кажи що се набута в тая тъпа провинция ? И в щатите си ходил и с английския си добре, сам казваш че френския ти куца (ама въпреки това си наясно с много неща) и т.н. и т.н.
Та въпроса ми е, след като никой не те е вързал тук да учиш френски, кви ги тръшкаш в Квебек ???
С който и българин - англофон да съм говори, винаги препоръката ми е била- знаеш ли много добре английския и слабо френския, по-добре не си губи времето да учиш езика, ами отивай на запад.
ivandi

Мнение от ivandi »

Godis написа: С който и българин - англофон да съм говори, винаги препоръката ми е била- знаеш ли много добре английския и слабо френския, по-добре не си губи времето да учиш езика, ами отивай на запад.
Аглийският в Квебек е предимство за работа. Освен ако не си попаднал в някоя безнадеждна табарнашка фирма занимаваща се с просттии и състяща се от пет човека роднини по права линия членове на парти кебекоа.
bateto

Мнение от bateto »

От както съм в албертианско и най върлия табарнак ми се струва като принц сравнен с местния реднекс.Неам думи да го опиша ,не ми е толкова богат речника .Чакам Кевин да го стори след престоя си тук. :D
Заключено