Chequing account

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Banki

Мнение от hullboy »

Zdrasti anxeli

Darza da kaza che pisa za udovolstvie.
Pochti nikoi ot foruma ne mi e klient i nikoga ne sam se natiskal njakoi da mi stava.

BG comunity e malko, vsichko znajat, vsichko razbirat. Kakto vizdame sa izmislili zaobikolen nachin za da spestjat 3 dolara.

1200 $ da se pratjat navednaz sa neposilna suma i za tova se prastat po 100 na mesets.
Njama znachenie che e dosta po skapo.
No inache sastite tezi hora koito ne mogat da gi izvadjat znajat nai mnogo.

Na men W, Union mi plasta 15 % ot fee.
Ili za prateni 100 $ fee e 14$ * 15 % = 2.10

S avtobus da mi dokarat takiva klienti ne gi iskam.

Radvam se che ima drugi mnogo po goljami i platezosposobni obstnosti kato Rusnatsi, Arabi, Gartsi, Zapadno Evropeitsi koito ne pravjat smetki za 3 dolara. Ne vadjat karti ot bankite da gi prastat na rodnini i ne narusavat uslovjata na bankite.

Idvat pitat kak e nai dobre, kazvam im i te go pravjat. Daze i novi klienti prastat zastoto znajat che sa poluchili naistina dobar savet i profesionalna usluga.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Re: Banki

Мнение от sasho71 »

hullboy написа:

Pochti nikoi ot foruma ne mi e klient i nikoga ne sam se natiskal njakoi da mi stava.
така, така, тази песен ни е позната, не си първия дето я пее в тоз форум :wink: иначе за трите кинта си много прав- и с тях и без тях все е тая, едно спестяване не ти решава проблема :beer:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

hullboy написа:Zdrasti anxeli

Darza da kaza che pisa za udovolstvie.

BG comunity e malko, vsichko znajat, vsichko razbirat. Kakto vizdame sa izmislili zaobikolen nachin za da spestjat 3 dolara.

1200 $ da se pratjat navednaz sa neposilna suma i za tova se prastat po 100 na mesets.
Njama znachenie che e dosta po skapo.
No inache sastite tezi hora koito ne mogat da gi izvadjat znajat nai mnogo.

Na men W, Union mi plasta 15 % ot fee.
Ili za prateni 100 $ fee e 14$ * 15 % = 2.10

S avtobus da mi dokarat takiva klienti ne gi iskam.

Radvam se che ima drugi mnogo po goljami i platezosposobni obstnosti kato Rusnatsi, Arabi, Gartsi, Zapadno Evropeitsi koito ne pravjat smetki za 3 dolara. Ne vadjat karti ot bankite da gi prastat na rodnini i ne narusavat uslovjata na bankite.

Idvat pitat kak e nai dobre, kazvam im i te go pravjat. Daze i novi klienti prastat zastoto znajat che sa poluchili naistina dobar savet i profesionalna usluga.

Pozdravi

Hullboy
тук е мой ред да се съглася с теб.
в момента в който се започне да се цени собственото време в тоя момент ставаш канадец, а не като се закълнеш във вярност на ... кралицата на ... Англия :shock:

а ти правиш ли емаил чейнж? т.е. аз ти пращам интеракт емаил КАД, а ти ми пращаш пейпал ЮСД?

ако ДА, то ще ти кажа ЗАКОНЕН (аз съм по законните неща САМО) как да ти отидам парите в БГ, чистичко, без пари и директно в сметката.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

hullboy написа: Taka i ne se nameri njakoi da otgovori konkretno
na tezi vaprosi
A single account can be made joint, enabling both individuals to make deposits and withdraws on the account. To set up a joint account, please visit any TD Canada Trust branch. Please be advised that you must both be present to set up the account and the person you are adding to the account will require two pieces of approved identification -- at least one being photo identification
Govorihme za tegleneto na pari ot neautorizirano litse kakavto e rodninata nevpisan v joint accounta.

Na tozi vapros sasto koito Miteto umisleno premalchava.
You are liable for all debts, withdrawals and account activity resulting from:
• Authorized use of the card by persons to whom you have made the card and/or electronic signature available.
Не искам да взимам страна по темата, щото се оплетохте като патета в кълчища вече (май така беше израза), само искам да посоча двете грешки в тълкуването на тия двата цитата.

Първия - не виждам никъде да пише - "само и единствено" тия "both individuals". Така че тоя цитат за мен нищо не значи и не доказва нищо по тезата ти.

Втория - Excuse my french, дет се вика :-) ама ми се струва, че бъркаш подчертаванията. Нека подчертая вярното според мен четене на края на изречението:
Authorized use of the card by persons to whom you have made the card and/or electronic signature available.
То даже и се подразбира малко от "Authorized" в началото на изречението, ама повече пояснения никога не са излишни на тоя континент :-) (най-много ме кефи забележката след края на рекламите на Red Bull, че всъщност не ти порасват криле, хаха :D).

Така де, стига сте спорили за глупости, всеки да си гледа работата, всеки да си решава как да праща пари за България, пък аз най-вероятно ще ти се обадя, Hullboy, като реша да правя wire transfer. Нищо, че не се натискаш за клиенти от форума, няма да си признавам :D
Последно промяна от PoLuX на Пет Май 05, 2006 2:54 am, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

anxeli написа:Ако се бориш за да докажеш че в твоя бизнес парите се изкарват с пот на челото и по-заслужено и от хлебарите - phuleeeezzzzz ...
ами аз и преди казах, имам чуството че вече кой ли не се пише на финансист, застраховател , моргидж еди къф си. Като отворя вестник , дори и в бг вестника Форум и тукашния Канадско-бг каталог и кво да видя- всеки продава нещо, я агент недвижими имоти, я застрахова нещо, или е финансов консултант, бреееее :roll: как пък не видях някой с по-сериозна дисциплина да се рекламира- инженер, химик, лекар, зъболекар/ с малки изкл./, ИТ... А и за добрите специалисти реклама си мисля че не е нужна, те хората си ги знаят и намират начин да ги открият. Напушва ме на смях като почнат да ми предлагат застраховка живот или дизабилити, сякаш аз съм малоумник и не мога да си прочета условията и сам да си я направя :D
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Хайде и аз да си кажа мнението по тази толкова безсмислена вече тема.
hullboy,ако приемаш съвети-спри вече,на всички стана ясно ти каква душица си,не бяха убийци,дебнещи до банковите автомати,не бяха треперещи старци,който докато се оправят със сложната техника,наречена карта автомата акула им я прибира,не бяха спешни искания от банката да им се върне картата.
Нямам думи,колкото по-скоро спреш,толкова по-малко ще се изложиш,(оакаш),ако ти е по лесно да го осмисниш.
Всеки има право да си праща парите както иска,и за някои дори и 3 долара са нещо,затова беше въпроса,ако не можеш да отговориш,недей да се излагаш.Ако аз бях в Канада,досега каквото мнение имах за теб,можеше и да прибегна до услугите ти,но след тази статия- НИКОГА.Сори,дано други да не мислят,вярно,че тук на клиенти не разчиташ,но всеки ще ти е добре дошъл,не е ли така?
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

мен вече ми стана малко кофти за хълбой който "познавам" вече от поне 4 години...айде няма нужда вече - човека не е лош и все пак е прав че 1200 наведнъж е по ефтино, макар че аз предпочитам картения вариант...

а иначе сашо - почни отсега да правиш реклама че правиш стелки, или лекуваш пърхот, или мая-инфекция там дето не требе...зависимост от как ще се специализираш (гледам че има нужда от гинеколог)

а голямата мечка да пише че карти раздава - всякви и че търси фалшификатор на чипове

аз самия мога да ви кажа че вече не набирам стриптизьорки но пък за сметка на това продавам американски долари на курс $1.25 канадски (днешен курс), също така продавам леко използвана телевизионна кула със или без стадиона до нея.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

hullboy написа:I kato e tolkova hubavo da prastas pari s karta ne razbrah zasto gi prastas s Money Gram?
I kakvo tolkova te drazni W. Union koito predlagat sastata usluga i imat dori poveche agenti.
Ne sam siguren che ti predlagat i e-mail money transfer bez da hoids do tehnia ofis. Nesto koeto W.Union predlaga.
Ili moze bi e zaradi razlikata ot 3 dolara.
Ako stanes Preferred Customer ste go dokarame i nie do 15$ kato mahnes vremeto i benzina da hodis do ofisa na Money Gram mai ste si po dobre v W.Union

No mai spora e za da sporis s men.
Не пращам с карта защото изпращам пари инцидентно, а не редовно. Ползвам Money Gram а не W. Union защото така ми харесва и защото парите са си мои и ще си ги пращам и с пощенски гълъби ако искам (ако тази алегория също ти е сложна, кажи и ще ти я обяснявам пак с по-прости думи) :D А по колко ще пращам наведнъж, не е твоя работа, ок ?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

KolioBalkanski написа:а иначе сашо - почни отсега да правиш реклама че правиш стелки, или лекуваш пърхот, или мая-инфекция там дето не требе...зависимост от как ще се специализираш (гледам че има нужда от гинеколог)
eee, гинеколог няма да ставам щото имам двама приятели гинеколози дето са на виагра, а са само на 40 години :D Инак за пърхота е идея, ма проблема е почти решен с Низорала, най далавера е за косопада, това е проблема с най-много разработки и патенти по света- от лизане на темето от специална китайска крава до присаждане :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

hullboy написа: No mai spora e za da sporis s men.
aми Хулбой, то на това се крепи форума, това е тръпката и очарованието му - да спориш заради спора. :) някои пък го приемат много лично и се "бият до последна капка кръв", гледат да намачкат и затапят "противника", сърдят се, обиждат се... :beer:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Banki

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam goljama mechka.

BGMontreal go kaza vednaz az go povtarjam
Klienti za 100 $ transfer ne iskam. Ot tjah pechelja 2.10 $ no gubja 7 min za transfera.
Tezi 7 min. sa mi po tseni ot 2.10 $. Za sastite 7 min moga da napravja transfer ot 3000 , 5000, 50 000 $. i razbirate kakvo stava s zaplastaneto togava. Vremeto e tsenno na tozi kontinent.

Tuk njakoi hora mai ne razbirat dobre uslovjata na bankite che daze i gresni tsitati puskat za da zvuchat po ubeditelno.

No kato gi pitas zasto dori I rjadko ne prastat pari s kartata kojato hvaljat, kojato nisto ne struva v ING, a polzvat Money Gram edinstvenoto koeto otgovarjat e zastoto parite sa si tjahni. .
Tova ne e otgovor za da zastitis mnenieto si.
Не пращам с карта защото изпращам пари инцидентно, а не редовно. Ползвам Money Gram а не W. Union защото така ми харесва и защото парите са си мои и ще си ги пращам и с пощенски гълъби ако искам
Eto veche i galabii ste se polzvat. Dali e ratsinalno njama znachenie. Vaznoto e da ne e kakto savetvat rabotestite v tozi sektor

Na njakoi hora bastite im sa pochinali, ( leka im prast ) takav e sluchja v moeto semeistvo. Njama maz koito da ide za parite. Maika mi trjabva da go pravi sama
Maika mi za nisto na sveta ne moga da ja nakaram da polzva masina dori i s BG karta.
Zasto? Zastoto e neudobno. Trjbva da si slozi ochila, da si ostavi njakade chantata, kalafa za ochila za da sa s svobodni ratsete. Vsichko tova stava na ulitsata otgore na vsichko trjbva da se deistva barzo zastoto ima imit na vremeto.
Chesto drugi hora i stojat zad garba na santimetri ot neja i chakat za maisnata.
Kartata i e galtana vednaz, v bankata ja obvinili che e bavna i che takiava kato neja e po dobre da idat na gise, a ne sega da e razpravjat s nejnata karta.
Na nejna poznata pak drapnali chantata sled teglene ot masina i tova e dostatachno za neja.da ne go pravi

Takiva kato neja sa mnogo drugi pensioneri. Ako vasite ne sa stanali oste takiva ste stanat.
Togava ste govorim pak.

Davam tri primera ot realnija zivot na BG ezik ,za tezi koito ne razbirat angliski, uslovjata na bankite, ili pak gi talkuvat taka kakto na tjah im e kef

Imam Line of credit za biznesa, vseki mesets hodja do bankata da plastam mesechnata vnoska, kato go sachetavam sas vzimane na moneti koito mi trjbvat za biznesa.

Edin pat obache pratih kolezkata, dadoh i pari i debitnata si karta na kojato e line of credit i ja pomolih samo da vnese pari koito dalza.
Sasto taka da vzeme moneti za koito i bjah dal dopalitelni banknoti. ( prosto da gi razmeni )
NE DA TEGLI OT KARTATA.

Sluzitelkata v bankata vidjala che imeto e na maz i popotala
Vie Robert li ste ?
Tja kazala: Ne.
No iskam samo da vnesa pari za sefa koito toi vi dalzi.

Sluzitelkata vzela karta i otisla pri sefkata, sled malko se varnala I kazala poneze Robert e poznat klient ste vi ja varna sega. No ako trjbva da spazvam pravilata bi trjbvalo da ja vzema I da doide Robert lichno da si ja poluchi.
V badeste ako ste pravite vnoski eto vi nomera na smetkata donesete samo nego, no ne i kartata. Tja e sobstvenost na banakata dadena e na Robert i toi njma pravo da ja preotstapva.
Govorim samo za deposit ne za WITHDRAW.

Nadjavam se vi satava jasno. Sluchkata se razviva v CIBC na Bilings Bridge Plaza na 300 m. ot moja ofis za nevjarvasti ako iskat da se obadjat i da pitat.

Vtori primer.

V Ottawa imam konkurentna firma kazva se Accu – Rate. Corporation
Tel. e (613) 596 5505
Predlagat finansovi uslugi. Transferi, Obmjana na pari.
Mnogo sa populjarni v grada vinagi ima opaska.
Koito e ot Ottawa moze da potvardi
Na stenata imat tablo na koeto pise.
Vseki koito iska da plati s debitna ili kreditna karta trjbva da pokaze ID sas snimka.
Izbroeni sa koi ID se priznavat.
Ako ne pokazete ID usporedno s kartata tranzaktsiata ste vi bade otkazana.

Obadete im se po tel. i popitaite slednoto.

Az imam debitna karta na moi, priatel, brat, sestra, maika, basta. Njama zanachenie koi.
Znam PIN koda na kartata kojato mi e dadena dobrovolno.
V kartata ima pari izkarani s chasten trud. ( Zastoto sa v kartata spored njakoi hora tuk )
докато при използуването на карти парите излизат от банковата ми сметка което означава, че произхода им е чист
Ste si pokaza sasto moe ID sas snimka kakto iziskvate..

Ste mi prodadete li 500 USD? Plateni s tazi debitna karta.

Otgovora ste e tvardo NE. Koito ne vjarva da se obadi.

Ako bese vsichko zakonno, pravilno, moralno i etichno, stjaha li da vi otkazat?
I tova ne pristjavka na bai Ivan ot Gorubljane, a na korporatsia s bezuprechna reputatsia. Dva ofisa v grada i prodazbi za 1 milion dolara na den..

Ako tova ne vi stiga vzemete kartata na praitel v Canada . Idete v bankata i kazete:
Tazi debitna karta ne moja. No mi e dadena dobrovolno ot moja priatel.
Az znam pin koda. Moga li da izteglja malko pari na gise?
Ako vi pritesnjam mnogo moga da ida na masinata?
No predpochitam na gise?

I ste vidite kakvo ste stane.

Moze bi s tezi primeri trjbvase da zapochna. No ne ochakvah che tuk ima tolkova “ eksperti” na koito uslovjata na bankite ne sa im dostatachni,
a sega se nlaga da im davam priemeri ot realnia zivot.

Sega moze bi razbirate zasto ne moze da gi izvadite tezi 1200 $ navednaz.
Zastoto mislime razlichno, kogato mislime razlichno deistvame po razlichen nachin.
Razlichnite deistvja vodjat do razlichni rezultati.
Njakoi se optvat da spestjat 3 - 5 dolara i dokato si gubjat vremeto da razberat na koja banka na kartata pise imeto na sobstvenika na kartata i na koja ne , drugi hora gonjat doista po visoki tseli.
Za tova ne se i uchudvam che ne moze da gi izvadite.
между другото сега са сещам, че на NBC картите не са поименни
Pozdravi

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Пет Май 05, 2006 2:37 pm, променено общо 2 пъти.
bravo

Мнение от bravo »

Hullboy, izviniavai, ama dnes moje da imam 100$ za transferirane, a utre 10 000, samo 4e togava niama da doida pri teb, a 6te otida pri onzi, koito mi e tranferiral 100$.

Az li4no predpo4itam da pe4elia ot oborot, kogato klientite mi sa dovolni, 6te me prepora4at na drug, bez da e neobhodimo az da davam pari za reklama (primerno). Da ne govorim, 4e jivota e dostata4no dinami4en, i tezi drebni du6ici, koito prezira6, utre mogat da te kupiat i prodadat.

A 4e vremeto e cenno, nikoi ne osporva. Dai Boje vse klienti milioneri s golemi du6ici da ima6.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

На майка ми пък на една нехна приятелка и дръпнали чантата с пари,като излизала от банката,откъде ги е изтеглила.
Престани,човече,ставаш все по-смешен.Всеки си има глава на раменете,и никой не те е питал за безценните ти съвети,та сега да се бориш със зъби и нокти да правят така,както ти кажеш. Браво е права,не се знае кой какъв е,днес може 100 $,утре 100 хиляди да преведаИ още нещо последно в този безсмилен спор-не мисля че е много удачно да карам моите родители да теглят веднъж 1200$ и да ги държат под дюшека,затова и аз предпочитам номера с картата,удобно,лесно,приятно,всеки месец се теглят малки суми.Теб като не те устройва този вариант-жив и здрав да си.
Всеки има вкус,казало кучето и се облизало под опашката.
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

hullboy написа: Tuk njakoi hora mai ne razbirat dobre uslovjata na bankite che daze i gresni tsitati puskat za da zvuchat po ubeditelno.
No kato gi pitas zasto dori I rjadko ne prastat pari s kartata kojato hvaljat, kojato nisto ne struva v ING, a polzvat Money Gram edinstvenoto koeto otgovarjat e zastoto parite sa si tjahni. .
Tova ne e otgovor za da zastitis mnenieto si.
hullboy, пак се правиш на две е половина. Отговорът "защото парите са си мои" е защото не съм длъжен да ти давам отчет, ама айде от мен да мине ще ти задоволя любопитството - защото Money Gram са по-евтини от Уестърн при същото качество на услугата (http://www.moneygram.com). Тия глупости за "бензин, паркинг и изгубено време до офиса на Money Gram" дето ги дрънкаш за мен не важат защото на 100м от работата има офис на Money Gram, а на 200м от апартамента има поща която пак работи с Money Gram. Сега доволен ли си ? Още като четях темата на Ивет за билета от Ева подозирах че си дървен философ ама сега съвсем се убедих (термина "дървен философ" не го използвам като обида а като описание на начина по който пишеш във форума :wink:, щото не те познавам лично) . Освен това ти за мен си нагледен пример за поговорката "Пази Боже сляпо да прогледне" :
г-н Морал и Етика написа:BG comunity e malko, vsichko znajat, vsichko razbirat. Kakto vizdame sa izmislili zaobikolen nachin za da spestjat 3 dolara.
....
Малко преди това май не бягаше толкова от българите, а ? Когато още беше новопристигнал магураджия, а не "преуспял канадски бизнесмен" ?
hullboy написа:Parvo iskam da balagodarja na damite, Sneji, Rosi, Sara, koito bez da sa me poznavali togava sa prozrjali nai tochno obstanovakta v Canada I sa sporeli s mazete dali tova e vjarno ili ne, dori Sneji e poznala I klientite v koito se tselim, ( balgari, rusnatsi, sarbi, te sa dostatachno za rabotest biznes )
г-н Морал и Етика написа:Stva duma dali e pravilno. moralno , etichno.

Tuk sme zastoto ima red, po ulitsata, v bankata, v kvartala v koito ziveem.

Nali ne iskame da go razvaljame i pobalgarjavame?

Az pone sam za reda. Zastoto za tova sam tuk.
А дали е правилно, морално и етично да излъжеш банката че ти трябва студентски заем с ясното съзнание че ще го ползваш за бизнес ? Дали щяха да ти го отпуснат, мистър Етика, ако им беше казал за какво наистина ти трябва ? Да, не е незаконно, но морално ли е ?
hullboy написа:Vseki moze da vzeme studentski zaem, stiga da e legalno v Canada i da e zapisan v uchiliste. Razmera zavisi ot prodalzitelnostta na uchenieto, v moja sluchai bese edna kalendarna godina, ot avgust do avgust, zatova e i 15 000 CAD.
Mozes da vzemes zaema bez da davas poveche objasnenja, vednaz v tvoite ratse pravi kakvoto iskas.
...
Idejata za biznesa bese chisto moja, kapitala sasto, kapitala predstavljavase sbor ot studentski zaem I zaem ot kreditni karti,
г-н Морал и Етика написа:Stva duma dali e pravilno. moralno , etichno.
...
Az pone sam za reda. Zastoto za tova sam tuk.

S tova si vadja hljaba i vsjakakvi opiti da se zaobikoli zasrasavat biznesa mi, tozi na kolegite i tsjalata finansova industria.
Интересно, а да се работи на черно сигурно е много морално и не застрашава "tsjalata finansova industria" ?
hullboy написа:Vazmoznostta za finsirane s studentski zaem I rabota na cherno. ( tja tuk se kazva za CASH, ne na cherno )
...
Ne e zabraneno da bachkas vecher za cash, takiva raboti sa , dostavka na pitsi, Swiss Chalett, KFC, Pizza Hut, dostavka na alcohol, tsigari, bezalkoholni, po domovete. Sramna rabota njama ne me e sram che sam go rabotil.
А Вие декларирахте ли този "CASH" като приход в данъчната си декларация, г-н Морал ? Заплатата кеш от пицата + бакшишите от клиентите ? Съмнявам се... Не, не се съмнявам, убеден съм че не сте го декларирал г-н Етика ! Колко правилно, колко етично ! Значи не можем да даваме карти от банките на родителите си в БГ, обаче можем да ги лъжем за студентски заеми и на всичкото отгоре да крадем от държавата като не си декларираме данъците ? От личен опит знам че хора като теб дето се опитват да махнат сламката от окото на ближния си пропускат да махнат гредата от своето око !
I rest my case and have a good life (with less tax evasion) :lol:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

еее, стига де, Hullboy няма ли право да пише глупости ?
Оля се, признавам, ама пък е смешно и интересно и излязоха още 10 начина за пращане на пари, което беше целта на темата.
Оставете човека да чака руснаците с пачките, стига сте го ритали, той сам падна :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Заключено