Защо българите прибягват до легална имиграция в КАНАДА?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Canada

Мнение от rorcho »

Istiniata e niakade tam 8)

Ne samo parite sa prichinata da se otide v Canada.
Balgaria e mnogo krasiva "darjava", hubava priroda, klimat, hranite ni sa vkusni (zavisi koit gi pravi) - NO do tuk svarshvat hubavite neshta : sadebnata ni sistema hich ia niama, biurokraciata ni e pod vsiakakva kritika, mafia, goliama prestapnost, decata si pushat i piet kadetov si iskat i kakvoto si iskat, medecinata ni e za mazohisti, abe s edna, dve dumo - HAOS i ANARHIA. Tai che i pari da imam pak shte imigriram. :lol:

Ot kakto ubiha nai-blizkiat mi priatel dokato si pieshe Cola v diskoteka - se zakleh, che niama da jiveia v BG. 4 godini delo, oshte ne e osaden ubieca,pod garancia e i iska da se dokaje, che po sluchainost e gramnal pistoleta, koito e profesionalen germanski s troina zashtiota. Bolno mi e che desetki balgari sa videli kak i kakvo e napravil ubieca i vseki se pravi na udaren, nikoi ne viarva na sada i policiata. Interesno mi e kakvo li shte se sluchi ako v Canada niakoi vleze vaorajen v diskoteka !? Kogato biah v USA ot liubopitstvo pitah niakolko hora kakvo shte se slu4i ako niakoi vleze vaorajen v dikoteka - povecheto mi se izmiaha, tam shte te osadiat samo za tova che si vliazal vaorajen. V USA rabotih 4 meseca vidiah i Niagarskia Vodopad, vikam si niakoi den shte bada ot canadskata strana :D :D :D Mnogo iasno, che ne e lesno za nachalo, no pak da ne bi da e lesno da se jivee v BG !?!

Razni hora - razni ideali ....

Be happy ...
huba

Мнение от huba »

Kogato biah v USA ot liubopitstvo pitah niakolko hora kakvo shte se slu4i ako niakoi vleze vaorajen v dikoteka - povecheto mi se izmiaha, tam shte te osadiat samo za tova che si vliazal vaorajen.
Te tam vaorajeni v diskoteka ne vlizat, a napravo v uchilishtata. Tia deto ti se izsmiaha , ne ti li go kazaha?
Minalata sedmica v Montreal edno momche zagina ot probodna rana.Deistvieto se razviva v edno ot uchilishtata. :shock: :shock:
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Aha ...

Мнение от rorcho »

Mnogo iasno che i v drugi darjavi se sluchvat takiva raboti. No tam kato hvanat ubieca go sadiat ne za 4-5 ili N broi godini i ne malko hora stavat svideteli a ne da izcheznat i da se praviat na udareni - to i policiata ne gi puskat da si tragnat. Egati mu darjavata tolkova prestapnici ima v BG s po 4-5 dela i sa si na svoboda. Otnosno USA v poslednite 2-3 godini mnogo sa stegnati neshtata tam - opredeleno sadebnata im sistema e dosta dobra. Pone na men tova mi napravi vpechetleni i taka mi kazaha ne malko amerikanci. No vse pak USA e neshto dosta otnositelno opredleno ne e za men USA pak i tam jiveiat nad 300 MILIONA hora. Abe v BG policai pushi cigara i si ia hvarlia na zemiata a veche ima zakon za globa ako hvarlish cigari nasam natam. E moi priatel v USA plati 50$ za takava glupost.

Be happy ...
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Абе ако има нормален закон и спрведлив съд България ще е като рай,няма да има и едно престъпление.Българите сме страхлива нация,ще си кротуваме и дума няма да смеем да кажем(За справка 45 години комунизъм)А американците освен че са много а оттях има и напълно откачени изроди.Един приятел работеше в TacoBel и по време на смяната му го ограбиха някакви негри като го заяплашили с пистолет и му взели....20 долара.Нещо не разбирам за това ако ги хванат ще лежат побне 10 години а да ограбиш скапана закусвалня...това не го разбирам.
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Hmm ...

Мнение от rorcho »

Hi ...

Vinagi sam kazval, che nai-gadnata duma na sveta e dumata AKO (if).
Vinagi kogato se sluchi neshto losho - vsiaka vtora duma e AKO.
Taaa ako v BG sme imale hubavi zakoni i t.n. aba mai veroiatnosta kloni kam 0 :D Nov zakon v BG : Ako te hvanat sas samo edna cigara TREVA shte te osadiat za 5 godini, ako si vliazal niakade vaorajen i po-sluchainost (makar che sluchaini neshta niama na tozi sviat) ti gramne pistoleta i otrepesh chovek shte te osadiat za 3 godini. Abe pred o4ite mi 3ma mutri prebivaha chovek do smart, celia beshe v krav v bezsaznanie - horata minavat gledat i prodaljavat, vse edno nishto ne se e sluchilo. Tova se sluchi v centara na Varna 11 ch na obiad .... NO COMENT. Zvania na policiat 6 pati niakoi ne vdigashe .... NO COMENT !

Abe koito si iska da jivee v BG da si jivee - pojelavam mu da si ima dashteri, che togava da go vidia kolko shte e spokoen. V USA neka niakoi 27 godishen momak da se probva da pravi SEX s 16g momiche pak da vidim kakvo shte mu se sluchi ako go hvanat a v BG ......??? :wink: :shock: 8)

Darjava bez pravosadie ne e darjava ... 8)

Aide koito ne mu haresva v CANADA da se maha to po tova vreme ako ne se laja biletite sa po-evtini .....

Be happy !
tochica

Мнение от tochica »

Canuck ,
в тази тема ни върви да се съгласяваме взаимно :) , ако трябва да бъда честна наистина това , което съществува като организация и инфраструктура за посрещане и приобщаване , ( не искам да ползвам интегриране , че има лоша слава тази дума във форума ) в Канада , ми се струва , че в по-големите страни с отворени врати за имигранти не е на същото ниво .
за пример - Франция и потока от африкански имигранти , публична тайна е , че Франция не прави нищо за да ги направи част от действащата си икономика и общество .
което обаче не означава че дела и документи се покриват винаги , както и преди бях споменала според мен на Канада са й необходими най-вече платци на пенсиите след 5-10 години , всеки с обща икономическа култура знае как се плащат пенсиите в една държава . Разбира се не виждам някой ден Канадските власти да съобщят гордо вижте какво трябват ни 200 000 труженици , защото не можем да вържем бюджета за следващата година .
което отново ни връща към въпроса защо имигрират българите в канада - защото държавата Канада е улеснила достатъчно процеса , за да изпълни други свои икономически интереси , които не е задължена да споделя с настояшите и потенциални имигранти , тъй като тогава те просто не биха решили да се местят .
Но е хубаво че съществува , че се дава вариант на всеки , стига да има желание и мотивация да излезе от групата на тружениците . от тези 200 000 предполагам е голям процента и на намерилите поле за изява в други области , а както е известно тук търпението е най -търсената благодетел .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
borsay

mi otde da znam

Мнение от borsay »

ey zdrasti, az lichno doydoh das igraya shah v neta, ma nestho ne mi se otvarya i sega vi cheta vaprossite, ama mnogo pitate . az sam na mesetz v monreal i veche sam na vtora shibana rabota, ama kakvo da se pravi. moze da izcezdat silite, ma pone plasthat.
danini

Мнение от danini »

Abe v BG policai pushi cigara i si ia hvarlia na zemiata a veche ima zakon za globa ako hvarlish cigari nasam natam. E moi priatel v USA plati 50$ za takava glupost
А в Торонто полицаи излязоха униформени и с оръжие да стачкуват в центъра на града, въпреки че шефа на полицията беше издал заповед ако стачкуват да не са с униформи. И какво стана- не само че не ги наказаха, но и значително им повишиха заплатите, с което както се изрази журналиста по новините: "Полицайте стават най-високо платените в Канада". :wink:
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

По новините в 17.00 по TVA даваха репортаж от Отава как двама полицаи /мъж и жена/ са ступали един мъж. Случката се е развила в "Тим Хортънс" и е заснета от охранителните камери. Явно на тях не са им вдигнали заплатите и са искали да си го изкарат на някой. :wink:
Изображение ... и в темите също!
petar_y

Мнение от petar_y »

На тези на които не им харесва в Канада, ще им кажа едно . Организирайте се и в колона по един право към България . Щом не ви харесва какво правите още там . Може да си вземете и групов билет за самолета - с отстъпка. Или са Ви завързали . Я кажете , че ако е така да не идваме . :lol:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Таратор написа:По новините в 17.00 по TVA даваха репортаж от Отава как двама полицаи /мъж и жена/ са ступали един мъж. Случката се е развила в "Тим Хортънс" и е заснета от охранителните камери. Явно на тях не са им вдигнали заплатите и са искали да си го изкарат на някой. :wink:
В Отава полицаите не си поплюват, виждала съм подобни гледки лятото. Но пък резултата е на лице - престъпност, клоняща към възможно най-ниски стойности. Не че няма такава, де.
Let it go...
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

petar_y написа:На тези на които не им харесва в Канада, ще им кажа едно . Организирайте се и в колона по един право към България . Щом не ви харесва какво правите още там . Може да си вземете и групов билет за самолета - с отстъпка. Или са Ви завързали . Я кажете , че ако е така да не идваме . :lol:
Е така най-обичам-още не дошъл,ама билети вече купува! :shock: :shock:
bateto

Мнение от bateto »

Петре прав си,който не му харесва да се връща.Това е по добрият вариант отколкото да си натиска парцалите и да си ебе душата.Проблемът на нас нехаресващите Канада е лично в нас,а не в страната ,Канада е една прекрасна страна ,както и България,разликата е ,че тук имаш много по големи възможности да си напълниш канадския хладилник ,отколкото българския.Трябва да си убеден,че това единственно ти е целта в живота и ще си един от поредните щасливци които сами си вярват ,че могат да станат канатци,т.е. да харесат тукашния начин на живот.На много от нас не ни харесва точно;начинът на живот; в Канада ,а не самата Канада/предполагам ще вложиш най широкия смисъл в тълкуването си на понятието ;начинът на живот;/,но нямаме много варианти за действие докато ненапълним един два хладилника с пържоли които да си отнесем в България ,заради това се задържаме тук,а и един е по напред в пълненето на хладилника,а друг по назад ,та по тая причина не можеме да се засечем и да се възползваме от колективната оферта за обратния полет.Ще се наложи всеки да си плати по високата цена въпреки,че ни се иска да ползвувме намалението което се предлага.
Успех и дерзай.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Ivet написа:
Таратор написа:По новините в 17.00 по TVA даваха репортаж от Отава как двама полицаи /мъж и жена/ са ступали един мъж. Случката се е развила в "Тим Хортънс" и е заснета от охранителните камери. Явно на тях не са им вдигнали заплатите и са искали да си го изкарат на някой. :wink:
В Отава полицаите не си поплюват, виждала съм подобни гледки лятото. Но пък резултата е на лице - престъпност, клоняща към възможно най-ниски стойности. Не че няма такава, де.
Предполагам такива са директивите спуснати от горе и сега полицаите ще бъдат поощрени за постъпката си.
Изображение ... и в темите също!
Заключено