EVALUATION -какво представлява?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

е поне омограф и омофон знаят, защото изпитват детето на тях, пък и написано в учебника - видях го с очите си, честна имигрантска 8)

това с разменянето на учителите си е класика в жанра
аз и друг път тук съм разказвала, как приятелката ми (българка) преподава английски език, като самата тя използва учебника за 2-ро ниво от "Джеймз Линк" и този език и е съвсем непонятен, не се и опитва да го говори :wink: Самата тя е учител по физичско от България, обаче преподава всичко - от френски (и английски :wink: ) до математика и история (също непонятна за нея) ...

а за морала и религията е много интересно, що тъй се отказа без да сме започнали :lol: :lol:
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Аз с готовност бих предавала физкултура, музика, френски (по възможност), английски (начално ниво), математика (събиране и изваждане до 10!). Ама все пак ми се струва несериозно...
Все едно да отидеш при гинеколог и той да ти направи мозъчна операция...
Божееее...А ти за религия ме чепкаш! Добре че това се падна на проклетия СЕЛ, иначе щех да го взема този изпит на кукуво лято :lol:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
nini

Мнение от nini »

аз и друг път тук съм разказвала, как приятелката ми (българка) преподава английски език, като самата тя използва учебника за 2-ро ниво от "Джеймз Линк" и този език и е съвсем непонятен, не се и опитва да го говори Самата тя е учител по физичско от България, обаче преподава всичко - от френски (и английски ) до математика и история (също непонятна за нея) ...

Kak taka "prepodava" vsichki tezi predmeti??? Prepodava e edno, a zamestva e savsem drugo...Haide sega da ne se pravim na po-katolitzi ot papata. Ne mi stana iasno, koia Commission scolaire e angajirala uchitel po fizichesko ot Bg da "prepodava" vsichki tezi predmeti? Interesno?? I za kakva tochno specialnost ima Permis tvoiata priatelka???
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

тъй де, по заместване :) трябва да има перми за физическо, де да знам, не съм я питала, комисията е Мари Викторан, ама работи и за още една, не й знам името ...
Nadi a

Мнение от Nadi a »

Какви са тези часове по религия :shock:
Точно в Канада пък, на колко групи трябва да се разделят децата :?:
nini

Мнение от nini »

Krimon, ne shashkai horata v BG. Edno e zamestvane, drugo e rabota s dogovor za opredeleno vreme, a treto e postoianno miasto.
Tuk zamestavaneto moje da go pravi vseki student, izkaral 60 kredita, t.e. sled 2-ri kurs. I moje da zamestva po vsichko. No kogato poluchi dogovor, toi ZADALJITELNO e po specialnostta mu, ne moje uchitel po english da poluchi dogovor za 1 godina za, primerno, muzika ili kakvoto se setish drugo. Mnogo chesto zamestvaneto se izraziava v tova da nabludavash uchenitzite kakvo praviat, a ne da prepodavash...Razbirash li razlikata?
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

разбирам, разбирам :) всичко е както казваш, само се включвай по-често, нали си даскал, да обясняваш какво-как ... аз само слухове пускам, тъй де :oops: лошото е, че наистина само "наблюдават" учениците, а ученето остава за мама и тати в къщи ... при добро желание (това вече е от личен опит)
ама защо трябва да се шашкат в бг :wink:
Nadi a написа:Какви са тези часове по религия :shock:
Точно в Канада пък, на колко групи трябва да се разделят децата :?:
и ти не се шашкай :) ние записваме децата на "морал", защото не са нито католици, нито протестанти
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Нини, не искам да те разочаровам, но вчера точно говорих с една колежка...Тя сподели, силно стресирана, как нейна позната с диплома за преподавател по френски е получила място за учител по...ар драматик - не го знам това кво е точно, ама според мен не е баш френски...Ще ми се да не е истина, обаче се наблюдават доста абсурди в училищната система и родителите е редно да знаят за кво иде реч...
И за да не продължаваме с разводняването на темата - успех на всички настоящи и бъдещи учители тук!
Във вестник Форум излезе една статийка по въпроса, касаещ филолозите, в която става дума за директорката на една университетска програма, която сякаш се е опълчила срещу абсурда и е решила да ни улесни при получаването на разрешително за работа. (това го споменах с други думи тук на страница 1 или 2)
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
nini

Мнение от nini »

Elia, az ne sam razocharovana...moiat dogovor si e po specialnostta mi, ako niama rabota za v badeshte, imam i druga specialnost...primaire, tam shte ima vinagi rabota, zashtoto s accueil ne se znae...
Заключено