И още нещо за интервютата....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

и ако не сте симпатични на интервюиращия, той просто може да ви отреже без проблем, като си изсмуче хиляди причини.
Канак, според мен ти казваш същото,което и всички пишещи от Канада, но с други думи. В това е въпроса-да му станеш симпатичен...Т.е. да му покажеш колко хубав човек си, и че той като канадец би бил щастлив да има съсед като теб. А какво значи това? Да се представиш както трябва! Било то език, обноски, поведение, облекло...Каквото щеш! Всичко, което може да даде представа за теб като професионалист и като човек!

Съвсем не съм съгласна с определението за некадърни чиновници. Подкрепям мненията на хуба, бис, Елия, иванди! Бис разбира се е както винаги крайна в оценките си,но каза истини, стига да има кой да ги чуе четейки между редовете на навирения и нос...Не става дума за дискриминация,а по-скоро за неубедително интервю. И нас щеше да ни скъса мусю Петров на времето за това,че не превключихме на английски. Адски се вбеси и дръпна едно конско от което си глътнахме граматиките... Явно,обаче реши да зададе поне един професионален въпрос и там мъжа ми се развихри с неговия ужасен френски. Няколко пъти преводачката се опита да се намеси и няколко пъти мъжа ми я предупреждава (на френски) да не му взима думата от устата-той ВИНАГИ САМ се справя :lol: ) Замлъкна после и 2,5 часа гък не каза. Петров се заинтересува и аз наблюдавах промяната на израза на лицето му ежеминутно.В един момент просто разбрах,че сме го минали само по отношението му към нас. По объркващите въпроси той беше гений,а речта му беше супер-виртуозна. Колко подобни "объркавщи въпроси" ние задал за тези 2,5 часа не е за разправяне! Сигурно половин час изясняваха точния адрес на Университета на мъжа ми- че то такава улица нямало или той не си спомнял,та обясни ми сега как точно се стига до там! Не мислете,че тези въпроси са от негова тъпост, некадърност или гадно желание да ви скъса. Той е длъжен да провери достоверността на това,което сте писали,а едновременно справяне с езика и справяне в трудна,нестандартна ситуация! След като някой пише едно ниво на език,а не го доказва,всеки би се усъмнил и в другите данни съответно. :roll:

Прави са всички пишещи от Канада,че емиграционното интервю е детска игра пред интервютата за работа! Вслушайте се без обиди-това наистина е важно!

Торнадо, много съжалявам! Проваляне на интервюто е адски неприятно! :( Ако наистина сте решени, анализирайте добре ситуацията, поправете грешките и кандидатствайте отново! Пълно е с хора минали от втория път!

P.S. Продължавам да мисля за вероятните причини и имам,Торнадо няколко въпроса...Вярно ли разбрах,че сте само със 6 месеца обучение по френски? Дали случайно "Жана Е" пак няма пръст в документите ви?
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Igor написа: ... които трябва да се избягват на интервюто.
Най-добре е да се избягват интервютата! :lol: :twisted:
To Live Is To Die
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Igor написа: Лискеее, Лиске...
И това ни го казваш чак сега. Дай повече инфо по въпроса, ако трябва обади се отново да ти каже още важни неща които трябва да се избягват на интервюто.
Е как бе, Игор, преди време го бях писала в една тема.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
bateto

Мнение от bateto »

Нас ни провежда интервюто Ив Божи,тоя гаранция не сте го чували.Малко въведение ,по времето на нашето интервю Пиер тъкмо беше запчнал да води интервюта ,а тоя му се явяваше един вид началник/шеф на службата им във Виена/ и беше дошъл да го инспектира ,а така също да види коледна София/така поне се чу/.Много симпатичен мъжага /за разлика от тукашното твърдение за мъж/ който от 20 кандидати в този момент си избрал 3 да ги инспектира.
Бяхме много притеснени от тоя факт,но да се повторя човека бе много делови и стриктен и не даде повод да се разбере ,че влага някакви лични емоции и от там и предпочитания,направи ни разпит по документите за да свери дали дадената устна информация от нас си съвпада с написаната по формулярите след което пристъпи към въпроса кой за какво се бори.След като жената/водещия/ се представи оня вика -да разбрах за вас няма проблем да се реализирате с тия данни,но искам сега да чуя мосю и нещо ме пита .Той хубаво ме пита обаче на френски,а за ме на тоя етап френския беше само едно Бонжур.Погледнах към преводачката и тя ми го каза на български -Вие в коя област мислите да се реализирате.Тогава си спомних инструкциите и няколкото урока дадени ми от водещия непосредственно преди интервюто и веднага изстрелях ;крилатата фраза ;-Жо ве травайе о домеин ;бояр;/последната беше известна фирма износител на бг. вина и ми се е запечатала в съзнанието/,значи дали от стреса ,дали от няколкото водки взети за самочувствие преди интервюто я изръсих тая глупост,но предизвка учудване в интервюиращия и пак се намеси преводачката да се изясним за кой домейн става дума .За туризма ,за туризма става дума месю,а той ,туризъм ,ама там трябват езици,а аз както съм научил ;руски; и немски/едвам го сричам/ така и ще науча и френски,а той -а докато го научите какво ще правите-аз-нямам проблеми мога и умея всичко в този бранш,мога да започна и от миене на чинии ,не ме бърка ,тоя път съм го минал един път в България за да стигна до СиВи-то което е пред вас ,кажете какво ще ми попречи да го направя и в Канада,където нещата са много по уредени от тук.
Т'ва накратко около нашето интервю,само където все още не съм убеден лично за себе си преводачката с благоразположението си мечешка услуга ли ми направи или приятелски жест.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

bateto написа:Нас ни провежда интервюто Ив Божи,тоя гаранция не сте го чували.
Грешиш Бате, чували сме го и ние минахме при него. Както казваш мъж та дрънка. Явно за него е характерно да разпитва втория кандидат и мен ме атакува още от вратата. Минало бешело, няма да занимавам всички.
Торнадо, много съжалявам за това, през което минавате. И в същото време ЕВАЛА, че събра сили да опишеш всичко, знаейки, какви ще са последствията.
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

Нас ни провежда интервюто Ив Божи,тоя гаранция не сте го чували
Е как да не сме го чували? :D Този беше божа кравичка пред Петров, но не ни огря... :D На мен пък Петров за цялото това време ми зададе 1-2 въпроса с кратки отговори, та не можах въобще да си продемонстрирам знанията по франсе... :( Накрая ни информира през какви мъки на ада ще трябва да минем за да работим по професиите си. И ние го информирахме, че това не ни плаши, защото сме виждали още по-големи... :D
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Joy, tochno tova ni e problemat na nas minalite uspeshno imigracionni interviewta, mislim si, che vsichki imigracionni chinovnici sa golemi profesionalisti, shtoto samite nie veche sme minali interviewtata. Dobre, az shte ti dam dva primera na nesvrshena rabota na imigracionni chinovnici i ti mi kaji,. ako ne sa nekadrni kak tochno da gi nareka. :idea:

1 sluchay- Podavam dokumenti za imigraciya vmesto v New York City v Montreal po kvebekskata procedura. Sledovatelno, monrealskite byurokrati tryabva da mi prehvrlyat dokumentite v New York. No, vmessto tova, te gi prehvrlyat v Hong Kong! Da, tochno tam, v golemiya aziatski grad! Sega mi e smeshno, ama togava hich. :idea: I sled tova izgubih 5 meseca dokato si premestya dokumentite na pravilnoto myasto- New York City!

2 sluchay- Podavam dokumenti za work permit, ayde rabotno razreshitelno shte kaja, da ne polzvam chujdici. Tozi pat stava vapros za federalniya office vav Vegreville, Alberta. Podgotvih az vsichki dokumenti i im obyasnih, che osnovanieto mi za ednogodishno rabotno razreshitelno e, che sam zavrshil v Canada i imam pravo na 1 godina work permit v Canada i im prolojih okonchatelnata akademichna spravka (final transcript), za da dokaja che sam zavrshil. Sled 40 dni poluchavam pismo, v koeto pisheshe, che work permit ne moje da mi bade izdaden, shtoto ne sam prilojil final transcript i vsichkite mi dokumenti vrnati! :shock: Poznay kakvo napravih, pratih im vsichki dokumenti obratno i s edin jalt marker podchertah kakvo pishe otgore s golemi cherni bukvi na akademichnata mi spravka FINAL TRANSCRIPT. Sled oshte 40 dni si poluchih blagopoluchno ednogodishen work permit.

Za men tezi dva sluchaya sa primeri za skandalna nekadrnost, moje i da gresha, ama se samnyavam. :evil: No, moga da kaja i oshte neshto, tova, che nyakoy e popadal samo na profesionalni imigracionni slujiteli ne oznachava, che vsichki sa takiva, vervayte mi! :idea:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Joy

Мнение от Joy »

Канак,ти даваш примери за вътрешна бюрократска некадърност...Със сигурност я има и в посолствата навън,но що се отнася до изпитващите на интервютата,мисля,че дори и да има такива,процентът е много малък. Специално за Петров,дори да ни беше скъсал,езикът ми не би могъл да се обърне да го нарека некадърен или с какъвто и да било лош епитет. Фактите бяха на лице-бяхме писали и двамата ниво за английски,а не успяхме да отцепим и думичка. Той пък още съвсем в началото ни започна с това...После бяхме толкова стресирани,че оплитането беше тотално...Едно ужасно начало и ако интервюто не беше продължило (той можеше да ни отреже веднага), и ако мъжа ми не се беше окопитил, щяхме да сме вън от играта. Хванати сме на неверни данни в документите-какво повече?

А Петров беше...ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ! Както се разбра, той беше много вътре в професионалните подробности и не мина с отговори-клишета. Знаеше толкова неща,че би решил човек,че цял живот с това се е занимавал.Освен това, това е един невероятно ерудиран мъж. Хванах се на мисълта, въпреки ужасния му външен вид,че жена му би трябвало да е ужасно щастлива да има такъв умен мъж до себе си... :D Ако всички изпитващи са подобни на него...няма никакво място за определения като "некадърност".
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Момичета и момчета..... :cry:
Иде ми да ви прегърна всички, ако можех...
Днес наистина ме разплакахте, а това да излезна от релси си е направо абсурдно...
БЛАГОДАРЯ ВИ и бъдете сигурни, че ВСИЧКО, което прочетох ми помогна по малко.

Сега малко по същество:
Някой попита какво решавам да предприема. Мисля, че го споменах някъде, но пак ще повторя: Изчаквам официалният отказ и ще изпратя възражение. Не понасям някой друг да решава живота ми вместо мен самата /кой спомена лоша мотивация?!? :twisted: /.
За държанието ни на самото интервю...На мен самата често ми се налага да интервюирам - много добре съм запозната и с начините за преценки на кандидата - /минала съм "психология на поведението и преценки в кризисни ситуации"/. Във връзка с това:
Първа грешка: - Издъних се, когато атакуваха мъжа ми с бърз френски...Ядосах се и това пролича. Все пак неговото ниво беше 4-5, а те го смачкаха.
Втора грешка: Държах се по-спокойно и уверено от мосюто...Това не е приемливо на интервю! Не е -защото интервюиращия трябва да е водещият диалога и се предполага, че той трябва да контролира ситуацията. Но в никакъв случай не съм се държала ни най-малко предизвикателно!!!
Трета грешка: Не засвидетелствах внимание на преводачката...!!!Колкото и да ви е странно - това никак не е за пренебрегване, защото ако тя се раздразни - напрежението се отразява.Казах вече, че не пожела да ми преведе една дума, за която я помолих...
Четвърта грешка: Мъжа ми наистина се издъни с френския... :? Не бива да се пренебрегва езиковото ниво на придружаващия кандидат...!!!
Пета грешка: Бяхме по-официално облечени от интервюиращия... :idea: Ама от къде да предположа, че той ще ми дойде с домашния си пуловер...!!!Все пак на интервю трябва да се показва двустранно уважение на личността! Ами ако аз се пръкнех в любимия си стил "лошо момиче", а той се окаже с фрак и папионка?!? :wink:
Шеста грешка: Бях с голяма чанта за лаптоп - заради папките и документите...и нямаше къде да я сложа...Не трябва да се слага на земята, но там беше единственото възможно място... :?

После ще ви пиша още нещо...с надеждата съм да помогне на някой...!!! :idea:
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

tornado, не се ядовай. Ти може да отбелязваш тези неща като грешки, а мосюто да е отбелязал съвсем друго като грешка. Има и друг вариант, аз ти го подсказах в предния постинг, но може да не ти е направило впечатление. Варианта е такъв - станали сте си несимпатични с консула от пръв поглед. Сигурно ти се е случвало друг път - виждаш човек за пръв път и веднага изпитваш към него неприязън. Може би за това е аткаувал мъжа ти, бил е слабото ти място. Консула го е разбрал и се е възползвал от това.
Може да измилисли стотици причини за отрицателното си решение. Недей да гадаеш къде и кои са грешките ви. Щом се занимаваш с интервюта, значи си се представила перфектно, защото си професионалист.
Въобще не се самообвинявай, направила си всичко по силите си, но за съжаление както каза ти - консула контролира ситуацията.

Давай с обжалването и само с рогата напред :twisted:

п.с А защо чантата не трябва да се оставя на земята?
Последно промяна от Kuma Lisa на Пон Апр 18, 2005 3:28 am, променено общо 1 път.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.