За дрогата в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Хуба, според мен Форум значи това: да се изказват различни мнения. Има мнения както за, така и против тревата, така е и в обществото като цяло, и то не само в една държава. Това са дебати, които текат и в медийното пространство. Ти какво правиш у вас, за да може децата ти да не случат тези емисии или да не четат такива вестници? Прави и с форума същото...
Не смятам, че има какво да трия, е, може би още някоя лична нападка, но не и разсъждения и данни, свързани с темата.
Обичам да преча
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

От изброените по-горе Кен Киси , Дарио Фо, Габриел Гарсия Маркес и Карл Сейган поне не бих нарекъл идиоти!
С потресаващо упортсво някои хора продължават да смятат "традиционните наркотици" за "по-безвредни" от "забранените",
въпреки мнението на експертите, фактите и нагледния пример на околните по-цивилизовани страни.
Учудващо как същите хора смятат "сухия режим" в САЩ отпреди няколко десетилетия за глупост, а така лицемерно поддържат забраната на безобидна и доказано много по-безвредна и слабо токсична дрога като ТНС.
да не го говорим за шокиращата информация,достъпна навсякъде, за тютюнопушенето.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Надухте ми главата с тая марихуана... :evil:
Аре стига вече !!! Стана ми слаба и безинтересна.... :evil:

Кво шъ кажете да си спретнем едно кокаиново купонче ?!?!?!?Изображение?!?!?!?Изображение?!?!?!?Изображение
ТНС дай малко прокламацийка и за нея, че още не съм напълно убедена че е съвсем безвредна...но иначе малко ми остава...щото добре работите по въпроса!!!!!Хайде ... включвайте се и останалите ... до утре поне 10 страници позитивен прокламационен материал искам, че ще водя сина си да го образовам !!!! Ще му спирам шоколадите и ще минава на кока милото...дайте едно рамо да го убедя колко е полезно !!!
И моля този път със собствени думи - не с клишета и цитати !

п.с. към модераторите: Не познавам по-яростен привърженик на правото на свободен избор от самата себе си ... вбесява ме опитът за промиване на мозъци ... и ме възмущава системното допускане на агитация от този сорт !!!
И смятайте, че усилията да спра до тук...си бяха почти над възможностите ми...
А утре, когато някой започне да прокламира колко е страхотен секса с непознат без презерватив - твърдо ще го подкрепя...И АЗ МРАЗЯ ПРЕЗЕРВАТИВИ И ОБИЧАМ СЕКСА !!! :twisted: :evil:
Останете си със здраве...
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

THC не е прокламирал нищо сигурен съм даже, че не употребява.
Просто искаше да каже с факти и мнения на свтовни хора, на тези който ни убеждават, че икономиката на BC i QC се крепи на дрогата, че това не е даже и дрога от която си зависим. И че тютюна е по-голяма дрога от която много хора са зависими в буквалния смисъл.

Аз ги ненавиждам и двете, така че.... ако ги забраняват да ги забранят и двете :oops: :wink:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Kpetrov написа:THC не е прокламирал нищо сигурен съм даже, че не употребява.
Напротив, напротив! И двете неща ги прави, сам си е признавал няколко пъти!

Браво, Торнадо! Всеки има правото на избор! Включително и да избира колко дълго да живее! ТНС наистина е пич, но ще види сам един ден доколко ще бъде благосклонен към избора на децата си!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За марихуаната и децата... ако си мислите, че децата ви няма да се напиват, да пушат трева и цигари, значи нещо много сте се объркали...
Разбира се, никой не иска детето му да стане алкохолик или потхед, но това няма да стане със забрани и сух режим.
Относно ситуацията в Канада и т.нар. декриминализация на тревата, това означава, че когато децата ви ги хванат с една цигарка трева, ще им сложат само глоба, а не черна точко в досието, която може да им бъде голям проблем дори за ходене до щатите, да не говорим за работа и т.н. Ако имате смислени въпроси по темата, ще се радвам да ги дискутираме.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Lub0 написа:За марихуаната и децата... ако си мислите, че децата ви няма да се напиват, да пушат трева и цигари, значи нещо много сте се объркали...
"Ние" нищо такова не си мислим....щото не пасем трева...
"ние" си мислим, че колкото по-тихи са застъпниците на безвредните пристрастявания - толкова по-ще намалее вероятността вредните пристрастявания да споходят техните деца... :evil:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето, виждаш ли, до какво води дезинформацията? Човек трябва да се запознае и прочете първо, преди да приказва - тревата не води до пристрастяване.
Lub0 for President!
###############
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Lub0 написа:Ето, виждаш ли, до какво води дезинформацията? Човек трябва да се запознае и прочете първо, преди да приказва - тревата не води до пристрастяване.
Любо, за да е най-точно твърдението мисля трябва да се каже: тревата не води до пристрастяване при повечето хора. Защото иначе какво точно представляват цитираните от тебе "потхедс", ако не пристрастени към марихуаната келеши ?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

яденето на храна в големи количества води ли до пристрастяване? или пък в малки? слушането на един тип музика? и т.н. това си е психологическа нагласа и няма нищо общо с физическото пристрастяване.
Lub0 for President!
###############
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Любо, дали е физическо, психологическо или астрално, пристрастяването е налице. Може да не е толкова силно, както при хероин например, но при някои хора пристрастяването към марихуаната е поне колкото на пушач към тютюна. При тютюна също не е толкова физическо пристрастяването, нали ? Изследванията показват, че физическото пристрастяване при никотина изчезва някъде към втората седмица при отказването и после остава само психологическото. И въпреки това хората които успяват да откажат цигарите са много малко. Примерите ти с храната и музиката са неуместни, то по тази логика може да вземеш всяка една дейност, която хората извършват и да кажеш: ето "това" хората го правят, ама то не е пристрастяване, а психологическа нагласа, следователно и марихуанта е ?!?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Точно така, при марихуаната няма физическо пристрастяване, за разлика от никотина например, така че правилно си ме разбрал.
Lub0 for President!
###############
Гост

Мнение от Гост »

Любо, слушах пак по телевизията :) за дрогата, която се е пласирала в Palais des congrès de Montréal по време на вчерашния Бал в бяло. Та, тъй като искаше да питаме, ако нещо не ни е ясно, да се включа и аз (да не ме обвинява после анито, че само провокирам) : защо включват и виаграта към наркотиците ? Бяха много възмутени журналистите, че се е продало огромно количество виагра + всички твърди наркотици (кока, хашиш и т.н.).
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ombudsman, аз че съм възрастен човек, така е, но за моя голяма радост, още не се нуждая от виагра... поне за сега :) пък и доколкото знам я продават в аптеките... та не съм много компетенетн по въпроса, но предполагам, тъй като кокаина се изпозлва масово за засилване на сексуалното удоволствие, в комбинация с виагра, партито сигурно е било доста интересно и продължително :)

П.С. хашиша не е твърд наркотик ;)
Lub0 for President!
###############
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Да де, ама ти не си ме разбрал. Дали ще е физическо, психологическо или ентропично ако щеш, пристрастяването си е пристрастяване. И при някои хора откачването от психологическо пристрастяване е почти толкова трудно, колкото и от физическо. Какъв е крайния резултат ? Оставаш си потхед. Кой го е*е дали някой учен с цайси като телескопа Хъбъл нарича пристрастяването ти физическо или психологическо, като в крайна сметка не можеш да се спреш ?
Заключено