High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: High-rises в България

Мнение от roumensp »

simeonovi написа:
roumensp написа:Да бе, вярно, откъде ги намирате тия мизерии, такова нещо и аз не съм виждал. Поне да беше с duct tape, като реднеците, а то - тиксо ... :D
Нали е зъболекар, смени го като не ти харесва, зъболекарите се смянят най-лесно. А и личен доктор се сменя, аз съм вече при 3-ти от началото, като последният ми е избран не защото е с най-луксозния кабинет, а защото е на 1000 метра от вкъщи. И на всичкото отгоре офисът му е в къща, а не в high-rise. :D
Семеен лекар не заболекър. А тия са кът .Ако мина оттам ще щтракна снимка с телефона да му видиш леглото за преглед. Иначе е много свестен и не искам да му правя лоша реклама на бизнеса. Все пак ни приглежда "безплатно".

Я кажи твоя в мазето ли те преглежда като ходиш у тях. :D
Е твоя в мазето ли те преглежда ? Наистина досега не бях чувал за такъв. Дори не знам дали е 100% законно ...
За да намериш по-добър личен лекар трябват и малко връзки. Но и в Щатите беше точно същото, ако си спомняш, и там свестните обикновено не приемаха нови пациенти.
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

roumensp написа:
simeonovi написа:
roumensp написа:Да бе, вярно, откъде ги намирате тия мизерии, такова нещо и аз не съм виждал. Поне да беше с duct tape, като реднеците, а то - тиксо ... :D
Нали е зъболекар, смени го като не ти харесва, зъболекарите се смянят най-лесно. А и личен доктор се сменя, аз съм вече при 3-ти от началото, като последният ми е избран не защото е с най-луксозния кабинет, а защото е на 1000 метра от вкъщи. И на всичкото отгоре офисът му е в къща, а не в high-rise. :D
Семеен лекар не заболекър. А тия са кът .Ако мина оттам ще щтракна снимка с телефона да му видиш леглото за преглед. Иначе е много свестен и не искам да му правя лоша реклама на бизнеса. Все пак ни приглежда "безплатно".

Я кажи твоя в мазето ли те преглежда като ходиш у тях. :D
Е твоя в мазето ли те преглежда ? Наистина досега не бях чувал за такъв. Дори не знам дали е 100% законно ...
За да намериш по-добър личен лекар трябват и малко връзки. Но и в Щатите беше точно същото, ако си спомняш, и там свестните обикновено не приемаха нови пациенти.
не този е на плац както трябва. Само вътре е мизерия.
В САЩ не ми се е налагало да имам семеен лекар. Избирахме ги онлайн според рейтинг на пациенти и образованията им.
Доколкото си спомням плащахме по 30 долара на преглед останалото беше покрито от застраховкатa.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

simeonovi написа:не този е на плац както трябва. Само вътре е мизерия.
В САЩ не ми се е налагало да имам семеен лекар. Избирахме ги онлайн според рейтинг на пациенти и образованията им.
Доколкото си спомням плащахме по 30 долара на преглед останалото беше покрито от застраховкатa.
В САЩ такава ти е била застраховката - избирал си "от мрежата". Аз имах опция за 3 вида застрахователен план и бях си избрал такъв, който изискваше да имаш семеен лекар, който да те препраща при други (като тука). Беше ми най-изгодно от финансова гледна точка, въпреки че рестрикцията да минаваш през семейния лекар за почти всичко беше дразнеща.

А иначе моят доктор не живее там (както и никой друг), къщата е изцяло докторски офис, за него и още 2-ма лични лекара + стандартната плънка от сестри и рецепция.

Ама стига вече с тия доктори, че любителите на high-rises ще ни намразят. :D

ПП
При теб проблемът е, че търсиш американското качество на канадски цени, което просто няма как да стане при тукашната здравноосигурителна система, която е рай за безработни и low-income и мразена от тия, плащащи големите данъци. А иначе аз съм бил в тукашна частна клиника (за лазерна корекция на зрението) и гарантирам, че условията са страхотни, но същото важеше и за цената. :D
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Милениум център, София

Снимки: zmei707

29.01.2012
Изображение

06.01.2013
Изображение

Изображение
apple

Мнение от apple »

Това не е по темата, но се чудих къде да го постна :?: Да не създавам нова тема излишно го боднах тук, че не ми се рови за сходни теми евентуално. Този ресторант е най-изумителният, в който някога съм била. Намира се на абсурдно място, но е толкова невероятно приказен и с добра кухня, че го намирам за уникален. Препоръчвам го на всеки, който има път натам транзитно разбира се, защото в Луковит като цяло е много грозно и западнало. Построен е от българи емигранти завърнали се в БГ и направили тази огромна инвестиция с толкова много ентусиазъм и стил, че са достойни за уважение. Това е като да си в приказен древен замък. Всичко е толкова автентична от входа, та до тоалетната ако щеш. Когато попаднахме на него случайно пътувайки нанякъде си бяхме като треснати. Изобщо не можах да се съсредоточа върху менюто от захлас къде съм попаднала... Което си го можем българите, можем си го... Гордея се с такива българи. Талашитените закусвални тук са просто отврат. Да не говорим, че на места покриват масите с мушами, като в селския хоремаг по соца. Ако такова нещо се появи тук би било сензация, предполагам. http://wed.bg/sisil/albums/1241/24748"
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

apple написа:Талашитените закусвални тук са просто отврат. Да не говорим, че на места покриват масите с мушами, като в селския хоремаг по соца.
Айде пак глупости. В България в закусвалните с кво покриват масите, с коприна за 500 лева ли? В който и да е нормален ресторант да влезеш тук (не говоря за high end) - The Keg, Jack Astors, Moxie's - няма мушами на масите. Дори в китайските бюфети са с покривки. Ти ако си влязла в някое заведение за бързо хранене, какво очакваш - пет звезди и личен готвач?
А тоя замък в Луковит не ми е ясно дали въобще си покрива инвестицията, да не говорим да прави печалба. Като знам в региона икономиката каква е "цъфтяща". Хората в Луковит сигурно се чудят как да си платят сметката за тока през зимата, че тоя замък си е направо чифте пищови на гол тумбак на фона на "града" (града специално в кавички).
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Изображение

То от фасадата става веднага ясно колко е изискан :rofl:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Това за ресторантите е спорен въпрос, и там имаше хубави, и тука има. Всичко зависи от това колко си готов да платиш.
apple

Мнение от apple »

Marto написа:Изображение

То от фасадата става веднага ясно колко е изискан :rofl:
Какво разбираш под изискан? Точно този термин не съм използвала. Стилът е тук е съвсем различен от префърцунения, който вероятно имаш предвид. Дефинирай! Понеже съм била там всичко е максимално автентично, истински дялан и реден камък комбиниран със стари тухли и каменни плочи. Ковано желязо и неща, които тук няма къде да видиш. Просто е по-добре направен от местния "замък" тук примерно.
Колкото дали е добра инвестиция както и сама казах е на тъпо място и едва ли си покрива разходите, но пък тези, които са го построили имат в излишък както изглежда и просто си обичат родното място и реализират своя мечта вероятно. Но някои хора това не могат да го разберат, не са така устроени... калкулатора е лишен от емоции.
Под закусвални иронично имах предви посредствени ресторанти масов тип в даунтаун тук. Закусвални в БГ не останаха в тоя формат, за който говориш. И мушами уверявам те няма никъде... А подайте някой линк тогава от хубавите канадски ресторанти. Да сравним. А между другото и цената има значение. В този, който показах можеш спокойно да се нахраниш с достатъчно и на добра цена ястия в страхотна обстановка и нормално учтиво обслужване /не изискано - някой да ти виси с парцала на ръката зад врата и да ти брои хапките мазно усмихвайки се. И около тебе да се търкалят повече прибори отколкото са нужни поне за 4-ма. А мерси! :P / . Колкото за истински изисканите ресторанти в БГ да не навлизаме там, че лошо ще ви стане. Битката е неравностойна отвсякъде. В полза на БГ разбира се... ;) Ама ще съсипем идеята на темата на софиянчето.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Какво значи "посредствени ресторанти масов тип в даунтаун" ? Във Виктория има и The Keg и Moxie's - нормални ресторанти, няма кво да ти пращам снимки, иди и виж на място.
Ресторантите в България на мен също ми харесват и като обстановка и като меню. Лошото е, че цените вече са почти същите като в Канада, преди бяха двойно по-евтини. Това което не може да се намери в България е достатъчно разнообразие на автентични етнически ресторанти - тайландски, японски, индийски и т.н. Дори китайските в БГ са силно поевропейчена/побългарена кухня, нищо общо с истинската китайска кухня. Не че е голям праз, на мен лично автентичната китайска кухня по не ми харесва от побългарената. Но няма как да опиташ автентичната, ако искаш.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

apple написа:... Понеже съм била там всичко е максимално автентично, истински дялан и реден камък комбиниран със стари тухли и каменни плочи...
:rofl: Хеле па надписите "Кока-кола" от двете страни на "Родина" направо от учебниците по история са извадени, на шатрата на Хан Крум такива е имало :rofl:

Честно по-голям кич от тоя е трудно да се открие... :tmi:
Dead Eyes See No Future
apple

Мнение от apple »

Rall написа:
apple написа:... Понеже съм била там всичко е максимално автентично, истински дялан и реден камък комбиниран със стари тухли и каменни плочи...
:rofl: Хеле па надписите "Кока-кола" от двете страни на "Родина" направо от учебниците по история са извадени, на шатрата на Хан Крум такива е имало :rofl:

Честно по-голям кич от тоя е трудно да се открие... :tmi:
Е вътре няма да ги видиш, бъди сигурен. Това е само на входната арка. Ти какво искаш да ти сервират кобилешко мляко в кожен мях и да те рапозолажат навън на ливадата полегнал на овча кожа ли? :lol: За по-автентично де...все пак това не е музей, не може поне без външна реклама особено когато получаваш бенефити от нея.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Milestones и The Keg обикновено са добри ресторанти, пък и ги имам наблизо, така че май най-често ходя именно в тях.

Когато ходя към даунтаун, често се отбивам в ей тоя, който напълно отговаря на моя вкус:
http://liftbarandgrill.com/gallery/"
В Gastown също има множество приятни ресторанти.

В White Rock понякога ходя в ресторанта на едни гърци, който е далеч от луксозен, по-скоро кичозен, но храната е супер:
http://www.cosmosgreekrestaurant.com/"
Само да не кажете, че ходя заради белиденсинга, няма такова нещо. :D

Към луксозни няма да давам линк, защото някои хора няма да харесат цените, пък и не съм им голям фен, освен за някои по-специални случаи.
Такива с мушами не се намират лесно, но не отричам, че във Виктория съм ял в такъв. :D

Докато живеех в БГ предпочитах малки италиянски ресторантчета, които в никакъв случай не бяха луксозни, дори напротив, но ми бяха приятни. В центъра на София имаше множество такива и предполагам все още ги има.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Дори китайските в БГ са силно поевропейчена/побългарена кухня, нищо общо с истинската китайска кухня. Не че е голям праз, на мен лично автентичната китайска кухня по не ми харесва от побългарената. Но няма как да опиташ автентичната, ако искаш.
И аз съм ял в автентични китайски ресторанти и определено по не ги харесвам от поамериканчените или побългарени версии.
Но за автентични мексикански, арабски и италиянски съм точно на обратното мнение.
А в индийски не стъпвам ... :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е и от мен...по-общо.
Restaurants-Мontreal
Няма да посочвам в кои съм яла, че онази ще получи комплекс за малоценност. :D
Само гледа да ме клъвне. |(
Meжду другото само да уточня за да няма недоразумения.
В България и на мушамичка да ям, пак ми е по-вкусно, просто защото съм отраснала с тамошната кухня, това е.
Така че предлагам да спрем да ръсим простотии по повод на класата.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор