High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: High-rises в България

Мнение от pumpy »

Години наред държавата стимулира инвеститори в трудоемки производства или услуги, с които се засмукват специалисти от другите сектори на икономиката. Превърнахме се в държава на колцентровете и моловете. Тази луда политика продължава - създават се привилегии за тези, които разкриват много на брой работни места в производства с ниска добавена стойност. Затова доходите в страната ни са ниски. Според новия Закон за инвестиции, ако някой пожелае да инвестира в производство на велосипеди, например, което е една трудоемка дейност, той ще засмуче специалисти от други български предприятия с добра позиция в световната търговия, защото няма да плаща осигуровки и така ще може да дава по-високи заплати. Ако обаче един инвеститор направи напълно автоматизиран завод, което е огромно капиталовложение, и разкрие 10 работни места за инженери, няма да получи никаква привилегия.
Цялата статия ето ТУК
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Само на няколкостотин километра на изток от София, хората не само не се впечатляват от строежа на молове, ами точно обратното.
Сигурно защото са провинциалисти.
Ето ви един цитат от друг форум:
...много ни погазиха К..., много , надръндиха 7 мола сестроооо от които работят два ...надрънтиха 3 Кауфланда , Хиляда Билли ,Карфури и ред други простотии ...Застроиха ни морската градина , осраха ни околовръста , Смляха ни кораборемонтните и корабостроителните заводи , Затвориха ни химическата промишленост ...Ама и ти си права , тъй като пиша - то в цялата страна е така , но при нас толкова много си личи , че нямам думи
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Грами център - Младост, София

Снимка: Dragger

Изображение
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Е тая снимка трябваше да ни я спестиш или да поизрежеш пейсажа наоколо.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

Колко е гадно, когато реалността се различава ТОЛКОВА МНОГО с компютърните анимации......но някои очевадно не са в състояние да го видят.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Районът е много бързоразвиващ се, така, че специално за това място съм оптимист.

Скоро ще има нова метростанция и нов булевард на това място. В комбинация с това, че наоколо е само строежи, мисля, че ще се получи добре.
pumpy

Мнение от pumpy »

SFBG82 написа:....... ще ........
Най-често срещаната дума в темата. Чувал съм от родителите си, че се било очаквало през 80 да сме били живели в комунизъма, ама все нещо "ще" беше ситуцията и там.......
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

IRA написа:Е тая снимка трябваше да ни я спестиш или да поизрежеш пейсажа наоколо.
Какво точно му има на пейзажа - строеж и то през зимата, когато всичко е сиво и унило? Ако някой ми пусне снимка от строителна площадка на края на града, през зимата, от която и да е държава в света - да мога да се образовам по отношение на перфектно изглеждащ строителен пейзаж :D
pumpy написа:Най-често срещаната дума в темата. Чувал съм от родителите си, че се било очаквало през 80 да сме били живели в комунизъма, ама все нещо "ще" беше ситуцията и там.......
pumpy, точно пък ти като монреалец най-малко трябва да се обаждаш. Като се почне от мостовете дето ви падат и се стигне до скандалите със строителната мафия засягащи кмета дори, пътищата дето все ги ремонтират и все не са ремонтирани и т.н. Да ви имам убийствено красивите пейзажи с рентал дуплексите от 1920-та с железните стълби отвън :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз говоря за блоковете на заден фон, а не за строежа.
Аз не намирам високите сгради в Монреал за красиви, нито моловете, нито мостовете, по случката и не пускам снимки.
Всичко това не прави въпросната сграда красива, че да и се възхищавам. Не зависимо къде е построена тази сграда си остава грозна, ама като се добавят и блоковете положението е още по зле т.е не е за показ.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

Слушкам и :x
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

IRA написа:Аз говоря за блоковете на заден фон, а не за строежа.
Аз не намирам високите сгради в Монреал за красиви, нито моловете, нито мостовете, по случката и не пускам снимки.
Всичко това не прави въпросната сграда красива, че да и се възхищавам. Не зависимо къде е построена тази сграда си остава грозна, ама като се добавят и блоковете положението е още по зле т.е не е за показ.
Ще се наложи аз като безпристрастен и външен наблюдател да пусна снимки от красотите на Монреал, инак незапознатите ще си помислят, че не е добре и ще се втурнат към бютифул би-си, което не е желателно ;-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Глей ся, как ни завиждат за външните стълби! :D
Te са за евакуация. По-добре ли е да изгориш вътре жив?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Не мога да разбера защо трябва да мерим сградите точно.
Другаде е силата на Монреал. Не е в сградите.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола