Pyrelight написа:Няма да е вече евтино и дори и трета ръка руски колхозници ще престанат да се заселват.
Като стане едно евро два канадски долара и на вас ще ви стане скъпо да идвате да пиете бира в България.
Ще, ще!...Особено като напускат Евросъюза богатите държави като ГБ и остават такива като вас и Гърция.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Заглавието е “Бългapия c вcичĸи шaнcoвe дa влeзe в чaĸaлнятa зa eвpoтo пpeз юли 2019 гoдинa”. Откога шансове за влизане в някаква чакалня водят до дишане на прахоляк от други ? Ми то и Канада и САЩ ще ви го дишат, защото никога няма да влезнат в тая чакалня.
Отделно че не ми е много ясно как точно ще се промени живота към по-добро като подменят едни хартии с други и “закръглят” всички цени в една определена посока, ама карай ...
Средната заплата в България ще се умножава по 2, за да може да се приравни към канадската, т.е. 1 евро = 2 канадски долара.
Средната заплата ще се умножава по коефициента на простотия на някои пишещи на тоя форум.
Като почна демокрацията, в България имаше излишък от умни хора. Оттогава досега държавната политика е - майната им на умните хора. В резултат на което излишъка бързо се стопи и премина в недостиг.
Това се отразява много добре на умните хора които са там, тъй са в ситуация "при слепите и едноокия е цар". Не всички обаче. Лекари, учители, професори и др, дърпат държавния хомот. Бюрокрацията е толкова тежка че дори някой представител на тия гилдии да стигне до министър - пак нищо не се променя.
И както са си добре, всъщност не се усещат, че режат клона на който са седнали. Защото когато умната маса падне под едно критично число, нещата стават зле за всички.
Айде за баланс да кажа и Канадска простотия. В Канада има излишък от умни хора. Простотията е, че тоя излишък не се ползва ефективно.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Заглавието е “Бългapия c вcичĸи шaнcoвe дa влeзe в чaĸaлнятa зa eвpoтo пpeз юли 2019 гoдинa”. Откога шансове за влизане в някаква чакалня водят до дишане на прахоляк от други ? Ми то и Канада и САЩ ще ви го дишат, защото никога няма да влезнат в тая чакалня.
Отделно че не ми е много ясно как точно ще се промени живота към по-добро като подменят едни хартии с други и “закръглят” всички цени в една определена посока, ама карай ...
Средната заплата в България ще се умножава по 2, за да може да се приравни към канадската, т.е. 1 евро = 2 канадски долара.
Ти да не сънуваш, че заплатите ще останат същите цифри след като се приеме еврото? Т.е. преди взимали по 1000 лева, след приемане на еврото - по 1000 евро Нали числото ще падне моментално наполовина, кой взимал 1000 лева ще има по 500 евро и т.н. Кво те грее 1 евро на колко канадски долара се равнява при това положение?
Ти да не сънуваш, че заплатите ще останат същите цифри след като се приеме еврото? Т.е. преди взимали по 1000 лева, след приемане на еврото - по 1000 евро Нали числото ще падне моментално наполовина, кой взимал 1000 лева ще има по 500 евро и т.н. Кво те грее 1 евро на колко канадски долара се равнява при това положение?
Който е взимал 1000 лева ще взима 600 евро, а на следващата година ще взима 700 евро, след три-четири години ще взима 1000 евро и т.н. Заплатите в България растат с доста високи темпове.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Който е взимал 1000 лева ще взима 600 евро
Тва по банския курс ли И що само 600, направо да беше казал 1000 евро, то дето са 600 там са и 1000 (ама само докато сънуваш).
Не само че няма да взимате 600 евро, ами даже и много цени ще се закръглят нагоре (в загуба на потребителя). Направи си справка във всяка една страна, която е преминала към еврото.
joro написа:Който е взимал 1000 лева ще взима 600 евро, а на следващата година ще взима 700 евро, след три-четири години ще взима 1000 евро и т.н. Заплатите в България растат с доста високи темпове.
Заплатите (и цените) в България от известно време са в режим "наваксване" на огромната разлика спрямо новите ни ЕС-партньори. Скоро ще си проличи доколко това изоставане се дължи на тоталитарното ни минало и долколко на ориенталската ни жилка.
Дебилски оптимизъм е да се вярва, че наваксването ще продължи в пълно настигане. Даже и да няма крачка назад (твърде вероятно и то само в заплатите, не в цените), това наваксване в един момент ще приключи.
Друг е въпроса, че извън пропагандните статистики това повишаване на доходите си е жива инфлация, поради качването на повечето цени.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
miteto написа:
Тва по банския курс ли И що само 600, направо да беше казал 1000 евро, то дето са 600 там са и 1000 (ама само докато сънуваш).
Не само че няма да взимате 600 евро, ами даже и много цени ще се закръглят нагоре (в загуба на потребителя). Направи си справка във всяка една страна, която е преминала към еврото.
Ние и сега взимаме към 600 евро средна заплата, с тенденцията след две-три години да взимаме около 750 евро средно, почти колкото е сега в Литва и Латвия. Не съм чул в Словения, Естония, Латвия и Литва да са обеднели от това, че са въвели еврото. Единственото, което ще се промени е, че България ще стане още по-добро място а живеене напук на итрещялите хейтъри.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
miteto написа:
Ние и сега взимаме към 600 евро средна заплата, с тенденцията след две-три години да взимаме около 750 евро средно, почти колкото е сега в Литва и Латвия. Не съм чул в Словения, Естония, Латвия и Литва да са обеднели от това, че са въвели еврото. Единственото, което ще се промени е, че България ще стане още по-добро място а живеене напук на итрещялите хейтъри.
Джоре, защо така все в бъдеще време пишеш:
"След две-три години", "с тендендията", "ще ни дишат прахоляка", "ще се умножава по 2"
Вземи се похвали с нещо реално в момента, а не с мокри сънища в бъдещето. А, какво било - не можеш щото сте последни в Европейския съюз по всички икономически показатели? Нищо, когато подминете поне 2-3 от страните от бившия соц-блок, тогава отваряй голямата уста. Прогнозите за слънчевото бъдеще ги остави на метеоролозите.
miteto написа:
"След две-три години", "с тендендията", "ще ни дишат прахоляка", "ще се умножава по 2"
Вземи се похвали с нещо реално в момента, а не с мокри сънища в бъдещето. А, какво било - не можеш щото сте последни в Европейския съюз по всички икономически показатели? Нищо, когато подминете поне 2-3 от страните от бившия соц-блок, тогава отваряй голямата уста. Прогнозите за слънчевото бъдеще ги остави на метеоролозите.
miteto написа:
Разбира се, че ще е добре в това отношение след като населението намалява с такива темпове. Нали работодателите плачат, че не намирали квалифициран персонал ...
Аз съм го казвала, ама пак да повторя. Мой приятел още преди 6 години се оплакваше, че не можел да си намери грамотно пишеща секретарка. Сега мога да си представя какво е, направо страшно!
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''