Bye-Bye Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

Bravo Google, samo istinski maj moje da si priznae che e zgreshil, da zareje vsichko i da popravi greshkata si. Uvajavam takiva hora. Canada ne ti e ponesla- otivash si. De da mojeshe poveche hora da go razberat :roll:
I az bih postapil kato tebe ako v edin moment resha che tua ne mi e hubavo. Tapo e da se plashta danak obshtestveno mnenie, kakto e i tapo da se misli che nie neshto daljim na Canada.
Pojelavam ti mnogo, mnogo radost v tuhlenata kashta, da obichash jena si spokoino i redovno i da imash nai-dobre otgledanite detsa na sveta. Samo ne prestavai da pishesh. Verno che imigratsiata veche ne te interesuva, no ti si tsenen i se nadiavam oshte mnogo pati da chetem tvoite "Zadochni reportaji ot Bulgaria".
Pak ako moje i jena ti da pishe s 2 dumi kak varvi izpalnenieto na t.4 nema da i se sardim :wink:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bliasaka написа:S nai-dobri pojelania i viarvam,che istinsko shtastie moje da ima samo i edinstveno na miastoto,kadeto si se rodil i kadeto si imal detstvo,istinsko detstvo takova kato vav "Voinata na taralejite" ili v "Sinio liato".A ne pred Playstation 2 ili DVD player-a.
хубаво звучи, а и с тези филмчета сме израсли, ще трябва да си ги намеря пак да ги гледам
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

bliasaka,"Playstation 2 ili DVD player-a" са част от прогреса,неща нямащи нищо общо с щастието.то,щастието е вътре в теб,ти и само ти си избираш,кое да те прави щастлив!
някой случайно да си е избирал къде да се роди?!не,но за сметка на това,всеки има възможността да избира къде да живее!
много жалко звучи,да се плюе страна,която ти дава образование(sasho71),приема те(за разлика от европеиските държави, в които цял живот ще останеш имигрант) и ти дава шанс за едно ново начало!
жалко е да виждаш,как качества като,достоинство,лоялност,признателност,доброта,човечност се изместват от злобата и омразата.вместо да си търсим грешките в себе си за непълноцения ни живот,ни е по лесно да обвиняваме всеки и всичко!
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Хей Гугъл,
като изтрезнееш и се огледаш, ще видиш, че:
НЕ искаш да ти разбиват апартамента и да ти изнасят имуществото, но рано или късно това ще стане...
НЕ искаш да слагаш стоманета врата поради горната причина, но рано или късно ще го направиш,
НЕ искаш да скриваш колата си срещу 40-50 лв/месец в охраняван паркинг, но и това ще ти се наложи да извършиш,
НЕ искаш детето ти да се връща в къщи ограбено, изнасилено, пияно от евтин алкохол или надрусано за 5 лв. от цигани, но и това може да ти се случи. Не дай Боже!
НЕ искаш да плащаш парното на съседа-пияница, но и това ще правиш - такава е системата на Топлофикация - поне в София,
НЕ искаш да те мамят на всяка крачка, а не само някакви индийци в MALL-а, но това ще ти е ежедневие,
НЕ искаш да живееш в разпадащ се панелен блок, но ако нямаш пари да си купиш ново жилище - там ще живееш,
НЕ искаш да да се караш със съседите си за мръсотията в асансьора, входа или мазето /за междублоковото пространство да не говорим/, но ще го правиш, защото си свикнал вече от Канада всичко наоколо да е чисто и подредено,
НЕ искаш да гледаш старите хора как събират буклуци в кофите за да се хранят с тях, но ще ти се налага, защото това е масово явление,
НЕ искаш в болницата първо да те карат да плащаш, а след това да питат какво ти е, но така ще става,
НЕ искаш да броиш стотинките си в джоба, но ще го правиш, защото ще получаваш заплата, равна на детските за едно дете в Канада,
НЕ искаш да пътуваш по света и няма да го правиш - няма да имаш пари за това,
НЕ искаш, не искаш, не искаш........списъка може да се продължи!
Човече - пожелавам ти нищо от това да не ти се случва в старата-нова Родина, но се страхувам, че няма да е така...
Успех!
dakel1

Мнение от dakel1 »

Bravo mom4e!!! 4ovek vinagi tryabva da e svoboden v izborat si i da moge da po4ne ot na4alo, a podrobnostite.... te sa sueta....Badi mnogo shtastliv v Bg.!!! Kakvoto i da si govorim za nas tya vinagi shte si ostaneNASHATA BALGARIYA- dobra, losha, no..NASHATA!!! I za tova mama mu stara tolkova me xvashta yad kato po4nem da se zayagdame i da si davame visokoparni saveti , vmesto da se nau4im da se slushame , da si pomagame - mi nali ot edin i sahti gyol idvame, edin ezik govorime, ot edno testo sme omeseni..... :cry:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

ilian79 написа:много жалко звучи,да се плюе страна,която ти дава образование(sasho71),приема те(за разлика от европеиските държави, в които цял живот ще останеш имигрант) и ти дава шанс за едно ново начало!
жалко е да виждаш,как качества като,достоинство,лоялност,признателност,доброта,човечност се изместват от злобата и омразата.вместо да си търсим грешките в себе си за непълноцения ни живот,ни е по лесно да обвиняваме всеки и всичко!

това го пишеш срещу плюещите БГ, но какво прави сашката между тях
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bgmontreal написа:
ilian79 написа:много жалко звучи,да се плюе страна,..!
Струва ми се, че ilian79 имаше впредвид Канада, а не БГ ...
:beer:
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

Vapreki 4e se smiax sas glas na iskaniata Google ti pojelavam mnogo kasmet po obratnia pat. Vseki ima pravo na li4no shtastie i na li4en izbor. Jelaia ti oshte vednaj mnooogo kasmet i popaten viatar v na4inaniata ti na teb i na tvoeto semeistvo!!!!!!!!!!!!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

VanBC написа:
bgmontreal написа:
ilian79 написа:много жалко звучи,да се плюе страна,..!
Струва ми се, че ilian79 имаше впредвид Канада, а не БГ ...
:beer:
Kanadec знам братче и затова го написах!

Нали всички сме завършили в БГ, нали трябва да има лоялност към родината.

Завоевателя на София (не си спомням кой паша) е заповядал да се отреже главата на българина който е предал София, но никой не си прави изводи от това!
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

bgmontreal написа:
ilian79 написа:много жалко звучи,да се плюе страна,която ти дава образование(sasho71),приема те(за разлика от европеиските държави, в които цял живот ще останеш имигрант) и ти дава шанс за едно ново начало!

bgmontreal ti mai pak ne si vav chas. Nemoga da razbera zashto si ve4nata opozisia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A shto se otnasia do rezaneto na glavi imam idea da po4nem steb pak koi znae moje drygite da stanat PATRIOTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D .
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

mariane написа:
bgmontreal написа:

bgmontreal ti mai pak ne si vav chas. Nemoga da razbera zashto si ve4nata opozisia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A shto se otnasia do rezaneto na glavi imam idea da po4nem steb pak koi znae moje drygite da stanat PATRIOTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D .
не разбирам какво искаш от мен!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bgmontreal написа:Нали всички сме завършили в БГ, нали трябва да има лоялност към родината.

Завоевателя на София (не си спомням кой паша) е заповядал да се отреже главата на българина който е предал София, но никой не си прави изводи от това!
Аз исках само да направя уточнение защото ми се стори, че има някакво неразбирателство ....

А за образованието трябва да сме благодарни не на държавата, а на родителите си, които са изплатили двойно и тройно не само нашето образование, но и разходките по цял свят и милионите в швейцарски банки на някои "ръководители" от миналото, а сега получават пенсии-подигравки, докато новите "ръководители" продължават да обикалят света и да трупат сметки ... :evil:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

VanBC написа:
bgmontreal написа:Нали всички сме завършили в БГ, нали трябва да има лоялност към родината.

Аз исках само да направя уточнение защото ми се стори, че има някакво неразбирателство ....

А за образованието трябва да сме благодарни не на държавата, а на родителите си, които са изплатили двойно и тройно не само нашето образование, но и разходките по цял свят и милионите в швейцарски банки на някои "ръководители" от миналото, а сега получават пенсии-подигравки, докато новите "ръководители" продължават да обикалят света и да трупат сметки ... :evil:
да бе това го няма никъде по света.

хората в Канада дето нямат частни пенсии живеят в палати и карат БМВта, а яхтите са им колкото блоковете в Младост голями :wink:

Не разбирам за какво спорим?

Няма да разубедите всички които милеят за БГ, нито тези които я мразят по някаква причина.

Въпроса е какво кара човек да мрази РОДИНАТА си?
Имала кофти ръководители?
ГОЛЯМ ПРАЗ! ПЛОВДИВ, СОЗОПОЛ, ПЪРВАТА ЦЕЛУВКА, МОРЕТО, ДЕТСТВОТО не са ми свързани нито с Тошо Правешки, нито Филип Тъпака, нито Жан Дучето, нито Ванката Мангала, нито Царчето, нито Надето, нито никой от шайката!

Майка ми, баща ми, баба ми, жена ми, тъща ми, тъст ми, детството, училището, морето - ТОВА ЗА МЕН Е БЪЛГАРИЯ и който ги ругае да не очаква блага дума от мен. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!!!!
sub0

Мнение от sub0 »

Момчета стига глупости -- само си вдигате кръвното и си хабите тестостерон. Има по-приятни начини за намаляване на нивото му.

За мен, всеки дошъл тук от родината носи в себе си "Идеята България" и като емигрант е станал по-добър българин отколкото е бил като гражданин там - по един начин или друг.

А това дали ще си емигрант или ще се върнеш в България да търсиш тази идея е друго.
survivor

Мнение от survivor »

Dramatichna tishina v kraya na predstavlenieto i burni rakoplyaskaniya...

Майка ми, баща ми, баба ми, жена ми, тъща ми, тъст ми, детството, училището, морето - ТОВА ЗА МЕН Е БЪЛГАРИЯ и който ги ругае да не очаква блага дума от мен. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!!!!
Заключено