Botzo написа:Влади много интересно инфо. Само се сещам как ми обясняваха колко са мизерни аржентинците, пък гледам че нивото им е поне 2 пъри по-високо от това на българите.
Argentina 304
Bulgaria 178
А за Македония ... то щеше много срамота БГ да е под нея. Това което ме учудва е че страна като Ел Салвадор е над БГ. Че в Ел Салвадор си е чиста мизерия![]()
А за следното просто незнам какво да кажа:
Botswana 286
Botso v Botswana kopaqt diamanti ot zemqta i DeBeers imat ogromen ofis tam - ne ni sravnqvai s tqh.....
Явно в БГ е по-зле от Африка :idea:
Malko statistika za dohodite po sveta
- DrJack
- Обратна връзка:
I am whoever I say I am, If I wasn't then why would I say I am....
Eh, Gabon
Всичко ми е ясно, само не знам Ботсвана и Габон какса преди България? Толкова ли вече сме назад?
Re: Eh, Gabon
Спазвайки финансова дисциплина и борейки се с корупцията. Ботсвана дори изпреварва по много показатели ЮАР.bestbuy написа:Всичко ми е ясно, само не знам Ботсвана и Габон какса преди България? Толкова ли вече сме назад?
- optics
- Модератор
Тоя извод какво трябваше да значи ?survivor написа:Eto vi naprimer yaponcite. Po princip vzimat visoki zaplati v dolari. Kato si pomislish obache kakvo mogat da kupyat s tyah, abe izobshto ne sa zavizhdane.

Аз съм живял там и знам какво могат да си купят.
Че всичко било адски скъпо е един мит, подхранван от чудо-недочуто.
Например застраховката за кола ми беше около 700USD годишно, 7 годишна кола, без airbags. Втората година падна с около $40
Въпросната кола, аз я купих за около 500USD, с климатик и прочие екстри. Коли над 100,000км, практически се обявяват за подаряване. Новия собственик плаща прехвърлянето и има грижата за данъка, който се плаща на всеки 2 години. Ако напред въпросната кола има още месеци "неизразходван" платен данък, практически цената и се определя от него. Бързам да кажа, че той също не е кой знае какво. Примерно 700-1000USD за 2-те години.
В Канада се продават трошки по на 200,000км и нагоре.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
kaji kolko struvat hranata, jilishtata, prislugata...ne ni govori za tintiri-mintiri koli na po 10 godini.optics написа:Тоя извод какво трябваше да значи ? :)survivor написа:Eto vi naprimer yaponcite. Po princip vzimat visoki zaplati v dolari. Kato si pomislish obache kakvo mogat da kupyat s tyah, abe izobshto ne sa zavizhdane.
Аз съм живял там и знам какво могат да си купят.
Че всичко било адски скъпо е един мит, подхранван от чудо-недочуто.
Например застраховката за кола ми беше около 700USD годишно, 7 годишна кола, без airbags. Втората година падна с около $40
Въпросната кола, аз я купих за около 500USD, с климатик и прочие екстри. Коли над 100,000км, практически се обявяват за подаряване. Новия собственик плаща прехвърлянето и има грижата за данъка, който се плаща на всеки 2 години. Ако напред въпросната кола има още месеци "неизразходван" платен данък, практически цената и се определя от него. Бързам да кажа, че той също не е кой знае какво. Примерно 700-1000USD за 2-те години.
В Канада се продават трошки по на 200,000км и нагоре.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- optics
- Модератор
Ми мойто жилище беше около 65 квадрата в доста хубав квартал, в къща на първия етаж, град с около 150,000 жители и струваше около $800 на месец. Разбира се в по-голям град, цените се дигат, квадратурата намаляваKolioBalkanski написа: kaji kolko struvat hranata, jilishtata, prislugata...ne ni govori za tintiri-mintiri koli na po 10 godini.

Храната, не ми е хрумнало да е скъпа. Във обикновен family restorant например се наяждаш нормално за 10-12USD. Някои хр. продукти като например натурални сокове, пилешко месо, май-май са по-евтини от българските.
Бензина е около 0.90USD/литър.
Услугите.. кои услуги ? мен сега никакви не ми идват на ума

Едно мое обширно писание сравняващо впечатления от Япония и Канада, май беше постнато в Кебекарския форум преди година и кусур от мой задочен познат (в момента в Монтреал). Мога да го изровя, ако ще представлява интерес ?
Optics, imam tochno dve priyatelki koito zhivyaha v Yaponia (ednata dalgi godini) i sega sa s mazhete si yaponci v Balgaria. Za kolite i tehnikata znam che sa evtini, ama ednata zhiveeshe v edna boksoniera s mazha si, a drugata sas svekar si i svekarva si (i dvete v Tokio).
[quote="optics"][quote="KolioBalkanski"]
?[/quote]
[quote="optics"][quote="KolioBalkanski"]
?[/quote]
- optics
- Модератор
Приготвих го. То е 65 страници, в адобе акробат формат.miteto написа:Аха , давай насамoptics написа:Едно мое обширно писание сравняващо впечатления от Япония и Канада, май беше постнато в Кебекарския форум преди година и кусур от мой задочен познат (в момента в Монтреал). Мога да го изровя, ако ще представлява интерес ?
Ще питам модераторите къде може да се тури.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка: