Две книжки в България, законно ли е?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Две книжки в България, законно ли е?

Мнение от Pavel M »

mortigur написа:Поне трима човека от Албърта познавам, на които са им отнели българските книжки като са регистрирали такива от България. Само ако се замислиш ще разбереш, че това би трябвало да е нормалната практика. Това че в Кебек не са го правили, не значи че е правилно.

пропускаш факта ,че като са им отнели българските книжки са ги отвели на среща със съдията с белезници
ко разбираш с емтита си кратуна ко изобщо ти казвам
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

MrGeek написа:
Kan_Tangra написа:Това означава ли, че е правилно?
Никъде не е казано, че законите в Канада трябва да се съобразяват с тези в България (също и обратното). Както и никой не е натикан насила в Канада. Освен това шофорската книжка по нито един критерий не се явява някакво гражданско, човешко или каквото и да било право. Та толкова за рязането на книжките. :D
Тя разбира се, че не е право, но нейното пазене е задължение.
Мисля съм го написал съвсем ясно.
Също като кредитните карти и паспортите, тя не е твоя собственост и трябва да се върне при поискване.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Kpetrov написа:Не знам за какво се карате точно, но аз като гледам Canada worst driver си мисля, че всички канадски книжки трябва да отидат в шредера, защото изглежда нямат никаква стойност! ;)
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Хахахаха! Утрепа рибата!
Няма нужда да гледам Canada worst driver. Още помня какво беше по пътищата ... :D
pumpy написа:

Powered by bateto
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Kan_Tangra написа:
MrGeek написа:
Kan_Tangra написа:Това означава ли, че е правилно?
Никъде не е казано, че законите в Канада трябва да се съобразяват с тези в България (също и обратното). Както и никой не е натикан насила в Канада. Освен това шофорската книжка по нито един критерий не се явява някакво гражданско, човешко или каквото и да било право. Та толкова за рязането на книжките. :D
Тя разбира се, че не е право, но нейното пазене е задължение.
Също като кредитните карти и паспортите, тя не е твоя собственост и трябва да се върне при поискване.
:rofl: :rofl: :rofl:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Кредитните карти са собственост на банката!
И ако започнеш да не отговаряш на условията, могат и да си ги поискат.
Те не са безусловно право.
Ти си наистина безнадежден. :D
pumpy написа:

Powered by bateto
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа: Тя разбира се, че не е право, но нейното пазене е задължение.
Въпросът е не да пишеш, а да четеш за какво точно говорим. Както вече стана ясно, изборът си е твой. Ако не желаеш да се разделяш с българската си книжка просто бичиш пеша или се връщаш обратно в България.
Kan_Tangra написа:Няма нужда да гледам Canada worst driver. Още помня какво беше по пътищата ... :D
Така е. По пътищата на България карат само професионалисти като Танграта. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:
Kan_Tangra написа: Тя разбира се, че не е право, но нейното пазене е задължение.
Въпросът е не да пишеш, а да четеш за какво точно говорим. Както вече стана ясно, изборът си е твой. Ако не желаеш да се разделяш с българската си книжка просто бичиш пеша или се връщаш обратно в България.
Kan_Tangra написа:Няма нужда да гледам Canada worst driver. Още помня какво беше по пътищата ... :D
Така е. По пътищата на България карат само професионалисти като Танграта. :D
гац , ама верно ли са ви конфискували българските шофьорски книжки ????

ти гаци защо не пояснил наведе ли се като овен пред чиновника и подписа ли се някъде че си съгласен да ти я конфискуват, защото ако не си, НЯМАТ ПРАВО изобщо да го правят това упражнение и са подсъдни по законите на Република България , абе верно каква е тая Канада в която живеете, утре като се приберете в България с каква шофьорска книжка ще се придвижвате ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

И аз не вярвам слънчасал български полицай да вземе да се рови в някаква система, ако я има въобще. :sun:
На мъжът ми за да му приемат канадската книжка му поискаха канадски документ ,за да докажел ,че постоянно живее там.
Че какво по-голямо доказателство от адреса на картата, то това е и канадското ID. Домовата книга? :D Сметка за тока? И какво значи "за постоянно"? Докато ти дойде друг акъл ли? Аз съм си давал канадския адрес поне на 2 - 3 места в БГ, ако искат да проверяват в междуведомствената им база данни.
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

В Албърта поне ги прибират, ако сменяш такава за албъртска. Което е все едно, щото тя после изтича, ако не я подновяваш.

Ако изкарваш нова, нов шофьор, никой не ти я знае.
Embrace your climate change!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Kan_Tangra написа:Кредитните карти са собственост на банката!
Не ти ли омръзна да ръсиш глупост, след глупост. Ясно е, че освен бг паспорт друг не си имал. САМО В БЪЛГАРИЯ се правят на интересни и при подновяване искат стария паспорт (ако в него няма валидни визи). Ако не го върнеш - ЕВЕНТУАЛНО глоба. Ясно е, че и ти, като Мухата, не си имал никога кредитна карта. "Ако почнеш да не отговаряш на условията" (каквото и да означава това), просто ти спират картата - НИКОГА НЕ ТИ ИСКАТ ДА ИМ Я ВЪРНЕШ ОБРАТНО!!!

Айде потопи се за известно време, че днеска много бой отнесе!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

7George написа:И аз не вярвам слънчасал български полицай да вземе да се рови в някаква система, ако я има въобще. :sun:
На мъжът ми за да му приемат канадската книжка му поискаха канадски документ ,за да докажел ,че постоянно живее там.
Че какво по-голямо доказателство от адреса на картата, то това е и канадското ID. Домовата книга? :D Сметка за тока? И какво значи "за постоянно"? Докато ти дойде друг акъл ли? Аз съм си давал канадския адрес поне на 2 - 3 места в БГ, ако искат да проверяват в междуведомствената им база данни.
:y: :rofl:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Павел написа:
Kan_Tangra написа:Кредитните карти са собственост на банката!
Не ти ли омръзна да ръсиш глупост, след глупост. Ясно е, че освен бг паспорт друг не си имал. САМО В БЪЛГАРИЯ се правят на интересни и при подновяване искат стария паспорт (ако в него няма валидни визи). Ако не го върнеш - ЕВЕНТУАЛНО глоба. Ясно е, че и ти, като Мухата, не си имал никога кредитна карта. "Ако почнеш да не отговаряш на условията" (каквото и да означава това), просто ти спират картата - НИКОГА НЕ ТИ ИСКАТ ДА ИМ Я ВЪРНЕШ ОБРАТНО!!!

Айде потопи се за известно време, че днеска много бой отнесе!
тъй като намесваш Мухата, съм длъжен да поясня че съм получавал и получавам писма и тел. обаждания от банките че съм преъпрув за кредитни карти и линии но учтиво им ги отхвърлям колкото и примамливо изгодни да са , защото нямам никаква нужда от заеми :!:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

Kan_Tangra написа:
Kpetrov написа:Не знам за какво се карате точно, но аз като гледам Canada worst driver си мисля, че всички канадски книжки трябва да отидат в шредера, защото изглежда нямат никаква стойност! ;)
Хахахаха! Утрепа рибата!
Няма нужда да гледам Canada worst driver. Още помня какво беше по пътищата ... :D
Ти се кефиш на софийските шафйори?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Странджата написа:
Kan_Tangra написа:
Хахахаха! Утрепа рибата!
Ти се кефиш на софийските шафйори?
Аз като си ходих В София гледах World's worst driver. :D
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Коньот вече отдавна е у ряката, което и очаквах, затова е време да дам отговор на момчето. Нека припомня въпроса:
Малко конфузна ситуация, смятам да карам в България в края на лятото но имам две книжки едната е канадска, другата саудитска. Наех кола със саудитската, но ако ме спрат смятам да показвам канадската. Има ли проблем ако КАТ разбере че имам две книжки? Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуцаия? Знам, че в Канада не може да имаш две книжки, но това не важи за Саудитска Арабия. Понеже в България наскоро приеха този закон, че книжката е ID та се чудя възможно ли е да имам проблеми.
Конфузна ситуация няма, има конфузна личност, обзета от някакви лични страхове и безпочвени притеснения.
Може човек да има не 2 ами 10 шофьорски книжки от 10 различни държави. Те не се броят за документи за самоличност според българското законодателство, а са само документи доказващи правоспособност за управление на МПС. (Чл.52, ЗБЛД)
Чл. 52. Чуждестранно свидетелство за управление на моторно превозно средство не може да се използва за удостоверяване на самоличността по смисъла на чл. 50, ал. 2.
Ако някой пък си прави сметката, че при наличие на 10 книжки може да извърши 10 нарушения, водещи до отнемане на книжката, то той си е чист бунак. Защото при констатиране на първото нарушение се регистрират и личните данни на шофьора, снети от задължително представения в този случай валиден документ за самоличност. И ако при отнета саудитска книжка на лицето Х за извършено пътно нарушение, след това бъде хванато същото лице Х в повторно нарушение, то няма никакво значение, че втория път лицето Х показва канадската си книжка. Санкцията вече ще бъде като за лице с отнети водителски права. Санкционира се винаги лицето, а не документа (свидетелството за правоуправление).

А пък това
Понеже в България наскоро приеха този закон, че книжката е ID та се чудя възможно ли е да имам проблеми.
говори за липса на каквато и да е правна култура. Не може български закон да се прилага към чужд документ. Та значи само българската шофьорска книжка има силата на удостоверяващ документ по смисъла на Чл.50, ал.(2) от ЗБЛД.
Не може същот така българска шофьорска книжка да служи като документ за самоличност на чужденец - Чл.50, ал.(3) от ЗБЛД
(3) Чужденците, притежаващи българско свидетелство за управление на моторно превозно средство, удостоверяват своята самоличност с документа за задгранично пътуване, с който са влезли в Република България, или с някои от документите, предвидени в чл. 59.
Карай си спомокойно Мортигуре и си показвай която си искаш книжка, но придружена с документ за самоличност.
И без нарушения и тарикатлъци. Разбрахме се. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Публикувай отговор