Няма по-прост народ от българския.
Re: Няма по-прост народ от българския.
Значи професорът е имал избор, или да подвие опашка, или да се махне от правителството, но да запази достойнството си и позицията си. Ами избрал е.
И следващият път не го слагай там, където е Левски.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Един историк за винаги е свързан с имена като Левски, Ботев и, който и друг да било от националната ни история! А що се отнася до титлата на Божидар Димитров, той е старши научен сътрудник II степен от 1985 г., но тъй като в публичното пространство присъства с титлата професор (която не е равнозначна на ст.н.с. II), през декември 2009 заявява публично: „Аз никога не съм се титулувал като професор.“ Съобразно сега действащия закон научното звание "старши научен сътрудник ІІ степен" съотвества на "доцент".speedy написа:Значи професорът е имал избор, или да подвие опашка, или да се махне от правителството, но да запази достойнството си и позицията си. Ами избрал е.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Поправям си мнението:
Значи старшият научен сътрудник II степен е имал избор, или да подвие опашка, или да се махне от правителството, но да запази достойнството си и позицията си. Ами избрал е.
Значи старшият научен сътрудник II степен е имал избор, или да подвие опашка, или да се махне от правителството, но да запази достойнството си и позицията си. Ами избрал е.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Да беше споделил, че цитираш уикипедията.ivalin написа:Един историк за винаги е свързан с имена като Левски, Ботев и, който и друг да било от националната ни история! А що се отнася до титлата на Божидар Димитров, той е старши научен сътрудник II степен от 1985 г., но тъй като в публичното пространство присъства с титлата професор (която не е равнозначна на ст.н.с. II), през декември 2009 заявява публично: „Аз никога не съм се титулувал като професор.“ Съобразно сега действащия закон научното звание "старши научен сътрудник ІІ степен" съотвества на "доцент".speedy написа:Значи професорът е имал избор, или да подвие опашка, или да се махне от правителството, но да запази достойнството си и позицията си. Ами избрал е.
Щото така някой би си помислил, че си способен сам да напишеш едно изречение грамотно.
Това, че като историк Божидар Димитров е "свързан" с Левски и Ботев изобщо не го прави достоен българин. Нито пък това, че чисто популистки плаши Турция с вето. Мислиш ли, че, ако и когато ЕС реши да приеме Турция, точно България ще наложи вето?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
- Bistra
- Напуснал форума
Като вечният културен министър Веждито, номиниран за втори мандат, макар че всички културни дейци протестират против назначението му за министър на културата.
Они го нечат, а то се вре ли вре!
Постът е бил предлаган и на писателя Георги Господинов, но той е отказал.

Постът е бил предлаган и на писателя Георги Господинов, но той е отказал.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Не съм задължен да споделям нищо специално за теб, както и това, че сме лични познати и колеги с Божидар Димитров. А от къде черпя информация си е лично мой проблем... Този форум не е научно издание, че да цитирам. А за останалото си прав не мисля, че точно България или още по-малко Божидар Димитров от когото нищо не зависи. Но поне човека се изказа гласно какво мисли, така, че да го чуят, а ние тук всички само си чешем езиците и се надхвърляме кой по-голям ще го извади.emilcho написа: Да беше споделил, че цитираш уикипедията.
Щото така някой би си помислил, че си способен сам да напишеш едно изречение грамотно.
Това, че като историк Божидар Димитров е "свързан" с Левски и Ботев изобщо не го прави достоен българин. Нито пък това, че чисто популистки плаши Турция с вето. Мислиш ли, че, ако и когато ЕС реши да приеме Турция, точно България ще наложи вето?
Не само в научните издания е проява на коректност да споменеш, когато цитираш нещо, което не е измислено (написано) от теб. Можеше също така да споменеш изказванията на "достойния" българин и твой колега, по колко пъти, с кого и как го прави, какъв шибан народ е българският и т.н. Така още по-лесно ще се види кой си чеше езика и кой го вади голям.ivalin написа: Не съм задължен да споделям нищо специално за теб, както и това, че сме лични познати и колеги с Божидар Димитров. А от къде черпя информация си е лично мой проблем... Този форум не е научно издание, че да цитирам. А за останалото си прав не мисля, че точно България или още по-малко Божидар Димитров от когото нищо не зависи. Но поне човека се изказа гласно какво мисли, така, че да го чуят, а ние тук всички само си чешем езиците и се надхвърляме кой по-голям ще го извади.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Аз в живота си освен снимки нищо друго не съм проявявал..." Цитат от хумореската на Георги Парцалев "Съквартиранти"emilcho написа:Не само в научните издания е проява на коректност да споменеш, когато цитираш нещо, което не е измислено (написано) от теб. Можеше също така да споменеш изказванията на "достойния" българин и твой колега, по колко пъти, с кого и как го прави, какъв шибан народ е българският и т.н. Така още по-лесно ще се види кой си чеше езика и кой го вади голям.

ivalin написа:.... Вече няма Византийско робство, а има Византийско владичество, няма Турско робство, а "османско владичество" или „османско присъствие”...
Нито една от двете ни съседки не нарича периода на Османското владичество "робство". Сърбите наричат този период от историята си "Османско царство" (Србе у Османском царству), а гърците - Τουρκοκρατία (Турско управление, Турско владичество).
А за любознателните: може ли да отговорите къде са отишли бившите ромеи,жителите на Източната римска империя след османските завоевания?
Името "турчин" е било непознато за османците и навлиза векове, след като е създадена Османската държава. През 16 в. то е обидна дума, с която западноевропейците наричат жителите й. По-късно става популярно. Отначало никой не смята, че "турци" означава някаква определена народност! Това е утвърдено най-вече от Ататюрк при основаването на Турция като република.
След 1878-ма , само за няколко години България успява да се превърне в една от най-бързоразвиващите се държави в Европа! След 1989-та година все още не успяваме да се възстановим от вредите нанесени от управлението на БКП. Изводът е, че успяваме много по-бързо да превъзмогнем 500 години Османска власт, отколкото 45 - комунистическа!

Петте века турско робство можа да роди българските възрожденци!
Петте десетилетия комунизъм роди “възрожденците” Тодор Живков и наследниците му мутри от службите и кукловодите на "прехода"! Ролята на възрожденци играят и позакъснелите в своето умствено развитие опулени и озъбени борци срещу турци и цигани.
Комунизмът е единствената идеология в света,възприела идеята за класовата борба/или идеята за жертвата/ и приема това за основание на неизбежното и безмилостно унищожаване на едната класа от другата материализирана в Диктатурата на пролетариата и довела до чудовищни жертви в рамките на собствените им общества!
Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.- римска поговорка или /Монтен ??/
Та къде са отишли? Ти можеш ли да отговориш на този толкова тъп и безмислен въпрос?! По-голямата част са си останали там на място, къде да ходят хорицата...? Друга не много по-малка са изклани като дубитък, а има и съвсем малка час, които мигрират.valsto1 написа:А за любознателните: може ли да отговорите къде са отишли бившите ромеи,жителите на Източната римска империя след османските завоевания?
След 1878-ма , само за няколко години България успява да се превърне в една от най-бързоразвиващите се държави в Европа! След 1989-та година все още не успяваме да се възстановим от вредите нанесени от управлението на БКП. Изводът е, че успяваме много по-бързо да превъзмогнем 500 години Османска власт, отколкото 45 - комунистическа!
Петте века турско робство можа да роди българските възрожденци!
Да след Освобождението "България успява да се превърне в една от най-бързоразвиващите се държави в Европа", но не за няколко години, а за няколко деситилетия и е хубаво да се спомене с две думи защо...! Защото именно Русия, която ни освободи ни създава и въоръжава армия многочислена и боеспособна, за която работи цялата българска икономика и се създава т.нар. затворен цикъл, който и до ден днешен си остава за пример на просперитет и стабилност в икономиката. А нашите "демократи" какво направиха венага след 10-ти, започнаха тотално унищожение и на икономиката и на армията.
След въпросна 1989-та г. няма да успеем да се възстановим от вредите нанесени ни от управлението на "демокрацията" поне след 500 г.
Дано тези пет века демокрация да родят едно ново поколение български възрожденци и революционери, които да пролеят кръвта си за бъдещото благополуяие на нашата родина.
Какво ни остава освен да се надяваме....?! Жалко, че нас няма да ни има, нито нашите деца, нито внуците, нито даже и правниците ни....!
Ето това е интересното, за което е цялата тема: "колко прост е народа".....ivalin написа:След въпросна 1989-та г. няма да успеем да се възстановим от вредите нанесени ни от управлението на "демокрацията" поне след 500 г.
Рядко има студент, който признава, че е "скъсан" на изпит, защото видиш ли не е знаел. Обикновенно е виновен професора, който всячески се мъчи да го пусно, но той студента не ЗНАЕ нищо и се самозакопава все повече и повече.
Същото е и с нашия народ: на нас все някой ни е виновен, все някой ни вреди, управлява, заробва, унищожава, катастрофира, изобщо ВСИЧКО е извън нас и ние не сме отговорни за него. Супер лесен начин за живуркане: аз не съм отговорен, ерго съм щатслив, защото съм жертвата и някой друг ми е виновен...турците, евреите, капиталистите, комунистите, съседа, шефа, куката на пътя и Т.Н и Т.Н.....колко жалко/елементарно/просто......
Ивалине, в подписа си пишеш : "... Простотията е убийствена, неизмерима, всеобхватна, отчайваща, опасна, неумолима, ужасяваща даже и потресаваща!...". Е защо тогава 4 страници вече я ръсиш в тая тема?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Гроздане, в кой от осемте епитета посочени от мен се откри, че се изръси така неподговено ни в клин, ни в ръкав?!grozdan написа:Ивалине, в подписа си пишеш : "... Простотията е убийствена, неизмерима, всеобхватна, отчайваща, опасна, неумолима, ужасяваща даже и потресаваща!...". Е защо тогава 4 страници вече я ръсиш в тая тема?
- optics
- Модератор
Според румънците - те са именно бившите ромеи, само не мога да разбера как така са решили да се преместят точно толкова нагоре че да прескочат България ?

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Ето една малка справка с Уикипедия:optics написа:Според румънците - те са именно бившите ромеи, само не мога да разбера как така са решили да се преместят точно толкова нагоре че да прескочат България ?
През 106 г. Дакия е завзета от римския император Траян и е превърната в римска провинция.
След напускането на римската администрация през 275г. свободните даки отново станали фактор в земите си, но вече към гето-дакския елемент се прибавил и римския, а по късно и славянския след 6 век.
След 8 век големи части от територията са в границите на Българската държава.