25 неща, които загубихме за 25 години
Re: 25 неща, които загубихме за 25 години
Алоу, грамотната, не се излагай! Думите кучеядец, коткоядец, свинеядец и т.н. се пишат слято.
Както на теб не ти дреме, че повече от 1,5 милиарда мюсюлмани по света те презират като свинеядка, така и виетнамците едва ли биха се впечатлили от твоето презрение към тях.
Както на теб не ти дреме, че повече от 1,5 милиарда мюсюлмани по света те презират като свинеядка, така и виетнамците едва ли биха се впечатлили от твоето презрение към тях.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума
Е, аз как съм я написала? Тирето е за повтаряемост и да си спестя писане...
Единствените, които могат да се обвинят в расизъм по отношение на виетнамци са вашите хора, Озо, комунетата.
Ето, чети и се ограмотявай как са ги тормозели!
Рекетирали Люси Иларионов заради бащата на Ани Хоанг
Кой знае дали и Павелчов тейко не е бил някой виетнамски душманин, за да може пишлемето му да задява съученички с бонбонки тик-так.

Единствените, които могат да се обвинят в расизъм по отношение на виетнамци са вашите хора, Озо, комунетата.
Кой знае дали и Павелчов тейко не е бил някой виетнамски душманин, за да може пишлемето му да задява съученички с бонбонки тик-так.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Бих казал тотална безработица, поголовна престъпност, липсваща съдебна система, корумпирана милиция, липсваща армия, липсващ аерофлот, тотален педераслък и гейпарди, легална проституция, износ и търговия с хора и т.н. и т.н.Павел написа:Бих добавил само общодостъпно качествено здравеопазване и образование , липса на безработица и социална сигурност ,липса на престъпност.
По-интересно е да се направи инвентаризация на капитализма и всичките идиотщини, с които се сдобихме :
Висока безработица , социална несигурност , наркомания , престъпност , разруха в здравеопазването и образованието, неработеща съдебна система .
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Те и в Куба и Северна Корея са решили проблема с болните от СПИН и/или гейовете, но последните затворени по лагери и паланки не мислят по същия начин.Павел написа:Бих добавил само общодостъпно качествено здравеопазване и образование , липса на безработица и социална сигурност ,липса на престъпност.
По-интересно е да се направи инвентаризация на капитализма и всичките идиотщини, с които се сдобихме :
Висока безработица , социална несигурност , наркомания , престъпност , разруха в здравеопазването и образованието, неработеща съдебна система .
- roumensp
Аз никога не съм бил фен на българската действителност и не съм го крил, ама вие съвсем се уляхте да пишете глупости. То излзе, че там е пълен апокалипсис или дето имаше един албум - "Некъф ужас, некъф ат".
Там все още живеят хора и животът на някои, вкл. и мои познати, не е никак лош и определено е по-добър, отколкото преди 10 години или по време на соца. Имам познати, които ходят на екскурзии в чужбина по 4-5 пъти в годината (вкл. и до Северна Америка), нещо с което 99% от пишещите тука не може да се похвалите. За разлика от преди сега има всичко по магазините, стига да имаш пари. Има свобода на медиите. Здравеопазването също не е лошо, стига да имаш пари. Вярно е, че има корупция и простотия, но тях си ги имаше и преди, просто бяха под друга форма и по-прикрити.
Повече реклама няма да правя, 'щото ще изневеря на себе си, но ей ви ги Джовани, joro, мухата и т.н. ако ви се спори по тоя въпрос.
А за мизериите там не ви е виновен капитализЪма и империализЪма, а сънародниците ви, иначе едва ли щяхте сами да се набутате в един от бастионите на капитализЪма.

Повече реклама няма да правя, 'щото ще изневеря на себе си, но ей ви ги Джовани, joro, мухата и т.н. ако ви се спори по тоя въпрос.

А за мизериите там не ви е виновен капитализЪма и империализЪма, а сънародниците ви, иначе едва ли щяхте сами да се набутате в един от бастионите на капитализЪма.
Апокалипсиса е само в главите на някои дето 25 години вече си мечтаят да им нахлузят пак хомота на врата.

http://chitanka.info/text/7435-svobodata-sancho"За нас свободата беше химера.
Пиша „химера“, но тази дума означава най-малко две неща хубави, но празна мечта, неосъществимо желание и митическо чудовище с три глави, лъвска, козя и змийска, които бълват огън. Който се доближи до тях, умира.
И не мога да схвана каква химера беше за нас свободата.
Мечта или чудовище.
Нещата са на път да се променят. Казват, че вече сме свободни.
Точно тук е и сложното. Какво ще правим с тази проклета свобода.
Защото, както казва един сръбски сатирик, свободният човек мисли каквото иска, и яде каквото има.
А ние винаги сме предпочитали обратното.
Да ядем каквото искаме и да мислим каквото има.
Мръсното е, че никой не те пита. Освобождава те и толкоз. Какво тук значи някаква си личност.
Общо взето, ние сме най-освобождаваният народ в света.
И всичките ни генетични увреждания идват оттам.
Мине-не мине и току някой те освободи.
И трябва да му вдигаш паметник.
Или ти измисли азбука.
Карл Пети говори на немски даже с конете си, а той вземе, та ти измисли азбука.
Абе, кой те бие през пръстите — лошо ли щеше да ни бъде Карл Пети да говори и с нас на немски.
Сега, като говорим български — какво? И конете не ни разбират.
Или ти напише история.
Е за какво ти е тази история?
За какво ти е това Възраждане?
Ако не бяхме се възраждали толкова, сега можехме да бъдем провинция Баден-Вюртемберг.
И да взимаме по осем хиляди марки на месец.
А не да сме свободни.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Eлементарка вярва на всички глупости, които постоянно изравя; явно я боли главата от мислене и никога не подлага нищо на съмнение.Bistra написа:Е, аз как съм я написала? Тирето е за повтаряемост и да си спестя писане...![]()
"Глупости на търкалета. 23 години не се смени този полицай, та да си изкара разрешително"
"Седи си вкъщи, но изкарва пари (400лв) и някой ходи в тях и му ги взема след , като разбере че е без документи. Елин Пелин е огромен град в който живеят милиони виетнамци и затова тъпите полицаи не могат да разпознаят, че е чужденец. Истинската вина на полицаите е, че досега са го оставили да си прави каквото иска у нас. Щом няма документи значи няма и здравни, социални и пенсионни осигуровки и когато остарее или се разболее ще издържаме и него."
"Абе Фук да си каже истината защо му взеха едно време документите. Да си каже и за далаверите, които въртеше и как изнудваше новодошлите виетнамци. И че по тази причина се махна от София... Айде стига глупости"

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
И при моите съучиници причтели е така. Откакто сме в Европейския съюз се съсипаха да обикалят.roumensp написа:Аз никога не съм бил фен на българската действителност и не съм го крил, ама вие съвсем се уляхте да пишете глупости. То излзе, че там е пълен апокалипсис или дето имаше един албум - "Некъф ужас, некъф ат".Там все още живеят хора и животът на някои, вкл. и мои познати, не е никак лош и определено е по-добър, отколкото преди 10 години или по време на соца. Имам познати, които ходят на екскурзии в чужбина по 4-5 пъти в годината (вкл. и до Северна Америка), нещо с което 99% от пишещите тука не може да се похвалите. За разлика от преди сега има всичко по магазините, стига да имаш пари. Има свобода на медиите. Здравеопазването също не е лошо, стига да имаш пари. Вярно е, че има корупция и простотия, но тях си ги имаше и преди, просто бяха под друга форма и по-прикрити.
Повече реклама няма да правя, 'щото ще изневеря на себе си, но ей ви ги Джовани, joro, мухата и т.н. ако ви се спори по тоя въпрос.![]()
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Румбаааа, ЗАБРАВЯШ ЕДНО ОСНОВНО НЕЩО МАЙНА !roumensp написа:Аз никога не съм бил фен на българската действителност и не съм го крил, ама вие съвсем се уляхте да пишете глупости. То излзе, че там е пълен апокалипсис или дето имаше един албум - "Некъф ужас, некъф ат".Там все още живеят хора и животът на някои, вкл. и мои познати, не е никак лош и определено е по-добър, отколкото преди 10 години или по време на соца. Имам познати, които ходят на екскурзии в чужбина по 4-5 пъти в годината (вкл. и до Северна Америка), нещо с което 99% от пишещите тука не може да се похвалите. За разлика от преди сега има всичко по магазините, стига да имаш пари. Има свобода на медиите. Здравеопазването също не е лошо, стига да имаш пари. Вярно е, че има корупция и простотия, но тях си ги имаше и преди, просто бяха под друга форма и по-прикрити.
Повече реклама няма да правя, 'щото ще изневеря на себе си, но ей ви ги Джовани, joro, мухата и т.н. ако ви се спори по тоя въпрос.![]()
Толкова си затънал във вещи и бараки, че си забравил за ДУХОВНОТО !
А то според мен то е най важното !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Може и така да е, но пък ако идем в страните дето забраняват частно собственост, значи те ще се грижат за нащо духовно израстване насила?myhata II написа: Румбаааа, ЗАБРАВЯШ ЕДНО ОСНОВНО НЕЩО МАЙНА !
Толкова си затънал във вещи и бараки, че си забравил за ДУХОВНОТО !
А то според мен то е най важното !
Embrace your climate change!
- Bistra
- Напуснал форума
Елементарко си ти, че си представяш макар в сънищата, че някоя може да ти се върже на дънки и ВЕф!Павел написа:Eлементарка вярва на всички глупости, които постоянно изравя; явно я боли главата от мислене и никога не подлага нищо на съмнение.Bistra написа:Е, аз как съм я написала? Тирето е за повтаряемост и да си спестя писане...![]()
Рекетирали Люси Иларионов заради бащата на Ани ХоангКой знае дали и Павелчов тейко не е бил някой виетнамски душманин, за да може пишлемето му да задява съученички с бонбонки тик-так.
"Глупости на търкалета. 23 години не се смени този полицай, та да си изкара разрешително"
"Седи си вкъщи, но изкарва пари (400лв) и някой ходи в тях и му ги взема след , като разбере че е без документи. Елин Пелин е огромен град в който живеят милиони виетнамци и затова тъпите полицаи не могат да разпознаят, че е чужденец. Истинската вина на полицаите е, че досега са го оставили да си прави каквото иска у нас. Щом няма документи значи няма и здравни, социални и пенсионни осигуровки и когато остарее или се разболее ще издържаме и него."
"Абе Фук да си каже истината защо му взеха едно време документите. Да си каже и за далаверите, които въртеше и как изнудваше новодошлите виетнамци. И че по тази причина се махна от София... Айде стига глупости"
![]()
![]()

На друго място четох, ама не можах да намеря статията, как работил ангария на къщата на някакъв фактор от милицията и оня "милозливо" отказал да му плати за труда, оставяйки го да живее в България. И още, че при "разходките" (по работа разбира се, не по далавери, както се опитваш да изкараш) си до София милиционерите му взимали всичките пари и му се налагало да се прибира пеша до Елин Пелин. Разстоянието не е малко. Вярвай ми!...И това всичкото по време на прехваления ти социализъм. Баси! Нали ни бяха братя и ги спасявахме от х'американския империализЪм, давайки им работа в нашето строителство?!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
7George написа: Може и така да е, но пък ако идем в страните дето забраняват частно собственост, значи те ще се грижат за нащо духовно израстване насила?

26. Телефоните с шайби.
Има ги още по някои американски филми и може би в страни с развиващ се социализъм.

Embrace your climate change!
По добре с празен стомах, но пълна глава !Bistra написа:7George написа: Може и така да е, но пък ако идем в страните дето забраняват частно собственост, значи те ще се грижат за нащо духовно израстване насила?Да, под строй в 5 часа на плаца, да свири Мухата с уста "Малка нощна музика в ре минор и квартет за празноглави мухи".
![]()
![]()

"Зомбеее" оле ,оле , оле !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Не като теб, нали?!myhata II написа:По добре с празен стомах, но пълна глава !![]()
"Зомбеее" оле ,оле , оле !![]()
![]()

Последно промяна от Bistra на Пон Окт 27, 2014 2:15 pm, променено общо 1 път.