Канада премахва визите?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
newcomer

Re: Канада премахва визите?

Мнение от newcomer »

рано или късно визите ще отпаднат
няма да е все така
независимо вашите политици дали имат топки или дупки
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Абе, Гинес, те идат бременни (последна седмица) българи....зорлем да го родят тук, че им дават парични помощи, ти за -30 градуса си се разпритеснявал , я има - я няма 2 дена в годината! :o
Мисля, че пишеш пълни глупости. Пъвро, авиолиниите не се съгласяват лесно да качват бременни жени в последния месец, да не говорим за последната седмица. Второ, помощи за дете в Квебек се дават без значение дали се е родило тук или в България.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:
Bistra написа:Абе, Гинес, те идат бременни (последна седмица) българи....зорлем да го родят тук, че им дават парични помощи, ти за -30 градуса си се разпритеснявал , я има - я няма 2 дена в годината! :o
Мисля, че пишеш пълни глупости. Пъвро, авиолиниите не се съгласяват лесно да качват бременни жени в последния месец, да не говорим за последната седмица. Второ, помощи за дете в Квебек се дават без значение дали се е родило тук или в България.
Не пиша глупости. Направи справка из форума, нали си модератор, колко от новопристигащите са бременни...Айде да не е последна седмица, ама аз имам чувството, че някои чакат само да им мине интервюто и почват да се размножават. Да не говорим, че в днешно време, ако жената се подсили с подходящи 'апове за фертилност, изпикава после близнаци.
За трето и нагоре дете ( не знам как е във вашата провинция) Кебек дава еднократна помощ + детските, която не е никак малко. Върти ми се нещо като 5К.
Затова и някои са пред нервна криза като виждат, че термина наближава, а им бавят визите. Трябва да е тук родено детето, за българчета не дават нищо.
Последно промяна от Bistra на Пет Окт 03, 2014 10:29 am, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

newcomer написа:това ,ако отпаднат визите е добре
ако река да ви дойда на гости няма да се набутвам всеки 5 години с 200 долара да си подновявам паспорта в букурещ
ами ще си пътувам с българския
Батка, батка, вече има и 10 годишни паспорти, ще си на чиста печалба....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Не пиша глупости. Направи справка из форума, нали си модератор, колко от новопристигащите са бременни...Айде да не е последна седмица, ама аз имам чувството, че някои чакат само да им мине интервюто и почват да се размножават. Да не говорим, че в днешно време, ако жената се подсили с подходящи 'апове за фертилност, изпикава после близнаци.
:rofl: :rofl: :rofl: Тва за близнаците избива рибата.
Освен това е хубаво да сложим във форума бележка към бъдещите емигранти - да не забравят да поискат разрешение от Бистра, преди да почнат "да се размножават" :?:
Bistra написа:За трето и нагоре дете ( не знам как е във вашата провинция) Кебек дава еднократна помощ + детските, която не е никак малко. Върти ми се нещо като 5К.
Предполагам ти се "Върти", щото междуушието е празно, та има много място да се "върти". До 1997 са давали пари за бебета родени в Кебек, после програмата е спряна. От 2005-а нататък всичко минава през Режи-то и няма разлика от родени тук или в чужбина. Отново пишеш глупости, понеже няма как да си свидетел на български семейства, "размножаващи" се и пристигащи преди 1997.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:До 1997 са давали пари за бебета родени в Кебек, после програмата е спряна. От 2005-а нататък всичко минава през Режи-то и няма разлика от родени тук или в чужбина. Отново пишеш глупости, понеже няма как да си свидетел на български семейства, "размножаващи" се и пристигащи преди 1997.
Да-да, добре че си будала, пък и си вярваш! :rofl: :D
Баща ми имаше едни наематели. Дойдоха след нас (ние дойдохме 2004-та). Та те му се бяха похвалили, колко пари им дали. Близнаците им бяха, доколкото знам трето и четвърто дете.
И той много въодушевен, ме агитираше: "Айде бе, айде бе! Раждай! Ще ти дадат пари!"...Пусто му се щеше да има внук кръстен на него! ;) ...Ама аз да не съм някоя мангалка да раждам за пари. :emo:
miteto написа:Освен това е хубаво да сложим във форума бележка към бъдещите емигранти - да не забравят да поискат разрешение от Бистра, преди да почнат "да се размножават"
Е, па възмУтена съм! Вместо да се подготвят за емиграция, те се делят като едноклетъчни! :|
Последно промяна от Bistra на Пет Окт 03, 2014 11:14 am, променено общо 2 пъти.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Да-да, добре че си будала, пък и си вярваш! :rofl: :D
Баща ми имаше едни наематели. Дойдоха след нас (ние дойдохме 2004-та). Та те му се бяха похвалили, колко пари им дали. Близнаците им бяха, доколкото знам трето и четвърто дете.
Сега остава да ми покажеш и официалния линк, където е описана въпросната еднократна помощ, само за деца родени в Квебек.
Щото то с истории от рода на "на вуйчо ми, на съседа от първия етаж, една негова братовчедка каза..." можем да си доказваме каквото и колкото поискаме.
Bistra написа:
miteto написа:Освен това е хубаво да сложим във форума бележка към бъдещите емигранти - да не забравят да поискат разрешение от Бистра, преди да почнат "да се размножават"
Е, па възмУтена съм. Вместо да се подготвят за емиграция те се делят като едноклетъчни! :|
Е то и ние сме възмУтени че трябва да ти търпим простотиите, ама вече е късно да даваме съвети на майка ти против деление на клетките...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Е то и ние сме възмУтени че трябва да ти търпим простотиите, ама вече е късно да даваме съвети на майка ти против деление на клетките...
Включи се в предизвикателството с ледените кофи! :y:
Сега има и ново...Мерят си яйцата. Там не мога да те конкурирам. :sweat:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Линк за $5000 за трето и четвърто дете родени в Квебек ще дадеш ли или просто ще продължиш с простотиите?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Линк за $5000 за трето и четвърто дете родени в Квебек ще дадеш ли или просто ще продължиш с простотиите?
Митко, нямам време да се занимавам с глупости. Ако имаш намерение да се местиш в Кебек с цел търговия със социални помощи, ще си намериш сам източника.
Аз като го казвам това, не си чеша просто пръстите по клавиатурата. Баща ми им беше бесен, понеже по-големите им 2 деца му правеха страхотни поразии в блока, затова и ги обсъждаше...Да не говорим, че такова семейство имигранти, няма никаква начална мотивация за започване на работа. Защо, след като държавата ги хрантути?!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Bistra написа:Митко, нямам време да се занимавам с глупости.
Съмнително, след като по цял ден точно това правиш във форума.
Нямаш време, защото много добре знаеш че няма такова нещо като $5000 за трето дете. Следващия път, преди да пишеш глупости помисли малко дали не пускаш поредната история "чула-недочула".
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Добре, обещавам, че довечера сериозно ще се разтърся! :handshake: Сега наистина нямам време, трябва да предавам нещо до довечера. Мите, мацката, доколкото си спомням ни беше съфорумка, но не съм я виждала отдавна да пише. Явно ги е завъртял живота...Представям си, сигурно не е лесно да изхранваш 4 гърла, па дори и държавата да ти помага.
След това имаше още едно семейство, дето му се бяха оплакали, че не изчислили добре датите и бебетата се родили в България. Че бизнес има, има!...2 мнения по въпроса няма, ама наистина не съм чела официален линк, просто защото никога не съм имала за цел да измуфтя нещо от приемната държава.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В момента не дават еднократна помощ за 3 и нагоре дете. Това кой колко деца ще има и в кой момент си е негова лична работа. Естествено, че ако си бременна е по добре да родиш в Канада, няма да ти се налага да вадиш документи за бебето, които ще забавят процедурата. Иначе за детските добавки няма значение дали детето е родено тук или в Канада.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

newcomer написа:пука ми на мен за канада
ако отпаднат визите за канада даже мога да се главя за екскурзовод на тумбите български цигани които ще залеят долината на ст лоран
Много на дребно го даваш батка. Аз ако бях, продавам фордовете, купувам самолет и организирам чартери Столипиново - Монреал.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Bistra написа:
Marto написа:Пумпи, Нова Зеландия има безвизов режим с България. Същото важи и за други развити държави като Япония например.

А циганите ако дойдат ще идат в Монреал, така че ми е все тая :D
Със същата социална политика ли са като Канада?...
Бистре, хората са измислили индекс точно за това. Нова Зеландия е номер 1. Виж, ако Квебек участваше в класацията самостоятелно резултатът като нищо щеше да е друг.
Публикувай отговор