Село СТРАХ

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Село СТРАХ

Мнение от myhata II »

Ivan1007 написа:
joro написа:Има хора, чиито глави не увират, колкото и да се мъчиш да им обясняваш. "Не човек, а желязо" :D
Не само, че не увират, ами си измислят и си вярват.

1990-та българите поискали бежански статус само в Канада са 1806, а 1991-ва 890.

Като нямаше война доколото си спомням в България.

Болен Сидеров не е виновен, че е болен.

Проблемът е в болните мозъци на тия дето му повтарят щуротиите.
А сирийците за 6 месеца 10 000 при територия по малка от Онтарио ,а сега де ! :fubar: :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа: Като баща ти не ме интересува, що ми го набутваш на всяка страница? Я кажи на какво основание е получил политическо убежище - в кой затвор е лежал по политически :rofl: причини преди да се довлече в Канада?
Той е с "отказано" политическо убежище, точно щото не е крал петли като нЕкои другари тук. Това достатъчно ли ти е? 8) :D...А сега, де! :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
joro

Мнение от joro »

myhata II написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:
А сирийците за 6 месеца 10 000 при територия по малка от Онтарио ,а сега де ! :fubar: :D
Не са 10 000 а 5 000 и не за 6 месеца, а за година и 6 месеца. При това в Сирия се води война за разлика от България.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

joro написа:
myhata II написа:
Ivan1007 написа:
joro написа:
Не са 10 000 а 5 000 и не за 6 месеца, а за година и 6 месеца. При това в Сирия се води война за разлика от България.
Жоро постни си адреса и телефонноя номер тук, да те имаме в предвид за бъдещи бежанци
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
joro

Мнение от joro »

myhata II написа: Жоро постни си адреса и телефонноя номер тук, да те имаме в предвид за бъдещи бежанци
Няма проблем, ще приема още 10 000 бежанци, само гласувайте за мен :rofl: :P
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Bistra написа:
Павел написа: Като баща ти не ме интересува, що ми го набутваш на всяка страница? Я кажи на какво основание е получил политическо убежище - в кой затвор е лежал по политически :rofl: причини преди да се довлече в Канада?
Той е с "отказано" политическо убежище, точно щото не е крал петли като нЕкои другари тук. Това достатъчно ли ти е? 8) :D...А сега, де! :P
Плиткоумке, престани да се оплиташ за пореден път в лъжите си - ако на баща ти, за който не давам 2 шитс, му бяха отказали убежище, щяха да го натоварят обратно на самолета.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
IFF

Мнение от IFF »

Bistra написа:
Отказали са му, щото зет му е бил комсолски секретар, и се е гласил за партийна кариера, както Стими ни беше разказала някога. :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Павел написа:Плиткоумке, престани да се оплиташ за пореден път в лъжите си - ако на баща ти, за който не давам 2 шитс, му бяха отказали убежище, щяха да го натоварят обратно на самолета.
Кой е плиткоумка, бе празна дамаджано? :D
Ти наясно ли си въобще с процедурата за Refugee Claimants в Канада?
Ето ти линк, да се просветиш:
http://www.irb-cisr.gc.ca/Eng/RefClaDem ... laDem.aspx"
...Казах, каквото казах. А сега изяш се, ама друга информация няма да получиш! :P
Е, питай, Мухата, как е имигрирал "политически"? :lol:
Последно промяна от Bistra на Пон Май 05, 2014 7:21 pm, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ivan1007 написа:
joro написа:Има хора, чиито глави не увират, колкото и да се мъчиш да им обясняваш. "Не човек, а желязо" :D
Не само, че не увират, ами си измислят и си вярват.

1990-та българите поискали бежански статус само в Канада са 1806, а 1991-ва 890.

Като нямаше война доколото си спомням в България.

Болен Сидеров не е виновен, че е болен.

Проблемът е в болните мозъци на тия дето му повтарят щуротиите.
Болните мозъци се опитват да обяснят на здравите, че последните сравняват ябълки с портокали. Канада е богата държава с огромна територия, на която и трябва население. Канада е емигрантска държава. Канада подражава на южната си съседка и размахва пръст наляво и надясно и би било лицемерно, ако отказва бежанци. Въпреки, че горе умишлено посочваш годините през които най-много българи се правеха на политически и подаваха в Канада, към нея никога не е имало такъв exodus, какъвто в момента има към България. В Канада, с много малки изключения, примерно Шри-ланския кораб от преди 4 години, бежанците не прииждат на талази и не се заселват всичките в една къща, за да правят впечатление. В Канада бежанците се претопяват и много често биват подпомагани от свои сънародници.
България е всичко противоположно - хората не са свикнали на такова масово явление; хората са объркани, хората ги е страх, хората са бедни и се дразнят, когато за тях пари няма, а има за пришълци, които постоянно се оплакват от лоши условия на живот, нещо което простото бг население прави от години - гласове в пустини. Е, това е което здравите мозъци не могат да проумеят и бързат да анатемосват простите българи-расисти.

Болните мозъци много биха били благодари на здравите, ако последните дадат смислено обяснение, защо един легитимен, беден и изплашен от войната беглец не иска да се засели в първата съседна страна, където поради близкия език, нрави, обичаи, начин на живот и най-вече религия, ще се адаптира много по-добре, ами вместо това решава да прекоси 2000 км и да поиска убежище в една държава, която ще напусне и отправи към много по-богатите западни такива, минута след като го получи?

В момента Йордания отваря специално за сирийците най-големия и модерен бежански лагер в света; да видим дали наплива към Европа ще спре.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

"
ГАЛИНА СТОЯНОВА- КМЕТИЦА НА СЕЛО РОЗОВО ОБЛАСТ СТАРА ЗАГОРА.
,,НЯМА ДА СЕ ИЗВИНЯ на "сирийците" заради хората от село Розово! Не се срамувам, нито пък ми е неудобно, че "фашистите от Розово" изгониха някакви пришълци от селото си.
Сега някакви си лицемери нададоха вой до небесата, че българите били негостоприемни, били ксенофоби, били "фашисти" и едва ли не били най-жестокосърдечните и противни хора на земята. И че трябвало сега българите да си посипем главите с пепел и да се извиняваме, да се срамуваме, да се чувстваме неудобно заради..."фашистите" от Розово...
Я се погледнете всички вие, фарисеи безподобни, които съдите хората от това село - много ви е лесно при уреден живот в топлите кабинети и офиси да хвърляте жлъч и храчки против оскотелия български народ, който със сетни сили се бори за живота си - без пари, без перспектива, без здравеопазване на село, без провизии, без транспорт, без удобствата на големия град, без защитата на полицията от набезите на цигани и мародери...За какво ги съдите, тези бедни хорица от село? За какво - за това че са беззащитни и не могат да напишат и една дума в Интернет, да кажат нещо по вестници и телевизия за нещастния си и пропаднал живот? За какво им завиждате? Или го правите, за да се въздигнете в собствените си очи на "модерни" европейци? Я се вижте по-добре къде сте и къде са хората от селото, а и от всички български села и градове, които водят жалко съществуване заради продажните български политици. Кой на кого трябва да се извинява? Лицемери!''
Цялата работа май ще се окаже от завист заради помощите, които са оказвани на хора бягащи от военен конфликт.
Това са пари отпускани от ЕС с хуманитарна мисия. Обяснете го обаче на простите бабета и тая селска китка отгоре. :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Жоре, Жоре, не си го чел това, пич! Я, гледай какво става. Старо е при това. Започва така:
Добро утро, българи! Спахте ли добре? Как мина уикендът ви? Чухте ли за Розово, селския протест и изгонените сирийци? Чухте ли за Волен Сидеров, който откри предизборната кампания на АТАКА за европейските избори в… Москва?
...и завършва ей, тъй ;)
Да, сънароднико мой, аз съм българче! Обичам нашите планини зелени. И тук слагам точка. Срам ме е.
Аз съм българче, срам ме е от мене…
joro

Мнение от joro »

Bistra написа:Жоре, Жоре, не си го чел това, пич! Я, гледай какво става. Старо е при това. Започва така:
Добро утро, българи! Спахте ли добре? Как мина уикендът ви? Чухте ли за Розово, селския протест и изгонените сирийци? Чухте ли за Волен Сидеров, който откри предизборната кампания на АТАКА за европейските избори в… Москва?
...и завършва ей, тъй ;)
Да, сънароднико мой, аз съм българче! Обичам нашите планини зелени. И тук слагам точка. Срам ме е.
Аз съм българче, срам ме е от мене…
Аз пък мислех, че комунизма свърши отдавна, че утопията "всички сме рявни" си отиде в миналото, а какво се оказа? Няма ли най-накрая да рязберем, че всеки отговаря за себе си и собствените си постъпки. Селяните в Розово не искали пршшълци? Добре, преместиха ги в съседното село. Проблемът се реши. Нормало е да има българи, които не искат в България сирийци, както е нормално да има англичани, които неискат българи и румънци. Ние сме демократично общество, в което всеки има право на мнение. Едно време в България имаше хиляди виетнамци. Някой попита ли тогава Бай ви Тошо за какво са дошли и съгласни ли сме всички бълтари да живеем с виетнамците? Тогава всеки го беше страх да пръдне, да не го чуе милицията. Сега всеки има право да си изказва мнението. А сирийските бежанци да се пращат на такива места, където хората ще ги приемат. Като село Крън например.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Павел написа:Болните мозъци се опитват да обяснят на здравите, че последните сравняват ябълки с портокали. Канада е богата държава с огромна територия, на която и трябва население. Канада е емигрантска държава. Канада подражава на южната си съседка и размахва пръст наляво и надясно и би било лицемерно, ако отказва бежанци. Въпреки, че горе умишлено посочваш годините през които най-много българи се правеха на политически и подаваха в Канада, към нея никога не е имало такъв exodus, какъвто в момента има към България. В Канада, с много малки изключения, примерно Шри-ланския кораб от преди 4 години, бежанците не прииждат на талази и не се заселват всичките в една къща, за да правят впечатление. В Канада бежанците се претопяват и много често биват подпомагани от свои сънародници.
България е всичко противоположно - хората не са свикнали на такова масово явление; хората са объркани, хората ги е страх, хората са бедни и се дразнят, когато за тях пари няма, а има за пришълци, които постоянно се оплакват от лоши условия на живот, нещо което простото бг население прави от години - гласове в пустини. Е, това е което здравите мозъци не могат да проумеят и бързат да анатемосват простите българи-расисти.

Болните мозъци много биха били благодари на здравите, ако последните дадат смислено обяснение, защо един легитимен, беден и изплашен от войната беглец не иска да се засели в първата съседна страна, където поради близкия език, нрави, обичаи, начин на живот и най-вече религия, ще се адаптира много по-добре, ами вместо това решава да прекоси 2000 км и да поиска убежище в една държава, която ще напусне и отправи към много по-богатите западни такива, минута след като го получи?

В момента Йордания отваря специално за сирийците най-големия и модерен бежански лагер в света; да видим дали наплива към Европа ще спре.
Аве то на България май и трябва повече население, отколкото на Канада.

Особено, като се отчете факта, че по отрицателен прираст на населението е на 4-то място в света след Островите Кук, Молдова и Сен Пиер и Микелон (не ги и знаех, че съществуват па тия) и то без война от близо 70 години. Па то самото Розово е останало 5 каруци старци вероятно , както хиляди села в България.

Канада е наистина богата и с огромна територия, ама и Холандия е богата и Швейцария, и Белгия, и Дания ама територията им не е огромна. И Русия е огромна, ама не е богата или не е кой знае колко по-богата от България. Държавите са такива, каквито ги направят хората дето живеят в тях.

И на децата е ясно, че дори и тези сирийски бежанци при първа възможност ще последват двата милиона български бежанци.
Което е тъжно - никой не ще да се засели сред българите щото .... "хората са объркани, хората ги е страх, хората са бедни и се дразнят, когато за тях пари няма, а има за пришълци, които постоянно се оплакват от лоши условия на живот, нещо което простото бг население прави от години"

Много си прав - българите се оплакват и чакат някой да им даде пари, да им оправи пътищата, здравната система, съдебната система, полицията, прокуратурата, митниците ... аве цялата система. Да им направи детски градини, само деца не съм сигурен дали не искат да им направят. Интересно кой ще е този дето ще ги "оправи", пък те да "живеят"?

Любимия вожд "Болен" е измислил даже как да стане - не ми се ще да го цитирам, предполагам, че който се интерсува знае какви дивотии плещи. Ако пък не мисли, че са дивотии нема смисъл да му се обяснява каквото и да било.

Е, нема да спре наплива към Европа, какъвто и бежански лагер да построят. Както не се спря наплива на българи ... по скоро отлива на българи.

Та това е за болните глави - докато не разберат, че не са им виновни циганите, турците, сирийците, евреите, американците, международното положение, ами те самите и бежанците ще бягат от България, щото не достигат човеци.

А човечността започва от толерантността не към различните от теб, а към изпадналите в беда.

Всъщност видя се, че на няколко километра само, в Крън има човеци.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ivan1007 написа: А човечността започва от толерантността не към различните от теб, а към изпадналите в беда.

Всъщност видя се, че на няколко километра само, в Крън има човеци.
Развалят им имиджа за най-етнически чистото село, и оттам им страда туристическия бизнес може би. ;)

Тия 12 млн. не ми звучат като много пари, но ако ги разпределяха всичките между местата приели бежаннци, а не за съмнителни проекти потъващи в нечии джобове, щяха да се карат за бежанци селата в РБ.
Embrace your climate change!
joro

Мнение от joro »

Доколкото разбрах сирийците в Село Розово са платили 1000 лева само за наем. Ами тия хора като отидат в местния магазин да си купят хляб и други хранителни продукти, а вечер може и по една ракия да пият- това са пари за местната икономика. Покрай тия бежанци и мизерстващите селяни може да си пооправят селото. А и самото село се нуждае от хора. Иначе след 10-15 години съвсем ще се обезлюди. Но хората от собствената си простотия патят. Бедността води до простотия, а простотията води до по- голяма бедност и така до края на света, както се пееше навремето в една комунистическа песен.
Публикувай отговор