Паническо бягство, предателство и липса на отговорност към собствената си държава е цялата тая емиграция, "социален туризъм" и нескромни апетити за чужди работни места. Хората са станали така себични, егоистични и консуматорски настроени към живота, че тотално забравиха що е то граждански дълг, дълг към родината, обществена лепта и други такива полезни работи, които не са високоплатени, даже изобщо не са платени, но са морално задължение на всеки един гражданин в Държава! А, това, че не желаят да осъзнаят, че да бъдеш гражданин на една Държава е двупосочно отношение, което вкючва не само права, но и задължения, е именно онова разковниче, което ни кара да казваме баналното : " за това сме на тоя хал". Да, затова сме на тоя хал, защото вместо да си изчистим и подредим къщичката, отиваме наготово там, където някой друг вече е сторил това. Сигурно, ако и там нещо се разкапе, отново ще побегнем към друго уредено място и така до безкрай ще търсим чисто постланото, оставяйки някой друг да оправя погрома зад гърба ни...
Номади. Консуматори на чужди социални благини. Това са нашите емигранти и изобщо не бива да жалим за тяхното дезертьорство. Каквито високи специалисти и да се изкарват, това не са онези достойни, отговорни граждани на нашето общество, които ще ни помогнат да се преборим с неуредиците в Държавата. Не са това онези полезни съставки на социално-политическите настроения, които ще прекратят непреходността на прехода.
Прав им път, както се казва, всички знаем кои първи напускат потъващия кораб...
Значи какво излиза – в България са останали само моралните, достойните, кадърните и отговорни граждани, които са приели изключително сериозно своя дълг към държавата, дават доброволно своята лепта в полза на обществото и са запретнали ръкавите да превърнат държава в райско кътче. Хвала на такива патриоти, включая авторката, дано следващите 25 години да им стигнат в това дойстойно начинание.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
myhata II написа:Между другото тя е права, около 90 % от хората навън са боклук !
Аз бих казала е точно обратното. Е, преди няколко дена майка ми пак ми се жалеше, че нямало кой да и плаща пенсията.
Ми така, де! Вместо да ни пожелават прав път, обиждайки ни в дезертьорство, да запретнат ръкави да плащат пенсиите на родителите ни, че и ние да видим видело!
Бате, в теб ни е надеждата....като виден данъкоплатец!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Ако зависеше нещо от обикновените хора в България те имаха достатъчно десетилетия за да го сторят. "Напускането на потъващия кораб" е крайна мярка когато и за слепите е ясно че кораба потъва и трябва да се случи чудо за да се спаси. А че те чакат някъде наготово е друга тема и явно авторката само предполага да е така.
Koko написа: Значи какво излиза – в България са останали ............
еми хуу щом е тека тека ше бъде. ми ок. хуу. ми хуу. на България не и трябват бедняци. бедняците ходят на запад да работят.... , та, такива мити работи, кокич...
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Koko написа: Значи какво излиза – в България са останали ............
еми хуу щом е тека тека ше бъде. ми ок. хуу. ми хуу. на България не и трябват бедняци. бедняците ходят на запад да работят.... , та, такива мити работи, кокич...
Ами тя авторката вече ни е попържила достатъчно, ама викаш – не можа да устоиш на сърбежа да допълниш и нещо от себе се. Нищо де, можеш да добавиш също че сме грозни, космати, миришем лошо и каквото още се сетиш.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Bistra написа:Богатите са истински богати само в богата държава. В бедна държава всички са бедни.
Най-лошото е че след материалното, сега там е настъпило и тотално душевно обедняване на народа.(както правилно го е казал Ленин: "Битието определя съзнанието").
спиро написа:на България не и трябват бедняци. бедняците ходят на запад да работят....
По-правилното бе да кажеш глупаците, а не бедняците.
А в България остават тарикатите, които мое да мръднат на запад само за вкарат малко "бело" и след това си живеят живота на гърба на циганорията. Пък глупаците от чужбина пращат пари за да върви търговийката.
Ех...живот блажен, здравей, здравей!
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
myhata II написа:Между другото тя е права, около 90 % от хората навън са боклук !
За 14 години "навън" още не съм се запознал с такива, явно не съм търсил достатъчно упорито. Ама то си има една приказка, че краставите магарета през 9 баира се подушват ... демек какъвто си ти, такива са и познатите ти.
За 14 години "навън" още не съм се запознал с такива, явно не съм търсил достатъчно упорито. Ама то си има една приказка, че краставите магарета през 9 баира се подушват ... демек какъвто си ти, такива са и познатите ти.
Нещо не ти се връзва теорията-направо меко казано е калпава и нереална !
Когато човек е в чужбина е ЛУКС да си избира от себеподобните поради самия факт че са много малко или изобщо няма такива !
Румба мислех те за малко по с акъла, ама си започнал да залиташ като матрьошка на "наши" и "ваши" ...!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев