Емигранти завинаги

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Koko

Re: Емигранти завинаги

Мнение от Koko »

спиро написа:
Паническо бягство, предателство и липса на отговорност към собствената си държава е цялата тая емиграция, "социален туризъм" и нескромни апетити за чужди работни места. Хората са станали така себични, егоистични и консуматорски настроени към живота, че тотално забравиха що е то граждански дълг, дълг към родината, обществена лепта и други такива полезни работи, които не са високоплатени, даже изобщо не са платени, но са морално задължение на всеки един гражданин в Държава! А, това, че не желаят да осъзнаят, че да бъдеш гражданин на една Държава е двупосочно отношение, което вкючва не само права, но и задължения, е именно онова разковниче, което ни кара да казваме баналното : " за това сме на тоя хал". Да, затова сме на тоя хал, защото вместо да си изчистим и подредим къщичката, отиваме наготово там, където някой друг вече е сторил това. Сигурно, ако и там нещо се разкапе, отново ще побегнем към друго уредено място и така до безкрай ще търсим чисто постланото, оставяйки някой друг да оправя погрома зад гърба ни...

Номади. Консуматори на чужди социални благини. Това са нашите емигранти и изобщо не бива да жалим за тяхното дезертьорство. Каквито високи специалисти и да се изкарват, това не са онези достойни, отговорни граждани на нашето общество, които ще ни помогнат да се преборим с неуредиците в Държавата. Не са това онези полезни съставки на социално-политическите настроения, които ще прекратят непреходността на прехода.

Прав им път, както се казва, всички знаем кои първи напускат потъващия кораб...
Прав им път на емигрантите!

Автор Албена Вулева
28 February 2014
Лентата

Значи какво излиза – в България са останали само моралните, достойните, кадърните и отговорни граждани, които са приели изключително сериозно своя дълг към държавата, дават доброволно своята лепта в полза на обществото и са запретнали ръкавите да превърнат държава в райско кътче. Хвала на такива патриоти, включая авторката, дано следващите 25 години да им стигнат в това дойстойно начинание.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Между другото тя е права, около 90 % от хората навън са боклук !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Между другото тя е права, около 90 % от хората навън са боклук !
Аз бих казала е точно обратното. Е, преди няколко дена майка ми пак ми се жалеше, че нямало кой да и плаща пенсията.
Ми така, де! Вместо да ни пожелават прав път, обиждайки ни в дезертьорство, да запретнат ръкави да плащат пенсиите на родителите ни, че и ние да видим видело! :party: :rock:
Бате, в теб ни е надеждата....като виден данъкоплатец! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Ако зависеше нещо от обикновените хора в България те имаха достатъчно десетилетия за да го сторят. "Напускането на потъващия кораб" е крайна мярка когато и за слепите е ясно че кораба потъва и трябва да се случи чудо за да се спаси. А че те чакат някъде наготово е друга тема и явно авторката само предполага да е така.
speedy

Мнение от speedy »

myhata II написа:Между другото тя е права, около 90 % от хората навън са боклук !
Вярно. Примерно, в тази тема, са писали към 15 човека. Значи само човек и половина не са боклук. Лично аз се надявам да ставам поне за рециклиране.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ти си знаеш, ако вземеш да се сравняваш със другите зъболекари в България и кой къде работи и колко вади ... 8)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А там голям го вадят, няма спор, ама мек! ;) На това аз му викам: "На гол тумбак - чифте пищови!" :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

Koko написа: Значи какво излиза – в България са останали ............

еми хуу щом е тека тека ше бъде. ми ок. хуу. ми хуу. на България не и трябват бедняци. :) бедняците ходят на запад да работят.... :), та, такива мити работи, кокич... 8)
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Богатите са истински богати само в богата държава. В бедна държава всички са бедни. :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

спиро написа:
Koko написа: Значи какво излиза – в България са останали ............

еми хуу щом е тека тека ше бъде. ми ок. хуу. ми хуу. на България не и трябват бедняци. :) бедняците ходят на запад да работят.... :), та, такива мити работи, кокич... 8)
Ами тя авторката вече ни е попържила достатъчно, ама викаш – не можа да устоиш на сърбежа да допълниш и нещо от себе се. Нищо де, можеш да добавиш също че сме грозни, космати, миришем лошо и каквото още се сетиш.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Bistra написа:Богатите са истински богати само в богата държава. В бедна държава всички са бедни. :)
Най-лошото е че след материалното, сега там е настъпило и тотално душевно обедняване на народа.(както правилно го е казал Ленин: "Битието определя съзнанието").

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

спиро написа:на България не и трябват бедняци. :) бедняците ходят на запад да работят....
По-правилното бе да кажеш глупаците, а не бедняците.
А в България остават тарикатите, които мое да мръднат на запад само за вкарат малко "бело" и след това си живеят живота на гърба на циганорията. Пък глупаците от чужбина пращат пари за да върви търговийката.
Ех...живот блажен, здравей, здравей! :) :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

За 14 години "навън" още не съм се запознал с такива, явно не съм търсил достатъчно упорито. Ама то си има една приказка, че краставите магарета през 9 баира се подушват ... демек какъвто си ти, такива са и познатите ти. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
За 14 години "навън" още не съм се запознал с такива, явно не съм търсил достатъчно упорито. Ама то си има една приказка, че краставите магарета през 9 баира се подушват ... демек какъвто си ти, такива са и познатите ти. :D
Нещо не ти се връзва теорията-направо меко казано е калпава и нереална !
Когато човек е в чужбина е ЛУКС да си избира от себеподобните поради самия факт че са много малко или изобщо няма такива !
Румба мислех те за малко по с акъла, ама си започнал да залиташ като матрьошка на "наши" и "ваши" ...! :D :lol:
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Що бе? Около мен само себеподобни. Имаше само една маймуна, към която по погрешка залитнах, :lol: ама аз бърже я отсвирих и си продължих по пътя. :party:
Публикувай отговор