Не искам членство в ЕС !

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
myhata II

Re: Не искам членство в ЕС !

Мнение от myhata II »

Е какво ще ме направят бе Коко ?
Те сами се правят,не виждаш ли колко са затънали САЩ и Европа в ДЪЛГ ?
Системата по целия свят е една и съща ! 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:Ето отговор по ТЕМАТА,БЕЗ ПЕРСОНАЛНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ И КВАЛИФИКАЦИИ !!!

Банка "X" дава на заем 900 000 Круши на Банка "Y" и чака ресто от 1 000 000 Круши
Банка "Y" дава на заем 800 000 Круши на Банка "Z" и чака от ресто от 900 000 Круши
Банка "Z" дава на заем на 7 Пимпита по 100 000 Круши и чака от всички тях сбор от 800 000 Круши
И така пирамидално всеки дава нещо което го НЯМА !
Всичко просто са едни виртуални числа без никакво покритие
Е как да ти се даде бе Пимпи нещо което го няма и не съществува ?
Айде Пимпи вече може да си легнеш спокойно ;)
Хайде пак сега:
банка Х дава 900 и получава 1000
банка Ъ дава 800 и получава 900 + онези 100, които да й останали от началните 900 - сметката е 1000, толкова колкото дължи на банка Х
банка "З" дава 7 по 100 и чака обратно обще 800, плщс онези 100, които не е дала изобщо - стават 900 или точно толкова, колкот има да връща на банка Ъ.
До тук няма печалба, но няма и загуба в твоя пример, тоест всичко е съвсем реално и налично.
А, ако предположим, че марджина на печалба е малко по-висок, да кажем половин процен повече, то мисля, че пеалбата е ясна. Остава последния по веригата, който взима парите не за да ги даде на друга банка, а за да произвежда добавена стойност: в твоя случай "Пумпитата". Не знам дали това има нещо общо с мен, но ще ти дам личен пример, защото ми е най-лесно: аз съм взел х пари от банката за да уча. За 30 години, ще върна 2,5 пъти Х. Но годишния ми доход преди да взема заема е бил 1/3 от Х, а след като съм взел заема и съм инвестирал в себе си е 5/3 Х и така в следващите 30 години, докато го изплащам ;)

Разбираш ли го изобщо ???
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
myhata II написа:Ето отговор по ТЕМАТА,БЕЗ ПЕРСОНАЛНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ И КВАЛИФИКАЦИИ !!!

Банка "X" дава на заем 900 000 Круши на Банка "Y" и чака ресто от 1 000 000 Круши
Банка "Y" дава на заем 800 000 Круши на Банка "Z" и чака от ресто от 900 000 Круши
Банка "Z" дава на заем на 7 Пимпита по 100 000 Круши и чака от всички тях сбор от 800 000 Круши
И така пирамидално всеки дава нещо което го НЯМА !
Всичко просто са едни виртуални числа без никакво покритие
Е как да ти се даде бе Пимпи нещо което го няма и не съществува ?
Айде Пимпи вече може да си легнеш спокойно ;)
Хайде пак сега:
банка Х дава 900 и получава 1000
банка Ъ дава 800 и получава 900 + онези 100, които да й останали от началните 900 - сметката е 1000, толкова колкото дължи на банка Х
банка "З" дава 7 по 100 и чака обратно обще 800, плщс онези 100, които не е дала изобщо - стават 900 или точно толкова, колкот има да връща на банка Ъ.
До тук няма печалба, но няма и загуба в твоя пример, тоест всичко е съвсем реално и налично.
А, ако предположим, че марджина на печалба е малко по-висок, да кажем половин процен повече, то мисля, че пеалбата е ясна. Остава последния по веригата, който взима парите не за да ги даде на друга банка, а за да произвежда добавена стойност: в твоя случай "Пумпитата". Не знам дали това има нещо общо с мен, но ще ти дам личен пример, защото ми е най-лесно: аз съм взел х пари от банката за да уча. За 30 години, ще върна 2,5 пъти Х. Но годишния ми доход преди да взема заема е бил 1/3 от Х, а след като съм взел заема и съм инвестирал в себе си е 5/3 Х и така в следващите 30 години, докато го изплащам ;)

Разбираш ли го изобщо ???
myhata II написа:
pumpy написа:
myhata II написа: За Лихварството няма смисъл и да питам там е друга тема ...
Ти мухи би ли ми дал едни 100к и да ми плащаш по 5к годишно отгоре, докато аз ги ползвам и така за 20 години. Нали си против лихварството.............
Аз ДА ти Дам бе човек,ама как да ти дам нещо което го няма ,което не съществува и никога няма да го има защото не съществува и няма покритие !
А познай какво е то ?

Жокер
Кредит !
Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ? :D :lol:
Как може да е РЕАЛНО като ГО НЯМА ?

И как може да ДАВАШ НЕЩО,КОЕТО ГО НЯМАШ ?!?! :D
Стефан Цанев
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:Е какво ще ме направят бе Коко ?
Те сами се правят,не виждаш ли колко са затънали САЩ и Европа в ДЪЛГ ?
Системата по целия свят е една и съща ! 8)
Като си почнал да даваш пример с държави (в скоби казано затъването в дългове на държавно ниво е пример за лошо финансово управление, а не че паричния мултипликатор не работи добре), ще ти направят това което кредиторите направиха с Гърция, ама не искам да изразявам нецензурно за да ти илюстрирам какво й направиха на Гърция отзад заради това че не може да си обслужва кредите.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа:Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ? :D :lol:

Добре, обясни как стигна до прозрението че банките дават нещо което го нямат? И как си сигурен че го нямат?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Айде като си тръгнал да ми даваш византийците за пример и за "отзад",я да те питам аз кой ги би по главата банкерите да дават толкова големи кредити въз основа на никакво покритие,ти ако си един "Давач" и ти пукаше за това което "Даваш",няма ли най малкото да направиш едно проучване ?
Същото в момента става и със САЩ,ама там работата и "отзад"и "отпред" и "горе" и "долу" .....
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Koko написа:
myhata II написа:Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ? :D :lol:

Добре, обясни как стигна до прозрението че банките дават нещо което го нямат? И как си сигурен че го нямат?
Коко,ако седнеш и почнеш да проследяваш поредността с моя ПРОСТ пример,се вижда че всяка банка има в наличност едни кухи 100 000 Круши от предходната,т.е. НИЩО !
Елементарно !
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа: Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ? :D :lol:

Не разбирам как го нямат ??? Ти сам казваш, от къде са дошли крушите в банки "Ъ" и "З" - от банка "Х". Въпроса ти може би е от къде ги е взела банка "Х" и аз ще ти дам отговор - от десетки "пимпита" като теб и мен. Аз лично имам спестени в банка 2/3 Х от горния пример. Тези 2/3 "Х" стоят на някаква лихва в момента, защото чакат да си харесам къща и/или практика за купуване и да ги използвам по предназначение. Други 1/3 Х стоят в друга сметка, наречена emergency funds - ако недай си Б--е си счупя ръката и не мога да работя за известно време, докато ми влезе в сила застраховката за инвалидност тези пари ще ме поддържат за да не остана гладен и на улицата. Това са пари, които са РЕАЛНО съществуващи и са на разположение в банка "Х". Тя ми плаща лихва и прави нещо с тях през времето, когато разполага с тях и мен честно казано не ме интересува какво прави с тях.

Кое го няма, че нещо не разбирам ???
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ясно какво е станало. Мухата е гледал Zeitgeist и запомнил откъслечни лафове.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

pumpy е наистина невероятен с търпението си - да се аргументираш пред мухата.......
просто не мога да повярвам......евала :y:

ПП. Звучи ли ви познато? :lol:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"