Те сами се правят,не виждаш ли колко са затънали САЩ и Европа в ДЪЛГ ?
Системата по целия свят е една и съща !

Хайде пак сега:myhata II написа:Ето отговор по ТЕМАТА,БЕЗ ПЕРСОНАЛНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ И КВАЛИФИКАЦИИ !!!
Банка "X" дава на заем 900 000 Круши на Банка "Y" и чака ресто от 1 000 000 Круши
Банка "Y" дава на заем 800 000 Круши на Банка "Z" и чака от ресто от 900 000 Круши
Банка "Z" дава на заем на 7 Пимпита по 100 000 Круши и чака от всички тях сбор от 800 000 Круши
И така пирамидално всеки дава нещо което го НЯМА !
Всичко просто са едни виртуални числа без никакво покритие
Е как да ти се даде бе Пимпи нещо което го няма и не съществува ?
Айде Пимпи вече може да си легнеш спокойно
pumpy написа:Хайде пак сега:myhata II написа:Ето отговор по ТЕМАТА,БЕЗ ПЕРСОНАЛНИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ И КВАЛИФИКАЦИИ !!!
Банка "X" дава на заем 900 000 Круши на Банка "Y" и чака ресто от 1 000 000 Круши
Банка "Y" дава на заем 800 000 Круши на Банка "Z" и чака от ресто от 900 000 Круши
Банка "Z" дава на заем на 7 Пимпита по 100 000 Круши и чака от всички тях сбор от 800 000 Круши
И така пирамидално всеки дава нещо което го НЯМА !
Всичко просто са едни виртуални числа без никакво покритие
Е как да ти се даде бе Пимпи нещо което го няма и не съществува ?
Айде Пимпи вече може да си легнеш спокойно
банка Х дава 900 и получава 1000
банка Ъ дава 800 и получава 900 + онези 100, които да й останали от началните 900 - сметката е 1000, толкова колкото дължи на банка Х
банка "З" дава 7 по 100 и чака обратно обще 800, плщс онези 100, които не е дала изобщо - стават 900 или точно толкова, колкот има да връща на банка Ъ.
До тук няма печалба, но няма и загуба в твоя пример, тоест всичко е съвсем реално и налично.
А, ако предположим, че марджина на печалба е малко по-висок, да кажем половин процен повече, то мисля, че пеалбата е ясна. Остава последния по веригата, който взима парите не за да ги даде на друга банка, а за да произвежда добавена стойност: в твоя случай "Пумпитата". Не знам дали това има нещо общо с мен, но ще ти дам личен пример, защото ми е най-лесно: аз съм взел х пари от банката за да уча. За 30 години, ще върна 2,5 пъти Х. Но годишния ми доход преди да взема заема е бил 1/3 от Х, а след като съм взел заема и съм инвестирал в себе си е 5/3 Х и така в следващите 30 години, докато го изплащам
Разбираш ли го изобщо ???
Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ?myhata II написа:Аз ДА ти Дам бе човек,ама как да ти дам нещо което го няма ,което не съществува и никога няма да го има защото не съществува и няма покритие !pumpy написа:Ти мухи би ли ми дал едни 100к и да ми плащаш по 5к годишно отгоре, докато аз ги ползвам и така за 20 години. Нали си против лихварството.............myhata II написа: За Лихварството няма смисъл и да питам там е друга тема ...
А познай какво е то ?
Жокер
Кредит !
Като си почнал да даваш пример с държави (в скоби казано затъването в дългове на държавно ниво е пример за лошо финансово управление, а не че паричния мултипликатор не работи добре), ще ти направят това което кредиторите направиха с Гърция, ама не искам да изразявам нецензурно за да ти илюстрирам какво й направиха на Гърция отзад заради това че не може да си обслужва кредите.myhata II написа:Е какво ще ме направят бе Коко ?
Те сами се правят,не виждаш ли колко са затънали САЩ и Европа в ДЪЛГ ?
Системата по целия свят е една и съща !
Добре, обясни как стигна до прозрението че банките дават нещо което го нямат? И как си сигурен че го нямат?myhata II написа:Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ?![]()
![]()
Как може да е РЕАЛНО като ГО НЯМА ?
И как може да ДАВАШ НЕЩО,КОЕТО ГО НЯМАШ ?!?!
Коко,ако седнеш и почнеш да проследяваш поредността с моя ПРОСТ пример,се вижда че всяка банка има в наличност едни кухи 100 000 Круши от предходната,т.е. НИЩО !Koko написа:Добре, обясни как стигна до прозрението че банките дават нещо което го нямат? И как си сигурен че го нямат?myhata II написа:Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ?![]()
![]()
Не разбирам как го нямат ??? Ти сам казваш, от къде са дошли крушите в банки "Ъ" и "З" - от банка "Х". Въпроса ти може би е от къде ги е взела банка "Х" и аз ще ти дам отговор - от десетки "пимпита" като теб и мен. Аз лично имам спестени в банка 2/3 Х от горния пример. Тези 2/3 "Х" стоят на някаква лихва в момента, защото чакат да си харесам къща и/или практика за купуване и да ги използвам по предназначение. Други 1/3 Х стоят в друга сметка, наречена emergency funds - ако недай си Б--е си счупя ръката и не мога да работя за известно време, докато ми влезе в сила застраховката за инвалидност тези пари ще ме поддържат за да не остана гладен и на улицата. Това са пари, които са РЕАЛНО съществуващи и са на разположение в банка "Х". Тя ми плаща лихва и прави нещо с тях през времето, когато разполага с тях и мен честно казано не ме интересува какво прави с тях.myhata II написа: Я пак,че не разбрахме КОЕ Е РЕАЛНО И НАЛИЧНО БЕ Пимпи ?![]()
![]()