pumpy написа:Kpetrov написа:....но не можеш да гарантираш за дълготрайни странични ефекти.
Когато ми покажеш ЕДИН ДОКАЗАН страничен ефект с негативен оттенък от флуорирането на водата ще продължа да коментирам. Статии на самозванци, Уикипедия и Гугъл не се приемат за доказателства. Публикации в авторитетни издания от нивото на PubMed са приемливи. Мета анализи също.
Дотогава имаш право да пиеш бутилирана вода или от домашния си кладенец и да не пззлваш НИКАКВИ антибиотици по никакъв повод - ама не ти стиска. Много по-лесно е да си говорим за "световна конспирация".....
Не ми трябва да доказвам нищо на никого не разбра ли. Аз не карам никого да приема субстанции ти прокламираш тази практика и ти си този, който трябва да доказва. За мен аз доказателството си го имам. Не ходя на зъболекар защото не ми е нужно (никога не съм живял на място, където водата се третира при това) и виждам пред очите си цивилизация появила се и съществувала и без тази практика. Ти докажи, че ми е нужно такова третиране.
Единственото нещо, което исках беше да публикуваш наименованието на химическото съединение, което се използва за третирането. Виждам, че неможеш защото много добре знаеш, че е токсично и подронва доказателствата ти.
Да обобщим:
Аз съм за това всеки сам да отговаря за себе си и състоянието в което се намира.
Ти си за третиране на изостаналата и проста част от населението, защото практиката и твоето мнение показва, че третирането на водата е нужно само защото по-голяма част от хората нехаят за здравословното си сътояние поради необразованост, немърливост, простотия и т.н. Демек благородно им помагаме защото знаем, че даже и да им даваме безплатна, третирана и бутилирана вода те така или иначе няма да я пият.
Предполагам няма да се лъжем, че това е основната цел нали? И какъв всъщност е резултата от прогреса... пак прости и изостанали, но със здрави зъби, е...ти и прогреса бих казал с извинение.
Първо аз плащам и немога да се откажа за тази вода та да ти строя и кладенец, пък и разрешение трябва да ми дадат (платя) такива управленци на прогреса, като теб. При това не навсякъде където копнеш излиза вода. Това ли е прогреса да замръсявате водата нарочно, че да се къпя и мия от бутилки. Не е ли по-правилно ти да пиеш от бутилки, каквито субстанции искаш!?
Не ми стиска ли?! Ако ще си говорим лично аз антибиотици и други лекарства през самостоятелната част от живота си съм пил по-малко пъти от колкото са пръстите на двете ми ръце. Пият се само когато е наложително. Аз не ти пиша тук за да ти отричам медицината. Всичко, което казах досега е че не искам да бъда лекуван. Ти казваш, че трябва за мое добро е... и после не било насила.
И така какво е съединението? Ако искаш някакви доказателства трябва да знам за какво говорим?
P.S. Аз имам антиспам така, че публикации от нивото на PubMed и Мета анализи не получавам.