Едно предупреждение към майките на бебета

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от Kpetrov »

Japan
Less than 1% of Japan practices water fluoridation

Europe

Many European countries have rejected water fluoridation in general. This includes: Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Luxembourg, Netherlands, Northern Ireland, Norway, Sweden, Switzerland,[33] Scotland[34] Iceland, and Italy.[citation needed] A 2003 survey of over 500 Europeans from 16 countries concluded that "the vast majority of people opposed water fluoridation".[35]
Тея европейци ще са мното глупави да му се невиди. Те да им предлагат насилствено медикаментозно лечение - много евтино при това, а те така да се дърпат. Явно има защо.
Изображение
Изображение
Преполагам докторката не е споменала, че е неефективо и дори вредо субстанцията да се приема в стомашно-чревния тракт, а би трябвало само в устната кухина.
И после ще ме обвинява, че съм бил комунист и какъв ли не! А кой прокламира без съгласието на 100% от жителите на населеното място да се предписва медикаментозно лечение. Като е толкова евтино раздавайте си бутилирана лечебна вода и оставете хората да правят каквото искат с собственото си здраве. Какво толкова сте се загрижили за зъбите на обикновенния Джо!
pumpy

Мнение от pumpy »

Dosis sola facit venenum!

Трябва да си много прост за да говориш за флуоросиликат и профилактика на зъбния кариес. Най-вероятно и U.S. Surgeon General e много проста.
За локално и системно приложение на флуора и профилактиката на зъбния кариес избощо няма да говоря, защото са тотално две различни неща с един и същ резултат.

Освен това флуоридирането не е НАСИЛА. Има общини, където хората не искат да се флуоридира водата и тя не се: пример за някои от общините в West Island, Montreal, както и някои страни от Европа. Никъде до сега не съм видял решения касаещи общото да се взимат с 100% съгласие. Даже Швейцария, известна с честите си референдуми не изисква комунистическото 100% за да приеме или не решение. В крайна сметка човешкия прогрес не може да с евлияе от няколко изостанали индивида с "блокираща" квота.

Вероятността човечеството да изчезне от супер инфекция, поради масовото и безразборно използване на антибиотици е МНОГО по-голяма от отравянето/вредата с флуор от питейната вода.

Всичко останало са истерии на хора, гонещи лични облаги под някаква форма.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:Dosis sola facit venenum!

Трябва да си много прост за да говориш за флуоросиликат и профилактика на зъбния кариес.
Моля тогава да ме поправиш и да кажеш, кое точно съединение се използва за масовото третиране на водата.
Или да те препратя директно на картинка номер 2.
А може ли тогава да оставите няколкото изостанали индивида на мира, а вие напредналите си пийте колкото искате.
Не е насила, но я кажи в колко общини тази практика за третиране на водата се провежда след запитване до жителите? Единственно в последните години има такива допитвания само някъде и в повечето случай това води до спиране на третирането.
Хубаво гласуването неможе да е на 100%, а ти като лекар не трябва ли да имаш съгласието на пациента за третиране!
Аз не съм си давал съгласието и на вас напредналите не ви е работа да ме лекувате. Кой ти е казал, че имам нужда?
Ако сте такива алтруисти и искате да помагате на простите и изостаналите може да започнете с прекратяването на мафиотските, застрахователни практики, които само надуват цените на услугите ви.
И в Европа не са някои страни, а повечето... явно всички те са изостанали и блокират прогреса.
И така да престанем с личните си мнения така или иначе разни хора разни идеали... давай фактите какво е съединението?

Ха масово използване на антибиотици лошо... но масово добавяне на токсични съставки във водата... супер прогрес. Това дали помага на зъбите хич не го оспорвам, но неможеш да гарантираш за дълготрайни странични ефекти.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа:....но не можеш да гарантираш за дълготрайни странични ефекти.
Когато ми покажеш ЕДИН ДОКАЗАН страничен ефект с негативен оттенък от флуорирането на водата ще продължа да коментирам. Статии на самозванци, Уикипедия и Гугъл не се приемат за доказателства. Публикации в авторитетни издания от нивото на PubMed са приемливи. Мета анализи също.

Дотогава имаш право да пиеш бутилирана вода или от домашния си кладенец и да не пззлваш НИКАКВИ антибиотици по никакъв повод - ама не ти стиска. Много по-лесно е да си говорим за "световна конспирация".....
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:
Kpetrov написа:....но не можеш да гарантираш за дълготрайни странични ефекти.
Когато ми покажеш ЕДИН ДОКАЗАН страничен ефект с негативен оттенък от флуорирането на водата ще продължа да коментирам. Статии на самозванци, Уикипедия и Гугъл не се приемат за доказателства. Публикации в авторитетни издания от нивото на PubMed са приемливи. Мета анализи също.

Дотогава имаш право да пиеш бутилирана вода или от домашния си кладенец и да не пззлваш НИКАКВИ антибиотици по никакъв повод - ама не ти стиска. Много по-лесно е да си говорим за "световна конспирация".....
Не ми трябва да доказвам нищо на никого не разбра ли. Аз не карам никого да приема субстанции ти прокламираш тази практика и ти си този, който трябва да доказва. За мен аз доказателството си го имам. Не ходя на зъболекар защото не ми е нужно (никога не съм живял на място, където водата се третира при това) и виждам пред очите си цивилизация появила се и съществувала и без тази практика. Ти докажи, че ми е нужно такова третиране.
Единственото нещо, което исках беше да публикуваш наименованието на химическото съединение, което се използва за третирането. Виждам, че неможеш защото много добре знаеш, че е токсично и подронва доказателствата ти.
Да обобщим:
Аз съм за това всеки сам да отговаря за себе си и състоянието в което се намира.
Ти си за третиране на изостаналата и проста част от населението, защото практиката и твоето мнение показва, че третирането на водата е нужно само защото по-голяма част от хората нехаят за здравословното си сътояние поради необразованост, немърливост, простотия и т.н. Демек благородно им помагаме защото знаем, че даже и да им даваме безплатна, третирана и бутилирана вода те така или иначе няма да я пият.
Предполагам няма да се лъжем, че това е основната цел нали? И какъв всъщност е резултата от прогреса... пак прости и изостанали, но със здрави зъби, е...ти и прогреса бих казал с извинение.

Първо аз плащам и немога да се откажа за тази вода та да ти строя и кладенец, пък и разрешение трябва да ми дадат (платя) такива управленци на прогреса, като теб. При това не навсякъде където копнеш излиза вода. Това ли е прогреса да замръсявате водата нарочно, че да се къпя и мия от бутилки. Не е ли по-правилно ти да пиеш от бутилки, каквито субстанции искаш!?
Не ми стиска ли?! Ако ще си говорим лично аз антибиотици и други лекарства през самостоятелната част от живота си съм пил по-малко пъти от колкото са пръстите на двете ми ръце. Пият се само когато е наложително. Аз не ти пиша тук за да ти отричам медицината. Всичко, което казах досега е че не искам да бъда лекуван. Ти казваш, че трябва за мое добро е... и после не било насила.

И така какво е съединението? Ако искаш някакви доказателства трябва да знам за какво говорим?

P.S. Аз имам антиспам така, че публикации от нивото на PubMed и Мета анализи не получавам.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа: Не ми трябва да доказвам нищо на никого не разбра ли. Аз не карам никого да приема субстанции ти прокламираш тази практика и ти си този, който трябва да доказва. За мен аз доказателството си го имам. Не ходя на зъболекар защото не ми е нужно (никога не съм живял на място, където водата се третира при това) и виждам пред очите си цивилизация появила се и съществувала и без тази практика. Ти докажи, че ми е нужно такова третиране.
- Натриев флуоросиликат не се ползва за третиране на питейнта вода, ерго картинката горе е неуместна и подвеждаща;
- Дозата прави отровата - основен принцип във фармакологията и Натриевия Флуорид, използван да третира питейната вода в концентрацията, в което е използван НЕ Е ОТРОВЕН. Никой никъде не е доказал противното; Ако искаш ще ти дам друг пример, който ще разбереш сигурно. Ако вземеш 500 gr. Амоксицилин 4 пъти на ден за 10 дни ще си точно толкова отровен, колкото и ако приемеш целия пакет натриев флуорид, който си изтипосал там горе. За щастие нито едното, нито другото се случват, но пък са много удобни да се плашат хората, нали ?
- Има много населени места по тази земя, където флуора се намира във водоизточниците естествено, Colorado Springs е едно от тези места. Там е едно от местата, където е диагностицирана флуорозата и свързаната с нея много ниска заболеваемост от кариес. Това е доказано статистически и е в основата на профилактиката на зъбен кариес, чрез приемане на допълнителен флуор; Нещо като ваксинациите - не са задължителни, но ако в училището на детето ти има огнище, то си стои вкъщи и после повтаря годината, защото е изпуснало много учебен материал;

Последно, не мога да коментирам проблем с хора, които отказват да го видят. Последния месец имах пациент не ходил на лекар 20 години и според него всичко си му е добре. Кръвното му само беше 220/95. Тя и колата ми си е добре, докато нещо двигателя не се счупи, ама аз от къде да знам, че трябвало да се долива масло - че тя си работеше и без да доливам...... :?:

Ти имаш право да публикуваш черепи и емоции. Аз имам право да подкрепям профилактики, които работят. Както отказваш да ходиш на зъболекар, така може и да откажеш да пиеш вода от чешмата. Не можеш да се наложиш на всички около себе си, но не е и нужно.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Няма нужда от други примери и първия го разбрах, не съм на чак такава флуоридна доза.
Но да отговоря все пак - аз амоксицилин не взимам ежедневно така, че не ме притеснява. Както казваш всичко е в дозите... тогава можеш ли да ми гарантираш каква доза от натриевия флуорид взимам? Защото не е само питейната вода, а и цялата хранителновкусова промишленост. Въпроса беше риторичен.
Може ли да се използва друго не толкова токсично съединение на флуора? Защото имаше пример за натриевия хлорид, че също е ортровен в големи дози, но знак за токсично има на само на натриевия флуорид не на трапезната сол. Защо не калциев флуорид?
Не можеш да се наложиш на всички около себе си, но не е и нужно.
Виж сега точно там е проблема... аз не се налагам на никой. Който иска да си се боцка с каквото иска, друг да си порка, трети да си пафка... ето дори марихуаната в малки дози не е отровна, но е забранена!!! Защо ли?
Та не съм аз този който се налага. Идеята за тази практика, ерго ти ми се налагате.
pumpy написа:Трябва да си много прост за да говориш за флуоросиликат и профилактика на зъбния кариес. Най-вероятно и U.S. Surgeon General e много проста.
Натриев флуоросиликат не се ползва за третиране на питейнта вода, ерго картинката горе е неуместна и подвеждаща..
Я да видим тогава какво казва по въпроса правителството...
Center for Disease Control - Community Water Fluoridation
Water Fluoridation Additives
Types of Fluoride Additives
Community water systems in the United States use one of three additives for water fluoridation. Decisions on which additive to use are based on cost of product, product-handling requirements, space availability, and equipment.

The three additives are:

* Fluorosilicic acid: a water-based solution used by most water fluoridation programs in the United States. Fluorosilicic acid is also referred to as hydrofluorosilicate, FSA, or HFS.
* Sodium fluorosilicate: a dry additive, dissolved into a solution before being added to water.
* Sodium fluoride: a dry additive, typically used in small water systems, dissolved into a solution before being added to water.
Аз че съм прост, прост съм, но не налагам простотията си на другите.
Надявам се поне да си прав, че няма странични ефекти и от неопределените дози, които поглъщаме. Защото звучеше много убедително, дори с насмешка в твърдението си, че натриев флуоросиликат не се ползва за третиране на питейнта вода.
Ти със твоите грешки вредите и на другите около теб, докато аз с моята изостаналост мога да навредя единствено на себе си. Ето това е за което говоря.
pumpy

Мнение от pumpy »

Това за пореден път е четене на дявола Евангелието. Това разбира се не ми пречи да приема, че не съм прав. Химичния процес за получаване на натриев флуорид никога не ме е интересувал особено, съжалявам за което :$

Това не променя мнението ми за позитивното действие на флуорната профилактика за превенция на зъбния кариес. Вярвам, че количеството е в следната обща категория:
The American Dental Association endorses the fluoridation of community water supplies and the use of fluoride-containing products as a safe, beneficial and cost-effective public health measure for preventing tooth decay. The US Public Health Service has established the recommended level for fluoride in water supplies of 0.7 - 1.2 parts per million (ppm).

At 1ppm, one part of fluoride is diluted in a million parts of water. 1ppm can be represented as:

1 inch in 16 miles
1 minute in 2 years
1 cent in $10,000

Fluoridation is one of the very few public health measurers that actually saves more money than it costs. The average lifetime cost per person to fluoridate a water supply is less than the cost of one dental filling.
Когато някой е смятал каква да е концентрацията на флуор във водата е взето под внимание всичките възможни източници за средно разумен човек, консумиращ средно количество вода на ден. Ако някой пие по 5 литра на ден е малко вероятно системата да се нагоди към него.

Сравнението между трапезната сол и натриевия флуорид и значето с черепите също е неуместно. Пробвай да изядеш един пакет сол и един пакет вещество без мирис и вкус. Има разлика нали ? Хората не пият белина, не защото пише, че е отровна на шишето, а защото има някакси странен изгарящ вкус и много характерен мирис.

Това долното е клевета, предизвикала моята остра/груба реакция. Това, че не знам едно химично съединение все още не доказва, че флуоридирането вреди. Благодарение на тази дискусия разширих знанията си - thanks.
Ти със твоите грешки вредите и на другите около теб, докато аз с моята изостаналост мога да навредя единствено на себе си. Ето това е за което говоря.
Все още не си показал как ти вредя ? Моля те, обори научно поне едно от долните твърдения и се свържи с мен. Аз се ангажирам да намеря адвокати и бонуса на Калифорниеца ще ни се струва джобни пари. А те са взети от ТУК
According to generally accepted scientific knowledge,
there is no association between cancer rates in humans
and optimal levels of fluoride in drinking water.
225

Fluoride, in the amount provided through optimally fluoridated water, has no effect on human enzyme activity
according to generally accepted scientific knowledge.

There is no scientific basis that shows fluoridated water has an adverse effect on the thyroid gland or its
function.

There is no scientific evidence of any adverse effect
on specific immunity from fluoridation, nor have there
been any confirmed reports of allergic reaction.
254

Generally accepted science does not suggest that water fluoridation causes the early onset of puberty.

Following a review of generally accepted scientific
knowledge, the National Research Council of the
National Academy of Sciences supports the conclusion that drinking optimally fluoridated water is not a
genetic hazard.
167

There is no credible, scientific evidence that fluoridation has an adverse effect on human reproduction, fertility or birth rates.

There is no known association between the consumption of optimally fluoridated drinking water and Down
Syndrome.

There is no generally accepted scientific evidence establishing a causal relationship between consumption
of optimally fluoridated water and central nervous system disorders, attention deficit disorders or effects on
intelligence.

Generally accepted scientific evidence has not shown
any association between water fluoridation and blood
lead levels.

Generally accepted science has not demonstrated an
association between drinking optimally fluoridated water and Alzheimer’s disease.

The consumption of optimally fluoridated water has
not been shown to cause or worsen human kidney
disease.

From sources such as the Internet, newsletters, and
personal anecdotes in e-mails, community water fluoridation is frequently charged with causing all of the
following adverse health effects:
• AIDS
• Allergic Reactions (loss of hair, skin that burns
and peels after contact with fluoridated water)
• Alzheimer’s disease
• Arthritis
• Asthma
• Behavior Problems (attention deficit disorders)
• Bone Disease (osteoporosis –increased bone/hip
fractures)
• Cancer (all types including osteosarcoma or bone
cancer)
• Chronic Bronchitis
• Colic (acute abdominal pain)
• Down Syndrome
• Emphysema
• Enzyme Effects (gene-alterations)
• Flatulence (gas)
• Gastrointestinal Problems (irritable bowel syndrome)
• Harmful Interactions with Medications
• Heart Disease
• Increased Infant Mortality
• Kidney Disease
• Lead Poisonings
• Lethargy (lack of energy)
• Lower IQ (mental retardation)
• Malpositioned Teeth
• Pineal Gland (early puberty) (chronic insomnia)
• Reproductive Organs (damaged sperm) (reduced
fertility)
• Skin Conditions (redness, rash/welts, itching)
• Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)
• Thyroid Problems (goiter and obesity due to hypothroidism)
AND
• Tooth Decay
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Абе, какви хора сте... да пиете вода, че и на децата давате... :tmi: :beer:
Dead Eyes See No Future
pooolina

Мнение от pooolina »

Малко факти
Някой в предишните постове каза че флоурида не съществувал в природата съществува и още как

„Many fluoride minerals are known, but of paramount commercial importance are fluorite and fluorapatite.[3]Fluoride is usually found naturally in low concentration in drinking water and foods. The concentration in seawater averages 1.3 parts per million (ppm) ( 1.3 ppm = 1.3 mg/L). Fresh water supplies generally contain between 0.01–0.3 ppm, whereas the ocean contains between 1.2 and 1.5 ppm.“

Флоурида е токсичен и спор по въпроса няма обаче въпроса е в дозата необходима за да може флоурида да навреди на вашето здраве. Това което се използва за профилактика на зъбите е Sodium floride (NaF) . Във водата се слага концентрация от 0.7- 1.2 mg/L ( да поясня че 1g = 1000mg)

The LD100 - Lethal Dose 100 percent (dose having 100% probability of causing death) for fluoride in the average adult has been estimated to be 32-64 mg/kg bw (as sodium fluoride). ( Health Canada)
За човек тежащ 70 кг това е 2.1 g

На моята паста за зъби пише че съдържа 0.15 % (w/v fluoride ion) което означава 0.27 g флоурид

Накратко : За да имате проблеми с флоура трябва да изядете 7 пасти за зъби (1.3 кг) или да изпиете 1700 Л вода от чешмата. Така че майки спете спокойно пастата за зъби няма да убие вашето дете.
seeker

Мнение от seeker »

Аз ще предложа мнението на още един специалист, верно български, но той определено знае повече от дилетантите по форумите: http://www.puls.bg/health/home-and-offi ... _2987.html
pooolina написа:За да имате проблеми с флоура трябва да изядете 7 пасти за зъби (1.3 кг) или да изпиете 1700 Л вода от чешмата. Така че майки спете спокойно пастата за зъби няма да убие вашето дете.
Че кой говори за убийство. Говорим за предозиране.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

seeker написа:Аз ще предложа мнението на още един специалист, верно български, но той определено знае повече от дилетантите по форумите: http://www.puls.bg/health/home-and-offi ... _2987.html
pooolina написа:За да имате проблеми с флоура трябва да изядете 7 пасти за зъби (1.3 кг) или да изпиете 1700 Л вода от чешмата. Така че майки спете спокойно пастата за зъби няма да убие вашето дете.
Че кой говори за убийство. Говорим за предозиране.
Ние хубаво говорим, ама каква е дефиницията за предозиране? Тия стойности по-горе са толкова големи, че в моите представи за предозиране, въобще не виждам как ще стане.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pumpy

Мнение от pumpy »

Може би затова е добре да се приема чрез питейната вода. Малко вероятно е детето ви да е слонче и да изпива по 10-15 литра на ден за да предозира оттам. Ако сте и малко внимателни и внимавате как му добавяте и говорите с неговия зъболекар, аз не виждам риск от системно предозиране
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да не подценяваме и токсичните частици, носещи се из въздуха!

Изображение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
seeker

Мнение от seeker »

optics написа:Ние хубаво говорим, ама каква е дефиницията за предозиране? Тия стойности по-горе са толкова големи, че в моите представи за предозиране, въобще не виждам как ще стане.
Явно, че става. И когато стане вече е късно. Колкото до стойностите посочени от pooolina:
За да имате проблеми с флоура трябва да изядете 7 пасти за зъби (1.3 кг) или да изпиете 1700 Л вода от чешмата. Така че майки спете спокойно пастата за зъби няма да убие вашето дете.
ми се струва, че нещо не е наред, защото в линка, който съм дал нещата са по-различни:
Възрастните трябва да приемат около 2-4 mg на ден. Препоръчителната доза, за деца до 3 години е 0,8 mg, а във периода от 3 до 6 години - до 1 mg. До 10 години, дневната доза не трябва да превишава 1,3 mg.
Обаче:
pooolina написа: Във водата се слага концентрация от 0.7- 1.2 mg/L ( да поясня че 1g = 1000mg)
В тази връзка не виждам как определя тя тези 1700 л вода. Според мен 2 литра на ден за възрастен плюс пастата за зъби и вече дозата е мината. За децата 1 литър е решаващ. Ако се добавят таблетките и нещата твърдо водят към флуороза. Тук можем да кажем, че на много места локалните водоизточници естествено съдържат повишени нива на флуор и там случаите на флуороза са като епидемия.
Определено е нужно да се съобразят много фактори и да се говори със стоматолог.
Публикувай отговор