Ами опитай се да си дадеш дефиниция за "стандарт на живот" и може би ще разбереш какво ти каза Пумпи.FeFlina написа: Ми не те разбрах, сравнението за стандарта е абсурдно за мен, но както и да е .
Всеки има право на гледна точка. Аз спирам да се обяснявам. Типично по български една хубава тема се опорачава от синдрома на българите в чужбина ... Не очаквам да ме разберете, но няма и нужда.
Защо да имигрирам в Квебек?
Re: Защо да имигрирам в Квебек?
- Kan_Tangra
хаха, метачите в метрото и продавачите на билетчета говорят само френски, и май получават доста повече от 20. Май преди 6-7 години някой каза, че е 30ина. Заради "подземния" труд.analgin написа:В Квебвек езиковите проблеми имат и други аспекти, а имено новата политика на лумпените от правителството - "Френски на всяка цена" което обрича имигрантите които не са с добър език да се мотаят между двата езика и в крайна сметка не научаваат нито един. Изпращат ги на някакви долнопробни езикови курсове по френски водени от националист и в крайна сметка ефекта е на лице от инж. те правят домоуправител или нещо подобно.
На мен не ми е известна друга професия различна от учител коята само с френски ще ти донесе по-висока заплата от 20$ на час. Фирмите които дават добри заплати категорично не са кебекарски и за да работиш в тях трябва се говори "БЯЛО".....
Друг е въпросът, че българин няма да започне никога там, защото са 100% квебекари.
Пазят си "сладките" службички с големи заплати и за без образование за тях си.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
- Kan_Tangra
Проблемът е, че няма такова нещо като "синдрома на българите в чужбина".FeFlina написа: Ми не те разбрах, сравнението за стандарта е абсурдно за мен, но както и да е .
Всеки има право на гледна точка. Аз спирам да се обяснявам. Типично по български една хубава тема се опорачава от синдрома на българите в чужбина ... Не очаквам да ме разберете, но няма и нужда.
Но пък има "синдрома на българите НЕ в чужбина". Гледай да не си от него.

"Не очаквам да ме разберете, но няма и нужда."
pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
Синдрома на българите в чужбина ще рече тези, които са в България да обясняват на тези, който живеят от години някъде по света как го правят. И то на база гастарбайтерския си опит по Испания и/или Гърция, например. В нашия случай и Белгия. И когато ние им кажем, как точно живеем тук, ни се обяснява, че сме "синдромизирани" и нищо не разбираме от собствения си живот. Слагат ни под един общ знаменател на "другата България" и забравят едно много малък, но особено важен факт:
Ние сме живели в България много години, но никога не сме били гастарбайтери навън. Ние живеем в Канада като "вкъщи", тоест както някои живеят в България. Открийте разликите.......
И темата не е аз да обснявам как и защо живея в Канада, а защо някои искат да имигрират в Кебек.
Ние сме живели в България много години, но никога не сме били гастарбайтери навън. Ние живеем в Канада като "вкъщи", тоест както някои живеят в България. Открийте разликите.......
И темата не е аз да обснявам как и защо живея в Канада, а защо някои искат да имигрират в Кебек.
Пъмпи, аз за Квебек мераци нямам, но това помпозно мнение няма как да подмина.
Значи всички други българи са "гастербайтери" ако са в други страни? Звучи малко не на място, не смяташ ли? Тъй като и аз попадам в тази категория би ли ми обяснил как става това?
Тук на всеки е ясно,че тези,които са някъде знаят повече за това място от другите ,които никога не са живели там ,и затова вторите са във форума за инфо,но такова надменно изказване отблъсква и на никого не помага реално..
Значи всички други българи са "гастербайтери" ако са в други страни? Звучи малко не на място, не смяташ ли? Тъй като и аз попадам в тази категория би ли ми обяснил как става това?
Тук на всеки е ясно,че тези,които са някъде знаят повече за това място от другите ,които никога не са живели там ,и затова вторите са във форума за инфо,но такова надменно изказване отблъсква и на никого не помага реално..
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Е, все пак има една известна разлика между упражняването на IT труд и селскостопански трудanalgin написа:Същото може да се каже и за селскотопанската работа - всички ферми търсят персонал и го внасят обучен от Мексико.Daisy2 написа:Само да отбележа, че Joya е от IT сектораТози сектор няма насищане - поне отстрани така ми изглежда на мен.
Не е важно в кой сектор си, има едно основно правило - Който си го може, си го може навсякъде! Директори на фирми за снегозадъжане в Канада има, и то в излишък!

Така е - който си го може, си го може. Аз не знам дали съм от можещите и затова съм психически готова да ям "торби със сол"

Благодаря за мнението. Не вярвам да си сменям сектора, ИТ не ми допада като работа. И съм готова да се боря в своя сектор. А дали ще успея, не знамKan_Tangra написа:Ами остава и ти като мен да смениш твоя сектор с ИТ сектора. Тогава няма да има проблеми.

А по темата - аз вече казах - за мен Кебек не е цел, а средство. За мен изборът идва от списъка с професиите, където моята е с 12 точки за чужда диплома. Засега.
За другите не знам, виждам само, че и ФеФлина каза нещо подобно.
Последно промяна от Daisy2 на Съб Мар 23, 2013 11:17 am, променено общо 3 пъти.
Не страната е определяща, а нагласата. Има разлика между това да си някъде, за да вържеш двата края и когато си построиш "прогимназията на село" да се прибереш и да отидеш да живееш някъде и да нямаш намерение да се връщаш. Ако не я виждаш няма да успея аз да ти я покажаtanyatais написа:Пъмпи, аз за Квебек мераци нямам, но това помпозно мнение няма как да подмина.

Такива хора по чужбина май са единици,защото лично аз за 13 години почти навън ,познавам 3-ма такива ,които си бяха над 40 още когато дойдоха и след 3-5 години си заминаха ...pumpy написа:Не страната е определяща, а нагласата. Има разлика между това да си някъде, за да вържеш двата края и когато си построиш "прогимназията на село" да се прибереш и да отидеш да живееш някъде и да нямаш намерение да се връщаш. Ако не я виждаш няма да успея аз да ти я покажаtanyatais написа:Пъмпи, аз за Квебек мераци нямам, но това помпозно мнение няма как да подмина.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- Bistra
- Напуснал форума
Хахаха, сериозно ли го мислиш? Не само, че има, но има и такива, които влагат всеки долар изкаран на канадска земя в български имоти по черноморието или родните села, държат си спестяванията в български банки за "по-висока лихва" и т.н. ....Да изброявам ли още? Аз на такива хора гледам с разбиращо съчувствие.tanyatais написа:Такива хора по чужбина май са единици,защото лично аз за 13 години почти навън ,познавам 3-ма такива ,които си бяха над 40 още когато дойдоха и след 3-5 години си заминаха ...

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Въх, сериозно ли ? Нямам контакти с такива хора на английска земя май ,оттам и недоверието ми към масовото им съществуване..Bistra написа:Хахаха, сериозно ли го мислиш? Не само, че има, но има и такива, които влагат всеки долар изкаран на канадска земя в български имоти по черноморието или родните села, държат си спестяванията в български банки за "по-висока лихва" и т.н. ....Да изброявам ли още? Аз на такива хора гледам с разбиращо съчувствие.tanyatais написа:Такива хора по чужбина май са единици,защото лично аз за 13 години почти навън ,познавам 3-ма такива ,които си бяха над 40 още когато дойдоха и след 3-5 години си заминаха ...
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Аз пък не разбирам защо Квебек е такъв трън в очите на някои и не могат да приемат, че може да има хора на които да им харесва там. Квебек не бил Канада. Ами не е. По същия начин както Онтарио, Алберта, Британска Колумбия и т.н. не са. Канада е федерация и всяка провинция си има своите особености.
За френския също, какъв бил ужасен. Да не би в Алберта да говорят английски като английската кралица? Да не би американския английски да е като британския английски? И фразеологията, и правописа и произношението са различни, но никой досега не се е оплакъл колко неправилен английски говорят в САЩ, Австралия или Канада.
Разликите в езиците са нещо съвсем естествено и ако някой не може да ги приеме, проблемът е в него, не в квебекарите.
За любителите на класическия френски препоръчвам тази френска комедия Bienvenue chez les Ch'tis. Филмът е френски, не квебекарски.
За френския също, какъв бил ужасен. Да не би в Алберта да говорят английски като английската кралица? Да не би американския английски да е като британския английски? И фразеологията, и правописа и произношението са различни, но никой досега не се е оплакъл колко неправилен английски говорят в САЩ, Австралия или Канада.
Разликите в езиците са нещо съвсем естествено и ако някой не може да ги приеме, проблемът е в него, не в квебекарите.
За любителите на класическия френски препоръчвам тази френска комедия Bienvenue chez les Ch'tis. Филмът е френски, не квебекарски.
- roumensp
Онтарио, Албърта и BC си приличат по доста неща, докато Квебек значително се отличава. За много неща, вкл. гаранции на продукти, условия за договори с банки, дилъри на коли и т.н. редовно има забележка "С изключение на резиденти на Квебек". За мен Квебек също не е Канада, но не ми е трън в очите, защото харесвам разнообразието. Лично мнение.Vodolei написа:Аз пък не разбирам защо Квебек е такъв трън в очите на някои и не могат да приемат, че може да има хора на които да им харесва там. Квебек не бил Канада. Ами не е. По същия начин както Онтарио, Алберта, Британска Колумбия и т.н. не са. Канада е федерация и всяка провинция си има своите особености.
- Bistra
- Напуснал форума
Да, съвсем сериозно. Аз не, че имам повече вземане даване с такива хора от теб. С българи контактувам почти само по виртуала, ама баща ми...нали е пенсионер и ме занимава от време на време с разни истории...tanyatais написа:Въх, сериозно ли ? Нямам контакти с такива хора на английска земя май ,оттам и недоверието ми към масовото им съществуване..
За себе си мога да кажа само, че не съм в състояние да седя едновременно на 2 стола. Понеже от няколко години твърдо избрах канадския ( в частност Кебек, защото тук живея) смятам да ликвидирам всичките си притежания в България. Баща ми го стори още преди години, но на мен ми беше нужна вътрешна убеденост...Всеки си решава сам за себе си все пак.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

ОК, така може и е възможно.Bistra написа:Да, съвсем сериозно. Аз не, че имам повече вземане даване с такива хора от теб. С българи контактувам почти само по виртуала, ама баща ми...нали е пенсионер и ме занимава от време на време с разни истории...tanyatais написа:Въх, сериозно ли ? Нямам контакти с такива хора на английска земя май ,оттам и недоверието ми към масовото им съществуване..
За себе си мога да кажа само, че не съм в състояние да седя едновременно на 2 стола. Понеже от няколко години твърдо избрах канадския ( в частност Кебек, защото тук живея) смятам да ликвидирам всичките си притежания в България. Баща ми го стори още преди години, но на мен ми беше нужна вътрешна убеденост...Всеки си решава сам за себе си все пак.

Ние го направихме "ликвидирането" в БГ след вземането на решение,че заминаваме окончателно за Канада миналото лято .Върнахме се и за месец и разродадохме/дарихме всичко ,защото взетото решение не предполага ходения насам-натам през два,три месеца

Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
70,90, ужасно сложно, нема що ... едвам го разбрах , какви гений са се навъдили, просто не е истина.analgin написа:pumpy, явно това си мислят, ако изобщо разбират за какво им говориш![]()
Няма да разберем какви са очакванията и мерните им единици.