Тропотът на цървулите

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Independent

Re: Тропотът на цървулите

Мнение от Independent »

miteto написа:
Bistra написа:
miteto написа:Моят опит е подобен. За двете седмици престой в София нямаше кьорав билет за каквато и да е постановка, включително за кукления театър за децата. Всичко разпродадено.
Ти не ходиш ли в Торонто на куклен театър?
Ако ходя в Торонто, значи не трябва да ходя никъде другаде, така ли? Искахме да заведем детето на постановка на български, това е.
Сега какво, като има няколко човека които не поддържат тезата ти, че всички в София са чалга-идиоти които се интересуват само от борби с кучета, ще ги бомбардираш с неадекватни въпроси и "свръх-интелигентни" подмятания ли :rofl:
Забрави да обясниш защо кучето гледа лошо :rofl:
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Ако ходя в Торонто, значи не трябва да ходя никъде другаде, така ли? Искахме да заведем детето на постановка на български, това е.
Сега какво, като има няколко човека които не поддържат тезата ти, че всички в София са чалга-идиоти които се интересуват само от борби с кучета, ще ги бомбардираш с неадекватни въпроси и "свръх-интелигентни" подмятания ли :rofl:
Ти не беше ли фен на онзи мустакатия чалгаджия, че ми убягва името му сега? :*
След като се разбра, че не ми четеш мненията за "лека нощ", виж аз как помня твоите. :D
Те-актьорите от кукления емигрираха, бре! Баща ми имаше едни наематели, дето все им чукаше някакво камъче из чешмата. :lol:
Друг път като искаш да водиш детето има 2 опции:
а) Интернет
б) надъхана за българска култура баба
Аз моето го уредих с ВИП (специално за аплето :P ) билети за Оne D, използувайки опция а)....Е, не е куклен театър, ама какво да правя...голямо е. Захвърли вече куклите и парцалките. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:Ти не беше ли фен на онзи мустакатия чалгаджия, че ми убягва името му сега? :*
Фреди Мъркюри ?? :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Милко Калайджиев. "фен" съм му колко предполагам ти на Soulja Boy или който там е най-смехотворния рап изпълнител.
Мерси за предложенията, но аз мислех, че в София се разпродават най-вече борбите с кучета и затова не съм си и помислял, че може да се свършат билетите за театър. Затова и не съм търсил предварително. Тия чалгари в София бе, пак ме прецакаха - най-вероятно са изкупили билетите за да имат с кво да си палят цигарите на борбите.
Специални благодарности, че ни информираш какво, как и къде си купила/отишла/направила и т.н. Ако мислиш, че не ни интересува - напротив, очакваме дълъг пост за това какъв цвят рокля си носила в операта последния път и т.н.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа:
Daisy2 написа:Теди Москов работи за 350 лева и няма особена полза от този данък.
А ти откъде знаеш, да не би да си е публикувал месечните доходи в медиите ?

Следната статия/интервю ме навежда на мисълта, че е имал доста успешна кариера в последно време:
http://bit.ly/10SfuJB"

Толкова ли са cheap германците и българските театри та дотам да го е закъсал ? :D
Ами представи си, точно това е направил ;) ето тук:

http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B ... 0%B8%D1%81"

Цитат: "На мен заплатата ми от 350 лева ми стига да отида до театъра да репетирам и да играя и после да се прибера."

На тази заплата дали ти е плосък или кръгъл данъка, е все едно :D

За германците не знам, но съм чула, че той там не се вписа много, явно имат творчески различния някакви ;) Негова постановка не съм гледала, от шоуто му "Улицата" съм гледала във вбокс откъси и за мен е такава пошлост, която спокойно може да се мери с Азис. Но негов си проблем.

Пари от театър не се правят, правят се от реклама, от ТВ, от кино. И доколкото се простират моите познания в културните сфери, така е в целия свят, не само в България. Да сте чули Брат Пит да играе на театрална сцена? А пък са му малко милионите от Холивуд, та стана рекламно лице на Шанел :D Затова и Деян Донков, и Михаил Билалов, вместо да реват по медиите колко са зле с тези заплати, се снимат в блудкашите по ТВ ("Под прикритие" и още някакви там), а Донков снима и реклама на някакви цигари. Аз лично приветствам този начин да си изкарат пари, защото това са наистна големи актьори, които в театъра правят чудеса и е наслада да ги гледа човек.
Последно промяна от Daisy2 на Чет Яну 24, 2013 4:26 am, променено общо 1 път.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

miteto написа: По отношение на "борбите с хора" - събитието на UFC в Торонто държи рекорда за продажби (над 55,000 билета) на тоя континент. Монреалските събития също са с едни от най-високите продажби. Та не е като тука да не се интересуват от "варварски" изпълнения като "борби с хора" ;)
Дори не съм чула, че в София се организирали подобни неща... От Бистра го разбрах, явно тя е по-информирана от мен за някои аспекти на софийския културен живот :rofl:

Бистра, за :handshake: ти пращам специален поздрав - с тримата български тенори The Unique Voices - Веселин Вачев, Борис Луков и Георги Петров

http://www.youtube.com/watch?v=cg_NRX9VGJ0"

Enjoy!

И нещо с усмивка:

"Тримата тенори разлюляха затвора
И най-засуканата фолк дива не може да ни разпее така, радват се пандизчиите" :D

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=435594"

П.С За тези тримата билети не можах да купя :( Но още не съм се отказала!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Daisy2 написа:.... от шоуто му "Улицата" съм гледала във вбокс откъси и за мен е такава пошлост, която спокойно може да се мери с Азис.
Ами явно критиците не са на твоето мнение:
Основател и режисьор на театър "Ла Страда". Между 1993 и 1996 г. снима 9 епизода от телевизионното шоу "Улицата", отличено със "Златна роза на критиката" в Монтрьо през 1996 година.
Daisy2 написа:Затова и Деян Донков, и Михаил Билалов, вместо да реват по медиите колко са зле с тези заплати, се снимат в блудкашите по ТВ ("Под прикритие" и още някакви там), а Донков снима и реклама на някакви цигари. Аз лично приветствам този начин да си изкарат пари, защото това са наистна големи актьори, които в театъра правят чудеса и е наслада да ги гледа човек.
Щом като се снимат в "блудкаши" и в реклами за цигари, няма начин да не са големи. :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Daisy2 написа:
miteto написа: По отношение на "борбите с хора" - събитието на UFC в Торонто държи рекорда за продажби (над 55,000 билета) на тоя континент. Монреалските събития също са с едни от най-високите продажби. Та не е като тука да не се интересуват от "варварски" изпълнения като "борби с хора" ;)
Дори не съм чула, че в София се организирали подобни неща... От Бистра го разбрах, явно тя е по-информирана от мен за някои аспекти на софийския културен живот :rofl:
Пропусна борбите с кучета. :D

Но ако някога организират "борба" между Азис и питбул, свиркай, аз първи ще си взема билет. :rofl:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа:Ами явно критиците не са на твоето мнение:
Основател и режисьор на театър "Ла Страда". Между 1993 и 1996 г. снима 9 епизода от телевизионното шоу "Улицата", отличено със "Златна роза на критиката" в Монтрьо през 1996 година.
Daisy2 написа:Затова и Деян Донков, и Михаил Билалов, вместо да реват по медиите колко са зле с тези заплати, се снимат в блудкашите по ТВ ("Под прикритие" и още някакви там), а Донков снима и реклама на някакви цигари. Аз лично приветствам този начин да си изкарат пари, защото това са наистна големи актьори, които в театъра правят чудеса и е наслада да ги гледа човек.
Щом като се снимат в "блудкаши" и в реклами за цигари, няма начин да не са големи. :D
Снимат се за пари, за да могат да отидат в театъра и да играят, без да са гладни. Вместо да обясняват по медиите каква заплата вземат и колко са бедни и недооценени.

Аз не съм критик, а само консуматор на театър. На мен плоския чалга хумор тип "Слави" не ми допада, но на някои явно им допада :)

Всъщност за какво си говорим тук? Убеди ли се, че Теди Москов си развява заплатата из медиите? Убеди ли се, че на тази заплата не ти дреме дали е плосък данъка?

Ако да, значи, сме приключили с дискусията. Ако не, аз се отказвам :D
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа:
Daisy2 написа: Дори не съм чула, че в София се организирали подобни неща... От Бистра го разбрах, явно тя е по-информирана от мен за някои аспекти на софийския културен живот :rofl:
Пропусна борбите с кучета. :D

Но ако някога организират "борба" между Азис и питбул, свиркай, аз първи ще си взема билет. :rofl:
Аз не мога да ти помогна :) За това ще трябва да питаш Бистра ;), както виждаш, тя е по-наясно от мен.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

И понеже стана въпрос за това има ли в България публика за друго, освен чалга, ето запис от Античния театър в Пловдив. Пеят Трио Сопрано, три млади български оперни певици - Денислава Станева, Биляна Андрончева и Петя Вардева. Вижда се ясно възрастта на публиката и се чуват овациите -

Наздраве! на всички наши сънародници в Канада!

http://www.youtube.com/watch?v=_M0E6fG85GE"
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Daisy2 написа:И понеже стана въпрос за това има ли в България публика за друго, освен чалга, ето запис от Античния театър в Пловдив. Пеят Трио Сопрано, три млади български оперни певици - Денислава Станева, Биляна Андрончева и Петя Вардева. Вижда се ясно възрастта на публиката и се чуват овациите -

Това е супер и на мен много ми харесва, но забележи че клипът е публикуван преди година и половина и за това време и гледан 2130 пъти, докато следният клип на Азис, http://www.youtube.com/watch?v=biskrWcg4SA" , публикуван само преди 3 месеца е бил гледан близо 1 милион пъти.
Има ли смисъл да спорим ?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа:
Daisy2 написа:И понеже стана въпрос за това има ли в България публика за друго, освен чалга, ето запис от Античния театър в Пловдив. Пеят Трио Сопрано, три млади български оперни певици - Денислава Станева, Биляна Андрончева и Петя Вардева. Вижда се ясно възрастта на публиката и се чуват овациите -

Това е супер и на мен много ми харесва, но забележи че клипът е публикуван преди година и половина и за това време и гледан 2130 пъти, докато следният клип на Азис, http://www.youtube.com/watch?v=biskrWcg4SA" , публикуван само преди 3 месеца е бил гледан близо 1 милион пъти.
За какво изобщо спорим ?
Не знам, ти ми кажи! В България си има културен живот, много различен от вашите представи, и който не вярва, негов си проблем ;) Аз знам какво ще изгубя, ако реша да тръгна за Канада. Още не съм разбрала какво бих могла да спечеля, обаче. Затова и дискутирам тук.

Да не би в Канада всичкото бачкер и индианец все опера да гледа?!

Ето ти клип на тримата най-известни тенори на света - Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти (последният вече покойник) - Верди - Риголето, Ла дона е мобиле, една от най-известните оперни арии на всички времена - колко пъти, мислиш, е гледан - няма и 900 000! По-малко от Азис, който е гледан само от българи.

http://www.youtube.com/watch?v=MnWYM9eUrZo"

А ето ти клип в изпълнение не на никому неизвестните (но прекрасни) българки, а на една от най-известните канадски оперни певици - Ерин Уол, Бриндизи http://www.youtube.com/watch?v=LFOiWcNnxKw" качен през 2008 и гледан 4500 пъти.

Ето същата певица (Делиб, Лакме), качен през 2008 и гледан по-малко и от пловдивския - точно 1619 пъти. И не казвам, че певицата пее лошо, напротив.

http://www.youtube.com/watch?v=j2T46Pyd2uY"

Наистина, за какво изобщо спорим....

Къде и кога операта не е била елитарно изкуство?! Къде и кога масата не е гледала и слушала чалга или местния еквивалент на чалга?! Виж клипвете на разни рап, хип-хоп, латино стилове по колко пъти са гледани.

И това по какъв начин доказва, че в България няма публика за опера и театър, не знам.... А ако на вас просто ви се иска да е така, за да оправдаете някакъв свой избор, това си е ваш проблем.

Пуснах тема в другия раздел. Можеш там да споделиш как стои въпросът в Канада.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:Дори не съм чула, че в София се организирали подобни неща...
Е, аз затова те и попитах за средната възраст в театъра, де. ;)
Брей, не си чула! :rofl: Ами аз откъде съм чула, мислиш? Сигурно от някой, който живее в София и това е обществена тайна. Не казвам, обаче че е законно, заради това и не мога да ти предоставя репортаж от такава борба. Атентаторът на Ахмед Доган и той такъв бил. :lol:
Гледай какво правят сегашните "софиянци" по родните си места. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kWO7IfMsLoA"
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:
Daisy2 написа:Дори не съм чула, че в София се организирали подобни неща...
Е, аз затова те и попитах за средната възраст в театъра, де. ;)
Брей, не си чула! :rofl: Ами аз откъде съм чула, мислиш? Сигурно от някой, който живее в София и това е обществена тайна. Не казвам, обаче че е законно, заради това и не мога да ти предоставя репортаж от такава борба. Атентаторът на Ахмед Доган и той такъв бил. :lol:
Гледай какво правят сегашните "софиянци" по родните си места. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=kWO7IfMsLoA"
Ами аз ти отговорих - нейде около 30 - ама на теб май не ти се вярва ;) Виж в клипа от Пловдив каква е възрастта на публиката - горе-долу същата е и в театъра. Що трябва да са старци, за да се интересуват от театър, не разбрах....

Ми де да те знам - явно поддържаш нек'ви тайни ъндъргаунд канали в София :lol: Аз не се интересвуам от тези неща, ти явно се интересуваш - както и ти каза, всеки с приоритетите си :lol:

Кажи, харесаха ли ти тримата тенори - аз съм си харесала Жоро Петров, не е женен още ;) Ама аз съм :( - абе няма идеално на тоя свят.... :D
Публикувай отговор