А теб, кой те кара да взимаш на заем ??? Някой да ти е опрял дуло на тила да се разписваш в банката ??? Ай сиктер.budtel написа:Добре, каква свобода е постоянно да си принуден да взимаш на заем. Учене, къща и т.н. Това ако е свобода здраве му кажи. А самите държави също взимат на заем за да ни дадат на нас и се получава един затворен кръг. Ето защо се повишават и цените. За връщане никой не говори. Ами все някога балона ще се спука.
Просто разликата е, че аз гледам по-напред, а вие се задоволявате да повтаряте като папагали и да се правите, че ни видите, ни чуете.
Икономически разтеж - звучи гордо. Но не се споменава, че повърхността на земята е константа. Е тогава до кога ще има икономически разтеж, без който този стандарт е немислим. Помислете малко, помислете.
Над сто убийци помилвани от Марин
Re: Над сто убийци помилвани от Марин
Аз мисля, че говоря на нормален език, а ти даваш сравнения с рецидивисти. Пак казвам, че е практика в Канада при убит човек при шофиране с употреба на алкохол и без други утежняващи вината обстоятелства виновният да получи условна присъда.pumpy написа:За пореден път се убеждавам, че с теб говорим/пишем на различни езици:jovani написа: Ако в Канада убиеш човек, докато караш в нетрезво състояние ще ти вземат книжката (и ще цакаш яки застраховки, когато получиш право да караш отново), ако убитите не са големи клечки и ако имаш добър адвокат обикновенно ти дават условна присъда:
http://www.torontosun.com/2011/06/15/dr ... use-arrest
A 25-year-old woman convicted of a fatal drunk driving crash is facing other drunk driving charges in Alberta.
Dominika Duris, 25, got a two-year conditional sentence Wednesday, sparing her time in jail...
...Judge Robert Fournier agreed with defence arguments that Duris' intoxication -- her blood-alcohol level was twice the legal limit -- was not the sole cause of the crash. The roads were wet, Duris' tires were bald, Lockyer wasn't wearing his seatbelt and the car struck a cement post when it spun out on River Rd. in south Ottawa.
- В БГ, Максим кара пиян колата си и убива човек, който спазва всички правила за движението и осакатява един още до живот;
- В Канада, от копираното по-горе от теб, Доминика кара пияна, но има положения, който намаляват вината й: мокър път, несложен колан, гуми, някакъв пилон, тоест алкохола не е бил единствената причина за трагедията.
Аз лично при Максим намирам за утежняващи вината обстоятелството, че същият участва в национална кампания "Не карай пил", тоест приема да е пример и в същото време кара пиян. Аз лично само за това бих го пратил на топло за много дълго време.
В примера, който дадох жената, виновна за ПТП-то е имала двойно разрешената доза на алкохол в кръвта (!), не и е било за пръв път да я хващат да кара пияна (!), гумите на нейната кола са били изтъркани и това е взето под внимание в нейна полза (?) , както и факта, че колата на убитият се удря в циментен стълб в следствие от катастрофата (?)
Присъдата е 2 години условно! Не знам какво не можеш да разбереш и да съотнесеш към примерите, които ти си дал.
Максим е бил на върха на пиедестала си когато прави тази простотия - аз не го защитавам, но съм сигурен, че ако беше световен шампион за Канада при същите обстоятелства щеше да получи подобна присъда.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
- Bistra
- Напуснал форума
Почна да звучиш, пардон ромониш като........водЪ.myhata II написа:Ха хахахаа
Бистра ти пък къде отиде,явно нямаш достъп до по големи суми,я първо си поговори с баща ти и пак заповядай

....като те пратих да си лягаш, де. Кво сеа, почва под краката ли загуби, та на помощ викаш леката артилерия?

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

http://www2.macleans.ca/2011/01/07/a-li ... destroyed/
In considering an appropriate sentence, Justice Cary Boswell faced a myriad of options. There is no mandatory punishment for fatal drunk driving cases, and sentences have ranged anywhere from a few months of house arrest to life behind bars.
In considering an appropriate sentence, Justice Cary Boswell faced a myriad of options. There is no mandatory punishment for fatal drunk driving cases, and sentences have ranged anywhere from a few months of house arrest to life behind bars.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
-
Растеж!Едно време ,по време на свободата,демек тошокрацията,ако татко ти искаше да си кара Москвич или поне ЗАЗ требваше дедо ти да вземе некой лев,не заем,от взаимоспомагателна каса,да реализира кочина,смески,биологичен материал ,за да осъществи мечтата на детето си!Ако става въпрос за Жигули,да не говорим за ЛАДА ,старият трябваше да осигурява млякото на едно малко градче,за да задоволи синчето си с имитацията на италиански ФИАТ !Но дворът на дедото,все още запазен, не влязъл в ТКЗС-то оставаше константен!Еми гледахме напред...мислихме,мислиха...и въпреки това,балонът се спука!А на вътрешното огледало на много от ЛАДИТЕ се люшкаше червен папагал,който ни повтаряше един и същ референ,но уви,остана си наплют от мухите!budtel написа:Добре, каква свобода е постоянно да си принуден да взимаш на заем. Учене, къща и т.н. Това ако е свобода здраве му кажи. А самите държави също взимат на заем за да ни дадат на нас и се получава един затворен кръг. Ето защо се повишават и цените. За връщане никой не говори. Ами все някога балона ще се спука.
Просто разликата е, че аз гледам по-напред, а вие се задоволявате да повтаряте като папагали и да се правите, че ни видите, ни чуете.
Икономически разтеж - звучи гордо. Но не се споменава, че повърхността на земята е константа. Е тогава до кога ще има икономически разтеж, без който този стандарт е немислим. Помислете малко, помислете.
Че лошо ли им беше ?
Ехх ,голям кеф са си правили едно време,жигулито,парите в жабката,златни пясъци

Ехх ,голям кеф са си правили едно време,жигулито,парите в жабката,златни пясъци

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Че взима, че взимаш, оти цел живот у заводо че бачкаш.pumpy написа:А теб, кой те кара да взимаш на заем ??? Някой да ти е опрял дуло на тила да се разписваш в банката ??? Ай сиктер.budtel написа:Добре, каква свобода е постоянно да си принуден да взимаш на заем. Учене, къща и т.н. Това ако е свобода здраве му кажи. А самите държави също взимат на заем за да ни дадат на нас и се получава един затворен кръг. Ето защо се повишават и цените. За връщане никой не говори. Ами все някога балона ще се спука.

- ablood
- Обратна връзка:
Ако искаш бачкаш у заводо, ако искаш си свободен електрон и си спретваш собствен бизнес. Или събираш канетки от кофите.
Ако искаш взимаш моргидж и рентваш кола, ако искаш ходиш пеша/автобус/колело и живееш при мама/под наем/под мост/в евтина барака в прериите.
Кой те кара да взимаш заеми?
Ако искаш взимаш моргидж и рентваш кола, ако искаш ходиш пеша/автобус/колело и живееш при мама/под наем/под мост/в евтина барака в прериите.
Кой те кара да взимаш заеми?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Що не ми признават образованието тогава. Нали ми дадоха точки за това.
- Bistra
- Напуснал форума
Ами, защото я виж какво си учил в 3-ти клас!budtel написа:Що не ми признават образованието тогава. Нали ми дадоха точки за това.

Те - хората са информирани, четат, не ядат репи!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- ablood
- Обратна връзка:
Как така не ти го признават? Признават го на почти всички, ама това не значи автоматично, че ще ти дадат хубава работа. От теб си зависи, не от дипломата.budtel написа:Що не ми признават образованието тогава. Нали ми дадоха точки за това.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аре, па аз съм си виновен. Много станахме виновните. Образованието ми е добро и съм завършил с отличие. Имам и доста добър стаж в България. Но на фирмите не им дреме за това.
По мои наблюдения тука не се цени професионализма, защото добрия професионалист е конкуретноспособен и може да измести някой връзкар, местен и т.н. Най-добре е ако имаш местно образование и си малко тъп. Всичко това се преценява на интервюто.
По мои наблюдения тука не се цени професионализма, защото добрия професионалист е конкуретноспособен и може да измести някой връзкар, местен и т.н. Най-добре е ако имаш местно образование и си малко тъп. Всичко това се преценява на интервюто.
И какво ти е образованието?budtel написа:Аре, па аз съм си виновен. Много станахме виновните. Образованието ми е добро и съм завършил с отличие. Имам и доста добър стаж в България. Но на фирмите не им дреме за това.
Аре казвай.
Ти ся Мр Д си кажи как се пръкнахте в Канада и колко такива има сред вас, щото си мисля че са бая 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Аре ще ти кажа. Висше, магистър. Когато се дипломирах получих награда от Университета за отличен успех.Mr.D написа:И какво ти е образованието?budtel написа:Аре, па аз съм си виновен. Много станахме виновните. Образованието ми е добро и съм завършил с отличие. Имам и доста добър стаж в България. Но на фирмите не им дреме за това.
Аре казвай.