Кратък тест за кандидант-имигранти
Re: Кратък тест за кандидант-имигранти
Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани. 

Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Твоите данъци отиват за войните на чичо Сам май...Californian написа:Ама само не ми казвай - данъците - щото и аз плащам данъци не по-малки от тези в Канада май май......
Вярно, малко се разводнихме, но това показва на хората какви са им проблемите - определено не чалга и шкембе чорба....Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
- MrGeek
- Путлер Капут
Другарю джовани, не очаквах такава силна самоирония от твоя страна, след като си по-редовен посетител дори и от повечето членове на екипа на форума. Бравос! Това автоматично навежда на извода, че и останалите раздувки, като 5-те бона българска заплата и популярния в Гугъл високочестотен арбитраж май са включени в същата категория.jovani написа:205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
-
- Напуснал форума
Тоя Джовани голяма работа бе
Баси способния пич
Намерил си е и балама дето да му се връзва на бръщолевенията

Намерил си е и балама дето да му се връзва на бръщолевенията

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
- klisurov
- Обратна връзка:
Чудя се, има ли тема, която да не е "развалена" ... голяма част от постовте в различните теми могат да са ЛС - надали касаят цялата публикаKoko написа:Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани.

Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Ами че и аз съм в Канада и всички Канатски правила важат и за мен, както и за останалите участници. Изводите ги оставям на вас, аз само давам фактите.MrGeek написа:Другарю джовани, не очаквах такава силна самоирония от твоя страна, след като си по-редовен посетител дори и от повечето членове на екипа на форума. Бравос! Това автоматично навежда на извода, че и останалите раздувки, като 5-те бона българска заплата и популярния в Гугъл високочестотен арбитраж май са включени в същата категория.jovani написа:205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.
Пък и "5-те бона българска заплата" го написах не аз (въпреки че и аз познавам много хора с подобна "зла участ" в България), а участникът започнал тази дискусия - което предполагам е било видно за индивидите дето могат и да четат, а не само да пишат.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Ако не сте забелязали, аз се намесвам само когато някой започне много да плюе по родината ми и по никакъв друг повод. Ако не се намерят (и то много) силни дразнители предпочитам да се подвизавам инкогнито.klisurov написа:Чудя се, има ли тема, която да не е "развалена" ... голяма част от постовте в различните теми могат да са ЛС - надали касаят цялата публикаKoko написа:Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани.... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно"
Радвам се, че сте се махнали от парвенющината в България, но явно още не сте се наместили в тукашната "успяла" среда, за да се сблъскате с местните парвенюта - когато го постигнете ще ми е интересно каква ще е следващата ви дестинация. Ако никъде другаде, освен в България нямаше съответните количества парвенюта, то компании като Ролекс, Версаче, Луи Вутон, Ролс Ройс, Ламборгини щяха много трудно да оцелеят. И все пак, за да съм честен със себе си мога да твърдя че в Канада съм видял значително по-малко показност спрямо това, което съм виждал в Италия, САЩ или Сингапур например.
jovani Ако си това за което се представяш шапка ти свалям.
Californian след време ще разбереш ако не си разбал още че, сигурност няма никаде особенно в САЩ .Tам днес си на работа утре си гоун . с 80К - 100К преди такс си е мизерия в Калифорния за Канада си горе долу ОК.
Californian след време ще разбереш ако не си разбал още че, сигурност няма никаде особенно в САЩ .Tам днес си на работа утре си гоун . с 80К - 100К преди такс си е мизерия в Калифорния за Канада си горе долу ОК.
- roumensp
Джовани, ти си си типичен български представител, от тия дето вечно мрънкат и се оплакват, независимо че не са никак зле. А какво да кажат новопристигналите, студентите и тия на социал ? Май не могат да се вредят от теб.
Аз ще допълня списъка:
50. Ако искате да се оттървете от мрънкала, не идвайте в Канада, прекалено много българи вече са се заселили тук.
А безплатен обяд наистина няма и именно данъците отиват за здравеопазване. И именно поради това канадското здравеопазване "издиша" по отношение на качеството, като го сравним с това в САЩ. Но пък е достъпно.
Освен това, някои в Канада плащат, дори и да не е много. Ние в BC си плащаме здравни осигуровки. Които иска extended, dental, vision и т.н. health insurance, плаща допълнително (или компанията му плаща, обикновено след някакви удръжки).
Аз ще допълня списъка:
50. Ако искате да се оттървете от мрънкала, не идвайте в Канада, прекалено много българи вече са се заселили тук.
Точно заради това не съм стъпвал в България от 11 години и българите в Канада, с които поддържам лични контакти, се броят на пръстите на едната ми ръка.klisurov написа:... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно
Като живял и в 2-те страни, мога да ти гарантирам че плащаш по-малки данъци.Californian написа:Как така никой не плаща здравна застраховка - ти каза - 0
ама кой ти я плаща тогава, спомням си едно време в училище ни учеха, че няма безплатен обяд.
Ама само не ми казвай - данъците - щото и аз плащам данъци не по-малки от тези в Канада май май......
А безплатен обяд наистина няма и именно данъците отиват за здравеопазване. И именно поради това канадското здравеопазване "издиша" по отношение на качеството, като го сравним с това в САЩ. Но пък е достъпно.
Освен това, някои в Канада плащат, дори и да не е много. Ние в BC си плащаме здравни осигуровки. Които иска extended, dental, vision и т.н. health insurance, плаща допълнително (или компанията му плаща, обикновено след някакви удръжки).
- Californian
Оу, има има на една от работите ми в България предизвестието беше взаимно от мен и работодателя - по 3 месеца.Mr.D написа:jovani Ако си това за което се представяш шапка ти свалям.

А никога не съм твърдял че доход 80-100к за Калифорния е висок, за Канада не е лош обаче, въпреки че с цените на жилища и къщи във Ванкувър.....не съм сигурен...
А иначе не сте съвсем прави, повечето фирми тук - като цяло такава е стратегията - има известен брой контрактори - и когато нещата не отиват на добре първо си тръгват контакторите......поне такова е неписаното правило, естествено много си зависи от компания до компания, и от други фактори кой колко е ценен и работа върши в очите на мениджмънта и т.н
но пак казвам неписаното правило е - първо си тръгват контракторите и след това фул тайм емплоитата.
Последно промяна от Californian на Пон Юли 11, 2011 3:58 pm, променено общо 1 път.
номер 51 всеки да дойде ако може пьк ако не му хареса заради Бьлгарчетата наоколо; не контактувай с тях.
Тест за нови имигранти. Ако обичаш чалга(то тука само кунгфута, цигани и талибани) , да минаваш на червено( дали обичаш да плащаш глоби).
Не си подавай и Канада не е за теб.
Няма никакьв смисьл.
Тест за нови имигранти. Ако обичаш чалга(то тука само кунгфута, цигани и талибани) , да минаваш на червено( дали обичаш да плащаш глоби).
Не си подавай и Канада не е за теб.
Няма никакьв смисьл.
То ако нямат бизнес всички си трьгват евентуално. пьк и кьм Китай ги местят фултаймерите. Сигурност няма . Когато е криза само много контакти помагат, тук котрактора те бие.
Предполагам, че не поддържаш контакти с почти никой, или не ти е направило впечатление наличието на парвенюта навсякъде по света. Моето мнение е, че всеки стига до там до където му позволяват възможностите - а което не можем да постигнем винаги можем да оприличим на парвенющина, "гроздето е кисело" и т.н.roumensp написа:Точно заради това не съм стъпвал в България от 11 години и българите в Канада, с които поддържам лични контакти, се броят на пръстите на едната ми ръка.klisurov написа:... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно
Между другото повечето ми познати в България определено не ламтят за скъпи имоти, луксозни коли и вещи, за разлика от хората от средите в които работя тук - много от тях си изкарват свободното време значително по-приятно, например организирайки си рок банди (на стари години) и други прости удоволствия. Както писах и преди - не се сещам да имам дори и един приятел в България (аз съм от София), дето да слуша чалга, но и нямам претенции да поставям в рамки хората, заради музиката, която слушат - в интерес на истината познавам доста Българи в Канада, почитатели на това "изкуство".
Джовани, с това контракторство с единствен, дългогодишен клиент си много уязвим при евентуален одит. Може би трябва да се съгласиш за назначението, винаги можеш да напуснеш, не е ли така?
Циганите - на Сатурн !
До момента съм имал 3 големи клиента в Канада (за 2-ма от които съм рабоил повече от 3 години, за третият - близо година). В портфолиото си имам и един трейдинг стейшън, който в момента се ползва от над 500 трейдъра в Канада (главен клиент беше Канакорд, преди няколко години). Опитвам се да поддържам контактите си със старите работодатели и същевременно търся варианти за експанзия извън Канада, така че предпочитам да съм контрактор (с процент от печалбата), което ми дава повече права при един евентуален съдебен процес във връзка с интелектуалната собственност. Както казах, ако някой се навие да ми покрие разликата в данъците (защото в момента отписвам, каквото ми позволява закона) съм готов да работя и като служител.anxeli написа:Джовани, с това контракторство с единствен, дългогодишен клиент си много уязвим при евентуален одит. Може би трябва да се съгласиш за назначението, винаги можеш да напуснеш, не е ли така?
От друга страна старата истина "от работа гърбав се става - богат не" важи и в Канада с пълна сила, така че предпочитам положението в което съм, наместо да живея в една измамна "сигурност". Истината е, че ако си намерят някой по-добър и по-евтин от мен ще ме изритат на секундата, и аз това като го знам си нагласявам така нещата, че да съм готов когато дойде този момент с бизнес план Б. В края на краищата професията ми се състои в това постоянно да си хеджвам текущата позиция - та защо да не го правя и в личен план?
При всички случаи не се виждам да живея дълго в Канада, така че не ме притесняват одити.