Кратък тест за кандидант-имигранти

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Re: Кратък тест за кандидант-имигранти

Мнение от Koko »

Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани. ;)
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Californian написа:Ама само не ми казвай - данъците - щото и аз плащам данъци не по-малки от тези в Канада май май......
Твоите данъци отиват за войните на чичо Сам май...
Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани.
Вярно, малко се разводнихме, но това показва на хората какви са им проблемите - определено не чалга и шкембе чорба....
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.
Другарю джовани, не очаквах такава силна самоирония от твоя страна, след като си по-редовен посетител дори и от повечето членове на екипа на форума. Бравос! Това автоматично навежда на извода, че и останалите раздувки, като 5-те бона българска заплата и популярния в Гугъл високочестотен арбитраж май са включени в същата категория. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Тоя Джовани голяма работа бе :D Баси способния пич :y:
Намерил си е и балама дето да му се връзва на бръщолевенията :D
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Koko написа:Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани. ;)
Чудя се, има ли тема, която да не е "развалена" ... голяма част от постовте в различните теми могат да са ЛС - надали касаят цялата публика :tmi: ... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно" :(
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

jovani

Мнение от jovani »

MrGeek написа:
jovani написа:205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.
Другарю джовани, не очаквах такава силна самоирония от твоя страна, след като си по-редовен посетител дори и от повечето членове на екипа на форума. Бравос! Това автоматично навежда на извода, че и останалите раздувки, като 5-те бона българска заплата и популярния в Гугъл високочестотен арбитраж май са включени в същата категория. :D
Ами че и аз съм в Канада и всички Канатски правила важат и за мен, както и за останалите участници. Изводите ги оставям на вас, аз само давам фактите.

Пък и "5-те бона българска заплата" го написах не аз (въпреки че и аз познавам много хора с подобна "зла участ" в България), а участникът започнал тази дискусия - което предполагам е било видно за индивидите дето могат и да четат, а не само да пишат.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

klisurov написа:
Koko написа:Защо развалихте темата - тя е за кандидат имигранти, не за грандомани. ;)
Чудя се, има ли тема, която да не е "развалена" ... голяма част от постовте в различните теми могат да са ЛС - надали касаят цялата публика :tmi: ... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно" :(
Ако не сте забелязали, аз се намесвам само когато някой започне много да плюе по родината ми и по никакъв друг повод. Ако не се намерят (и то много) силни дразнители предпочитам да се подвизавам инкогнито.

Радвам се, че сте се махнали от парвенющината в България, но явно още не сте се наместили в тукашната "успяла" среда, за да се сблъскате с местните парвенюта - когато го постигнете ще ми е интересно каква ще е следващата ви дестинация. Ако никъде другаде, освен в България нямаше съответните количества парвенюта, то компании като Ролекс, Версаче, Луи Вутон, Ролс Ройс, Ламборгини щяха много трудно да оцелеят. И все пак, за да съм честен със себе си мога да твърдя че в Канада съм видял значително по-малко показност спрямо това, което съм виждал в Италия, САЩ или Сингапур например.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

jovani Ако си това за което се представяш шапка ти свалям.
Californian след време ще разбереш ако не си разбал още че, сигурност няма никаде особенно в САЩ .Tам днес си на работа утре си гоун . с 80К - 100К преди такс си е мизерия в Калифорния за Канада си горе долу ОК.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Джовани, ти си си типичен български представител, от тия дето вечно мрънкат и се оплакват, независимо че не са никак зле. А какво да кажат новопристигналите, студентите и тия на социал ? Май не могат да се вредят от теб.

Аз ще допълня списъка:
50. Ако искате да се оттървете от мрънкала, не идвайте в Канада, прекалено много българи вече са се заселили тук.

klisurov написа:... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно
Точно заради това не съм стъпвал в България от 11 години и българите в Канада, с които поддържам лични контакти, се броят на пръстите на едната ми ръка.

Californian написа:Как така никой не плаща здравна застраховка - ти каза - 0
ама кой ти я плаща тогава, спомням си едно време в училище ни учеха, че няма безплатен обяд. :rofl:

Ама само не ми казвай - данъците - щото и аз плащам данъци не по-малки от тези в Канада май май......
Като живял и в 2-те страни, мога да ти гарантирам че плащаш по-малки данъци.
А безплатен обяд наистина няма и именно данъците отиват за здравеопазване. И именно поради това канадското здравеопазване "издиша" по отношение на качеството, като го сравним с това в САЩ. Но пък е достъпно.
Освен това, някои в Канада плащат, дори и да не е много. Ние в BC си плащаме здравни осигуровки. Които иска extended, dental, vision и т.н. health insurance, плаща допълнително (или компанията му плаща, обикновено след някакви удръжки).
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Mr.D написа:jovani Ако си това за което се представяш шапка ти свалям.
Californian след време ще разбереш ако не си разбал още че, сигурност няма никаде особенно в САЩ .Tам днес си на работа утре си гоун . с 80К - 100К преди такс си е мизерия в Калифорния за Канада си горе долу ОК.
Оу, има има на една от работите ми в България предизвестието беше взаимно от мен и работодателя - по 3 месеца. :tmi: това за мен си е сигурност още повече ако си се договорил за хубава заплата.

А никога не съм твърдял че доход 80-100к за Калифорния е висок, за Канада не е лош обаче, въпреки че с цените на жилища и къщи във Ванкувър.....не съм сигурен...

А иначе не сте съвсем прави, повечето фирми тук - като цяло такава е стратегията - има известен брой контрактори - и когато нещата не отиват на добре първо си тръгват контакторите......поне такова е неписаното правило, естествено много си зависи от компания до компания, и от други фактори кой колко е ценен и работа върши в очите на мениджмънта и т.н
но пак казвам неписаното правило е - първо си тръгват контракторите и след това фул тайм емплоитата.
Последно промяна от Californian на Пон Юли 11, 2011 3:58 pm, променено общо 1 път.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

номер 51 всеки да дойде ако може пьк ако не му хареса заради Бьлгарчетата наоколо; не контактувай с тях.

Тест за нови имигранти. Ако обичаш чалга(то тука само кунгфута, цигани и талибани) , да минаваш на червено( дали обичаш да плащаш глоби).

Не си подавай и Канада не е за теб.

Няма никакьв смисьл.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

То ако нямат бизнес всички си трьгват евентуално. пьк и кьм Китай ги местят фултаймерите. Сигурност няма . Когато е криза само много контакти помагат, тук котрактора те бие.
jovani

Мнение от jovani »

roumensp написа:
klisurov написа:... аман от парвенюта ... махнах се от Бг и заради тях, ама май наистина трябва да се махна от "всичко българско и родно
Точно заради това не съм стъпвал в България от 11 години и българите в Канада, с които поддържам лични контакти, се броят на пръстите на едната ми ръка.
Предполагам, че не поддържаш контакти с почти никой, или не ти е направило впечатление наличието на парвенюта навсякъде по света. Моето мнение е, че всеки стига до там до където му позволяват възможностите - а което не можем да постигнем винаги можем да оприличим на парвенющина, "гроздето е кисело" и т.н.

Между другото повечето ми познати в България определено не ламтят за скъпи имоти, луксозни коли и вещи, за разлика от хората от средите в които работя тук - много от тях си изкарват свободното време значително по-приятно, например организирайки си рок банди (на стари години) и други прости удоволствия. Както писах и преди - не се сещам да имам дори и един приятел в България (аз съм от София), дето да слуша чалга, но и нямам претенции да поставям в рамки хората, заради музиката, която слушат - в интерес на истината познавам доста Българи в Канада, почитатели на това "изкуство".
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Джовани, с това контракторство с единствен, дългогодишен клиент си много уязвим при евентуален одит. Може би трябва да се съгласиш за назначението, винаги можеш да напуснеш, не е ли така?
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

anxeli написа:Джовани, с това контракторство с единствен, дългогодишен клиент си много уязвим при евентуален одит. Може би трябва да се съгласиш за назначението, винаги можеш да напуснеш, не е ли така?
До момента съм имал 3 големи клиента в Канада (за 2-ма от които съм рабоил повече от 3 години, за третият - близо година). В портфолиото си имам и един трейдинг стейшън, който в момента се ползва от над 500 трейдъра в Канада (главен клиент беше Канакорд, преди няколко години). Опитвам се да поддържам контактите си със старите работодатели и същевременно търся варианти за експанзия извън Канада, така че предпочитам да съм контрактор (с процент от печалбата), което ми дава повече права при един евентуален съдебен процес във връзка с интелектуалната собственност. Както казах, ако някой се навие да ми покрие разликата в данъците (защото в момента отписвам, каквото ми позволява закона) съм готов да работя и като служител.

От друга страна старата истина "от работа гърбав се става - богат не" важи и в Канада с пълна сила, така че предпочитам положението в което съм, наместо да живея в една измамна "сигурност". Истината е, че ако си намерят някой по-добър и по-евтин от мен ще ме изритат на секундата, и аз това като го знам си нагласявам така нещата, че да съм готов когато дойде този момент с бизнес план Б. В края на краищата професията ми се състои в това постоянно да си хеджвам текущата позиция - та защо да не го правя и в личен план?

При всички случаи не се виждам да живея дълго в Канада, така че не ме притесняват одити.
Публикувай отговор