Плащане с чек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
naskoAH

Re: Плащане с чек

Мнение от naskoAH »

Здравей ramones78 ,
аз смятам , че ако не ти осребрят чека докато е валиден , банката ще ти създаде служебно сметка на твое име в която ще ти постъпят парите , но за по - сигурно питай в самия клон в който си внесъл парите !
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Аватар
ramones78

Мнение от ramones78 »

Здравей naskoAH,
благодаря ти за бързия отговор - преди минутка разговарях със служител на ЦКБ - ти беше прав - създава се "служебна сметка", в която в случай, че чекът не е осребрен в рамките на 6 месеца от издаването сумата постъпва в нея.
Мъдростта е способността да виждаш бъдещите последици от решенията, които вземаш днес.
kaliper

Мнение от kaliper »

и при нас се полу4и същият проблем.другата седмица 4екът ни изтича,а от к.посолство ни вест ни кост.при повторното ни запитване към посолството преди седмица,даже малко едва ли не ни смъмриха и ни помолиха да ги безпокоим само при нали4ие на мпромяна на обстоятелствата по кандидатурата ни.вероятно не съм само аз в тази ситуация,но ве4е ми се из4ака 4акането.
nivi7876

Мнение от nivi7876 »

Здравейте, съфорумници днес и аз ходих до Банката (ЦКБ) да проверя какво се случва с нашия чек след четири месеца чакане ,но не успяха да ме зарадват :(
:!: за тези които им предстои или на тези които им изтича чека в ЦКБ ми казаха ,че
!!!!!! вече няма да издават чекове в Канадски долари!!!!!!
Така ,че ще се надяваме да ни обработят документите до изтичането на сроковете им!
Успех на всички!!!
DCS-Vienne-25.03.2011
Accusé de réception-11.2011
Писмо за подготовка за интервю-21.07.2012
Entrevue de sélection-22.10.2012
Аватар
GAL73

Мнение от GAL73 »

ЦКБанка не е единствена банка, която издава чекове.Аз лично ползвах услугите на Уни Кредит Булбанк и нямах никакви проблеми.
Пожелавам ви да се поберете в сроковете, за да няма нужда от повторен чек и т.н.
Успехи!
DCS Vienne -12.01.2011
accusé de réception -29.01.2011
интервю Виена -07.04.2011 - успешно
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
Formulaires médicaux-24.01.2012

Покана за визи-08.05.2012
ВИЗИ-01.06.2012
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Разбирам забавяне, забавяне ама чак пък толкова... шест месеца да не могат да се доберат до досието и да отворят пакета да си осребрят чека.... Стискам палци на всички вас чакащите да ви пратят акюзе час по скоро
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
nivi7876

Мнение от nivi7876 »

GAL73 написа:ЦКБанка не е единствена банка, която издава чекове.
Дааа така е просто информирам колеги които са правили чек в ЦКБ и за колеги които им предстои правене на чек!!!!!
sudju4e написа:Разбирам забавяне, забавяне ама чак пък толкова... шест месеца да не могат да се доберат до досието и да отворят пакета да си осребрят чека.... Стискам палци на всички вас чакащите да ви пратят акюзе час по скоро
Хората не бързат ,а и сега при тях е отпускарски сезон :) ще дойдат тези акюзета!!!
От едина друга тема става ясно ,че на всички ни за сега документите са получени от m./mrs.F.Rehor така ,че скоро време ще завалят АКЮЗЕТААА :D
DCS-Vienne-25.03.2011
Accusé de réception-11.2011
Писмо за подготовка за интервю-21.07.2012
Entrevue de sélection-22.10.2012
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

!
Последно промяна от siso_krasi на Вто Юли 26, 2011 1:32 am, променено общо 1 път.
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Не че искам да съм в контра, но в Канада управляващата партия не се смени, дори напротив - досегашните консерватори вече станаха мнозинство в парламента (което не е мн добре, тъй като могат вече да вземат еднолично решения) + линка, който е даден не е за срокове за разглеждане на досиетата за селекция, а за разглеждане на документи за получаване на сравнителна оценка между обучението в Квебек и това извън Квебек ;)
DSC - 30.04.2010
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
domino

Мнение от domino »

venaza написа:Здравейте, domino. В банката ни казаха ,че всъщност нямали такава опция да знаят кога е осребрен чека. Не знам, вече как да се ориентираме в цялата ситуация, в пощата като проверяваме ,постоянно ни питат дали не можем да кажем кога и ,дали въобще е изпратено писмото което чакаме , от бюрото във Виена ни молят да не ги безпокоим излишно. А на вас гледам че са ви пратили акюзе явно малко след като сте пратили втория чек. Но не се знае ,дали това им е направило впечатление или е случайно съвпадение. Просто вече се поизморих да гадая, иска ми се нещата да започват да се случват лека -полека.
Здравей venaza,
на мен в банката винаги са ми казвали дали е осребрен чекът (постоянният отговор беше "чекът все още не е инкасиран"). Аз винаги съм ги питал дали е осребрен чекът. Виждам, че твоят въпрос е бил "кога е осребрен". От пощата не знам каква информация би могла да получиш. От Виена? - ако пишеш на официалния E-mail най-вероятно след няколко минути ще получиш типов автоматичен отговор. По телефона информация не може да получиш - единственото подчертано изречение в нашето акюзе, беше, че по телефона не дават информация за кандидатурите. Май единствено ако пишеш на Lisa Schreiber може да получиш някаква информация. Ние сме и много благодарни, че отговори и на нашето писмо. Отговорът от нея беше, че сега се разглеждат кандидатури от началото на декември месец и след около 2 седмици ще стигнат и до нас - така и стана. Мисля, че при нас беше чисто съвпадение пращането на втория чек и получаването на акюзето. Възможно е да греша, но ако се махнат изключенията, ноември месец за акюзе се чакаше около 5 месеца, декември - 6 месеца, януари - 7 месеца? но ако август наистина са в отпуска...вероятно ще се чака 8-9 месеца. На този фон теми като тази:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... lit=accuse"
звучат направо невероятно. Какво ли ще е след още 3 години?
Аз също нямах сметка в ЦКБ. В деня на изтичане на срока на чека им се обадих по телефона и им казах, че не желая да ми правят сметка в която да ми връщат парите и че на другия ден ще отида при тях и ще ги пратя отново. На другия ден написахме нов чек без да си правя сметка в банката.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
Zlatinis

Мнение от Zlatinis »

Здравейте ,
В няколко теми се коментира забавянето при разглеждането на документите , което е вече над 6мес - точно толкова , колкото е и валидността на чека , но никъде не открих отговор на въпроса , който ме интересува , а именно - какво правим , ако чека вече е невалиден , а все още няма отворено досие на кандидата ? На какво основание се изпраща нов чек - поименно ли , как ?!
Извинявам се за вероятно глупавия въпрос , но все още си напасвам нещата ... :angel:
Щастието не е крайна цел , а начин на пътуване .
Аватар
kamy

Мнение от kamy »

Хора, в нашият град не издавали чекове, трябва да чакам заявка от София и ще отнеме още седмица. Някой плащал ли е по банков път? Не с кредитна карта а банков трансфер?
Аватар
Zlatinis

Мнение от Zlatinis »

[quote="kamy"]Хора, в нашият град не издавали чекове, трябва да чакам заявка от София и ще отнеме още седмица. Някой плащал ли е по банков път? Не с кредитна карта а банков трансфер?[/quote
=======================================================================
Незнам в коя банка сте проверявали , но и ние получихме подобен абсурден отговор от MKB Unionbank , дори още по-зле - трябвало да ни проучват доходите и т.н. и евентуално чек след месец :fubar: Ако имате при вас клон на UniCredit Bulbank опитайте там , ние попаднахме на много отзивчив служител-новобранец и с малко търпение от наша и желание от негова страна се сдобихме с чек за час :)
Щастието не е крайна цел , а начин на пътуване .
Аватар
kamy

Мнение от kamy »

В Кърджали в UniCredit Bulbank директно ме отрязаха, че не издават чекове, трябвало да ида лично до София... проверих в Обб защото съм им клиент, казаха че може, но докато го заявят от София ще дойде след седмица. Питах се няма ли друг вариант, по-бърз, но явно не. Не разбрах какво значат bank transfer or international money order - така пише в сайта, но нямат конкретна банкова сметка. Ако някой е плащал така да сподели, ако не утре отивам да поискам чек и ще чакам.
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Може да пробваш с Интернешънъл Асет Банк-на сайта им пише, че издават чекове в Канадски долари. Виждам, че я има в Кърджали - бул. “България” 75. Давам ти го просто като съвет, защото виждам че имаш такава опция иначе не знам колко бързо ще е

p.s. Виждам също и Пиреус Банк че издават чекове в кан.долари - бул.”България” 47 -може и там да питаш (поне са на една улица няма да се разхождаш много :D )
DSC - 30.04.2010
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор