Super Bg restorant v Toronto

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
ad_v_raia

Мнение от ad_v_raia »

estoyanova, аз също нямам намерение да пиша повече, понеже темата
отиде в много далечна посока от тази която даде автора и. Човекът
си е прекарал чудесно в този ресторант, искаше да сподели това
с нас и ако някой желае да опита българската кухня в приятна
обстановка би могъл също да пробва. Като резултат последва
жестока атака едва ли не към всичко българско и че само пълни
нещастници биха отишли в толкова пропаднал ресторант, където и
вода не сервират, та да гледат пропаднали жени с изкуствени бюстове
как се опитват да пеят, контролирани от мутри, и това не било
безплатно, ами даже и пари трябвало да се плащат :lol:

"винаги съм търсел аз какво мога сам да направя
за себе си, а не да търся причините за моя неуспех в другите"

тук неразбрах къде видя упрек към теб - говорех лично за себе си.
В Канада не се чувствам все още успял, но в България бях, имах
просперираща частна фирма и именно точно мутрите бяха причината
за да се махна, за да можеш все още да "ме четеш". Пряко или
косвено над 70% от икономиката на България се контролира от
борчагите, или от хора които те контролират, затова невиждам
никаква причина да спра да слушам поп-фолк само защото певиците
били ръководени от борчаги, или да спра да ги гледам, понеже
имали изкуствени бюстове :lol:
Това звучи смехотворно. На никой не налагам мнението си, така
както бих желал и другите да не го правят. На някой му харесва
нещо - супер, на друг не - ок, но да си налагаш мнението особено
върху толкова субективна материя като личните предпочитания е
несериозно. Нито ще спра да слушам хубава българска музика,
нито да ходя по български или други ресторанти заради нечие
отрицателно мнение. Това му е интересното на живота, че е
многообразен, всички сме различни - иначе такава слука щеше да е :lol:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

estoyanova написа:ad_v_raia Пиша за последен път по тази тема,защото вече втръсна на всички,но искам само да ти кажа още няколко неща.
Не знам какво ти наричаш "неуспех" при положение,че не се познаваме,нито знаеш коя съм и какви са моите квалификации/не се самоизтъквам/!
Искам само да ти задам въпроса:Ти чувстваш ли се успял в Канада?
Защото аз в БГ определено ДА!Сега ще попиташ:Защо тогава тръгваш?
Причини колкото искаш,включително и лични емоционални!
Казваш,че предпочиташ красивите лица на Анелия,Глория,Камелия и още куп знайни и незнайни фолк-турбо-шантонерки!няма лошо!Красивички са им лицата,няма спор.Съвсем нормално е за да зарибяват хора,които да ги слушат,а и не само....Красиви са и новите им силиконови имплантанти/направени в клиниката на д-р Сердев,който лично познавам/.Извини ме,не знам от кога не си си бил в БГ,но искам да ти кажа,че и за малките деца тук е ясно,че Поп-Фолк Индустрията,както ти я наричаш "култура" в БГ се управлява от мутрите.Един добър доходен и траен бизнес!
Някой преди теб беше написал,че не прави разлика между Глория и Шаная.Също да ме прощава,но Глория,никога няма да бъде Шаная поради:
1.Шаная пише сама текстове
2.Шаная пише сама музика
3.Шаная има собствена продуцентска къща
Фактите сами говорят.
А като заговори за"исконна БГ култура" защо не спомена ВАЛЯ БАЛКАНСКА например,чийто глас обикаля Космоса.
Дано се видим един ден на канадска земя да поспорим за българско и българщина.
Споменавш бизнес визи.Предполагам им ги носят и лично на крака.Как не съм се сетила да стана някоя ЕКСТРА ЕЛИ хем имам данни- мога да пея и професионално танцувам.....
До тогава със здраве!
abe tia i Shanya ili kakto i se pishe imeto e goliama selianka - samo na nas ne ni se struva takava shtoto ne sme izrastnali tuk i ne moje da zacepim
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

KolioBalkanski написа:[
abe tia i Shanya ili kakto i se pishe imeto e goliama selianka - samo na nas ne ni se struva takava shtoto ne sme izrastnali tuk i ne moje da zacepim
NA MEN BEZ DA SUM RODENA TUKA MI MIAZA NA KRAVARKA-E TOVA NE E OBIDA A KONSTATACIA
Последно промяна от IRA на Вто Май 04, 2004 11:29 am, променено общо 2 пъти.
Pepon

Мнение от Pepon »

Neka da si govorim neshtata napravo. Shania mojeshe da si pishe tekstove i pesni kolkoto si iska, no ako ne beshe razkrachila krakata pred onzi shef v Sony Music v USA shteshe i do dnes da si pee v niakoia zabutana canadska krachma. Prochetete i biografiata kato ste i tolkova golemi fenove, da vidite kolko godini e piala i pisala pesni bez nikoi da ia slusha predi da se zakachi za onzi big cheese. Sashtoto e i s nashata Gloria, az pone ia pomnia koga i kak pochna karierata si v onazi dupka v Kardjali predi 12 godini.
Ta te 2-te sa v edin otbor, kolkoto i da ne im priatno na niakoi da go chuiat ili prochetat tova.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Мда, затова слушайте Бичето...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

i kakvo sega izliza che niama talant li Shania
shtom tolkova hora ia slushat i hodiat na concertite i
nedeite burza da otrichate vsichko s leka ruka :beer:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Rainmaker написа:i kakvo sega izliza che niama talant li Shania
shtom tolkova hora ia slushat i hodiat na concertite i
nedeite burza da otrichate vsichko s leka ruka :beer:
mi che znaesh li kolko hora slushat Britney SPears i razni takiva
da ne pochnesh i tiah da mi gi vazhvaliavash
tova che stadoto blee po niakoi ne pravi tozi niakoi goliam geroi - osven za pred stadoto.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

KolioBalkanski написа: mi che znaesh li kolko hora slushat Britney SPears i razni takiva
da ne pochnesh i tiah da mi gi vazhvaliavash
tova che stadoto blee po niakoi ne pravi tozi niakoi goliam geroi - osven za pred stadoto.
Po tazi logika vseki koito go slushat e nekaduren li :)

a che ima izmisleni muzikanti ima, no triabva da pravim razliak vse pak koi sa i koi ne sa.
toi

Мнение от toi »

Zatova nie Bulgarite shte ostanem na tva nivo zashtoto pravim evala na drugite a se pliuem edin na drug (Shania Twain ili kakto se pishe tam ne mojela da se sravni s gloria...) Che kvo tolkova e Shania Twain? da ne e po krasiva ot Gloria ili da pee po hubavo ot Gloria... Tova vi e greshkata na sichki Bulgari koito v momenta jiveiat v Bulgaria i ne sa bili vav severna Amerika, che shte svalite dostoinstvoto si samo i samo da napravite evala na izviniavam se za izraza - tipichnite amerikanski i canadski oligofreni!

Nie sme Bulgari i triabva da zashtitavame i uvajavame tova koeto imame zashtoto az sam v Canada ot 3 godini i vidiah shto za narod sa Canadzite i Amerikanzite... i tiahniat nachin na jivot ne moje da stapi na malkiat prust na Bulgarskiat nachin na jivot!

Che Shania Twain si pisala textovete sama daite da zarejem Gloria ili Anelia ili Ivana ili si4kite drugi prekrasni pevzi i pevizi koito tolkova mnogo sa ni zabavliavali.

Che povecheto kazvate che Niko-Linos e propadnal restyrant niakoi davali si smetka che koito go e napravil tozi krasiv restyrant e dal sichko vazmojno ot sebesi i e prenebregnal siki riskove samo i samo za da napravi neshto interesno i razlichno za sichki nas Bulgarite? Zadaite si go tozi vapros oshte edin pat predi da kajete che e selska dupka ili kakto iskate go narichaite.......

Niamalo voda v restyranta..... AMI HORA GURZITE VI NALIVAT VODA OT CHESHMATA ZASHTOTO AZ SAM RABOTIL V GRUZKI RESTYRANT

[/b]
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе аре стига глупости, ресторанта са го направили за да печелят, а не за да направят кефа на чалгаджията емигрант, а да наречеш тия "прекрасни певци и певици" е просто смешно!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Az v Bg-to gi gledah 4algadjiikite na "mute",a puk si puskah moite cd-ta i kaseti(u-aaa!)
Na6te 4algadjiiki sa mnogo dobri za gledane i za ...
ama 4ak da gi gleda6 sas zvuk e prekaleno!
Shanaya i tia e su6tata ovca ako se posuble4e pove4ko i neia 6te ia gledam na "mute"...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Dimitar Kolev написа:Az v Bg-to gi gledah 4algadjiikite na "mute",a puk si puskah moite cd-ta i kaseti(u-aaa!)
Na6te 4algadjiiki sa mnogo dobri za gledane i za ...
ama 4ak da gi gleda6 sas zvuk e prekaleno!
Shanaya i tia e su6tata ovca ako se posuble4e pove4ko i neia 6te ia gledam na "mute"...
pravilno
za gledane stavat
toi

Мнение от toi »

liubo - pone mojesh li da izmislish edna pri4ina? Ti voobshte izlizash li niakade? xaxa :)
Аватар
Val

Мнение от Val »

toi написа:liubo - pone mojesh li da izmislish edna pri4ina? Ti voobshte izlizash li niakade? xaxa :)
toi, съгласна съм, че всеки си има предпочитания и вкусове. Не искам да кажа, че не трябва да се слуша чалга. Щом ти харесва, слушай си.

Но, да се представя тая циганска музика с автентичен турско-гръцко-сръбски произход за изконно БГ изкуство - айде стига бе!!!!

Камо ли пък тия, дето не я слушат, за родоотстъпници !!!!!!

This is just ridiculous!!!!!!!!!!!

Жалко, че тая цигания измести наистина българските народни песни от сцената, както и хубавата БГ поп и рок музика.

И жалко, че българските ресторанти в Канада се отъждествяват с чалгата! Не виждам защо трябва да се наричат български, по-правилно е да се казват чалгаджийски ресторанти.

А най-жалкото от всичко е, че българските деца, изложени повсеместно на тая простотия, наистина вярват, че тя е българска, понеже това е, което ги заобикаля отвсякъде, достъпът до истинската народна музика е крайно ограничен.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Zatova Val, az da izbegna vsichki tezi uslojneniya za koito govorish izobshto ne sam hodil i nyamam namerenie da hodya v nikakv bg restorant :lol: :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено