Едно мнение за скъсаните
- Kan_Tangra
Re: Едно мнение за скъсаните
Абе може и Монреал да не е Мадрид, но наистина го има това с възпитанието и държанието на хората.
В това отношение Мадрид не е изключение, а по-скоро България е изключение за грубо, лошо, злобно и зависливо отношение към всички и всичко. Едва ли не е някакво селско геройство.
Не знам, сигурно само на селяните не им прави впечатление, или пък на тея, дето са нядянали тъмнокафявите очила в Канада (това като противоположност на розовите).
Аз лично бих емигрирал за 2 път в Мадрид, ако имах избор, и АКО намеря там подходяща работа и заплащане. Интересно е, обаче, че в ИТ компании съм имал колеги, които СА испанци и са емигрирали от Испания (в монреал). Не знам що така. А и да ги питам, едва ли ще ми дадат изчерпателен отговор.
Факт е, обаче, че като си бях най-обикновен БГ гражданин, Канада беше тази, която каза "ЕЛА", ето ти перм. карта, ето ти гражданство, ето ти безплатно образование. И ето че тук завърших 2ро висше, съвсем безплатно. Дори и се издържах със стипендията и със заплатите от стажовете през тия години.
Испания не помня да ми е предлагала такова нещо, ако ще и да е била империя на цялата Слънчева система навремето.
Та хайде да си говорим реалистично.
В това отношение Мадрид не е изключение, а по-скоро България е изключение за грубо, лошо, злобно и зависливо отношение към всички и всичко. Едва ли не е някакво селско геройство.
Не знам, сигурно само на селяните не им прави впечатление, или пък на тея, дето са нядянали тъмнокафявите очила в Канада (това като противоположност на розовите).
Аз лично бих емигрирал за 2 път в Мадрид, ако имах избор, и АКО намеря там подходяща работа и заплащане. Интересно е, обаче, че в ИТ компании съм имал колеги, които СА испанци и са емигрирали от Испания (в монреал). Не знам що така. А и да ги питам, едва ли ще ми дадат изчерпателен отговор.
Факт е, обаче, че като си бях най-обикновен БГ гражданин, Канада беше тази, която каза "ЕЛА", ето ти перм. карта, ето ти гражданство, ето ти безплатно образование. И ето че тук завърших 2ро висше, съвсем безплатно. Дори и се издържах със стипендията и със заплатите от стажовете през тия години.
Испания не помня да ми е предлагала такова нещо, ако ще и да е била империя на цялата Слънчева система навремето.
Та хайде да си говорим реалистично.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аз мога да ти кажа. Отвори сайта на monster за заплатите или payscale и виж какви са паричките за ИТ в Испания. А цените в Мадрид не са много по-различни от тези в Монреал.Kan_Tangra написа:Аз лично бих емигрирал за 2 път в Мадрид, ако имах избор, и АКО намеря там подходяща работа и заплащане. Интересно е, обаче, че в ИТ компании съм имал колеги, които СА испанци и са емигрирали от Испания (в монреал). Не знам що така. А и да ги питам, едва ли ще ми дадат изчерпателен отговор.
Нещо прясно от БГ:
Представяме ви без редакция цялата декларация на националистите.
[quote]За трета поредна година столицата ни ще стане арена на позорно зрелище. За трета поредна година централните и местни власти в страната няма да се съобразят с желанието на 99% от гражданите на България и ще позволят по софийските улици да манифестират открито извратени хора, натрапващи антиестествената си и антикултурна сексуална ориентация.
Въпреки всички реакции и възгласи, отправени от редица национално-патриотични организации, граждански сдружения, общественици, журналисти, Св. Синод на Българската Православна Църква и обикновени граждани, тази проява да не бъде позволявана, управляващите останаха глухи за техния призив. Те предпочетоха да клекнат пред исканията на шепа педерасти и няколко чужди посолства, вместо да се вслушат в гласа на тези, които са ги избрали и им плащат заплатите. Това обаче не бива да ни учудва.
Обществена тайна е, че целият държавно-политически апарат е превзет от хомосексуалисти, чиято най-голяма грижа е не добруването на Българският народ, а привилегироването на всякакви по вид малцинства - сексуални, етнически, религиозни и други, в ущърб на мнозинството от населението, състоящо се от нормални Българи.[/quote]
Ето това последното е невероятно
Какво значи това ????
Представяме ви без редакция цялата декларация на националистите.
[quote]За трета поредна година столицата ни ще стане арена на позорно зрелище. За трета поредна година централните и местни власти в страната няма да се съобразят с желанието на 99% от гражданите на България и ще позволят по софийските улици да манифестират открито извратени хора, натрапващи антиестествената си и антикултурна сексуална ориентация.
Въпреки всички реакции и възгласи, отправени от редица национално-патриотични организации, граждански сдружения, общественици, журналисти, Св. Синод на Българската Православна Църква и обикновени граждани, тази проява да не бъде позволявана, управляващите останаха глухи за техния призив. Те предпочетоха да клекнат пред исканията на шепа педерасти и няколко чужди посолства, вместо да се вслушат в гласа на тези, които са ги избрали и им плащат заплатите. Това обаче не бива да ни учудва.
Обществена тайна е, че целият държавно-политически апарат е превзет от хомосексуалисти, чиято най-голяма грижа е не добруването на Българският народ, а привилегироването на всякакви по вид малцинства - сексуални, етнически, религиозни и други, в ущърб на мнозинството от населението, състоящо се от нормални Българи.[/quote]
Ето това последното е невероятно

Еййй, страшна цигания!!! За какво изхарчихме сума пари да се бутаме там? Ами сега!bttm написа:Linko написа:Преди време нашият съфорумник jovani бе пуснал няколко снимки за олицетворение на мизерията в Канада.
Ето ги:
http://img13.imageshack.us/img13/8546/1000205ls.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/1850/1000206y.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/987/1000207k.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/1897/1000208e.jpg
http://img706.imageshack.us/img706/4785/1000210.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/9575/1000212k.jpg
http://img522.imageshack.us/img522/7057/1000213n.jpg
http://img408.imageshack.us/img408/2578/1000215z.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/76/1000217l.jpg
http://img709.imageshack.us/img709/456/1000218.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/5318/1000221v.jpg
http://img532.imageshack.us/img532/5044/1000223p.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/7344/1000226f.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/8206/1000229o.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/8775/1000231a.jpg
http://img260.imageshack.us/img260/9899/1000235t.jpg
Майтапа настрана, виждал съм подобни гледки и в италоговорящата част на Швейцария.
-
poumpy написа:Когато карам по улиците, често ставам свидетел на ДВЕ неша, които всеки път ми напомнят защ съм тук. Ще ги споделя пак с вас, пък всеки сам да си преценява, кое и как си струва.
1. Караш си и чуваш сирена на линейка/пожарна/полиция и ЧУДО, всички отбиват и спират за да направят път. хората ЦЕНЯТ човешкия живот и то на другия, освен и своя личен.
2. Караш и виждаш един жълт автобус. На него едни мигащи червени и жълти светлини. И всички коли спряли почтително на метри от него докато едни малки човечета тичат около него - хората ЦЕНЯТ човешкия живот на тези малки и беззащитни човечета.
Да, аз имам деца и понеже съм родител искам и се моля всеки ден да ги видя да пораснат и да се реализират в своя живот и да ме опази Господ, да трябва да ходя на погребение, както родителите на най-добрия ми приятел в България - на 18 годишнината на сина им.
Нека да е мизерия, нека да ми трябват години да съм пак там, където бях в БГ, нека ми е трудно, но нека да мога да живея в среда, където хората ценят човешкия живот.
Какво имаме да губим толкова в БГ ? Жилище ( че то няма къде да избяга, даже още по-добре, продай го и си купи нещо тук ), чалгата ( донеси си я на записи ), бъркотията ( загубвам я с удоволствие ), пенкелер специалистите ( колко е хубаво да ги загубим ), още ли да изброявам ?
Аз лично не мога да повярвам, че има хора, които искат да се върнат обратно там, наистина не мога да го разбера....

Само за сравнение - в БГ едно такси блъсна дете, пресичащо на пешеходна пътека пред училището на сина ми

А иначе, всеки е свободен да избира къде да живее и всеки се ръководи от приоритетите си в живота. Нашия приоритет са децата ни. Достатъчно ни беше си представим какъв ще е животът им в БГ и какъв би бил, ако израснат в Канада, за да се решим да емигрираме.
И не виждам как може някой, който няма деца или който има коренно различни ценности от моите, да ми казва дали трябва да се притеснявам, че не съм минала интервюто или не!

Последно промяна от emimilanova на Пет Юни 25, 2010 8:08 pm, променено общо 1 път.
Евала на такава цигания Линко,само като видя чистите улици на тази ''цигания'' и ми става ясно.Явно някой си нямат представа,какво е АДЖЕБА цигания.Живея в ж.к. където има цигани.Не е нужно да пускам снимки.
М/у другото снимките са добри.

вие какво нова тема "приказки под шипковия храст" ли отваряте.като пък толкова сте преуспели хайде поне един да излезе умен и да намери начин да се свърже с човека и да му помогне с каквото може.най важното според мен някой да ти даде добър съвет и да те ориентира правилно в дадена трудна сиуация.хайде размърдайте си преуспелите задни части,и помагайте на другите ,а не да се фукате колко сте...много бързо забравихте че първите години са трудни.нали за това е този форум да си помагаме защото сме българи,а не да правим нов прочит на "Бай Ганйо-до Чикаго и назад".
пак за сравнение, преди две-три години, училищен автобус в Монреал сгази българче - момиченце на около 12 г., което слизало от автобуса. Беше доста сериозно пострадало, със счупен таз и т.н. В този форум имаше теми по въпроса, хора събираха пари, за да подпомогнат семейството му, посещаваха го в болницата ... Спомняте ли си го Маргиналаemimilanova написа:Само за сравнение - в БГ едно такси блъсна дете, пресичащо на пешеходна пътека пред училището на сина миИ какво му се случи на шофьора мислите !? Минава с 200 лв. глоба
![]()

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Нал' знаеш приказката: човек ако сам не може да си помогне и господ не може да му помогне. Откъде накъде трябва да се помага на непознати българи, само защото са българи. И още една готина българска приказка: на крива ракета и космосът й пречи ...дидо написа:вие какво нова тема "приказки под шипковия храст" ли отваряте.като пък толкова сте преуспели хайде поне един да излезе умен и да намери начин да се свърже с човека и да му помогне с каквото може.най важното според мен някой да ти даде добър съвет и да те ориентира правилно в дадена трудна сиуация.хайде размърдайте си преуспелите задни части,и помагайте на другите ,а не да се фукате колко сте...много бързо забравихте че първите години са трудни.нали за това е този форум да си помагаме защото сме българи,а не да правим нов прочит на "Бай Ганйо-до Чикаго и назад".
Съвети на новодошли имигранти се раздават в специализираните служби тук, които са безбройни.
голямо откритие направил автора на темата: че в Канада се започвало от 0-та и имало неща, които е загубил в България

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа: Пълно с невръстеници ...

PS. Инциденти стават навсякъде и това съм напълно съгласен. Но в България няма правила и газенето на пешеходци не е "инцидент", а закономерност. Карането в кръв в алкохола е норма. Не ми се спори, всеки има право да вижда чашата наполовин пълна или наполовин празна, но в крайна сметка живеем с свободна страна. На който не му харесва да си вземе паспорта и един самолетен билет и да отиде там, където го чакат само него и позицията "цар" е свободна за заемане.
На много хора не им харесва, но остават, борят се , полека лека си връщат стандарта от в БГ, после го минават и така.
Има мнго заблудени хора, че тук с кофти и нископлатена работа има по-висок стандарт от в БГ . От там според мен тръгват много разочарования. Причина за това са многото хвалби и избиване на комлекси от страна на емигранти на почивка в БГ какъв висок стандарт имат носейки пици тук вместо да работят добра работа в БГ.(което не е вярно - това го пиша за новите)
Има мнго заблудени хора, че тук с кофти и нископлатена работа има по-висок стандарт от в БГ . От там според мен тръгват много разочарования. Причина за това са многото хвалби и избиване на комлекси от страна на емигранти на почивка в БГ какъв висок стандарт имат носейки пици тук вместо да работят добра работа в БГ.(което не е вярно - това го пиша за новите)
Ясно е че стават навсякъде, но колко често стават в Чалгария, и колко често в Канада?krimon написа:пак за сравнение, преди две-три години, училищен автобус в Монреал сгази българче - момиченце на около 12 г., което слизало от автобуса. Беше доста сериозно пострадало, със счупен таз и т.н. В този форум имаше теми по въпроса, хора събираха пари, за да подпомогнат семейството му, посещаваха го в болницата ... Спомняте ли си го МаргиналаНавсякъде стават такива работи. Шофьора никой не му е отнемал правата - тук не ги съдят.
Е щом не ги съдят и не им отнемат правата в случай на инцидент по тяхна вина и въпреки това се държат както пише poumpy, значи хората наистина имат съзнанието и културата, значи наистина пазят живота на другия. Точно в такава държава искам да живея и там да растат децата ми.poumpy написа:Когато карам по улиците, често ставам свидетел на ДВЕ неша, които всеки път ми напомнят защ съм тук. Ще ги споделя пак с вас, пък всеки сам да си преценява, кое и как си струва.
1. Караш си и чуваш сирена на линейка/пожарна/полиция и ЧУДО, всички отбиват и спират за да направят път. хората ЦЕНЯТ човешкия живот и то на другия, освен и своя личен.
2. Караш и виждаш един жълт автобус. На него едни мигащи червени и жълти светлини. И всички коли спряли почтително на метри от него докато едни малки човечета тичат около него - хората ЦЕНЯТ човешкия живот на тези малки и беззащитни човечета.
Заглавие: Re: Едно мнение за скъсаните
От: дидо
Изпратено на: Съб Юни 26, 2010 11:11 am
До: attilla
Съобщение
абе човек,как се реши да споделяш лични неща в форума.не си ли разбрал че тук всичко е като на партийно събрание,всички говорят един през друг за да покажат колко са умни и видите ли колко са преуспели.и на мен тук не ми харесват много неща но найстина в сравнение с българия тук е по добре ,защото имаш ралични възможности.и ние сме от 4 месеца в канада и не ние лесно,най много ни липсва човек който да ни даде точен съвет в точния момент. поне сам видя че проблема не е с циганията в кварталите,а в това че бай ганйо си е бай ганйо дори и на другия край на света.
От: дидо
Изпратено на: Съб Юни 26, 2010 11:11 am
До: attilla
Съобщение
абе човек,как се реши да споделяш лични неща в форума.не си ли разбрал че тук всичко е като на партийно събрание,всички говорят един през друг за да покажат колко са умни и видите ли колко са преуспели.и на мен тук не ми харесват много неща но найстина в сравнение с българия тук е по добре ,защото имаш ралични възможности.и ние сме от 4 месеца в канада и не ние лесно,най много ни липсва човек който да ни даде точен съвет в точния момент. поне сам видя че проблема не е с циганията в кварталите,а в това че бай ганйо си е бай ганйо дори и на другия край на света.
Не са лични неща това, приятелю..., това го страда всеки в началото. Но голямото страдание за всеки Бай Ганьо е да избие комплексите си - аз това, аз онова...Кой ги ги е питал тия какво, как и къде поработват? Никой. Хубаво - нека си работят. И да са живи и здрави, защото иначе знаеш какво ги чака...Ама да обясняват на някой, който не е бил тука и не е виждал тия кокошарници, построени отпреди 100 години и да спекулират - това си е чиста Бай Ганьовска история. Да съм казал някъде колко съм зле или добре?! Никъде. Просто говоря истината, за да я знаят тези, които искат да идват. Не съм отварял и тема тук - опитах да успокоя една скъсана, която много, ама много се беше притеснила, че не е минала интервюто...., и за какво съжалява - за кокошарниците...Ако са я скъсали за ниво на език - офицера е преценил добре, че нямат необходимата подготовка за това, което ги чака тук..., без език си заникъде. На всички тия, които си отвориха вратите на гаражите, къщите и хладилниците, за да видим какво има вътре, ще кажа че това вече съм го виждал, виждам го и днес, виждам и какво има и в главите им... и се радвам за тях. Благодаря и за възможността да се огледам в очите на преуспелите /видяното там ми харесва все повече/, които без съмнение и в България са били такива и които без съмнение, също така биха намерили едно жилище в приличен квартал на въпросната дама, скъсана на интервюто, ако успее все пак да пристигне жената, дай и БОЖЕ!! НА ВСИЧКИ НОВОПРИСТИГАЩИ, ЩЕ КАЖА, ЧЕ БЛАГОДЕНСТВИЕТО ЩЕ ДОЙДЕ ЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ, КОЛКОТО ВИЕ САМИТЕ УСПЕЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ-СТРОГО ИНДИВИДУАЛНО Е, НО ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА МИЗЕРИЯТА В НАЧАЛОТО И ОЧАКВАЙТЕ Я, ЗАЩОТО ВСИЧКИ МИНАВАТ ПРЕЗ ТОВА...
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
pamelaa написа:На много хора не им харесва, но остават, борят се , полека лека си връщат стандарта от в БГ, после го минават и така.
Браво pamelaa ! Точно за това иде реч