относно документите за доказване на трудовия стаж

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
ivalin

Re: относно документите за доказване на трудовия стаж

Мнение от ivalin »

Абе хора, какво сте се заяли с човека? Типично по бълхарски, той каже едно вие десет, "да де ама не е така"! Линко се старае да изнесе данни по въпроса, за да стане ясно за кандидатстващите, а вие се заяждате с него съвсем лично. От ясно по-ясно е че образование е едно, а стажа и професията, по която си го придобил е съвсем друго, т.е. получаваш точки за висше образование, ако го имаш и точки за стаж, ако го имаш естествено. Това как си заел дадената длъжност на базата на диплома, връзки или какъвто и да е там трик, за канадците няма значение, важното е да е необходимия стаж, който те ти искат! Не забравяйте, че длъжността директор в Бълхария се заема само от хора без необходимото образование (стопанско управление), а там какво да е, ама хубаво да е висше. ;) Същото е и положението в частния сектор със собсвениците на фирми, които сами си пишат договорите и се назначават за какви ли не и най-вече за директори. Погледнете и положението на министрите... Те да не би да са с образованието за длъжността, която заемат, ама ще натрупат стаж за това и ако тръгнат да емигрират за Канада ще им дадат точки за стаж. :rofl: Сега вече имате възможност да оплюете и моето мнение... вие сте на ход... докажете, че сте българи! :fubar:
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

svetla1313 написа:Здравейте,
Бих искала да попитам миналите вече през федералната процедура с какви документи доказахте трудовия си стаж (договори, трудови книжки, удостоверение от НОИ). И още нещо: имате ли представа как проверяват информацията (телефонни обаждания до работното място или някакви други процедури). Благодаря Ви предварително!
Мисля, че мненията се изместиха доста от темата, а и станаха доста лични. Все пак въпроса е какви докумети се искат за доказване на стаж, а не какъв стаж и дали стажа и професията са едно и също?! Ами едно и също са разбира се това, което работиш, това ти е стажа и това ти е професията!!! Какво толкова му умувате, но в Бълхария няма много общо с образованието!!! Това е... Но тук въпроса е друг какви документи за трудов стаж се признават в Букурещ, а те са изредени съвсем риторично във въпроса и как ги проверяват по какъв път. Е, за какво иде реч...?! :headbang:
Последно промяна от ivalin на Нед Апр 11, 2010 9:15 am, променено общо 1 път.
kefche1

Мнение от kefche1 »

9
Последно промяна от kefche1 на Вто Юни 29, 2010 10:09 am, променено общо 1 път.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

svetla1313 написа:Здравейте,
Бих искала да попитам миналите вече през федералната процедура .... И още нещо: имате ли представа как проверяват информацията (телефонни обаждания до работното място или някакви други процедури). Благодаря Ви предварително!

Извинете, но и на мен ми е интересно как проверяват информацията.
До тук нищо не чухме по този въпрос.
Някой знае ли как го правят и дали изобщо го правят? Случвало ли се е да са звъняли на работодател, например? Или пращат запитване до НОИ?
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Мога да те уверя 10 000 000 000 000 %, че до НОИ Бургас не са изпратили запитване за стажа ми. Казвам НОИ Бургас защото живеех в Бургас.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

kill_u написа:Мога да те уверя 10 000 000 000 000 %, че до НОИ Бургас не са изпратили запитване за стажа ми. Казвам НОИ Бургас защото живеех в Бургас.

Ти вероятно си имал дебели връзки в НОИ Бургас, за да знаеш с такава сигурност, че не са ги питали ...?
Аз съм в София и нямам никой познат в НОИ, така че сигурно няма и как да разбера, ако ме проучват ...

kill_u, а на работодателя ти дали са се обаждали?

Ще съм благодарна, ако и други споделят опит или сигурна информация по въпроса.
prace

Мнение от prace »

познавам хора, на които са се обаждали до работодателите им за да ги питат дали дадено лице е работило там от еди коя си дата до еди коя си дата.
Аватар
troll

Мнение от troll »

В НОИ София преди десет години се бяха обаждали от Виена два пъти!
Първия път попаднали на едно пешкин момиче и то им отговорило следното:
За справки -лично! Струва 1,80 лв. :D
Втория път не бяха получили отговор и пратиха имейл, но понеже тогава беше много наболяла темата с личните данни и след няколко имейла се отказаха, ма ся не знам как е. :D
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

prace написа:познавам хора, на които са се обаждали до работодателите им за да ги питат дали дадено лице е работило там от еди коя си дата до еди коя си дата.
:y:
Потвърждавам, че и аз съм чувал за такъв случай!
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

И аз съм чувал, но само съм чувал, не съм попадал на такъв случай, а смея да твърдя, че имам доста познати, които заминаха последните години в Канада и по трите процедури. ;) Чувал съм, че правят допитване до НОИ да видят дали просто си осигурен или до работодателя по телефон, имейл или какъвто и да е там начин за връзка (есетвено, ако ти си посочил такива), но само, ако се съмняват нещо или има някакво несъответсвие в стажа. Ако всичко е изпипано, няма проблем, не се задълбават в стажа, напротив проверяват образованията. На тях държат повече, но как и до каква степен го правят, също не мога да съм категоричен, защото пак само съм чувал. За нас лично нямаме данни дали да са ни проверявали, но в интерес на истината се забавиха доста, почти 11 месеца ни разглеждаха документите. :doh:
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Lira написа: Ти вероятно си имал дебели връзки в НОИ Бургас, за да знаеш с такава сигурност, че не са ги питали ...?
Да повярвай ми така е!
Lira написа: kill_u, а на работодателя ти дали са се обаждали?
Тук съм сигурен на 80 % че не са се обаждали, защото ХР където разписаха писмото ми няма толкова много хора които да знаят английски. А тези които знаят са ми приятели и най вероятно щяха да ме питат за какво става въпрос. Ако е било официално писмо непременно е щяло да мине през преводачите с които също съм голям приятел и те щяха да ми кажат. Остава възможността да са звънели на ХР на български и да ги питат. Което също е доста възможно. Но по принцип моя работодател спазва законите и едва ли е дал по телефона такава информация(един вид това са лични данни). Така че е е възможен случая да са им пратили официално запитване на български и те да са върнали отговор. Тогава нямам начин как да науча.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Мда, с две думи, според зависи ... или според преценката на визовия служител ...

Много благодаря на всички, които споделихте личен опит и информация!
Публикувай отговор