Какво учите в Канада?
Re: Какво учите в Канада?
В БС е същият принцип на студентският заем. Само, че няма изискване за тази 1 година резидънс и никой не иска доказателства за нищо.
Попълваш декларацията онлайн с съответните въпроси, но не доказваш нищо. И се оказа (поне при мен) че няма значение какъв е доходът на половинката ти. Отпускат една и съща (granded) сума. Питах по телефона няма ли значение дали съпругът ми взима заплата от 3500 на месец или е безработен. Нямало разлика!
А сега къде е логиката?
Попълваш декларацията онлайн с съответните въпроси, но не доказваш нищо. И се оказа (поне при мен) че няма значение какъв е доходът на половинката ти. Отпускат една и съща (granded) сума. Питах по телефона няма ли значение дали съпругът ми взима заплата от 3500 на месец или е безработен. Нямало разлика!
А сега къде е логиката?
Искат да си независима от него - феминиска държава, тва е!prace написа:В БС е ...... Нямало разлика!
А сега къде е логиката?

Embrace your climate change!
Логиката е че е заем, а не субсидия. Ша го връщаш и то с лихва.prace написа:В БС е същият принцип на студентският заем. Само, че няма изискване за тази 1 година резидънс и никой не иска доказателства за нищо.
А сега къде е логиката?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
а тогава защо питат каква е заплатата на съпругът?
Абер си немам, но мога да спекулирам. Вероятно за да те включат евентуално за social или разни други програми за финансова помощ докато учиш. Всъщност, ако сте двама или повече и съпругът ти е с 3500 на месец преди данъци сте си за социално подпомагане - GST кредит, детски - федерални и провинциални, ама това си идва след като си подадеш tax returnprace написа:а тогава защо питат каква е заплатата на съпругът?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
тези 3500 бяха след данъците и беше добре. Сега е lay off.......
Ivan1007 написа:l Абер си немам, но мога да спекулирам. Вероятно за да те включат евентуално за sociaили разни други програми за финансова помощ докато учиш. Всъщност, ако сте двама или повече и съпругът ти е с 3500 на месец преди данъци сте си за социално подпомагане - GST кредит, детски - федерални и провинциални, ама това си идва след като си подадеш tax returnprace написа:а тогава защо питат каква е заплатата на съпругът?
Не става ,минеш ли на ОСАП спират ти всички сошали и мошали !!

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Запад, изток, в презрения от вас Кебек ти дават субсидия и заем, пък и таксите на семестър са два пъти по-малки7George написа:Искат да си независима от него - феминиска държава, тва е!prace написа:В БС е ...... Нямало разлика!
А сега къде е логиката?Абе истината е по-наЗапад все...

Заема в Онтарио също е от две части - loan и grant ... Първото го връщаш с лихва другото ти е субсидия ... Всичко е на базата на доходите ти .... В много случаи голяма част от заема ти се опрощава... Имам позната ,която от 20 000 заем върна само 6 000...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Обратна връзка:
Prase, има изискване за 12те месеца за БС. Освен ако не ровя в грешен сайт. Или нещо не разбирам правилно.prace написа:В БС е същият принцип на студентският заем. Само, че няма изискване за тази 1 година резидънс и никой не иска доказателства за нищо.
А сега къде е логиката?
British Columbia residency requirement
If you are classified as Group B (independent), your residency is defined as the Canadian province in which you have lived most recently for 12 continuous months (excluding any time spent in full-time post-secondary study).
http://www.aved.gov.bc.ca/studentaidbc/ ... idency.htm
аз дойдох в БС на 13 февруари, и през август ме одобриха за студент лоан. Знаех, че в Онтарио искат година резденс и попитах изрично в колежа дали трябва и аз да имам година в БС. От там ми казаха, че не трябва да съм имала година резидънс в [u]предишна[/u] провинция. От student loan BC не направиха никакъв проблем, че съм тук от 7 месеца.
- ZanzibarHero
И какво учиш в Канада и къде?prace написа:... през август ме одобриха за студент лоан. Знаех, че в Онтарио искат година резденс и попитах изрично в колежа дали трябва и аз да имам година в БС. ...