Какво учите в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
prace

Re: Какво учите в Канада?

Мнение от prace »

В БС е същият принцип на студентският заем. Само, че няма изискване за тази 1 година резидънс и никой не иска доказателства за нищо.
Попълваш декларацията онлайн с съответните въпроси, но не доказваш нищо. И се оказа (поне при мен) че няма значение какъв е доходът на половинката ти. Отпускат една и съща (granded) сума. Питах по телефона няма ли значение дали съпругът ми взима заплата от 3500 на месец или е безработен. Нямало разлика!
А сега къде е логиката?
Аватар
7George

Мнение от 7George »

prace написа:В БС е ...... Нямало разлика!
А сега къде е логиката?
Искат да си независима от него - феминиска държава, тва е! ;) Абе истината е по-наЗапад все...
Embrace your climate change!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

prace написа:В БС е същият принцип на студентският заем. Само, че няма изискване за тази 1 година резидънс и никой не иска доказателства за нищо.
Попълваш декларацията онлайн с съответните въпроси, но не доказваш нищо. И се оказа (поне при мен) че няма значение какъв е доходът на половинката ти. Отпускат една и съща (granded) сума. Питах по телефона няма ли значение дали съпругът ми взима заплата от 3500 на месец или е безработен. Нямало разлика!
А сега къде е логиката?
Логиката е че е заем, а не субсидия. Ша го връщаш и то с лихва.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
prace

Мнение от prace »

а тогава защо питат каква е заплатата на съпругът?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

prace написа:а тогава защо питат каква е заплатата на съпругът?
Абер си немам, но мога да спекулирам. Вероятно за да те включат евентуално за social или разни други програми за финансова помощ докато учиш. Всъщност, ако сте двама или повече и съпругът ти е с 3500 на месец преди данъци сте си за социално подпомагане - GST кредит, детски - федерални и провинциални, ама това си идва след като си подадеш tax return
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
prace

Мнение от prace »

тези 3500 бяха след данъците и беше добре. Сега е lay off.......
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ivan1007 написа:
prace написа:а тогава защо питат каква е заплатата на съпругът?
l Абер си немам, но мога да спекулирам. Вероятно за да те включат евентуално за sociaили разни други програми за финансова помощ докато учиш. Всъщност, ако сте двама или повече и съпругът ти е с 3500 на месец преди данъци сте си за социално подпомагане - GST кредит, детски - федерални и провинциални, ама това си идва след като си подадеш tax return

Не става ,минеш ли на ОСАП спират ти всички сошали и мошали !! :!:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
todor73

Мнение от todor73 »

7George написа:
prace написа:В БС е ...... Нямало разлика!
А сега къде е логиката?
Искат да си независима от него - феминиска държава, тва е! ;) Абе истината е по-наЗапад все...
Запад, изток, в презрения от вас Кебек ти дават субсидия и заем, пък и таксите на семестър са два пъти по-малки :D
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Заема в Онтарио също е от две части - loan и grant ... Първото го връщаш с лихва другото ти е субсидия ... Всичко е на базата на доходите ти .... В много случаи голяма част от заема ти се опрощава... Имам позната ,която от 20 000 заем върна само 6 000...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

prace написа:В БС е същият принцип на студентският заем. Само, че няма изискване за тази 1 година резидънс и никой не иска доказателства за нищо.
А сега къде е логиката?
Prase, има изискване за 12те месеца за БС. Освен ако не ровя в грешен сайт. Или нещо не разбирам правилно.

British Columbia residency requirement
If you are classified as Group B (independent), your residency is defined as the Canadian province in which you have lived most recently for 12 continuous months (excluding any time spent in full-time post-secondary study).

http://www.aved.gov.bc.ca/studentaidbc/ ... idency.htm
prace

Мнение от prace »

аз дойдох в БС на 13 февруари, и през август ме одобриха за студент лоан. Знаех, че в Онтарио искат година резденс и попитах изрично в колежа дали трябва и аз да имам година в БС. От там ми казаха, че не трябва да съм имала година резидънс в [u]предишна[/u] провинция. От student loan BC не направиха никакъв проблем, че съм тук от 7 месеца.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

prace написа:... през август ме одобриха за студент лоан. Знаех, че в Онтарио искат година резденс и попитах изрично в колежа дали трябва и аз да имам година в БС. ...
И какво учиш в Канада и къде?
Публикувай отговор