Нашият квартал си е наред. Едно 70% са месни канадци, предимно пенсионери. Живеем около 25 БГ семейства и дето сe казва дори носталгията не ни липсва. Имаме малък парк, където повечето от нас се събират през хубавите недъждoвни дни и децaта играят, докато възрастните оправим клюките...На този етап аз съм доволна. Като отида в центъра на city - то започвам да виждам разни изсипаняци - мъже и жени, пак предимно канадци - жалка картинка.
ablood написа:
Сред теми за кравешки лайна, Голфове, онанизъм и какво ли още не!?!
Карай нека и таквиз теми да има...не само поезия. То по едно време форума заприлича на трибуна за недоказали се поети/си.
CFS 801 написа:Според мен Лавал е възможно най просташкия квартал на Грейт Монтреал с малки изключения от установили се там хора преди 20-30 години.Това е квартала на всичката позамогнала се измет и това би трябвало да бъде ясно на живеещите там ,особенно на тия пледиращите за имигрантските квартали.
Ако го преведа на български все едно да се населиш в Люлин 6 с новите блокове 1980 година.
Аз за нищо на света не бих се задомил в такова гето макар и евтино,някък си ще ми падне самочувствието,че нямам сили и възможности за нещо по добро.
Мдаааа. Лавал се превърна в "Квартал", "Гето" за позамогнала се "измет"
ablood написа:
Прости ми любопитството, какво е "квартал тип предградие" в географския център на Монреал?
Например Хампстед. Освен че предлага отрични жилищни условия в къщи, голямо предимство му е близостта до улица "Монкланд" в НДЖ.
А за КДН, ще ти напиша адреса на личния ми лекар - пак в КДН, до метро Сноудон. Ако имаш време някой път, мини оттам да разгледаш наоколо, пък после ще си говорим.
4930, Circle Road
Лавал е един доста голям остров с множество квартали - стари, нови, евтини, скъпи... включително и някои изцяло фермерски райони.
Който работи в Монреал - минава някой мост, и хоп!
Никой от съседите които познавам не е живял в Монреал, преди да стане "позамогнала се паплач". Кой местен "Селяндур, Кой от щатите, кой от друга провинция... и аз между тях.
Колкото и да отричате има си мизерни квартали има си и свестни такива и при някаква смешна разлика в наема не виждам що човек трябва да се набута в най-голямата цигания и мизерия (за миризмите няма да коментирам).
И нас отначало се опитаха да ну набутат във Вердън (сега една камара народ ще скочи, че Вердън си е супер квартал-на 5 мин от центъра), и ни убеждаваха колко си е супер за нови емигранти, ама мерси. Аз ако искам мизерия щях да си стоя в БГ-то или като една съфорумничка ако ми се прииска шарения и ориенталски барчета, колко му е, паля колата и за 5 мин съм на бул.КДН, ама за щастие само за малко!
Май повечето от вас са забрвили откъде са тръгнали.
И между другото аз по-голяма цигния от центъра не съм виждала тук, дори и във фермерските райони на Лавал - пълно е с просяци, мръсни и оръфани хипита или каквито са там. Предпочитам да си стоя сред "позамогналата се измет" на Лавал отколкото да се гъчкам из центъра с не толкова позамогналата се. И вярно, има хубави квартали и в Монреал, но живущите там едва ли ги кефи да се разхождат из КДН или в НДГ.
Bubi написа: но живущите там едва ли ги кефи да се разхождат из КДН или в НДГ.
Не съм живуща там, ама определено ме кефи да се разхождам там. КДН ми е по-далеч, ама от НДЖ мога да направя малко снимки от днешната ми разходка и да ги покажа тук. Виж, в Лавал определено не ме кефи да се разхождам. Миналото лято се оказах там за около 40 минути в 10-11 сутринта на едно оживено кръстовище, много ми се искаше да питам някой минувач за нещо, ама за тези 40 минути такъв изобщо не видях:shock: Само автомобили. Сигурно има любители на американския тип градоустройство за които това е ок, ама не за всеки. И вие трябва да приемете че си има хора с различни вкусове и предпочитания и че не е задължително вашите да са по-"правилни" от другите.
Между другото Уестмаунт също е в центъра и по етническия си състав е един от най-имигрантските квартали
Що не пуснеш една тема - кой е най-хубавият неимигрантски квартал в банлиютата на Мтл ... и като първа точка да сложиш Лавал
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Крими, Сървайвър, стига глупости бе! Лавал не е квартал, а много голям по територия град с множество различни квартали.
Това е все едно да влезете в Пловдив през Столипиново, да обявите, че в този град живеят единствено цигани, и да обърнете, без да видите центъра, стария град и хубавите квартали.
Някой да е казал, че Монреал е по-лошо място за живеене? Има много хубави квартали, чисти и красиви. Части от Южния бряг също са много по-хубави от Лавалските квартали. За много места обаче важи точно обратното.
За съжаление, за много хора земята е плоска и слагат всичко под един знаменател.
ablood написа:Някой да е казал, че Монреал е по-лошо място за живеене? Има много хубави квартали, чисти и красиви. Части от Южния бряг също са много по-хубави от Лавалските квартали. За много места обаче важи точно обратното.
За съжаление, за много хора земята е плоска и слагат всичко под един знаменател.
в такъв случай какво искаше да попиташ в началото още
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)