За виното

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 10:40 pm, променено общо 1 път.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

speedy написа:Пиши ме и мен към тези, които те карат да умираш от смях. Има много вина по около $10-12, които са съвсем прилични. Под $10 рискът е голям, но има и добри.

А домашно вино, дори и в България, трудно може да се докара близо до нормалното в магазина. Някак си не мога да си представя, че някой си сменя бъчите за младо вино в мазето или на балкона всеки две-три години.

Иначе няма нищо лошо хората да си правят вино, но и малко реализъм не е излишен.
Пиша те, нямаш никви проблеми, светът ше се свърши, ма балъците няма.
С тва относно вината по около 10-12$ и аз съм съгласен.
Тва, с дорито и в България кво значи, че в България се докарват вината повече до нормалните отколкото извън България ли?
А вместо да си представяш квото и да било, ела опитай, аз това което го говоря го говоря от личен опит, не се опитвам да си представя нищо.
speedy

Мнение от speedy »

Marginal39 написа:Тва, с дорито и в България кво значи, че в България се докарват вината повече до нормалните отколкото извън България ли?
А вместо да си представяш квото и да било, ела опитай, аз това което го говоря го говоря от личен опит, не се опитвам да си представя нищо.
Сравнявам с Канада. В България вино се прави доста по-отдавна и лозя има почти навсякъде.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:Ми аз не ги разбирам много, ма като слушам балъците които плюят домашното и ми фалят купешкото умирам от смях.
Та аз до сега не съм пил скапано домашно, ма си спомням като ходихме на гости с жената в Houston TX реших да икономисам някой $$$ и от супер-а купих 3 литра някво евтино "вино" което беше толкова скапано че ми се отщя и от тогава вече не съм купувал вино от магазин и нямам и намерение да купувам (освен ако не се наложи като ходиме на гости някаде и то бих купил само вино със средна или висока цена) ...

:lol: :lol: Ма ти наистина не ги разбираш :wink:
army

Мнение от army »

Да споделя и аз нещичко......

През 2001г. няколко пъти се опитахме с кумеца/който е германец/ да сключим договор за износ на българско вино за Германия......
Разговаряхме с директори и екипи....,но до споразумение така и не стигнахме.
Пример:
'Каберне савинюн'-произвеждащо се в Перущица и имащо квота за износ в Англия
-завода продаваше бутилката 7паунда/750мл./ и категорично отказаха да паднат от тази цена за Германия и Канада
/да уточня ,че това вино бе спечелило златен медал във Франция/
ОК , имаме хубаво вино, но не сме 'гъвкави'.........?????
После 'кумеца' сключи сделки с македонци и португалци......
А същото ТОВА вино /сега/, можеш да си го купиш в БГ за 5лв/л/-от винпрома??????
Ако мислиш, че има няк'ва логика - значи си по-умен!
За мен е "бул шиитс" :roll:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Sunny boy, кои не ги разбирам?
Аватар
troll

Мнение от troll »

Marginal39 написа:troll, кво се софкаш ???
Купи си комплект за правене на вино и в него има инструкции и от начало може да ти е малко трудно ма после става лесно.
Аз имам инструкционно DVD и мога да направя и дам копие на секи който поиска.

Чао.
Благодаря Marginal39! :lol:
Дали е възможно да ми кажеш от къде да си купя този комплект за правене на вино? :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Моля troll.
Има на много места специализирани магазини които продават такива + сякакъв вид оборудване за правене на вино, бира и други.
Ако не беше толкова потайствен и си беше написал местожителството може би бих бил ти казал и по-точното им мместонахождение, ма не би ...
Иначе аз напоследак купувам само Мерло от Костко, кефи ме максимално и думкам почти секи ден от него ...
Аватар
troll

Мнение от troll »

Marginal39 написа:Моля troll.
Има на много места специализирани магазини които продават такива + сякакъв вид оборудване за правене на вино, бира и други.
Ако не беше толкова потайствен и си беше написал местожителството може би бих бил ти казал и по-точното им мместонахождение, ма не би ...
Иначе аз напоследак купувам само Мерло от Костко, кефи ме максимално и думкам почти секи ден от него ...
Мерси!
Ще проверя в специализираните магазини и в Коско! :lol:
:lol: Написах си местожителството!
:lol:
Ако трябва по-детайлно само казвай! :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

troll написа:Ако трябва по-детайлно само казвай! :lol:
Ми да ти кажа май няма да трябва детайлно щото в другите магазини е бая по-скъпо.
Единствено си заслужава ако решиш че трябва да смениш сорта. В Костко имат само Мерло от червеното и Шардоне от бялото (се пак зависи от Косткото, в някои имат и по-различно).
Е ти едно списъче:
http://canada411.pagesjaunes.ca/search/ ... ournitures
danielle

Мнение от danielle »

Sunny boy написа::shock: В магазина ...........Цените са повече от приемливи.
:shock: аз като влеза в liqueur store ми става лошо от цени... ти къде ги видя тез приемливи цени? :roll: ; затова..."домашно"производство е за предпочитане-бутилка 0,700 ми излиза 1,75$ - чиста сметка... като през комунизма :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Тоя се е побъркал напълно, щом сравнява цените на мутрите и на домашното вино ...
Аватар
As-Iv

Мнение от As-Iv »

:lol: :lol:
Последно промяна от As-Iv на Нед Ное 02, 2008 10:00 am, променено общо 1 път.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Айде на далаверата.
Тая седмица в Костко са намалени концентратите за вино бая с 30%.
Аз си купих 2 по 2 щото съм по балама :-)
Публикувай отговор