Пресни впечатления от БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Иван,объркал си човека,отиди да си играеш някъде другаде
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

AnnaR написа: По този повод се сетих едно твърдение на учителя ни по история, че София е преизбрана за столица на България пред Пловдив само с 4 гласа при гласуването след Съединението. Не е много нали и то заради Княза? Естествено този факт, не може да се намери по учебниците. :beer:
Ей така се пренаписва историята.
:D 8)
Такъв избор не е имало и не е възможно да е имало, защото юридически съединението на България се оформя с назначаване на Българския княз за генерал-губернатор на Източна Румелия от Турския Султан. Това положение съществува до обявяване на независимостта на България през 1908 година.
:beer:
Последно промяна от Ivan1007 на Сря Юни 18, 2008 5:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

AnnaR написа:
Ivan1007 написа:
AnnaR написа:
army написа: 2. Когато Пловдив и Търново са били столици ...
Извинявай, ама Пловдив кога е бил столица на България, че нещо ми се губи.
1879 -1885 на Източна Румелия
:D
Така погледнато съм съгласна, ама не значи , че е бил столица на обединена България :beer:

По този повод се сетих едно твърдение на учителя ни по история, че София е преизбрана за столица на България пред Пловдив само с 4 гласа при гласуването след Съединението. Не е много нали и то заради Княза? Естествено този факт, не може да се намери по учебниците. :beer:
Аз си спомням за един много разгорещен спор май точно по тоя въпрос с моя учител по история, след който спор всички участници в него тихомълком получиха 6 :lol:
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
semeen

Мнение от semeen »

Ще трябва да видим в дневника дали не са ни писали и на нас шестици :rotfl:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

semeen написа:Ще трябва да видим в дневника дали не са ни писали и на нас шестици :rotfl:
Ма вие ша излезете съученици накрая
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Абе вие историята сте я позабравили,борбата е била между Търново и София и София печели с един глас в повече заради един заспал депутат,когото го бутнали и си дигнал ръката и в това време е било гласуването за София.Аз съм от Русе и не бих казал,че е София е била големата работа,навремето Русе е бил неофициалната столица на ВГ,то почти всички посолстав и посланици са били там,ама след 9 септ.унищожиха града и всички евреи се изнесоха ,а Софето стана като ТКЗС-то.
lilian100

Re: Пресни впечатления от БГ

Мнение от lilian100 »

[quote="Libra"]... Смаяха ме откровено кооператорските физиономии, които видях по улиците. Доста тъпи хорица видях, без извинение. Абсолютна селяния, както като физиономии така и по манталитет. Особено мъжките физиономии. Стреснах се - 95 процента селяндури. Жените ми се сториха доста по интелигентни. Някой дори прилично облечени...[/quote/]

Много ми е интересно представител на коя друга емигрантска общност в Канада би направил подобни квалификации за своите сънародници? Италианци, гърци, португалци, евреи, араби, руснаци, поляци? Или може би само ние българите сме уродите на света, а по всички други страни живеят главно прекрасни същества?

Libra, ако споделяш пред някой чужденец погнусата си от собствения си народ, не забравяй да подчертаеш, че ти изобщо не си част от него. Туко виж, че ти повярвали и спрели да те взимат за българин. Щото ти нали нямаш нищо общо с гореописаните мутанти и грозници?
Аватар
7George

Re: Пресни впечатления от БГ

Мнение от 7George »

Libra написа:Страната определено прилича на ориенталска а не на европейска държава. В София само, сигурно има над 300 000 цигани, може да са и повече. Смаяха ме откровено кооператорските физиономии, които видях по улиците. Доста тъпи хорица видях, без извинение. Абсолютна селяния, както като физиономии така и по манталитет. Особено мъжките физиономии. Стреснах се - 95 процента селяндури. Жените ми се сториха доста по интелигентни. Някой дори прилично облечени.
Да бе... Либра, не теб след колко години в градска канадска среда спря да ти личи произхада? :lol: Или произходдаш от стар аристократичен род, не пипвал мотика и слънце не видял зад дебелите стени на семейния замък... :ear:
Embrace your climate change!
Жени

Мнение от Жени »

prace написа: Работех в фирма, в която само аз и собственичката не говорехме на диалект. Страшно амбициозни селяни и селянки завзеха бившите хубави софийски кварталите и се стремят да заприличат на софиянци.
А в Канада ще работиш във фирма, в която дори и собственика, а така също и ти и целият персонал ще говорите на развален английски или френски! :wink:

Ще си от отбора на страшно амбициозните имигранти, които завземат хубавите канадски квартали и се стремят да заприличат на канадци! 8)
army

Мнение от army »

"Животът е такъв - човек не е любовница на целия свят за да го обичат всички. Но когато пуснеш националната си медия и видиш, че най-важната информация, която потече, е новата европейска тоалетна в Пловдив и голямото събитие е бидето, в което обществото ще сере, това вече говори за нещо много страшно. И още няколко катастрофи, разбира се, след лайнарника за десерт. Трудно ще стане така тази държава. Много отдавна това не ми прави впечатление, защото зомбирането на обществото е тотално. От 1990-а насам го казвам много открито. Когато ни управляват тъпи политици, чиито интелектуално ниво стига до кючека, до чалгата и до курвите, няма как нещата да вървят в нормална, правилна посока."
Вежди Рашидов
:roll: :?
:thumbsup:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

army написа:...голямото събитие е бидето, в което обществото ще сере...
Не серете в бидето! Прочетете упътването! :shock:
army

Мнение от army »

Ми то/упътването/ е на "европейски" бе .........как да го разберем? :nenam:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Първо сядаш на тоалетната.
.......................................
После се местиш на бидето. Пускаш вода с желаната температура. При желание - повтаряш... :D

:idea: А, забравих ръкавоците, противогаза и ботушите, най-добре гумен гащеризон... :D Тогава може и без задръжки...
Аватар
AnnaR

Мнение от AnnaR »

Pehlivan написа:Абе вие историята сте я позабравили,борбата е била между Търново и София и София печели с един глас в повече заради един заспал депутат,когото го бутнали и си дигнал ръката и в това време е било гласуването за София..
Това пък изобщо не го знаех. Аз преразказах версията, която съм чувала и както споменах не съм я чела никъде, а съм я знам от учителя ни по история. Не настоявам за найната истинност, но ми изглежда вероятна, имайки предвид местонахождението на Пловдив.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

ninka83 написа:ей така Любо, питам си, да си тепам времето :D
в торонто има много бездомници за разлика от Бг.
аз съм един от тях :P
и още ...незнам как се вика тука на негърските колиби
:lol: нещо по модерно ли има от гето :wink:
Ама как всички си правим колосални изводи по това което сме видели и е около нас... (И аз даже.) Ами в Калгари 72% от хората живеят в собствено жилище. Нинка, ти що нямаш тогава? - Ми щот съм емигрантка. Тогава сравнявай се с ония, дето спят на открито и бъди щастлива. Щом всеки социалджия може да рентва прилично жилище... Другото е собствен избор и патриотизъм някаккъв... :nenam:

:beer: :D
Заключено