Какво очаква българският емигрант в/от Канада?!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
emodonkov

Мнение от emodonkov »

paparazzo написа:...дано да черпиш по питие...
:) :) :)
Ако ми дойдеш на гости в Англия след 5 години - непременно
Manage the expectation
bateto

Мнение от bateto »

е що да ти вервам :D
kanka

Мнение от kanka »

Bateto, успех в Би-Жи-то :lol: , ама скоро да не пишеш от НЕКАДЕ В ЕВРОПА, щото те е срам да се върнеш на другия континент.. Иначе искрено ви желая успех на семейството в БГ и много късмет-ще ви трябва със сигурност, скоро си дойдохме от там :shock:
Аватар
emodonkov

Мнение от emodonkov »

bateto написа:е що да ти вервам :D
Както казах и преди съм излизал зад граница. Освен това, както ти се вижда смешно докато четеш как някой правят планове от България да забогатяват в Канада, имай предвид че сметките ти за забогатяване в България може да се окажат 99% провал.
Manage the expectation
bateto

Мнение от bateto »

ми аз не искам да забогатявам в България,стига ми толкова колкото съм забогатял в Ка.там мисля да си харча.
Канка ,какво имаш напредвид като казваш късмет.Абе хора направо ме шокирате ,аз си мсля ,че с половин милион в кеш и имущества няма да умра от глад,ама вие само ме плашите,толкова ли е трагично положението в Бг. :o
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

ми и на мен това ми е чудно-странно,но една причина не виждам в БГ да се развиваш както искаш и където искаш...
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
bateto

Мнение от bateto »

и аз също,единственното условие обаче е да не си от категорията на пърдящия баджо.за такива управия нямя. :o
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

то пърдящия баджо е ясен-ама като имам виетнамци ще ги гърбя с кеф-там на трастиката-като не иска взимам другия-не е ми ясно-що си мислите,че табарнаците са улави-те затова ви взимат-да се гърбите там-и да ги храните-аз така мисля...
:( :(
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
bateto

Мнение от bateto »

ти най ша си с доста канатски експирианс си мисля ,поне от това което чета :wink:
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

ами-експирианса ми е нулев-много внимателно слушах Кольо Дамянов/лека му пръст/-за Каната за Англия...
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
bateto

Мнение от bateto »

това да ;слушаш;/учиш/ наистина е много ценно качество,не всеки го има.от теб ще стане човек. :wink:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:ми аз не искам да забогатявам в България,стига ми толкова колкото съм забогатял в Ка.там мисля да си харча.
Канка ,какво имаш напредвид като казваш късмет.Абе хора направо ме шокирате ,аз си мсля ,че с половин милион в кеш и имущества няма да умра от глад,ама вие само ме плашите,толкова ли е трагично положението в Бг. :o
Половин милион кво - турски лири ли :lol:
apple

Мнение от apple »

Абе, Донков Емо ти изглежда имаш проблем с възприемането на метафори и преносно мислене, а това е кофти приятел признак е за интелектуален дефицит. Първо аз Apple, съм жена, второ пърденето пред телевизора е ракурс подаден от батето, трето изцяло съм отвратена от BG реалити шоу и всячески търся начин за мен и моето семейство да се измъкнем и пето ако поне малко с английския си добре, не се ли замисли, че мъж едва ли би си избрал ябълка за ник? Както и да е за твое сведение заплатите в България не са 400 и 500лв. може да ти се ще ама не, вервай ми таман стана 220 минималната и доста хора работят за нея и под нея често, вервай ми. Аз не съм от тях взимам повече и от 500, но това не ме прави доволна от живота ми/ни. Всичко, което споделяш като причина да не се върнеш, но на квадрат е и моята лична болка и драма тук. Не се прави на анализатор не ти се отдава, вервай ми. А на Батето ще кажа, че с половин милион неясна валутна единица тук ще си купиш хубава къща в Бояна, примерно и ще ти останат некви гърчави пари, които ще свършиш бързо ако не се хванеш в ръце, представи си храната и режийните са повече от при вас като не бачкаш как ще я караш? А като бачкаш пак така ще я караш, матрица бате, матрица нема излизане!!!
Смешничката с поздрав :lol: !?!
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

ми-чистачката във входа ми взема 350 на месец-а работи по около шест часа седмично... :)
абе на вас всички ви пречат, емота, фешъни, дабълвижъновци, чалгари, турци, техничари, дърводелци, метъли, агрегати, аморовци, рапъри, стругари... малко релакс бе, ей....
Последно промяна от paparazzo на Пет Фев 15, 2008 6:58 pm, променено общо 1 път.
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
Hullman

Мнение от Hullman »

Абе вие не ги разбирате онези 3 хубави неща за които батето постоянно ви говори, но вие натиснати от РРСП, моргиджи, заеми, лизинги, не ги виждате.
На батето сметката е такава.
1- во хубаво нещо.
В БГ една бира за 1 лв или = 0.5 литра бензин които струва 2 лева за литър.
или 2 бири са равни на 1 литър бензин в БГ
В Канада : 1 бира 0.5 л = 2.25 $ а бензина е 1.00 $ за литър
Ако стандарта за това нещо беше същия като в БГ за цената нa литър бенизин в Канада би трябвало да си купиш 2 бири.
Тук в Канада 2 бири за 1 $ или 1 литър бензин няма. Има 2 бири за 4.50 $ срещу 1.00 $ за литър бензин.
Извод това 1-во нещо е по добре да го купуваш в БГ.

2-ро нещо.
Обяд в ресторант на обяд тук е мин. 15 $ с такси и бакшиш. В БГ обяд е 6- 7 лева. средно 6 лв. / 1.30 Лв/КАД = 4.61 КАД кажи го 5 КАД.
Извод за стомахчето е по добре да си хапваш сготвена храна в БГ за 5 КАД в ресторант от колкото за 15 КАД в Канада. Това сега го умножете по 2 защото батето с мадама ще иде в ресторанта в Бг а няма да хрупа сандвичи сам в Канада в Subway за 5 долара. Това 2-ро хубаво нещо в живота е по достъпно в БГ.

3-то нещо.
Леките мадами в Канада струват 120 -150 $ на час. В Бг струват 50 лв. на час. Средно в Канада 135 КАД * 1.30 лв.= 175 лв за мадама в Канада.
175 лв. / 50 лв за мадама на час = 3.5 мадами в Бг на цената на една мадама в Канада за 1 час.
Извод в Бг това 3-то хубаво нещ е на по разумна цена. Съотношението е 1: 3.5 ако прибавим че и леките мадами в Бг са по хубави съотношението става 1:5

Ако Батето има 1 000 000 КАД инвестирани в сигурен доход от 5 % да кажем = 50 000 КАД на година сигурен доход до края на живота си ако не пипа главницата.
Тези 50 000 в Канада не са много пари но в БГ са добър доход ако имаш собствно жилище.
С тези 50 000 КАД в БГ може да си купиш 3 пъти повече или да си вдигнеш 3 пъти повече стандарта на живота с тези 3-те хубави неща които вие не разбирате.:)
Публикувай отговор