Груб служител на Емплоа Кебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

poumpy написа:
krimon написа:За мен това са пълни глупости: колко си гледал деца, докато си учил и работил ... със сигурност бабата е гледала детето, докато ти си работил/учил. Ама не всички имат баба! Затова си го и пратил 6 месеца в България, защото изобщо не си го гледал!
не го пратих 6 месеца а проех бабата тук и съм издържал и нея и съм учил и съм гледал деца, защото както знаеш бабата може да стои само 6 месеца и после си отива
колко съм учил изобщко не ми се споменава.......
и в този случай ти ли гледа детето или бабата :wink:
6 месеца + продължение -> често година

Не казвам, че е лесно, но е лесно да се правиш на герой: учиш, работиш и гледаш деца ... :wink:

Сори, че пак ще се повторя, не всеки има баба!
Странджата

Мнение от Странджата »

Не всеки има баба , а още по-малко всеки има вуйчо , за шомажа си е така -плащаш като поп , за да вземеш един ден.... Е..л съм ти шомажа , по-добре само бач...е , ако не си дървар де :lol:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Да, знам много добре, че е така за шомажа, но какво да кажат тези дето плащат цял живот, а никога не го ползват. Така или иначе всеки плаща като работи. Дали ще ти субсидират курса от КЛЕ-то и след като го завършиш и започнеш работа ще плащаш, пак ще плащаш. Смятам, че в крайна сметка това е целта. За мен в личен план в момента е най-важно да направя правилния избор /за ученето говоря/ и изобщо не ме интересуват начините, за да го постигна. За мен лично няма никакво значение дали ще ми субсидират курса или ще вземам prêt et bourse, стига да уча това, което искам.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

надявам се да направиш правилния избор, Буби :beer: :beer:
Естествено, че ако това, което си си харесала го плаща КЛЕ-то е по-добре да не си на заем/стипендия, ама не е толкова фатално, особено ако е за 1-2 години. Зарежи ги тези агентки, пази си нервите за ученето, че ще ти трябват :D

Аз все пак, щото съм упорита, бих ползвала думичката "дискриминация", като дам примери /действителни/ с араби/негри/китайци, които са получили въпросната субсидия :twisted:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Благодаря ти krimon и аз се надявам, както и искрено се надявам скоро и аз да започна да плащам данъци. Дори ще почерпя по този повод. :thumbsup:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

честно да си призная, не знам що хората толкова се гордеят, че плащат данъци ... аз ако можех съвсем бих ги отрязала :oops: Абе по-голям лапач от държавата не съм виждала, тъй че съм на стария бг принцип: ако можеш да я ощетиш - направи го :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:честно да си призная, не знам що хората толкова се гордеят, че плащат данъци ... аз ако можех съвсем бих ги отрязала :oops: Абе по-голям лапач от държавата не съм виждала, тъй че съм на стария бг принцип: ако можеш да я ощетиш - направи го :lol:
Кримон, подобен начин на мислене е подходящ ако смяташ да живееш сред джунглата на Амазонка или в центъра на Сахара, но не и в което и да е повече или по-малко урбанизирано място. :lol:
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

Аз пък смятам, че всички имат подобен начин на мислене, просто се изразяват различно. :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ами засега нямам възможност да се преместя, но по принцип замислям да се заселя в някое доста по-слабо урбанизирано място ... например в Мустанг :lol: :lol:

Всъщност, аз съм продължител на бг манталитет, на който е чужда потестарната култура и отхвърлям всякакъв натиск, особено финансов на държавната институция. Това определено ни вкарва в месомелачката, а ние доброволно се подлагаме на това самоунижение, за сметка на спокойствие /полиция - необходима заради престъпността в цивилизацията/, сигурност, транспорт, образование, (здравеопазването отдавна съм го отписала, особено в Канада) и т.н. Когато бъда готова да се откажа от всичко това, заминавам за Мустанг :)
Последно промяна от krimon на Пет Авг 24, 2007 7:13 pm, променено общо 1 път.
Странджата

Мнение от Странджата »

Krimon, ако Канада бъде обладана от ,,андрешковщина,, тези паркове които боготвориш , ще бъдат обездървени и оциганени за нула време , да не говорим за полициии , милиции и елементарни граждански петиции...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Някой от вас чел ли е на Асен Христофоров книгата "Мацакурци" - там е описано явлението в невероятен хумористичен стил. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

krimon написа: и в този случай ти ли гледа детето или бабата :wink:
6 месеца + продължение -> често година

Не казвам, че е лесно, но е лесно да се правиш на герой: учиш, работиш и гледаш деца ... :wink:

Сори, че пак ще се повторя, не всеки има баба!
и аз кримон и аз
продължение при само опеделени визи а и не винаги дават....
какво отношение има гледането на децата с източника на финансиране на учебната програма
pumpy

Мнение от pumpy »

mima++ написа:
защото курса ми е само 4 месеца и струва 431$, които си платих вчера
е добре струва лиси за тази сума да си късаш нервите с КЛЕ-то часове наред.......?
Странджата

Мнение от Странджата »

Твърдо нйе :evil:
Аватар
mima++

Мнение от mima++ »

Естествено ,че не си струва да се разправям за тази сума и за това не си късах нервите, само се ядосах доста като видях арабките с разрешението в ръце, но ми мина докато се върнах у нас.
Стига вече с тия курсове и дразги, всеки да си учи каквото иска, пък после ще работим и данъци ще плащаме и т.н.
Bubi, още ли искаш мазна баница да правя :?: , свободна съм до 29.08, после ме чака една ученическа скамейка :lol: :lol: ?
Публикувай отговор