za Edmonton

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Aries

Мнение от Aries »

AleksandrAI написа:Aries по-спокойно със изводите.
Аз не ти говоря за Тим Хортън или МакДоналдс, говоря ти за нормална работа по специалността.
Имам познати във Ванкувър които хич не са очаровани от него.
Но както и да е. Няма смисъл да спорим.
Няма двама човека които мислят еднакво.

А мнението ми за Ванкувър ще ти го кажа след като го посетим след месец-два.
Всички знаем, че няма райско място на света. Иначе всички ще мигрират натам. Всеки град си има кусури, включително и Ванкувър (като например изключително трудното пробиване на бели позиции от недръпнати).
Аз казвам същото - предимството на Алберта е по-лесното намиране на работа по специалността. Но защо ли имам чувството, че и в това отношение нещата вече се променят и пазара започва да се пренасища.
От 1500 обяви за работа едва 20-30 са за квалифицирани позиции.
Ще кажа повече по въпроса след няколко седмици. Да не се окаже и това мит, както повечето от легендите. (Като това, че в Калгари "почти" не валял сняг :lol: , защото било много сухо :shock: и студа изобщо не се усещал поради същите причини. Ама това, че не спира да духа, някой отчита ли го?)
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Митове и легенди море. :lol: :lol: :lol:
Въпроса е да си намериш мястото където те кефи.

В Събота бяхме в Калгари. Времето беше готино.
Обаче в Неделя когато трябваше да тръгваме стана супер гадно, едно такова студено, мъгливо, че и сняг запрехварча.
То навсякъде в Канада вали сняг. Ей го къде е северния полюс :D

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

мислех си, заради егото си, всеки се чувства важен за себе си, и всеки чувства най-важен пътя, който сам е извървял/ или върви.
За един това е преселване в Алберта и намиране на по-добра работа.
За друг оставане в Монреал и започване на добра работа по специалността.
За трети социал, шомаж или пици.
За 4-ти връщане в бг или нещо друго.
Поради тази причина едва ли ще можем да се разберем. Там е работата, че като се спори, доста хора минават границата на обективността, и наблягат на своя опит, и това което те лично се преживели.

Това което в повечето си постове съм твърдял не е, че Монреал е Меката на Канада, а просто, че нещата са сравними почти навсякъде. Нетните приходи, т.е.
заплата - наеми,разходи за кола и др., за пак доста сравними навсякъде.
Има един определен кръг от потребители обаче (от 2 те страни на Канада), дето си мислят едва ли не, че са хванали някой за оная работа, и видиш ли тяхната рецепта е чудодейна.
Може и наистина по-лесно да се намира работа по специалността в Алберта, но от това далеч не следва, че има голяма разлика в нетните приходи (виж по-горе) между две еднакви работни позиции между например Монреал и Калгари.
Не виждам такива очевидни факти, защо отново и отново се дъвчат.

На Иван ще кажа, че повечето от мненията му ми харесват, и са точно каквото мисля и аз - ако знаеш защо ще се местиш - мести се, ако не, тогава местенето не помага.
Обаче, за това че Калгари е център за ИТ фирми съм съвсем НЕ съгласен :)

Направих една бърза справка в монстер
за последните 60 дена в Computers, Software
предлаганите позиции са:

Торонто 495
Ван 126
Ka 115
Мон 101
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Извода за мен е : Всеки да си прави кефа където иска и където може.

На мен ми писна да спорим като шайка разгонени девици които токущо са видяли Хълбой. :lol: :lol: :lol:

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:Направих една бърза справка в монстер
предлаганите позиции са:

Торонто 495
Ван 126
Ka 115
Мон 101
хм, взе ми думите от устата. Ей така за ташак пуснах търсене в Монстъра с ключова дума J2EE и резултата беше:
Калгари: 18 :shock:
Торонто: 198 - реално трябва да са към 100-120 щото останалите са примерно .Нет позиции или PM в които явно е упоменато и J2EE
Ванкувър: 27

Еми кво да ви кажа, засега да се местя към Прехвалена Албърта: no way, Hose! Кат' вземат че те патакладисат, после стой 1 година на EI да си търсиш работа с тези мижави 18 обяви в моята област :roll:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа:На Иван ще кажа, че повечето от мненията му ми харесват, и са точно каквото мисля и аз - ако знаеш защо ще се местиш - мести се, ако не, тогава местенето не помага.
Обаче, за това че Калгари е център за ИТ фирми съм съвсем НЕ съгласен :)
Ако прочетеш какво съм писал внимателно ще трябва да се съгласиш пак.
Постинга който имаш педвид е отговор на постинг който прави сравнение между Calgary и Едмонтон. Повечето IT, sales, executive и geologist в Алберта са в Callgary, а не в Едмонтон.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Какъв спор се заформи само............. , е нали и на село живеят хора , пазаруват........, мечтаят за големия град и т.н. . В следващите 20 год едва ли ще се промени Албърта , тук новостите от Отава / Торонто / идват с дилижанс теглен само от едно конче .
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Kan_Tangra написа:
Направих една бърза справка в монстер
предлаганите позиции са:

Торонто 495
Ван 126
Ka 115
Мон 101
А някой направи ли си труда да сметне колко се падат на 100 000 жители примерно? Не е все тая да дали 500те са в 2 милионен град, а 100 в село от 200 000 жители, не мислите ли? :idea:
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Значи според Гугала Торонто е 4.6 мил., а Калгари 990 хил.

В То на 100 000 жит. се падат 10.8 АиТи раб. места.
В Калгари - 11.6

П.П. Не защитавам тезата, че в Калгари има повече работа! Просто си мисля на глас! :wink:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Не ти е верен Гугъла :wink: Торонто е 2.5 млн. GTA вече е нещо друго.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Просто за сведение на търсещите работа в Албърта:
Доста от работните места се обявяват главно в местните вестници или сайтове или дори само на сайтовете на съответните фирми. Пробвайте:

http://working.canada.com/calgary/index.html
www.calgaryjobshop.ca
http://jb-ge.hrdc-drhc.gc.ca/

http://www.monster.ca/ не е особенно популярна сред тукашните работодатели.

И тук е доста разпространено места да се обявяват първо само вътрешно и да се наемат хора препоръ4ани от някой работещ ве4е за тях. По-евтино и по-лесно е така за работодателя.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
bateto

Мнение от bateto »

VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

miteto написа:Не ти е верен Гугъла :wink: Торонто е 2.5 млн. GTA вече е нещо друго.
На тия от ГТА-то забраняват ли им да кандидатстват за програмисти?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

VorGrigorov написа:
miteto написа:Не ти е верен Гугъла :wink: Торонто е 2.5 млн. GTA вече е нещо друго.
Не, но например Мисисага е част от ГТА, а в монстер-а е като отделен локейшън. За кво точно спорим - аз ти казвам че Торонто е ~2.5 млн ?
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

miteto написа:
VorGrigorov написа:
Не, но например Мисисага е част от ГТА, а в монстер-а е като отделен локейшън. За кво точно спорим - аз ти казвам че Торонто е ~2.5 млн ?
Не спорим - уточняваме дали стаистиката с работните места е меродавна, т.е. на колко голямо стадо се предлагат определен брой хранилки в големите Канадски градове.
Публикувай отговор