Как можем да се откажем от БГ гражданство???
И защо да се отказвам от Бг гражданство, може ли да загубя правото си на собственост в такъв случай(според актуалното БГ Законодателство което не дава право на собственост на чужди граждани)????
Това което казвам е само tips&tricks и не смея да твърдя че е 100% истина.
Преразказвам разговора ми с една моя позната служител на паспортен отдел към община Слатина(там са едни от най-силните/действените в преборване на процедурата за получаване на българско гражданство, през частните им посреднически фирми.... разбира се!!!!)
Жената много добре знаеше за нашите неволи из "чужбинско" и за намеренията ни за Канада, та ни подсказа че най-лесно е да се откажеш от БГ гражданство попълвайки определен формуляр(извинете ме че нямам 100% точни имена на тези форми). Има само 2 служби в БГ които имат достъп до тази инфо- Паспортен отдел(МВР) и ГУ "МИТНИЦИ" разбирай ГКПП-тата по границата ни.
Връщането в изходно състояние става с бланка за възстановяване на БГ гражданство!
Сделки с имоти не могат да се извършват, но не може и да се губят придобити имоти (Моля заинтересованите да проверят истинността на твърденията ми)
И на мен ми се струва супер нелогично, ама не знам не съм правист...не мога да коментирам това. Затова само цитирам чутото от мен
Моля правистите да изкоментират този постинг(освен ако не им се струва пълна глупост)
Дано да съм ви бил полезен с нещо!!
Успехи в начинанията