BG v chujbina triabvalo da plashtat zdravna osigurovka?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

joro написа:
Botzo написа:Аз бях тук:
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm.asp
обаче като си напиша ЕГН-то излиза:
Нямате данни за това ЕГН !
Това какво ще рече, знае ли някой?
Това означава, че си се отказал от българско гражданство и са те изтрили от регистъра.
Не приказвай глупости,двете неща нямат нищо общо.Както писах по-горе,който веднъж е плащал,вече го има във списъците,и му се начисляват сумите откак е спрял да плаща.Предполагам,че rath никога не е плащал такива осигуровки,и затова го няма в списъка.Иначе клара по-горе май беше обяснила много подробно на основание на кой член се дължат тези суми.Друг е въпроса,че мен как да ме хванат(и за какво :lol: ),както и всички БГ-ри в чужбина,за да си ги платим.предполагам,че затова си траят,защото няма начин за принудително събиране на сумите,иначе биха го направили.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Botzo написа:Ама goliama mechka как така ще ви слагат начисления след като не сте в бг ??? Егати, ми това се казва кражба на поизчистен език. Това бетер номерца тип бананова република.
И после ще ми викат че Аржентина била циганска държава. Че тук обществените болници са БЕЗПЛАТНИ. Тук всеки може да се лекува без пари в обществена болница дори и да пребивава нелегално в страната (те болниците затова са пълни със жители на цяла Латинска Америка и Африка, ама карай да върви).
Аз лично съм си проверил мойто ЕГН,и им вися със сумата,откогато ме няма в БГ.А не ми отваряй устата,каква държава е БГ,че пак всички ще се нахвърлят срещу нас :lol: :lol: :lol:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

да продължа да човъркам темата :lol:
Това:

Ralitza

Пуснато на: Пет Мар 26, 2004 9:32 am Заглавие: lat2cyr

--------------------------------------------------------------------------------

[quote="MechoPuh"]Ralitza написа:
..osobeno ako uspeesh da ubedish pone edin BG politik che imigrantite gi ima i che ne sa tragnali za chujbina po sobstvena volia.

Те се сещат от време на време. Не винаги така като ние бихме искали де ... Знаеш ли, че по сега действащото законодателство тези от нас, които имат българско гражданство са длъжни да плащат вноски в българската здравна каса независимо от това къде живеят? за справка http://www.segabg.com/16022004/p0010001.asp

От време на време им идват и гениални идеи от рода на това че българите от чужбина едва ли не могат да оправят всички проблеми в България. Сигурна си срещала твърдения как всеки от имигрантите като даде малко пари и външния дълг ще се ликвидира

го прочетох тук

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 04&start=0

във Администратор.Айде честито на всички длъжници :lol: :lol: :lol:
Gesh

Мнение от Gesh »

Mnogo mi haresa tova ot Joro - TRIABVA DA SI PLATISH ZA DA POLZVASH BEZPLATNOTO ZDRAVEOPAZVANE - tova e edin ot mnogto si nasi absurdi!
Botzo kaza kakvo znaci BEZPLATNO zdraveopazvane i bg e primer za tova kakvo NE E BEWPLQTNO ZDRAVEOPAZVANE!
mnogo me razvesili adash :D da si ziv i zdrav
LaRue

Мнение от LaRue »

Здравей приятелю goliama mechka,
Здравни осигуровки в България се плащат от 01.01.2000, така че за тези от Вас които са се изнесли от България преди тази дата няма данни в системат на НОИ, освен ако някой не Ви е осигурявал.
В твоя случай е нормално да не са ти платени за периода в който не си в България.
Очаква се да има амнистия за такива като теб, защото няма логика да се плаща за нещо което не е консумирано. :beer: :beer: :beer:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

LaRue написа:Здравей приятелю goliama mechka,
Здравни осигуровки в България се плащат от 01.01.2000, така че за тези от Вас които са се изнесли от България преди тази дата няма данни в системат на НОИ, освен ако някой не Ви е осигурявал.
В твоя случай е нормално да не са ти платени за периода в който не си в България.
Очаква се да има амнистия за такива като теб, защото няма логика да се плаща за нещо което не е консумирано. :beer: :beer: :beer:
ами нали и аз това казвам!!!! аз съм навън след тази дата,и им дължа толкова много пари,от първия ден,от който ме няма в БГ :( Ама ти откъде знаеш,че се очаква амнистия?няма такава дума в БГ по отношение на парите,приятелю,повярвай ми.Логиката никога не е присъствала в Бг ските закони.както писах по-горе,не искам да си отварям устата на тази тема,че ще стане война във форума :lol: :lol: :lol:
rath

Мнение от rath »

joro написа:
Botzo написа:Аз бях тук:
http://healthinsurance.nssi.bg/report_healthhtm.asp
обаче като си напиша ЕГН-то излиза:
Нямате данни за това ЕГН !
Това какво ще рече, знае ли някой?
Това означава, че си се отказал от българско гражданство и са те изтрили от регистъра.

aaaahhhhh, znachi za tova niamat danni za mene
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

goliama mechka написа:
Не приказвай глупости,двете неща нямат нищо общо.Както писах по-горе,който веднъж е плащал,вече го има във списъците,и му се начисляват сумите откак е спрял да плаща.Предполагам,че rath никога не е плащал такива осигуровки,и затова го няма в списъка.Иначе клара по-горе май беше обяснила много подробно на основание на кой член се дължат тези суми.Друг е въпроса,че мен как да ме хванат(и за какво :lol: ),както и всички БГ-ри в чужбина,за да си ги платим.предполагам,че затова си траят,защото няма начин за принудително събиране на сумите,иначе биха го направили.
estestveno che niama kak da te nakarat da plashtash. osven ako ne go napravish dobrovolno. i vuobshte ne razbiram zashto tolkova se diskutira tazi tema. ako ne smiatate da jivete v bg kakuv e problema. dori i da si hodite za po niakoi drug mesec ima chastni lekari, a sushto taka i zdravni zastrahovki (canadski) koito vajat i za chujbina :beer:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Rainmaker написа:
goliama mechka написа:
estestveno che niama kak da te nakarat da plashtash. osven ako ne go napravish dobrovolno. i vuobshte ne razbiram zashto tolkova se diskutira tazi tema. ako ne smiatate da jivete v bg kakuv e problema. dori i da si hodite za po niakoi drug mesec ima chastni lekari, a sushto taka i zdravni zastrahovki (canadski) koito vajat i za chujbina :beer:
прав си,ама си е все по-друго,ако знаеш,че данъчните са по петите ти :lol: аз си представям,че другарите от ЗОК ще ми направят акт,и ще ми търсят парите до дупка.Ако искат,могат да го направят,нали?още повече че по закон аз ги дължа тези пари!!!защо да няма как да ме накарат да плащам? ако ми пуснат някой акт,къде и кога ще ходя да се разправям.Това ми и беше думата по-горе-много трудно ще ме хванат за някъде си,ако решат да го направят,не че се боря да ходя в БГ да се лекувам безплатно :lol:
LaRue

Мнение от LaRue »

Познавам хора, който са завели дело в международния съд в Хага срещу държавата и в последствие с получили писмо от някакъв депутат, че предстоят корекции на закона .
eiliev

Otkazvane ot bulgarsko grajdanstvo??

Мнение от eiliev »

Как можем да се откажем от БГ гражданство???
И защо да се отказвам от Бг гражданство, може ли да загубя правото си на собственост в такъв случай(според актуалното БГ Законодателство което не дава право на собственост на чужди граждани)????
Това което казвам е само tips&tricks и не смея да твърдя че е 100% истина.
Преразказвам разговора ми с една моя позната служител на паспортен отдел към община Слатина(там са едни от най-силните/действените в преборване на процедурата за получаване на българско гражданство, през частните им посреднически фирми.... разбира се!!!!)
Жената много добре знаеше за нашите неволи из "чужбинско" и за намеренията ни за Канада, та ни подсказа че най-лесно е да се откажеш от БГ гражданство попълвайки определен формуляр(извинете ме че нямам 100% точни имена на тези форми). Има само 2 служби в БГ които имат достъп до тази инфо- Паспортен отдел(МВР) и ГУ "МИТНИЦИ" разбирай ГКПП-тата по границата ни.
Връщането в изходно състояние става с бланка за възстановяване на БГ гражданство!
Сделки с имоти не могат да се извършват, но не може и да се губят придобити имоти (Моля заинтересованите да проверят истинността на твърденията ми)
И на мен ми се струва супер нелогично, ама не знам не съм правист...не мога да коментирам това. Затова само цитирам чутото от мен
Моля правистите да изкоментират този постинг(освен ако не им се струва пълна глупост) :?: :?:
Дано да съм ви бил полезен с нещо!!
Успехи в начинанията
ivaiilo

Мнение от ivaiilo »

Очаква се промяна на закона в посока неплащане на здр. осигуровки за периода прекаран в чужбина. Това ми го каза служител в НОИ, когато отидох да си плащам осиг. А инаще в края на март изтича срокът за плащане на дължимите суми към НОИ, след което ще се начисляват глоби. :x
Ивайло
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
rath

Stiga s tezi zastrahovki

Мнение от rath »

ivaiilo написа:Очаква се промяна на закона в посока неплащане на здр. осигуровки за периода прекаран в чужбина. Това ми го каза служител в НОИ, когато отидох да си плащам осиг. А инаще в края на март изтича срокът за плащане на дължимите суми към НОИ, след което ще се начисляват глоби. :x
Ивайло
Stiga s tezi zastrahovki, koi e lud da se "lekuva" v BG?
Заключено